Sok hűhó semmiért

Új hozzászólás

21. Pepita2014. márc. 3. 23:25

Szép helyek. Már azért is érdemes kimenni, ha csak a vizet nézzük. :) Órákig is el tudok mélázni egy vízparton. Persze kapásra várva sokkal jobb.


A párom sosem szerette a halat és nem is horgászott. Aztán egyszer egy közös kiránduláson a barátja megkérte, hogy tartsa meg egy pillanatra a botot. Kezébe vette és seperc alatt ráharapott egy márna. Akkora élmény volt számára, hogy azóta szereti és megeszi a halat. A harcsát különösen. :)

A nagyim pedig úgy ette a szálkás halat, hogy egyetlen egy kis kupacba gyűjtötte a szájában és egy darabban vette ki, mikor a hal elfogyott. Megfogta a halat, a szájához vette és addig le nem tette, amíg a gerincen volt hús. Halász lánya volt. :)

(válasz Varnyuszabo 20. hozzászólására)

20. Varnyuszabo2014. márc. 3. 20:53
Szinte csak a Kőrösökön, és leginkább pergetek, ha megy a ragadozó, főként a balin és a harcsa. Nekem "cájgom", mint a nyű, de egyre kevesebbet fogok (persze öregszem, így nem is járok már annyit).
(válasz Pepita 19. hozzászólására)

19. Pepita2014. márc. 3. 20:44

Sokan nem szoktak még hozzá a netes játékhoz és kudarcként élik meg azt, ami nem is kudarc. Számomra felfoghatatlan és kicsit értetlenséggel tapasztalom, hogy "lelépnek". És nem azért, mert nincs idejük egy-két rejtvényre, hanem belefáradnak a maguk szorgalmazta hajtásba.


Irigyellek a horgászás miatt. Merre horgászol és mire? Régen pecáztam és valószínűleg már nem is fogok. Cájgom sincs. :( Mennyire szerettem a surányi Duna partját! Az egy jó hely volt. :)

(válasz Varnyuszabo 18. hozzászólására)

18. Varnyuszabo2014. márc. 3. 20:07
Valamikor, még nyárelőn voltam az élen, de jött a horgászszezon. Érdekes volt több, mint egymilliós hátrányt behoznom, + az éremtáblázat, ahol - sajnálom - Rita kiszállt, pedig Ő a maximumot kihozta. Természetesen az id kihívás, hogy trtsa az ember a helyet, de az az igazi, amikor föltörsz, mint a gejzír!
(válasz Pepita 17. hozzászólására)


17. Pepita2014. márc. 3. 16:21

Valóban. :) Talán fokozottabb lenne a kihívás, ha havonta indulna a verseny. Bár igazán sajnálnám azokat "elveszteni", akik technikailag nem tudnak sokat fejteni. Ezt meg lehetne oldani azzal, hogy valóban csak napi 3-6 rejtvényt lehetne a karrierjátékban fejteni, - de ez nem érdeke az oldalnak.


Ha én lennék az első helyen, egészen biztosan hagynám, hogy egy-két játékos megelőzzön, aztán újra belelendülnék, mert újra lenne motivációm. Nem beszélve arról, hogy a mögöttem lévőt is egy kis sikerélményhez juttatom.

Amíg Ynys volt az első helyen, neki nem volt gondja, hogy nincs motivációja. ;) Viszont mindenki fújt rá. ;)

(válasz Varnyuszabo 16. hozzászólására)

16. Varnyuszabo2014. márc. 3. 15:20
Érdekes dolog ez! Addig kihívás, amíg vannak előttem. Aztán már csak önmagammal versenyezhetek, azt meg minek?!
(válasz Pepita 15. hozzászólására)

15. Pepita2014. jan. 16. 19:03

A gépnél nagyobb a hibalehetőség, mert elfárad az ember szeme és ha fáj a háta, már nem tud, de nem is akar összpontosítani.


Én is észrevettem, hogy némelyik játékostársunk leállt. Remélem, hogy csak megunták és nincs kedvük pontokat szerezni a nagy semmiért.

Elég időigényes és bizony rá lehet cuppanni, aminek a család látja kárát. Minden számítógépes játéknak meg van ez a hátránya.

(válasz Klári 14. hozzászólására)

14. Klári2014. jan. 16. 16:49

Tulajdonképpen amikor fejtek, bennem is ott motoszkál, hogy ez nem is kihívás, csak idő és kitartás kérdése, hogy mikorra találja meg az ember az utolsó hiányzó fogalmat, vagy betűt.De olyan ez, mint a mogyoró, dió, napra...na, még ezt az egy szemet:) A férjem a papíralapút szereti, igaz, már a fürdőszoba csempe is meg van fejtve, de ritkán találkozik a kettőnk fogalomköre. Vagy ő mondja az én kérdésemre, hogy soha nem találkozott vele, vagy én az övére, hogy ez még nem szerepelt nálunk. Én mindig arra akartam törekedni, hogy tudjak összpontosítani, ne kapkodjak, ne legyek nagyvonalú, amikor sejtem, hogy ott a hiba, de lusta vagyok leellenőrizni. Ez a tulajdonság, a pontosság az élet más területén is kifizetődő lenne.

Nem tudod mi van lati-Rita 72-vel? Olyan hirtelen eltűnt. Remélem inkább megunta, mint hogy baj volna vele?

Szép estét, szia!

(válasz Pepita 13. hozzászólására)

13. Pepita2014. jan. 16. 14:29

Én is szeretem a százas megoldásokat, de ha valamiért nem jön össze, különösebben nem izgat. Akkor sem, ha kétértelmű a zárt betű. Magamnak megadom a százat és ez a lényeg.

Ezek a rejtvények nem tartoznak a nehéz fajsúlyúak közé, és a neten mindent megtalál az ember.


A játék lényegét ezek a kis piszok extrák adják, de engem nagyon szórakoztat. :)

(válasz Klári 10. hozzászólására)

12. Pepita2014. jan. 16. 14:18

Milyen kis hangulatos, bolondos házacskák és éppen Drezdában. Túristaként tetszik, de nem laknék a környéken állandóan.

Azért nem hajazza a bécsi Hundertwasser házakat. Azok elég megdöbbentőek tudnak lenni. :)

(válasz Klári 10. hozzászólására)

11. Klári2014. jan. 16. 10:18
jav.:Kunsthofpassage
(válasz Klári 10. hozzászólására)

10. Klári2014. jan. 16. 10:08

Nekem megjött az ezüst - de nem érek vele semmit. Szívesen átadnám.

És volt ma reggelre egy sikerélményem is. Jön a rejtvény: a 15 megfejtésből 2 db arany és 11 db ezüst, ez utóbbiak mind 99.80 százalékkal. Biztos voltam, hogy ebben is van egy zárt betű, ami kétértelmű. Volt is. Kíváncsi vagyok, egy más rejtvényben ez a fogalom ugyanezzel a névvel szerepel-e? Akkor elnézhető.

Téged biztos érdekel a rejtvény témája: Drezda / Kunsthoffgasse - a YouTube-on meg is nézheted. Aranyos. Nem is tudtam erről, bár csak a város repterét érintettem.

(válasz Klári 9. hozzászólására)

9. Klári2014. jan. 16. 07:25

Na, ilyenkor szokott jönni egy olyan extra, hogy nem lehet csak 4 extrád, a többit egyenként, az általad megválasztott sorrendben dobáld el!:)))

Kívánok most egy ezüstöt, remélem meglesz!

(válasz Pepita 8. hozzászólására)

8. Pepita2014. jan. 15. 23:45

Milőtt elkeztdtem volna játszani, végigolvastam a fórumokat és tanultam belőlük. Talán ezért nem bosszant a játék menete.

Azt el tudom képzelni, hogy néha besül egy-egy extra és nem veszik észre a készítők, vagy nem vallják be.

Én most pl.bevállalnék egy küldetést, de kb.30-40 játék után sem ad ezüstöt. Van ám annyi türelmem, hogy kivárom! :)

Csak annyi a koncepcióm, hogy kedvenc elfoglaltságommal töltsem el a szabadidőmet, ennek pedig tökéletsen megfelel az oldal.

Nem vagyok hajlandó bosszankodni, mérgelődni. :)


Engem csak a rejtvények pongyolasága tud kihozni a sodromból és a semmitmondó bulváros témák. Remélem, hogy javul még a színvonal.

(válasz Klári 7. hozzászólására)


7. Klári2014. jan. 15. 17:42
Az "értelmes" átkokat én is elfogadom, elvégre az ember már kölyökkutya korában megszokja, hogy mondjuk menj vissza a kiinduló pontra. Az olyan átkot tartom ki..nak, amely elfelejtkezik arról, hogy ott van, és nem is tudod, hogy ugyan karácsonykor kapod, de húsvétig vajon feltűnik-e a gépnek, hogy még mindig ott van, anélkül, hogy a sorozatba beépítettek volna egy átokűzőt? Napi 20 játéknál lehet, hogy gyorsabban cserélődnek az extrák,de visszafogott játéknál akár egy hét is eltelik, hogy még mindig ott durmol az a mit tudom én micsoda, ráadásul ha egy héten belül háromszor is kiosztja ugyanazt a gép, na az rendesen kikészít.Kár, hogy egy értelmesnek nevezhető játékot ilyen értelmetlen dologgal baltáznak el. Mert játék-e az, hogy fejtesz-kapsz-eldobsz-fejtesz-kapsz-eldobsz, fejtesz-.....? De lehet, hogy én nem vagyok játékos kedvű, s értelmetlenségnek érzékelem azt, ami igazából egy tündéri ötlet:)
(válasz Pepita 6. hozzászólására)

6. Pepita2014. jan. 15. 16:05

Na ugye, hogy ugye? :)

Én még csak fél éve találtam ide, de mindvégig jól szórakoztam. Én az extráktól vagyok elbűvölve. Amikor átkot kapok, jobban hajtok. Ez látszik is az eredményeimen.

Volt egy nagyon hosszú, sorozatom, amikor nem kaphattam átkot. Kb.60-70 rejtvényig. Az nagyon jól esett.

Nem tudom mikor fogom megunni, egyelőre még biztos nem. Jó kis szellemi elfoglaltság ez. :)

(válasz Klári 5. hozzászólására)

5. Klári2014. jan. 15. 13:40

Ma van egy éve, hogy csatlakoztam a játékhoz. Rengeteg bosszúságot okozott, de pozitív hozadéka számomra azért nagyobb volt.

Boldog születésnapot!


4. Svathor2014. jan. 9. 17:11

Köszönöm a tájékoztatást. Mivel azt írta ki a gép, hogy a toplistára nem kerülhet fel az eredmény, ebből gondoltam, hogy akkor a tapasztalati pont sem adódott hozzá az eddigiekhez. Egyébként abszolút jogosnak tartom, hogy kétszer ne kapjon senki ugyanazért a rejtvényért pontot, de azt is megmondom őszintén, hogy az összes rejtvény közül, amit a gép szerint már fejtettem korábban, csak erre az egyetlenegyre emlékeztem...:) A többi teljesen újnak tűnt számomra.

Üdvözlettel

S.

(válasz Speedz 3. hozzászólására)

3. Speedz2014. jan. 8. 20:09
Amúgy nem a semmiért csinálod, hiszen tapasztalati pontot, extrát ugyanúgy kaphatsz értük.
(válasz Speedz 2. hozzászólására)

2. Speedz2014. jan. 8. 20:07

Nyár folyamán változtattunk a rejtvénykiosztás sorrendjén, mert nem volt jó úgy, ahogy az előtte volt. Az ezután indultak nem kaphatják kétszer ugyanazt a rejtvényt, ahogy haladnak előtte, hacsak gyakorló rejtvények formájában épp nem fejtettek belőlük, viszont a korábban indultak (főleg akik már nagyon sokat fejtettek, mint amilyen pl. te vagy) sajnos találkozhatnak korábban fejtett rejtvényekkel.

Amikor az adott rejtvényszámnál választ x db rejtvény közül a program, ellenőrzi ugyan, hogy olyat adjon, amit még nem fejtettél meg belőlük, de ha az x-ből te már mindet megfejtetted, akkor sajna nem tud mit tenni.

(válasz Svathor 1. hozzászólására)

1. Svathor2014. jan. 8. 19:06

Vasárnap óta minden egyes napon kapok legalább egy olyan rejtvényt, amit korábban már fejtettem. A mai (444 "kockás" - tehát elég szép darab) rejtvényre kivételesen emlékeztem is, hogy a nyáron valamikor csináltam már. Két lehetőségem volt :

1.) Várok 6 órát, hogy elpasszolhassam;

2.) Rápazarolok egy csomó időt, és megfejtem - a semmiért ...

Kissé csodálkozom, hogy a rejtvény kiadásakor még nem "tudta" a gép, hogy már megkaptam egyszer ezt a rejtvényt, de a végén bezzeg már igen !!! Nem lehetne valahogy kiszűrni az ilyen eseteket ?

Tisztelettel

Horváth Sándor/svathor

Facebook ikonKövess minket a Facebookon is, hogy ne maradhass le az oldallal kapcsolatos legújabb hírekről, információkról: Rejtvenyjatek.hu a Facebookon

Minden jog fenntartva © 2023, www.rejtvenyjatek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Kapcsolat: info(kukac)rejtvenyjatek.hu | WebMinute Kft.