Rejtvényjáték kávéház

Új hozzászólás

4507. Pepita2015. nov. 15. 22:00
Egész nap esett az eső, így dugába dőlt a mai kirándulásunk, de talán jobb is. Csak a gyereket sajnálom, mert azt mondta, hogy ő libaevésben nagyon jó. Olyan aranyos volt. :)

4506. Maria542015. nov. 14. 16:03
Teljes mértékben egyetértünk.
(válasz Julianna 4505. hozzászólására)

4505. Julianna2015. nov. 14. 15:31

Köszönöm, Maria, igazad van.

Utálom a politikát úgy, ahogy van, de az emberiesség és az együttérzés meghat. Megpróbáok nem gondolni rá, de ez bizony nehéz!

Szerecsére, amíg fejtek, nem gondolok semmi másra.

Ez is egy megoldás.

(válasz Maria54 4504. hozzászólására)

4504. Maria542015. nov. 14. 14:35
Nem politizálunk akkor, amikor a közeledben történt szörnyűségek hallatán aggódunk és együttérzésünket nyilvánítjuk ki. Ugyanígy érdeklődtünk volna egy természeti katasztrófa esetén is.
(válasz Julianna 4503. hozzászólására)


4503. Julianna2015. nov. 14. 12:33

Igen, hihetetlenül szomorú.

Kedves, hogy gondolsz rám.

Néhányan az ismerőseink közül kint voltak a Francia-Német meccsen, a lányom két kollegája ott volt a Bataclan-koncerten, de nekik nem történt bajuk. De a sokk!

Emlékszem a '85-ös, a '95-ös és a kozelmúlban történt terrorcselekményekre is, de ez az oldal nem politizálásra valő.

De úgy látszik, ez már mindenhova beszivárog. Sajnos.

(válasz Pepita 4502. hozzászólására)

4502. Pepita2015. nov. 14. 12:06

Ma nagyon fúj a szél, holnapra halasztom a kirándulást, így a házi feladatokat ma kell megcsinálni a gyerekeknek.


Julianna, remélem nincs bajotok és az ismeretségi körötökben sem! Annyira szomorú. :(


4501. Maria542015. nov. 13. 22:25
Mikor mi ott voltunk októberben, kürtős fesztivál volt.
(válasz Pepita 4500. hozzászólására)

4500. Pepita2015. nov. 13. 21:58

No ez finom volt. :) A banán kivételével, amit már kiűztem az étrendemből.

Holnapra is betervezem a libát, mert szombat-vasárnap a városligeti Vajdahunyad várban libafesztivál van. Lesz libasimogatás is a kicsiknek és nemcsak tepsiben. :)

(válasz Julianna 4490. hozzászólására)

4499. Julianna2015. nov. 13. 17:28
Még csak háromévesek voltak akkor! :)))
(válasz Maria54 4498. hozzászólására)

4498. Maria542015. nov. 13. 16:59
Még a kettő sem rontja el. Az egész kömény mellé szoktam én is őröltet használni. Bár nálunk senki sem köpködi.:)
(válasz Julianna 4497. hozzászólására)

4497. Julianna2015. nov. 13. 15:37

Így lehet bízni a szótárakban...

Sutyik, lehet, hogy nagyamyáink ismerték egymást? :)

Nagyrészt tőle tanultam ugyanis főzési tudományomat, bár később anyósom és a férjem is besegítettek.


Maria, egy teljes fej csíkokra vágott párolt káposztába összesen másfél kockacukrot teszek, úgy jó lesz?

Én hozzászoktam az édes-sós keverékekhez, de lehetőleg egymás mellett, és nem egymásban.

Bár a mézzel bekent sültek finomak, ha nem túlozza el az ember.

Az őrölt kömény nem zavar senkit? Egészben ma már a kelkáposztába sem merem beletenni, mert az ikrek azzal szórakoztak, hogy stikában kiköpködték őket.

Olyan komikusan csinálták, hogy nem lehetett nem nevetni rajtuk, de ezentúl ezt inkább "mellőzöm". :D

(válasz Sutyik 4495. hozzászólására)

4496. Maria542015. nov. 13. 14:22
Gyűlik a RÖTYE-adomány. Sárgadinnyét és banánt nem kérek, litsit és klemantint még előbb majd szemrevételezem. Őszibarack, alma biztos. Körte termett a kertben bőven, azt is inkább kihagyom. Természetesen Kócosé az utoljára hagyott legfinomabb falatom a kacsasültből. Ha kérhetem, a párolt vöröskáposztát ne édesítsd túl. Sajnos Budán a libacomb mellé rendelt annyira édes volt, hogy nem tudtam megenni. Sütiben szeretem az édeset meg a Szürkebarátban.
(válasz Julianna 4490. hozzászólására)

4495. Sutyik2015. nov. 13. 14:01
Találtam receptet is a fűszeres kenyérről. Jól hangzik, karácsonyra ki is próbálom. Kacsacombival bajban vagyok. Ugyanúgy készíted, ahogy én szoktam. Lehet keresek valami más receptet.
(válasz Julianna 4494. hozzászólására)

4494. Julianna2015. nov. 13. 11:39

Franciáéknál viszont nagy divat a libamájat fügelekvárral tálalni. Ehhez egy olyan kenyeret adnak langyosan, amit a szótár "mézeskalácsnak" fordít, de nem az. Inkább "fűszeres kenyérnek" mondanám.

A Wiki "pain d'épice" alatt ad róla képeket.

(válasz Sutyik 4491. hozzászólására)


4493. Listvan2015. nov. 13. 11:29
HE HE HE HE , gondolom többet soha nem felejtem el s mégegyszer kösz!!!!
(válasz Julianna 4468. hozzászólására)

4492. Julianna2015. nov. 13. 11:29

Nem, de igazad van, akár azzal is süthetném, pl. a méz helyett.

De a mostanira nem teszek semmit, mert ez őstermelőktől származó háp-háp. Kár lenne az ízét meghamisítani.

(válasz Sutyik 4491. hozzászólására)

4491. Sutyik2015. nov. 13. 10:54
A fügelekvárral bekenve sütöd?
(válasz Julianna 4490. hozzászólására)

4490. Julianna2015. nov. 13. 10:14

Semmi különös fűszert nem teszek a kacsasültbe:

hagyma, fokhagyma, kevés bors, só, 2-3 szál friss rozmaring. (Hála Dokibácsi kertjének, van fügelekvár is, ha valaki azt kér hozzá.)

A párkápba (most értem haza a piacról) köménymagot szoktam tenni, de egy kis részt meghagyok anélkül, mert az egyik iker úgy jobban szereti. Ha valaki közületek nem kedveli ezt a fűszert, most szóljon!

Vettem egy csomó friss gyümölcsöt is, ki mit NEM szeret?

Mangó, litsi, friss füge, klemantin, alma, körte, banán, sárgadinnye, őszibarack. És persze sok citromlé.

A baromfit mindig megsózom sütés-főzés közben, kivéve a májat.

A sütőben alufóliát teszek a combokra, és két kis "gőzelvezetőt" bele.

Amit a múltkor csináltam, nem maradt sokáig a tálban... :))

Ezeket a recepteket ingyen és bérmentve adom közre.

Ha valaki mégis szeretne adományokat adni érte, forduljon a RÖTYE pénztárosához. Ő majd megadja az átutalási számlaszámot! :D

(válasz Sutyik 4482. hozzászólására)

4489. Pepita2015. nov. 13. 01:07
Mehetünk a hoxára, ha már Julianna is tudja kezelni, de itt sem zavar senki. Sőt, talán többen bekapcsolódnak. :)
(válasz Sutyik 4487. hozzászólására)

4488. Pepita2015. nov. 13. 00:57

Még fejlődésben vagyok. :)

Én csak a te alakodra vigyázok, amikor óva intelek a vacsorádtól. :)

(válasz Sutyik 4484. hozzászólására)

4487. Sutyik2015. nov. 13. 00:52
Recepteket itt/hoxán/mailban cserélünk?
(válasz Pepita 4486. hozzászólására)

4486. Pepita2015. nov. 13. 00:51
Arra én is kíváncsi lennék, mert a kacsát, libát nem szoktam fűszerezni és csak utólag sózom picit. Csak a csirkét szoktam.
(válasz Sutyik 4482. hozzászólására)

4485. Sutyik2015. nov. 13. 00:50
Kacsáron=kacsaáron.
(válasz Sutyik 4481. hozzászólására)

4484. Sutyik2015. nov. 13. 00:49
Hé, Kockás! Nem Te írtad, hogy a vacsorát add az ellenségednek? 3 tüktoj vacsira még nekem is sok!
(válasz Pepita 4483. hozzászólására)

4483. Pepita2015. nov. 13. 00:45

Sosem gondoltam volna, hogy ennyire jó a kajáról beszélgetni. Ez biztos, hogy a menza miatt van.

Nem is tudtam ellenállni, de beértem három tükörtojással. :)

(válasz Sutyik 4481. hozzászólására)




Facebook ikonKövess minket a Facebookon is, hogy ne maradhass le az oldallal kapcsolatos legújabb hírekről, információkról: Rejtvenyjatek.hu a Facebookon

Minden jog fenntartva © 2024, www.rejtvenyjatek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Kapcsolat: info(kukac)rejtvenyjatek.hu | WebMinute Kft.