Rejtvényjáték kávéház

Új hozzászólás

1111. Pepita2014. okt. 6. 11:38
Igyekszem életben tartani versengő kedvedet. Már ezért is érdemes játszanom. :)
(válasz Varnyuszabo 1109. hozzászólására)

1110. Pepita2014. okt. 6. 11:37
Ez egy nagyon jó hasonlat. Én valóban úgy érzem, hogy "magammal sakkozok". :)
(válasz 8cd6881c9e 1108. hozzászólására)

1109. Varnyuszabo2014. okt. 6. 11:07
Igen. Nos, magamat szeretném túlszárnyalni egyrészt, mert azzal a kevés új rejtvénnyel, amit kapok, szeretnék még javítani a 99,93 %-os teljesítményemen, másrészt - aminek tkp. örülök - Pepita érmek tekintetében jön föl rám. És el szeretném érni a 10 millió tapasztalati pontot - csak úgy.
(válasz 8cd6881c9e 1108. hozzászólására)

1108. 8cd6881c9e2014. okt. 6. 10:56
Távol álljon tőlem, hogy a „véredet akarom”, mert miért is akarnám. Ám te magad voltál, aki azt írta, hogy versenyző típus vagy, bár nem ezen szavakkal. Én magam is az vagyok, mint volt élsportoló, s talán ezért láttam, hogy nincs értelme tovább. Éppen ezért teszem fel neked most a kérdést, most pl. kivel is versenyzel? Mert a következő játékos előtt több mint másfél millió ponttal vezetsz. Nos ha ez neked verseny, hát legyen, s ahogy nem minősítettelek, most e fölött sem fogok pálcát törni, bár nemigen értem azt sem, mikor valaki saját magával sakkozik. Vajon ott ki nyer? Viszont ezek létező dolgai világunknak, s ezért el kell fogadnom, csak értelmét nem látom, ami lehet, hogy az én tudatlanságom.
(válasz Varnyuszabo 1107. hozzászólására)


1107. Varnyuszabo2014. okt. 6. 10:13
Én nem Téged, hanem a javaslatodat minősítettem, mégpedig annak a tükrében, hogy megnéztem a fejtéseidet, amelyek nemigen egyeztethetőek össze az általad leírtakkal. Így hát - kérlek - ne akard a véremet!
(válasz 8cd6881c9e 1105. hozzászólására)

1106. Varnyuszabo2014. okt. 6. 10:08
Én leginkább 8 rejtvényre szavaznék (azt követően csökken minimálisra az elérhető pontszám), ám Ppali büntetne a továbbiakért. Idézem őt: "...csak napi 6 rejtvényt lehessen fejteni. Aki még azonkívül akar, az fejthessen de ne kapjon érte extrát, s kapja meg érte a rejtvénynek megfelelő értékű pontokat mínuszban." Nos ez az, ami túlzás.
(válasz Klári 1104. hozzászólására)

1105. 8cd6881c9e2014. okt. 6. 09:27
Kedves Varnyuszabó, bár nem ismersz engem, mégis minősítesz. Legyen szabad annyit megjegyeznem, hogy egy pszichoanalitikai elemzésnél, több száz pontot is figyelembe vesznek (ez általában egy ülésbe bele sem fér) mielőtt minősítenének. Nos, én hadd ne minősítselek téged.
(válasz Varnyuszabo 1102. hozzászólására)

1104. Klári2014. okt. 6. 08:00
Hasonlót javasoltam volna én is. 5-6 rejtvényt értékelne naponta, aki azon túl fejt, az ebbe a kategóriába nem számítana bele. Biztos, hogy holtverseny volna sok ember között, s nüansznyi a különbség,attól függően, hogy elnézett-e egy betűt, kifogott-e egy zárt betűt és azt rosszul tippelte meg. Ha itt is adnák az extrákat, ráadásul a szerencsére bízva,ne adj, Isten befolyásolva, akkor meg már minek? Jól van az így, ahogy van. Mindenki akkor lép ki, ha elege van.
(válasz 8cd6881c9e 1100. hozzászólására)

1103. Klári2014. okt. 6. 07:11

Te vagy pl az az okos, bölcs, mértékletes, akit alább említettem.

Valószínű, nagy a tűrőképességed is. Én nem akadálynak fogtam fel az átkokat, mert értelmetlenek, gonoszak.Ha te örömöd leled benne, akkor semmi gond. De látom, mások is eljutnak a csinálom, csinálom, de minek?-gondolathoz. Na, akkor le kell állni.És sok értékes ember lépett le innen csalódottan. Az ember értelmes akadályokat igyekszik leküzdeni, de mikor gonoszan csap le valami baromsággal, akkor nagyon jó természet kell, hogy valaki szemrebbenés nélkül felkeljen, leporolja magát és várja a nyakába a következő átkot.Ráadásul az akadály leküzdése nem rajtad múlik, hanem azon, hogy 1 hét elteltével sem ad egyetlen átokűzőt sem, de előzetesen meg volt három is, amelyet be kellett áldozni, mert ezt várta tőled.Ez már szerencse dolga, de erről írtam már, hogy a teljesítmény-szerencse hibrid nem korrekt dolog. Én azért olvasgatom a fórumot, hogy lássam,valóban nem azonos mércével adagolják az átkokat, jutalmakat? Arra rájöttem, hogy itt nem sorminta van beállítva, hogy mindenkihez egyformán jussanak el. És ha igaz, hogy az is előfordul, hogy szándékosan fognának vissza embereket,másokat meg röptetnek, arra már szavakat sem találnék.Ott aztán semmi értelme a versengésnek.

(válasz Maria54 1101. hozzászólására)

1102. Varnyuszabo2014. okt. 5. 19:28

Kedves Ppali!


Ez a játék - meggyőződésem - az oldal létrehozói szándéka szerint is egy verseny. Mindazok, akik nem ennek a szellemében fejtenek, ám tegyék. A javaslatod nonszensz, a hátterében pedig mégiscsak azt érzem, hogy Te magad úgy kívánsz versenyben maradni, hogy másokat korlátoznál. Ha Te mégis valóban a rejtvényfejtés szeretetéért játszol, becsüllek érte, tedd azt, én hadd versengjek!

(válasz 8cd6881c9e 1100. hozzászólására)

1101. Maria542014. okt. 5. 19:01
Január végén kezdtem játszani. Miért gondoltam volna, hogy versenynezhetek azokkal, akik már több mint 1 éve itt voltak? Játszani akartam, sőt szabtam egy határt (idő, rejtvényszám), amit nem léphetek túl. Fiam mondta férjemnek, ha túl sokat ülnék gép előtt elbeszélget velem. Erre nem került sor azóta sem. Örülnek, ha kikapcsolódom. Az átkokat pedig nem büntetésként, hanem akadályként fogom fel, amit le tudok küzdeni (előbb-utóbb). Ma 1-től megszabadultam, még van 1.
(válasz Klári 1095. hozzászólására)

1100. 8cd6881c9e2014. okt. 5. 18:41
Nos, nekem nem voltak különösebb gondjaim az előrejutásban, hisz mint látod e hó 22.-én lesz 1 éve, hogy játszom és a 12. helyre értem el. Az extráim is kiválóak, csak mint írtam nem akarok a „RJ” rabja lenni. Jó lenne, ha a szerkesztőség egy új rovatot is létrehozna, s természetesen figyelembe is venne, melyben a játékosok esetleges ajánlataikat leírhatnák. Nekem az volna, hogy csak napi 6 rejtvényt lehessen fejteni. Aki még azonkívül akar, az fejthessen de ne kapjon érte extrát, s kapja meg érte a rejtvénynek megfelelő értékű pontokat mínuszban. Ez bizonyítaná, hogy a rejtvény szeretetéért játszik e valaki, s nem csak a pontokért.
(válasz Klári 1099. hozzászólására)

1099. Klári2014. okt. 5. 16:37

Megértem, mert én is abbahagytam már háromszor - dühömben:))

De a kritikáknak a falra borsót módon való kezelését is elfogadom. Amikor egy ilyen monstrum elindul, aztán látszik, hány sebből vérzik, nehéz már helyrehozni, javítani, toldozni lehet csak.Én is feltenném a kezem,aztán vigye a lendület a gépezetet.Vannak, akik örülnek,nyertesei a játéknak, vannak,akik szomorkodnak, vannak, akik dühösek.Az okosak, a bölcsek nem gondolkodnak, nem számolgatnak, fejtenek mértékletesen, kitartóan, s nem sértődnek meg, bármi történik közben.

Ilyen módon azonban a győztesek öröme sem az igazi, mert ebben a játékban nem lehet nemesen vetélkedni. Ez már kiderült 2013-ban, az indulás első hetében. És hogy melyek az anomáliák, a fejtők jelzéseiből lehet tudni. Szerintem, ma már senki nem kezdi el reménnyel a fejtést.Le is morzsolódnak sokan.Ha látják, hogy milyen szintek vannak itt, s tudnak számolni, egy emberöltő kevés lenne, hogy az élbolyba bekerüljenek.Jó, megértem, hogy Zsuzsa sokat beletett ebbe a játékba, de nála meg ezek szerint az a gyanús, hogy szándékosan fogták vissza a pontszerzésben? Én meg már az első hónapban hangot adtam a megdöbbenésemnek: Hát itt egyetlen honorárium a fejtések száma után jár. A "rejtvényisten" vezette a címével a rangsort, de az éremtáblázatban a fasorban sem volt. Akkor kérdeztem, hogy itt azt preferálják, aki minél többet fejt, de eléggé pontatlanul? Akkor jött Gyuri, hogy van, aki segédeszközzel fejt, aztán a megdöbbenés, hogy van, akit 20+40+80 plusz százalékkal honorálnak egyetlen fejtéséért, aztán jöttek a gonoszságok, állj le, dobd el, s lassan kiderült, hogy itt nem a ma nekem, holnap neked módon történnek az értékelések.Ezt igazából nem követtem nyomon, de biztos, hogy én minden átkot úgy éltem meg, hogy az összes szentet abc-be szedtem egy cifra mondat erejéig.Csak azt hittem, én vagyok érzékenyebb, mások meg némán tűrnek.De nem csak a veszteseknek van rossz szájíze, görcsösen kell őrizni az elért posztot, éjjel-nappal nyomni kell, s közben rettegni, hogy még azon túl büntetnek is gondosan válogatott extrákkal? Hát ez a kellemes kikapcsolódás?:)

(válasz 8cd6881c9e 1098. hozzászólására)

1098. 8cd6881c9e2014. okt. 5. 14:49
Abban igazad van, hogy mi itt csak vendégek vagyunk. Azonban ha valahol vendég is vagyok, és mondjuk sz...t tesznek elébem, akkor nem vagyok köteles azt el is fogadni, s el is mehetek. Nos, Zsuzsa nem fogadta el, s szó nélkül sem hagyta, hisz írt a szerkesztőségnek (62. hozzászólás) is, csak választ nem kapott rá, mint írja. Azon kívül az építő kritikára, mindig is szükség volt, van, s lesz is. Ez szerintem inkább segítség, s nem ledorongolás.
(válasz Klári 1097. hozzászólására)


1097. Klári2014. okt. 5. 13:57

Igen, ez egy huncut, feje tetejére állított valami. Tökéletes, nagy erőfeszítést kívánó produktumért sehol máshol nem jár büntetés - dobj el mindent, amit összegyűjtögettél! - csak itt. Az is meggyőződésem, hogy bizony belenyúlnak itt kézzel is a dolgokba, van, amikor jelzik a játékosok, hogy jaj, csak jönne ez, jönne az, aztán csodák csodája, jön is. De lehet, hogy ilyen az élet, csak nagyon akarni kell:)) Nekem is volt egy beragadt bőregerem, és megkérdeztem, hogy Karácsonyra eltűnik vajon? És eltűnt azonnal. De még azon a héten jött ugyanez ismét:)

Ez is igaz, hogy mostanában, mivel újságból fejtek, rengeteg olyan fogalom, szó van, amit itt egyszer sem érintettünk, de itt meg szinte már ráérzünk arra, hogy mi bukkan fel.

Na, ne bántsunk senkit, itt mi vagyunk a vendégek!

(válasz 8cd6881c9e 1096. hozzászólására)

1096. 8cd6881c9e2014. okt. 5. 13:32
Kedves Klári köszönöm a támogatásodat. Aki abbahagyta az valóban Zsuzsa volt. Nézd meg milyen extrákat kapott, s akkor nem fogsz csodálkozni, hogy elment a kedve a játéktól, mert így nem lehet tovább haladni. Azt is nézd meg milyen extrái vannak a többieknek (nekem is). Én mint írtam nem is azért kapcsolok „nyugira” mert büntetnek mint Zsuzsát, mert szorgalmas volt, s magasan verte az egész mezőnyt a 6392! megfejtett rejtvényével. Ezért jutalom járna, s nem büntetés. Azzal pedig ne etessen senki, hogy a rejtvények száma kötött. Keresztrejtvény generátorral annyi újat lehet bedobni a játékba, amennyit akarsz. Azt is tudom, hogy vannak is, mivel más ismerőseim is játszanak, akikkel összeköttetésben állok. Persze a megadott szavak-tárát is cserélni kellene, mert ha nem, egy idő után állandóan ismétlődni fognak. Tegnap egy netten található rejtvényt fejtettem. Mondanom sem kell, nagyon nehéznek tűnt, t.i. más szavakból volt felépítve. Ajánlom ezt mindenkinek, próbálja ki. Végül abban is igazat kell adjak, amit írsz, hogy valami hibádzik ennek a játéknak a koncepciójában.
(válasz Klári 1095. hozzászólására)

1095. Klári2014. okt. 5. 12:32

Fog sikerülni,Pali! Már én is megijedtem magamtól, mert zombiként éltem, csak a fejtés járt az eszemben, bármit csináltam.Elhanyagoltam más, építő szórakozásomat.

De amikor "lecsengett", hogy itt csak az első tucat embernek van jövője, közéjük bekerülni lehetetlen, akkor megszűnik a késztetés, hogy számoljon az ember. Aki hasonlítgat,s rájön, hogy bazi nagy rejtvényért kap napi 600 pontot, az élmezőnyben meg csak a jutalom napi 47900 is lehet, csak jön a megvilágosodás, hogy itt nem lehet labdába rúgni.Itt csak kullogni lehet. Hiába van neked a legtöbb aranyérmed, hetekig nem tudsz előre jutni egy beragadt pontról, mert körülötted legalább ezerrel több fejtése van mindenkinek.A mennyiséget nem lehet minőséggel sem lekörözni.De ez a megvilágosodás kell ahhoz, hogy rájöjj, valami hibádzik ennek a játéknak a koncepciójában. És onnantól kezdve már csak annyit fejtesz, akkor, úgy, ahogy kedved tartja.Szóval megértelek, és támogatlak. Van élet a RJ.hu-n is túl.Nézem, hogy valaki töröltette is magát. Talán Zszsuzsa lehetett? Kár ennyire kiábrándulni a játékból. Napi 1-2 fejtés kell az elme ápolásához.

(válasz 8cd6881c9e 1094. hozzászólására)

1094. 8cd6881c9e2014. okt. 5. 10:51
Sikerülnie kell, mivel így akarom. Az nem lehet, hogy egy játék a komputer előtt tartson egész nap. Már álmomban is rejtvényt fejtettem, s nem egyszer vagy kétszer. Nem szabad, hogy bármi is így az uralmába kerítse az embert, s minden mást elhanyagoljon miatta.
(válasz Pepita 1093. hozzászólására)

1093. Pepita2014. okt. 4. 20:01

Bizony jól összefoglaltad. Hozzátenném, hogy már arról is le kellen szokni, hogy minden nap bekapcsoljuk a gépet, de ez már némelyikünknek nehezen fog menni. Remélem, hogy Neked sikerül a "nyugi út". :)


Nagyon jó a számítógép, de jobb volt nélküle.

(válasz 8cd6881c9e 1091. hozzászólására)

1092. Zsu2014. okt. 4. 18:09
Egyetértek veled!Én éppen ezért kezdtem el konditerembe járni,mert különben azt a másfél órát is itt tölteném a gép előtt.Így heti 4 nap konditerem,1 nap jóga.Ezzel megnyugtatom a lelkiismeretem is és a mozgás is megvan.
(válasz 8cd6881c9e 1091. hozzászólására)

1091. 8cd6881c9e2014. okt. 4. 17:37
Van viszont egy másik probléma is e játékkal. Olyan mint a kábítószer, s pont azért, mert egy versenyt indít el a résztvevők között. Mire észreveszed, már arról szól, hogy xy ennyivel vezet csak előttem, s utol szeretném érni. Ez egy emberi tulajdonság, ezért vannak világunkban a sportversenyek, olimpiák, világbajnokságok. Ez lehet a válasz a kérdésedre, hogy miért is kellene másokat megelőzni. Viszont mindennek ára van, mint a sportban is a kemény tréningek, itt pedig az egyre több fejtés, bizony sok időt vesz igénybe. Viszont idősebb korban már, órákat tölteni a komputer előtt nem épp a legegészségesebb. Kivételt képeznek a mozgássérültek, akik amúgy sem tehetnek mást. Én is felszedtem magamra vagy 5 kilót mióta játszom, ami nem épp szolgálja az egészségemet. De végül is elgondolkoztam, s rájöttem, hogy ez sehová sem vezet, legfeljebb az egészségem romlásához. Így választottam a „nyugi utat”.

1090. Pepita2014. okt. 4. 15:51

Az, hogy előbbre kerülünk a listán azt jelenti, hogy valamivel többet játszunk, mint az előttünk és a mögöttünk álló. Tehát ez csak a szabadidőnk függvénye. Az idővel pedig nem lehet versenyezni.

Aki tavaly év eleje óta játszik és sokat játszik, azt természetes, hogy nem lehet megelőzni. De miért is kellene? :)


1089. 8cd6881c9e2014. okt. 4. 15:20
Most szépen hátradőlök, mert mint látom nincs értelme tovább hajtani. A tavalyi év október 20.-n kezdtem, s máig azaz 10 hónap alatt 1890358 pontot értem el. Ha az elől lévők most leállnának a fejtéssel, ismét hónapok telnének el, hogy ezt megduplázzam és ildidémont utolérjem. Viszont a többiek utolérése évekbe is beletelne. Ezért úgy határoztam, hogy mostantól kezdve csak játszogatni fogok kedvemre, s ha megunom, akkor kilépek a játékból.

1088. Maria542014. okt. 4. 11:53
Sajnos azért, mert a magyar nyelvben - érthetetlen módon - sok idegen szó használata vált mindennapossá. Szabadon ébredők cikkében a magyar nyelvről sok érdekeset olvastam a napokban. A mi nyelvünk az, ami a legjobban megőrizte a régi etimonokat, mi használjuk a legtöbb magánhangzót, sőt a 3. legdallamosabb nyelv, stb. Feladatunk megőrizni. Örülök, ha régies kifejezésekkel találkozom a rejtvényben.
(válasz Pepita 1087. hozzászólására)

1087. Pepita2014. okt. 4. 11:20

Nekem is hasonló véleményem van a tartalomról.

A fiatalabb generációt nem lehet leültetni ezekhez a rejtvényekhez, mert unalmas az állandó keresgélés. A keresések zöme nem fejleszti az általános műveltséget, csak időt rabol és nem ad sikerélményt.

Nem is értem, hogy miért nem lehet többségében magyar vonatkozású, magyar szavakkal rejtvényeket készíteni.

(válasz 8cd6881c9e 1086. hozzászólására)
Facebook ikonKövess minket a Facebookon is, hogy ne maradhass le az oldallal kapcsolatos legújabb hírekről, információkról: Rejtvenyjatek.hu a Facebookon

Minden jog fenntartva © 2024, www.rejtvenyjatek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Kapcsolat: info(kukac)rejtvenyjatek.hu | WebMinute Kft.