Kik a rejtvényfejtők ? ( Szociológiai felmérés )

Új hozzászólás

9. Pepita2013. aug. 22. 20:58

Amikor például Honfoglalózunk a gyerekekkel, összedugjuk a fejünket hárman-négyen is. Senkit nem érdekel, hogy más játékosnak, miért van annyi pontja, amennyi.

Szerintem itt sem kell ezzel foglalkozni. Miért bántanánk meg más játékost indokolatlanul?!

Ez az oldal jó játékot nyújt mindannyiunknak. Ennél jobbat még nem találtak ki. Az extráknak köszönhetően nem csak örülünk, hanem bosszankodunk is. Sokkal inkább a géppel játszunk, mint egymással. Vagy inkább a gép játszik velünk. :)


8. Klári2013. aug. 22. 09:06

Ez mind pontosan igaz, jagusia. Elbaltázva ott lett, hogy olyan versenyhelyzetet képzelt el az oldal gondozója, amely nagyon ingatag alapon létezik azzal, hogy mennyiséget - minőséget - szerencsét/balszerencsét összemos. És ezzel a címek, rangok, sorrendiségek, szerzett pontok az égvilágon semmilyen objekív következtetésre nem alkalmasak. Az egyéni teljesítmények közötti bogarászások beszédesebbek.

Ezzel be is fejeztem a fórumozást, de ez még kikívánkozott belőlem.

Valóban, arra nagyon jó a játék, hogy fejts, mással ne foglalkozz.

(válasz Jagusia 7. hozzászólására)

7. Jagusia2013. aug. 22. 05:44
Nem tudok olyan megkötésről, hogy nem használhatok segítséget, mint ahogy ha egy újságban fejtesz és nyersz vele, akkor sem érdekel senkit, hogy használtál-e lexikont vagy bármit a megfejtéshez. Mint ahogy az sincs kikötve, hogy hány felhasználói néven regisztrálhatsz. Ha szeretsz rejtvényt fejteni, regisztrálj te is három néven és fejts éjjel-nappal, nem tiltja senki. Az meg hogy ki mikor-mennyit ér rá fejteni az az Ő dolga, senkinek semmi köze hozzá. Ez egy játék, nem múlik rajta senkinek az élete, élvezd a játékot és ne törödj azzal ki hogy fejteget.

6. 8a95c8a15f2013. aug. 21. 18:56
Klárika ! Ha azt hiszed, hogy a kiosztott extrák és átkok a véletlenen múlnak tévedsz. Ez tudatosan irányított. Tekintve, hogy közellenségnek számítok a szerkesztők szemében ( mit ahogy te is az voltál)Olyan exrákat kapok régóta, amik használhatatlnok. Az u.n. aukció pontokból soha nem tudtam venni semmit, mert mindig hiányzott hozzá valami extra. Volt, hogy több, mint kétezer ilyen pont gyűlt üssze. Aztán egyszerre elvették az egészet. Az utóbbi időben egyetlen rejtvényfejtésért sem kaptam négyszáz ponton felül. De nem zavar. Az elsőnek is ugyanannyi a jutalma, mint az ezrediknek. Ami engem illet, én örülnék, ha a játékosok birálatukkal segítenének.


5. Klári2013. aug. 21. 16:53

Jaj, Gyurka! Nehogy már ezen problémázz!:))

Hidd el, túl vagyok rajta,már nem is "akarsz róla beszélni?", cseppet sem izgat már. Sőt, az utolsó játékaimnál voltam már kedveszegett, nem is érdekelt már - így idejét láttam, hogy kiszálljak. Azóta megnézegettem az extrákat, vannak, akiknél úgy szomjúhoznak az átokűzők, lecserélők egy kis átokra,akár 5 is, mint kiszáradt föld egy kis eső után.Tehát várják az átkot.Nekem nem volt szerencsém.Egyszerre volt két, minden tevékenységet lebénító átkom is , napokig nem jött átokűző, aztán mikor végre meg tudtam szabadulni tőlük, azonnal megkaptam a harmadik mormotámat. Úgy látszik, nincs szerencsém ilyen játékhoz.Valamiért én voltam az 1. sz. közellensége a gépnek.

Szóval, hogy megkönnyítsem az előzésedet, sepregetem is neked az utat, Gyurka:)Majd figyeld, hogy integetek a pálya széléről! Szia, és hajrá!

(válasz 8a95c8a15f 4. hozzászólására)

4. 8a95c8a15f2013. aug. 21. 16:08

Klárika, kösz az értékes hozzászólásod. Jó látod a dolgokat. Kettőnk között az a különség, hogy te szivesre vetted a dolgokat, én padig lazán. Nem veszem a fáradtságot, hogy bármi után nézzek. Valóban nincs értelme 1oo százalékra törekedni. Akinek fontos, csinálja.

Az pedig, aki naponta 2o-25 rejtvényt fejt, valahol agyamentnek tartom. Nem a versenyzőkkel van gond, az egész társaságból mindössze hárman vannak, akik nem tiszta eszkozökkel játszanak ( tudnék erre erősebb kifejezést is ) Bár a három közül, ketten ugyanazok, két néven, de egy személyt takar. de, ha úgy érzik, hogy ily módon nyomulnak egyre előre és még büszkék is rá, tegyék. Biztosíthatom, senki nem irigyli és nem ccsodálja öket.

A szerkesztőket a strucchoz tudnám hasonlítani, igencsak a homokba dugják a fejüket. Szegéynek mit is tehetnének, blama elimserni a hibákat.

Pár napig most nem játszottam. Zavar Klárika, hogy éppen te vagy előtttem. Nem szeretnék olyan valakit megelőzni, akit kedvelek, és ráadául nem is játszik. Ilyen előzés számomra, nem fair.

Puszi !


3. Klári2013. aug. 19. 17:13

Konkurens.hu-t akarsz indtani, Gyurka? Mert látható, hogy az oldal üzemeltetőinek esze ágában sincs változásokat bevezetni, tehát kár ötleteket begyűjtened.

Nálam jobban kevesen rajongtak a rj.hu-ért. Aztán rá kellett jönnöm, hogy csak van baj a kivitelezéssel, mégpedig az, hogy túl sokat bíz a mennyiségre, és elsikkad a minőség. Az tény, hogy aki 5-6 hónappal később indul, s vágya az, hogy éllovas legyen, annak éjt-nappallal egybekötve fejtenie kell. S akik vezették a sort, azok vagy folyamatosan lecsúsznak, vagy be kell lépniük a mókuskerékbe, tekerni-tekerni,hogy őrizzék helyüket, pedig esetleg már nem is öröm annak, aki képtelen 3-4 rejtvénynél többre időt áldozni.

Ha lemondasz a pontszerzésről, csak az éremgyűjtésre helyezed a hangsúlyt, ott is keresztbe tesz a mennyiség, mert egy aranyat ki lehet váltani 3 bronzzal, és amíg te t.ölődsz egy burgonyafajta fellelésével, hogy 100%-od legyen, addig 3 bronzot könnyen összehozol. És mondjuk 500 játékkal esélyed sincs arra, hogy tartsd az érem szerinti helyed azokkal szemben, akik már az 1800. játéknál tartanak. Tehát a mennyiség és minőség összemosása a versenyben nem szerencsés. nem szólva arról, hogy a rangsor elején lévők hány aranyat veszítettek el a hibák, a zárt betűk miatt.

De ez volna a kevesebb baj. Engem a csesztetés borított ki. Mi a fenéért kell itt büntetni az embereket? Ide jószándékkal, gyanútlanul és jóindulatúan jön az ember, és csak pislog, mikor egy héten belül háromszor is kap átkot, hogy semmit nem kezdhet az amúgy is szegényes extráival -pl nem kell 6 órát várnia, hogy új játékot kezdjen. Aztán elszedik az összes aukciópontját jutalomképpen, miután kitöltött 100%-kal egy 700 kockás tabellát. Ugyanakkor látja a statisztikában, hogy van akinél a grafikon piros sávja hosszabb, mint a kék, tehát amit a gép az egyiktől elszed, azt a másiknál busásan osztogatja. Én nem vagyok olyan, mint te, Gyurka, hogy büntetnek, meg kézzel vezérelve csesztetnek, de egy önmagát valamire tartó ember ilyen bumfordi, érthetetlen, váratlan tréfákat nem tűr el.Pláne, ha komolyan venné, még ha játék is az egész, és jó viccnek gondolták, hogy akkor billentenek valagon egy átokkal, amikor nem várod és büszke vagy, hogy éppen sikerült összehoznod egy hibátlan dolgot, közben nem szaladtál bele egy kétesélyes betűbe.

Szóval ezen gondolkozz el Gyurka, hogy indíts egy versenyt azoknak, akik bírják szuflával azt,hogy 24 órába belefér 35 játék is, és rácsodálkozhatunk erre a rangsorra.

És indíts egyet, akik a minőségre mennek, s rácsodálkozunk azokra, akik 100-ból 98-szor 100%-ot hoztak, az a -2 sem az ő saruk esetleg.

És könyörgöm, akkor büntess, ha az indokolt, és ne alázz vele! És ne járd az "oszd meg és uralkodj" elvét a jutalom halmozásával némelyeknél, mert ez a történelemben lehet nyerő, de egy ilyen önkéntes játékban nem.

Na, várom a terveidet, Gyuri!:)

(válasz 8a95c8a15f 1. hozzászólására)

2. Pepita2013. aug. 19. 16:17

Ez most a reklám helye? :)


Sajnos ötletem az nincs, de engem nem is motívál semmiféle díj, vagy jutalom. Egyedül az üres kockák betűvel történő kitöltése motívál, hogy közben kikapcsolódjak. Esetleg a szabadidőmet használom ki.


A rejtvényfejtés, mint káros szenvedély? Ezen jót mosolyogtam. :) Ha valaki egész nap a gépe előtt ül és csak játszik bár mivel, az lehet káros, rá nézve.


Az élő verseny nem pótolható semmivel. Utópiát gergetsz, ha itt a neten akarsz valamiféle igazságot kergetni és osztani.


A fiatalabb korosztály már nem fog a nyomdokainkba lépni, mert van más játék dögivel, ami leköti őket. A rejtvényfejtésben sem olyan fanatikusak, mint mi.


Aki ebben a játékban a rendszer alkotta sorrend elejére kerül, természetesen örül neki és ha szabadidővel bírja, akkor szeretné is tartani. Nincs ebben semmi rossz.

Ha nem tudod beérni, mert lassúbb, vagy kissé figyelmetlenebb vagy, esetleg a rendszer hátrányos extrákat ad, hát Istenem, van ilyen.


Ismered a "Ki nevet a végén"-t. Sokszor is kidobhatnak, bármennyire is igyekszel. :)

(válasz 8a95c8a15f 1. hozzászólására)

1. 8a95c8a15f2013. aug. 18. 18:35

A keresztrejtvény fejtés nagy nép szórakozás. Mindenki szeret rejtvény fejteni, aki átlagos müveltséggel rendelkezik. Persze, mindenki másféle rejtvényt kedvel. A választék igen gazdag az olasz rejtvényektől kedzve a képrejtvényekig. Az újságos standok tele vannak rejtvényekkel.

Nem véletlen, hogy ebben a rejtvényfejtési akcióban is sokan résztvesznek.

Zömében nők. Közülük is főleg nyugdíjasok, magányosok, ágyhoz vagy tolókocsihoz kötöttek. Többgyrekes mama, több müszakban dolgozó nő nem lehet partner ilyen játékban.

A férfi rejtvéynfejtők is az idősebb, nyugdíjas korosztályból és az agglegéynek közül kerülnek ki, de jóval kevesebb számban, mint a nők. Ennél a rejtvényfejtő sorozatban 2o százalék a férfi.

Tini és az ifjú korosztály, azaz negyven alatt csak elvtéve akad rejtvényfejtő. Hacsak nem betegség miatt kényszerül rejtvényfejtésre. Vagy az illető azért száll be egy ilyen versenybe, mert pszichológusként érdekli a dolog. Vagy mert újságíróként érdekli a verseny.

A rejtvényfejtés hobbi. Szórakoztat, fejleszti a tudást. De, mint minden, amit túlzásba viszünk káros. A non-stop rejtvényfejtés is. Megtámadja az idegrendszert, feszültté teszi az embert, káros szenvdéllyé válik.

Ki meri azt mondani, hogy nincs virtus a magyar emberben ? Itt a fényes példa, hogy mennyire lehet elszántan, sőt megszállottan küzdeni egy olyan versenyen is, ahol semmiféle díj, elismerés nem jár az elsőknek. Ami engem illet, a legjobbaknak ( amit nem feltétlenül a sorrend határoz meg ) felajánlok értékes jutalmakat, amelyeket majd év végén határozok meg. Mellesleg gondolkozom egy olyan keresztrejtvény verseny szabályon, ami igazságosabb, személyekre szabottabb és talán izgalmasabb is. A jeleneleg rendszer sem rossz, de nem is jó.

Használjátok ki ezt a fórumot, jó javaslatokkal. Mert kritizálni mindenki tud ( különösen jómagam is ) ám sokkal nehezebb ( ?) kitalálni a jobbat.

Üdv mindenkinek !

Facebook ikonKövess minket a Facebookon is, hogy ne maradhass le az oldallal kapcsolatos legújabb hírekről, információkról: Rejtvenyjatek.hu a Facebookon

Minden jog fenntartva © 2023, www.rejtvenyjatek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Kapcsolat: info(kukac)rejtvenyjatek.hu | WebMinute Kft.