A tények makacs dolgok

Új hozzászólás

17. Pepita2013. okt. 18. 18:04
Éppen most kaptam egy küldetést. A múltkor is ezért ugrottam egy nagyot. Akkor ez most a beetetés. Később jön a böjtje. :)
(válasz Klemi 16. hozzászólására)

16. Klemi2013. okt. 18. 17:42
Lehet, hogy már átvészelted, mert én is 23. szinten álltam, mikor azt mondtam, nem bírom tovább ezeket a ronda extrákat.Nem volt már cél, nem volt már miért hajtani, úgy látszott, betokozódik az ember egy ponton, előre biztos nem, hátrafelé annál inkább. De többhetes névtelenség után csak kezdett hiányozni,hogy emberszámba vegyenek.:)))
(válasz Pepita 15. hozzászólására)

15. Pepita2013. okt. 18. 16:28

Annyi bizonyos, hogy nem gyenge idegzetűeknek való ez a játék. :D Most olvasom, szegény Varnyuszabó is besokkalt. :)

Már figyelem magamat, hogy vajon engem is elér? :D

(válasz Klemi 14. hozzászólására)

14. Klemi2013. okt. 17. 20:33
Csak annyit tennék hozzá, hogy olyan nagyon "versenyről" talán nem is beszélhetünk, hisz a helyzeti hátrány csak emberfeletti munkával hozható be. Én annak tartom mondjuk a napi 15-20 játékot. Nem csak a ráfordított időt, de fejben is átlagon felüli koncentráló képesség kell hozzá. Mindössze 7-8 játékosnak sikerült felkerülnie az első hatvanba, - Gyuri is köztük van!:)-, akik május-júniusban indultak, és az első hatvan helyből kb harmincan már januártól játszanak.Tehát a szerencse, meg az extrák okos forgatása nem is annyira mérvadó ebből a szempontból, de az időtényező nagyon meghatározó.
(válasz Pepita 13. hozzászólására)


13. Pepita2013. okt. 17. 18:37

Éppen elég sikerélmény feljutni az első oldalra. Kell ennél több? :)

Miért kudarc az, ha többszáz játékosból nem én kerülök be az első 10-be, amikor itt nem a tudás számít? Még az éremtáblázat sem ad pontos képet. Abból csak azt tudjuk meg, hogy ki, milyen ügyesen keresi meg a BAZ-megyei községet. :)


Akik elkezdik, még nem tudják, hogy napi rendszerességgel, sokat kell fejteni és egy idő után abbahagyják, hiszen nincs annyi idejük, vagy nem éri meg nekik, hogy ezzel töltsék drága idejüket. Bejelentkezés nélkül is tudnak hódolni szenvedélyüknek akkor, amikor éppen kedvük van hozzá. Többen lehetünk idős nyugdíjasok, akik profi fejtők vagyunk ceruzával, de naívan ismerkedünk a net világával.


Elhiszem, hogy a kudarckerülő embereknek piszok rossz érzés, amikor miden tudásuk ellenére nem jutnak ötről-hatra, önhibájukon kívül.


Az összlétszámhoz képest, csak kevés játékos marad az élmezőnyben, mert képtelen lépést tartani.

Januárban indult a verseny, valószínűleg év végén lezárul és jövőre a tapasztalatokat begyűjtve, némi változtatással újra kezdik.

Mondjuk nem vagyok optimista ezen a téren, hiszen a neten nem lehet "tiszta" játék, - gondolok itt a háromperces fejtőkre.

(válasz Klemi 11. hozzászólására)

12. Svathor2013. okt. 17. 18:25
Maximálisan egyetértek veled, nyilván jobban tud taktikázni az az extráival, aki naponta több rejtvényt fejt meg. És az is igaz, hogy a taktikázáshoz megfelelő nagyságrendű és minőségű extrák kellenek. Pl. a múlt heti extrákat lehetett jól forgatni, esetleg kivárhattam a kedvező időpontot a felhasználásukra. Viszont amik a héten vannak nálam, azokkal semmit nem lehet kezdeni. Korábban írtam arról, hogy "hullámvasutazás" van nálam az extrák terén : 30-40 rejtvényen keresztül nagyon jók jönnek, aztán általában elviszi egy átok az egészet, és utána ugyanennyi rejtvény megfejtésekor csak 25 pont alatti extrákat kapok. Ez van ... de én ebben semmiféle kivételezést nem látok.
(válasz Pepita 10. hozzászólására)

11. Klemi2013. okt. 17. 16:41

Ez habitus kérdése is, Pepita.

Vannak sikerorientált emberek, és vannak kudarckerülők. Én ez utóbbiba tartozom, és inkább legyen két kiszámítható, de langyos extra, mint néha kimagasló értékű, de átkokkal is tarkított.

Arra meg, hogy nem nyúlnak bele az extrákba, Speedz sem tenné le a nagyeskűt. Nem is kell, de innentől nem is lehet bízni a rendszer pártatlanságában és a véletlenszerűségben.

Én úgy látom, itt a 25. szinttől van értéke egy játékosnak, és gőzöm nincs, hogy az elején miért tömörülnek egy-egy szinten akár 25-en is, és minél feljebb megyünk, már csak 1-3 játékos képvisel egy szintet.Így tervezték, vagy ott hamarabb lehet ilyen cifra titulushoz hozzájutni? Vagy akkorra már kilép a zöm? Az még csak a dögunalmas, hogy az élmezőnyt senki sem szorongatja.Beragadni heteken át abba a státuszba. Most már nincsenek olyan harcosok, akik célul tűznék ki, hogy meg tudnák szorongatni az elsőket. Mert ez lehetetlen is.Mindegy, én még itt töretlenül előzgetem a nem létező játékosokat:)


10. Pepita2013. okt. 17. 16:06

Túl sok a ha. :)

Ha valami előre kiszámítható, az már eleve nem lehet izgalmas.

Szerintem többszáz ember játékát nem lehet kézivezérléssel megoldani. És miért is tennék? Az annyira okafogyott, értelmetlen.


Sokkal életszerűbb, hogy vannak pechesebbek és szerencsésebbek az extrák terén. Nyílván több extával "dolgozik" az, aki naponta 10-20-at fejt.

Nem mindegy az sem, hogy némelyiket meddig gyűjtögetjük, mikor használjuk, vagy veszítjük el.


Ha csak a napi limit után kapnánk extrákat és pontokat, kiegyensúlyozottabb lenne, de egyben unalmasabb is.

(válasz Klemi 9. hozzászólására)

9. Klemi2013. okt. 17. 13:48
És ha biztosak lennénk benne, hogy van némi logika az extrák odaítélésében,vagy észrevennénk, hogy egyfajta jutalmazás és büntetés is, a beadott rejtvény alapján, és hinnénk abban, hogy csak a program osztogat, és nem nyúl bele senki kézzel - akkor még izgalmas is lenne, hogy mi lesz a következő, amit dob a gép. De én még logikát sem, és periodikusságot sem fedeztem fel bennük. Ehhez még kevés a tapasztalatom. Magasabb szintre kellene jutnom, hogy levonjak következtetést e téren:))
(válasz Pepita 8. hozzászólására)

8. Pepita2013. okt. 17. 13:03

Maga a játék az extrákra épül. Nem lenne játék, ha mindenki ugyan azt kapná, ugyanakkor.

Abban az esetben egy sima rejtvényfejtő oldal lenne és senki nem féltékenykedne a másik eredményére, nem lenne intrika sem. Dög unalmas lenne. :D

(válasz Klemi 5. hozzászólására)

7. 8a95c8a15f2013. okt. 17. 09:54
DEnisa ! Hiába mondtam már neked, hogy mi jár a fogadatlan prókátornak ? Azt kell hinnem, hogy szatyor pereputtyához tartozol kis okos.

6. Denisa0072013. okt. 17. 09:17

Összeesküvés elméleteket gyártani nem arcátlanság? Nem az pofátlanság.


Azt írod, jól néznek ki az extráid, nem nem mész velük semmire. Talán ismerni kéne a használatukat, és sokkal többre mennél velük. Pl a pajzsot én prímán tudnám használni.

De hát panaszkodni sokkal egyszerűbb, igaz? :D

(válasz 8a95c8a15f 2. hozzászólására)

5. Klemi2013. okt. 17. 07:05
Kétféle megközelítése egyazon ténynek: jól gazdálkodik az extráival - ill. jó extrákkal jutalmazzák állandóan:)) Ki tudja az igazságot? Egy a biztos, jól gazdálkodni csak jóval lehet.
(válasz Pepita 4. hozzászólására)

4. Pepita2013. okt. 17. 01:29

Megnéztem pl.ditty4 adatait. A második helyen áll a tapasztalati pontoknál, pedig sokkal kevesebb rejtvényt fejtett, mint a közelében lévők. Közel ezerrel rejtvénnyel kevesebbet. Ez óriási szám. Ebben az esetben ő csuda jól gazdálkodott az extráival.

Tehát szerencse is kell, de stratégia is. :)


3. Pepita2013. okt. 17. 00:57

Csak össze ne vesszetek. :)


Egyébként nem értelek Gyurka. Ha nem használod az extrákat, nem versenyzel az éremtáblázatban, akkor hogyan akarsz előbbre kerülni?

Azért van ebben a játékban egy kis stratégia is.


Ha többet kalandoznál a neten, keresve a megfelelő hiányzó betűket, - sokkal jobban szórakoznál. Annyi minden új ismeretet ad.


Nekem eddig egyszer jött be nagyon jól az extra, de azóta semmi. Várom a következő szériát. :)


2. 8a95c8a15f2013. okt. 16. 18:57

Szatyor, Szatyor ! De nagy lett a szád, amióta nem foglalkozom veled.Huzogatod az alvó oroszlán bajuszát ? Szatyor jobb, ha hallgatsz. Hosszú hónapok óta élvezheted a legjobb extrákat,amit csak nagyon kevesen, azért vagy ott ahol vagy. Ha mindig olyan exrákat kaptál volna mint most, ott lennél a sereghajtók között. Aki ennyire dicsekszik, hogy milyen nagy rejtvényfejtő,mennyi verseynt nyert, mi a nyavalyát keres az amatörök között ?

Az igazi extra, a 8o százalékos. A többi nem sokat ér.

Mellesleg micsoda arcátlanság beleolvasni mások levelezésébe. Egyébként sosem használok extrákat, mint ahogy más segédeszközt sem. A jelenlegi bármilyen jól néz ki, nem megyek vele semmire.


1. Svathor2013. okt. 16. 17:47

Bizony azok, és már sokadszor mondanak ellent egyik játékostársunknak ... :)

Ma 17.40 körül a következő helyzet a birtokolt extrák terén :

A 2. helyezett Dittynek van 3 extrája 105 pont összértékben.

A 3. helyen jómagamnak van 5 extrám 81 pont értékben.

Gyurikának van összesen 1453 pontnyi értékű extrája.

Költői kérdés ezek után : Vajon melyikünk sír-rí és nyivákol napok óta, hogy őt büntetik a szerkesztők, és a legkisebb, legértéktelenebb extrákat kapja ???

A legelső helyes válaszoló választhat egyet az extráim közül ...:)) (Sokra nem megy egyikkel sem.) :)

Facebook ikonKövess minket a Facebookon is, hogy ne maradhass le az oldallal kapcsolatos legújabb hírekről, információkról: Rejtvenyjatek.hu a Facebookon

Minden jog fenntartva © 2023, www.rejtvenyjatek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Kapcsolat: info(kukac)rejtvenyjatek.hu | WebMinute Kft.