Rejtvényimádók állatvédő klubja (RÁK)

Új hozzászólás

❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ... ❯❯
1017. Sutyik2016. nov. 30. 22:16
Értem, felfogtam. Mellesleg az e-mail cím nem gépfüggő.
(válasz Julianna 1016. hozzászólására)

1016. Julianna2016. nov. 30. 20:28

Hogy tudnék E-mail nélkül levelezni vagy a fordításaim részleteit elküldeni?

A régi címem valami miatt nem működött, és mikor meglett az új PC, nem vacakoltam többé vele.

(válasz Sutyik 1015. hozzászólására)

1015. Sutyik2016. nov. 30. 17:06
Na ne mondd, hogy az új gépeden nem e-mailozol!
(válasz Julianna 1013. hozzászólására)

1014. Julianna2016. nov. 30. 16:56

Annyi időm sincs, hogy meghaljak!

Este azért visszajövök... :D


Kvízjáték online és ingyenes

1013. Julianna2016. nov. 30. 16:55

Pillanatnyilag nem tudom megnézni, mert a régi gépem egy barátnőmnél van, aki délre utazott.

Ha egyáltalán ki lehet nyitni a mailokat azon a tragacson.

Úgyhogy a rejtély pillanatnyilag marad a homályban! :-(

(válasz Sutyik 1012. hozzászólására)

1012. Sutyik2016. nov. 30. 12:02

Igazad van, de nekem is.

Egyébként szilveszterre küldöm, addig is emilben egy kis rész előzetes.

(válasz Julianna 1010. hozzászólására)

1011. Maria542016. nov. 29. 21:26
Talán holnap kiderül, mit nem értünk, mit nem tudunk, mit titkol Sutyikunk. Lehet, karácsonyi meglepetésnek szánja?
(válasz Julianna 1010. hozzászólására)

1010. Julianna2016. nov. 29. 20:25

Márcsak azért sem értem, mert az előételeket nem szoktuk "nasizni".

Ilyesmit inkább az aperitifekhez szoktunk enni, chipsz, apró sóssütemények, olajbogyó, kis virslicskék, apró halak meg még ezer ilyen apróság formájában.

(válasz Maria54 1009. hozzászólására)

1009. Maria542016. nov. 29. 19:58
Kíváncsi vagyok, Sutyikon kívül tudja-e valaki, milyen előételről van szó.
(válasz Julianna 1008. hozzászólására)

1008. Julianna2016. nov. 29. 19:50

Fogalmam sincs! Úgy látszik, nehéz felfogásommal nem tudom követni a Te csavaros észjárásodat.

Pingvinben csak a Kindert ismerem, az meg nem előétel, ami majdnam mindig sós, hanem édesség.

Az ikrek pedig egyenlőre nem isznak teát se kannából, se csészéből.

Lehet, hogy ez már örök rejtély marad?

(válasz Sutyik 1007. hozzászólására)

1007. Sutyik2016. nov. 29. 16:29
Mi köze van a heringnek és a majonéznek a pingvin és tejásknna - ikreknek is vélhetően tetsző - előétel nasihoz?
(válasz Julianna 1006. hozzászólására)

1006. Julianna2016. nov. 29. 16:01

Hering?

Majonéz?

Szabad a gazda!

(válasz Sutyik 1005. hozzászólására)

1005. Sutyik2016. nov. 29. 11:02
Hát ezek, ha leesnének, egyéb veszély nélkül csak foltot hagynának. Kócmék az ünnepekre kért virsigyertyás "peciallitás" helyett küldeném őket. Mindkettő egyszerű, de látványos előétel nasi. Az ikreknek különösen tetszene.
(válasz Julianna 1004. hozzászólására)

1004. Julianna2016. nov. 29. 10:14

A pipihús ízlett, de a pingvin és a teáskanna nem esett le. (Szamovár?)

Várom a tantuszt!

(válasz Sutyik 1003. hozzászólására)


1003. Sutyik2016. nov. 28. 15:09

A brojlereknél szerintem még a 1,5 kilós is jércekorú. Szerintem nem macerásabb az elkészítése, mint más csirkés fogásé. Sőt! Az íze, állaga pedig nagyon finom, a szokatlan kinézet étvágygerjesztő hatásáról nem is beszélve.

Lehet, nálatok is lehet kapni Adzsika nevezetű grúz keveréket. Ezzel kent pipit most indítok. Kócosnak inkább ne adj belőle, mert utána nem a száját nyalogatná, hanem az ellenoldali fertályát.

A pingvineket és "tejáscsészét" megfejtetted?

(válasz Julianna 1002. hozzászólására)

1002. Julianna2016. nov. 28. 14:55

Most már értem, de ennyire nem csavaros az észjárásom, hogy Arméniáról rögtön a grúzokra gondoljak.

Ekkorka jércét még én sem láttam, de biztos egy idősebb csirke is megteszi.

Bár kicsit kacifántos az elkészítési módja, nagyon finom lehet.

Nekem küldj csak nyugodtan a csípősebből, minden erős kaját szeretek!

Kócos is, legfeljebb utána rosszallóan "nyalogassa" a száját. :)

(válasz Sutyik 1000. hozzászólására)

1001. Julianna2016. nov. 28. 14:49

Hű, a rakotkolompér is naon finom, de asztat nemértem, hogy mér kel bántni aszta szegén burgonát?

Szok a Zanya is csinyáni, ne nem verimeg, penig nekem aszongya, hogy ha be hozoda sárt a szó bába, meg raklak!

Bisztos a krumli is be vite a sárt, azér kőtt rakni, ugy-e?

Bezeg a Cincó csaka kóbászot esziki belülle, dején nekem naon finomság lessz vacs órára, ha kűcc!

(válasz Maria54 999. hozzászólására)

1000. Sutyik2016. nov. 28. 13:48
Nem figyeltél a szomszéd szóra. Aznavour szomszédjai a grúzok, az ő receptjük. Igazából 70-80 dekás fiatal jérce kellene hozzá, amilyen méret itt még a piacon sem kapható. (Ha van elég nagy átmérőjű vastagfalú edényed max. 1,5 kilóig működik a recept, csak a sütési idő növekszik exponenciálisan.) Mellcsontnál felvágva, hátával fölfelé szétnyitva kifektetni, meglapogatni. Fűszerezve egy éjszakára hűtőben pácolódik. Utána vajon prés alatt kiterítve megsütni. Fonetikusan így hívják: cipljata tapaka. Nektek nem az adzsikás fűszerezésűt küldtem, mert az nagyon csípős.
(válasz Julianna 997. hozzászólására)

999. Maria542016. nov. 28. 13:08

Manyika is eszik, sőt állandóan enne, de nem szabad elhíznia. Kicsit duci, vigyázni kell az alakjára. Nem éhezhet, mert beteg lenne, ezért minden nap többször is kap ennivalót. Őt a gazdikái etetik. De, ha elmennek dolgozni, én adok neki a tálkájába. No meg kap olyankor simit is, mert nagyon bánatos olyankor.

Ma rakott krumplit küldtem. Legalább olyan retentőjen finom, mint a pörkőt vót.

(válasz Julianna 998. hozzászólására)

998. Julianna2016. nov. 28. 10:44

Nemvót kevés a pörkőt, sőtt! És retentőjen finomis vót.

Ammegmán régessrégen vót, hogy el mente a hasam, az óta mán visza gyött.

Asztat meg nemértem, hogy akor aza szegén Manyika nemis esz? Mér nem attok nekije is?

A pocimon nem szok a zeszem járkáni, deméga bóhák senem, mer vannekem a nyakomon ujjan izé, amitül világá menek a pici feke te ugrósok,

(válasz Maria54 996. hozzászólására)

997. Julianna2016. nov. 28. 10:34

Még én sem tudtam elmagyarázni Kócosnak, hogy mi lehet az az Aznavour által elgázolt csirkerecept!

Kifejtenéd, miért lett örmény énekesünk ilyen vérengző? :D

(válasz Sutyik 995. hozzászólására)

996. Maria542016. nov. 27. 20:32

Kevés volt a pörkölt, vagy neked is mindig a pocidon jár az eszed? Talán csak a desszert hiányzik? Emlékszel még arra, mikor aggódtál, hogy elmegy a hasad a sok tejszínhabtól?

Nálunk is furcsa helyzet van az evésnél. 2 tál. Fekete Cukor odamegy, eszik. BabyDoll nézi. Odamegy Fekete Cukor tányérjához, Fekete Cukor eszik BabyDoll tányérjából. De olyan is van, hogy Fekete Cukor eszik, Dolli néz, nem eszik. Szórakozik.

(válasz Julianna 994. hozzászólására)

995. Sutyik2016. nov. 27. 16:36
Ennyit még én is tudok franczul. Ne légy Te lelhetelen, a peciállost csak szülinapra küldöm. De ha kértek, kűdök a zünepekre ping vineket meg tejás kannákot. Mostan penig kűdök egy Charles Aznavour szomszéd recipe szerinti úthengeres lapított pipit. Vigyázz, a combija neked tilos, asztat haggyátok meg Cincóval Te ré Zanyának.
(válasz Julianna 994. hozzászólására)

994. Julianna2016. nov. 27. 16:02

Ejjha, Sutyiknénnye, Te tucc franciázul?

It mostan mástse hal a zember mega kutymék, csaka Noël igy mega Noël úgy! Meraz nem csak eggy féfi név, hanema karácson is, garatul állok!

Nemtom, vanmég-e aból a virslis peciáll is tortábul, de ha kűdenél a zünepekre, delyó lene!

És Te mitkérc?

A Zanya penig nem a te réz, csak báncsa őtet, hogy aki szegén, anak nincs amilye nekilye van.

(válasz Sutyik 993. hozzászólására)

993. Sutyik2016. nov. 27. 13:19
Ne bú súlya tok! Zanyátok ety igaszi Te réz (angyal). Gond ólja tokbele, hoty az év naty részélyét a csalággyának szent éli. Íjjenkor, No elelött naon sokkaknak jobban hiányszik a több oda figyel és, mek a Nek tek mind e napos szer etet.
(válasz Julianna 990. hozzászólására)

❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ... ❯❯



Facebook ikonKövess minket a Facebookon is, hogy ne maradhass le az oldallal kapcsolatos legújabb hírekről, információkról: Rejtvenyjatek.hu a Facebookon

Minden jog fenntartva © 2024, www.rejtvenyjatek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Kapcsolat: info(kukac)rejtvenyjatek.hu | WebMinute Kft.