Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
 
       

Szinonima szavak használata a rejtvényben (Nők vs. férfiak, c.rejtvény)

Új hozzászólás

9. Teca542020. máj. 11. 17:24
Cserike...igazán nagyon választékos mondatokban fogalmazol...szép és tartalmas gondolataid vannak...talán egyszer eljut a Szerkesztők füléig is...és hát ámokfutó nem voltam ..nem leszek...ez nem az én műfajom...még akkor sem...ha akárhanyadik is leszek...a fejtésen kívül ezer más dolgom van ebben a nagy házban....ahol lakom..és szeretem ha naprakész vagyok mindenben...csak utána jöhet a szórakozás.
(válasz Cserike 8. hozzászólására)

8. Cserike2020. máj. 11. 16:38

Kiadtam a mérgemet, mert akinek füle van, az a parancs ellenére nem hallja meg! Elfogadhatatlan, hogy a helyes nyelvhasználat, a magyaros beszéd helyett itt millió pontokat kell szerezni gyors-vágtában.Van olyan rejtvény, aminek a poénja pl. tetszik nekem, sokszor még böngészek is hozzá, mert felkeltette az érdeklődésemet.

Nem hiszem el, hogy aki napi több. mint 40 rejtvényt fejt meg, annak az ismeretszerzés lenne a versenyszellem helyett a fő célja! Én úgy gondolom, hogy a rejtvényfejtés egyfajta kulturális tevékenység, a fenntartónak ügyelni kellene arra, hogy a mennyiség ne menjen a minőség rovására.Jól tetted Te is, hogy az egészséged, elfoglaltságod miatt mérsékelted a fejtést, nem lóverseny ez.....!

(válasz Teca54 4. hozzászólására)

7. Cserike2020. máj. 11. 16:14
Igen, köszönöm, a Te hozzászólásodból is az következik, hogy az igekötőknek az értelmezésben nagyon is nagy szerepük van! Nem mindegy a -le és a -be, így igaz!
(válasz KokoZoller 3. hozzászólására)

6. Cserike2020. máj. 11. 16:09
Köszönöm Izzy a segítségedet! Egy jó magyar tanár kellene ezt kielemezni, ugyanis Neked is igazad van! A zászlókat le is vonják, meg be is vonják. Levonják, ha vége van az ünnepségnek, bevonják a kidugott zászlót, ha elmúlt a gyászszertartás. A szónál, amit másképpen kellett írni a be igekötő szerepel, ami arra is utal, hogy valamit beveszünk, behúzunk, nem leveszünk, lehúzunk.Szerintem ha a kérdés lehúzunk, akkor a levon szó a helyes az igekötő miatt. Sajnos mi itt ezen morfondírozunk, akiknek ezzel foglalkozni kellene, azok egyetértve a Tecával nem foglalkoznak vele. Többedszer írok már! Igazából egy rejtvénynek tanítói szerepének is be kellene tölteni!
(válasz Izzy 2. hozzászólására)


5. Teca542020. máj. 11. 15:18
Alakul..alakul...jól van...tudod mi.?!
(válasz Izzy 2. hozzászólására)

4. Teca542020. máj. 11. 15:12
Igazad van Cserike...bizony nem egyértelmű...és hát gondolatolvasók nem vagyunk...de hát választ sem fogsz kapni...add ki a mérged...és lapozz tovább...remélem jól vagy...régen "hallottalak".
(válasz Cserike 1. hozzászólására)

3. KokoZoller2020. máj. 11. 15:11
1x én is bevon-t akartam írni levon helyett... Aztán John Lennonra gondoltam, majd önként és dalolva levontam a tanulságot, és bevontam cukormázzal... :-)))
(válasz Izzy 2. hozzászólására)

2. Izzy2020. máj. 11. 14:54
Cserike, nem lehetséges, hogy a "levon" szó kellett volna a bevon helyett?
(válasz Cserike 1. hozzászólására)

1. Cserike2020. máj. 11. 14:39
Annyira elegem van már abból, hogy ha az ember bizonyos szavaknál nem találja el, hogy a szerkesztő mit gondolt, akkor az egyébként helyes szót nem fogadják el! Ma egyik függőleges sornál "Zászlót behúz" szó helyébe a bevon szót írtam, ami egyébként nem bántott se keresztbe, se hosszába egy szót sem, csak egyszerűen kiírták, hogy hibás!Más hiba nem volt. az volt a hiba, hogy "bevon"! Ha rossz, akkor egyébként is a keresztbe levő sorokat is elrontotta volna, de azok ezzel a szóval jók lettek! Megint úszott egy 100 %-os teljesítményem! Zászlókat bevonják, ha a gyász letelik, az ünnepelés megszűnik, stb. Fogalmam nincs mit kellett volna írnom! Nem vagyok törtető, de ezek nekem az ilyen primitív buktatók nagyon elvették a kedvemet a játéktól!
Facebook ikonKövess minket a Facebookon is, hogy ne maradhass le az oldallal kapcsolatos legújabb hírekről, információkról: Rejtvenyjatek.hu a Facebookon

Minden jog fenntartva © 2021, www.rejtvenyjatek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Kapcsolat: info(kukac)rejtvenyjatek.hu | WebMinute Kft.