Rejtvényimádók állatvédő klubja (RÁK)
Új hozzászólás1017. Sutyik | 2016. nov. 30. 22:16 |
Értem, felfogtam. Mellesleg az e-mail cím nem gépfüggő. | |
(válasz Julianna 1016. hozzászólására) |
1016. Julianna | 2016. nov. 30. 20:28 |
Hogy tudnék E-mail nélkül levelezni vagy a fordításaim részleteit elküldeni? A régi címem valami miatt nem működött, és mikor meglett az új PC, nem vacakoltam többé vele. | |
(válasz Sutyik 1015. hozzászólására) |
1015. Sutyik | 2016. nov. 30. 17:06 |
Na ne mondd, hogy az új gépeden nem e-mailozol! | |
(válasz Julianna 1013. hozzászólására) |
1014. Julianna | 2016. nov. 30. 16:56 |
Annyi időm sincs, hogy meghaljak! Este azért visszajövök... :D | |
1013. Julianna | 2016. nov. 30. 16:55 |
Pillanatnyilag nem tudom megnézni, mert a régi gépem egy barátnőmnél van, aki délre utazott. Ha egyáltalán ki lehet nyitni a mailokat azon a tragacson. Úgyhogy a rejtély pillanatnyilag marad a homályban! :-( | |
(válasz Sutyik 1012. hozzászólására) |
1012. Sutyik | 2016. nov. 30. 12:02 |
Igazad van, de nekem is. Egyébként szilveszterre küldöm, addig is emilben egy kis rész előzetes. | |
(válasz Julianna 1010. hozzászólására) |
1011. Maria54 | 2016. nov. 29. 21:26 |
Talán holnap kiderül, mit nem értünk, mit nem tudunk, mit titkol Sutyikunk. Lehet, karácsonyi meglepetésnek szánja? | |
(válasz Julianna 1010. hozzászólására) |
1010. Julianna | 2016. nov. 29. 20:25 |
Márcsak azért sem értem, mert az előételeket nem szoktuk "nasizni". Ilyesmit inkább az aperitifekhez szoktunk enni, chipsz, apró sóssütemények, olajbogyó, kis virslicskék, apró halak meg még ezer ilyen apróság formájában. | |
(válasz Maria54 1009. hozzászólására) |
1009. Maria54 | 2016. nov. 29. 19:58 |
Kíváncsi vagyok, Sutyikon kívül tudja-e valaki, milyen előételről van szó. | |
(válasz Julianna 1008. hozzászólására) |
1008. Julianna | 2016. nov. 29. 19:50 |
Fogalmam sincs! Úgy látszik, nehéz felfogásommal nem tudom követni a Te csavaros észjárásodat. Pingvinben csak a Kindert ismerem, az meg nem előétel, ami majdnam mindig sós, hanem édesség. Az ikrek pedig egyenlőre nem isznak teát se kannából, se csészéből. Lehet, hogy ez már örök rejtély marad? | |
(válasz Sutyik 1007. hozzászólására) |
1007. Sutyik | 2016. nov. 29. 16:29 |
Mi köze van a heringnek és a majonéznek a pingvin és tejásknna - ikreknek is vélhetően tetsző - előétel nasihoz? | |
(válasz Julianna 1006. hozzászólására) |
1006. Julianna | 2016. nov. 29. 16:01 |
Hering? Majonéz? Szabad a gazda! | |
(válasz Sutyik 1005. hozzászólására) |
1005. Sutyik | 2016. nov. 29. 11:02 |
Hát ezek, ha leesnének, egyéb veszély nélkül csak foltot hagynának. Kócmék az ünnepekre kért virsigyertyás "peciallitás" helyett küldeném őket. Mindkettő egyszerű, de látványos előétel nasi. Az ikreknek különösen tetszene. | |
(válasz Julianna 1004. hozzászólására) |
1004. Julianna | 2016. nov. 29. 10:14 |
A pipihús ízlett, de a pingvin és a teáskanna nem esett le. (Szamovár?) Várom a tantuszt! | |
(válasz Sutyik 1003. hozzászólására) |
1003. Sutyik | 2016. nov. 28. 15:09 |
A brojlereknél szerintem még a 1,5 kilós is jércekorú. Szerintem nem macerásabb az elkészítése, mint más csirkés fogásé. Sőt! Az íze, állaga pedig nagyon finom, a szokatlan kinézet étvágygerjesztő hatásáról nem is beszélve. Lehet, nálatok is lehet kapni Adzsika nevezetű grúz keveréket. Ezzel kent pipit most indítok. Kócosnak inkább ne adj belőle, mert utána nem a száját nyalogatná, hanem az ellenoldali fertályát. A pingvineket és "tejáscsészét" megfejtetted? | |
(válasz Julianna 1002. hozzászólására) |
1002. Julianna | 2016. nov. 28. 14:55 |
Most már értem, de ennyire nem csavaros az észjárásom, hogy Arméniáról rögtön a grúzokra gondoljak. Ekkorka jércét még én sem láttam, de biztos egy idősebb csirke is megteszi. Bár kicsit kacifántos az elkészítési módja, nagyon finom lehet. Nekem küldj csak nyugodtan a csípősebből, minden erős kaját szeretek! Kócos is, legfeljebb utána rosszallóan "nyalogassa" a száját. :) | |
(válasz Sutyik 1000. hozzászólására) |
1001. Julianna | 2016. nov. 28. 14:49 |
Hű, a rakotkolompér is naon finom, de asztat nemértem, hogy mér kel bántni aszta szegén burgonát? Szok a Zanya is csinyáni, ne nem verimeg, penig nekem aszongya, hogy ha be hozoda sárt a szó bába, meg raklak! Bisztos a krumli is be vite a sárt, azér kőtt rakni, ugy-e? Bezeg a Cincó csaka kóbászot esziki belülle, dején nekem naon finomság lessz vacs órára, ha kűcc! | |
(válasz Maria54 999. hozzászólására) |
1000. Sutyik | 2016. nov. 28. 13:48 |
Nem figyeltél a szomszéd szóra. Aznavour szomszédjai a grúzok, az ő receptjük. Igazából 70-80 dekás fiatal jérce kellene hozzá, amilyen méret itt még a piacon sem kapható. (Ha van elég nagy átmérőjű vastagfalú edényed max. 1,5 kilóig működik a recept, csak a sütési idő növekszik exponenciálisan.) Mellcsontnál felvágva, hátával fölfelé szétnyitva kifektetni, meglapogatni. Fűszerezve egy éjszakára hűtőben pácolódik. Utána vajon prés alatt kiterítve megsütni. Fonetikusan így hívják: cipljata tapaka. Nektek nem az adzsikás fűszerezésűt küldtem, mert az nagyon csípős. | |
(válasz Julianna 997. hozzászólására) |
999. Maria54 | 2016. nov. 28. 13:08 |
Manyika is eszik, sőt állandóan enne, de nem szabad elhíznia. Kicsit duci, vigyázni kell az alakjára. Nem éhezhet, mert beteg lenne, ezért minden nap többször is kap ennivalót. Őt a gazdikái etetik. De, ha elmennek dolgozni, én adok neki a tálkájába. No meg kap olyankor simit is, mert nagyon bánatos olyankor. Ma rakott krumplit küldtem. Legalább olyan retentőjen finom, mint a pörkőt vót. | |
(válasz Julianna 998. hozzászólására) |
998. Julianna | 2016. nov. 28. 10:44 |
Nemvót kevés a pörkőt, sőtt! És retentőjen finomis vót. Ammegmán régessrégen vót, hogy el mente a hasam, az óta mán visza gyött. Asztat meg nemértem, hogy akor aza szegén Manyika nemis esz? Mér nem attok nekije is? A pocimon nem szok a zeszem járkáni, deméga bóhák senem, mer vannekem a nyakomon ujjan izé, amitül világá menek a pici feke te ugrósok, | |
(válasz Maria54 996. hozzászólására) |
997. Julianna | 2016. nov. 28. 10:34 |
Még én sem tudtam elmagyarázni Kócosnak, hogy mi lehet az az Aznavour által elgázolt csirkerecept! Kifejtenéd, miért lett örmény énekesünk ilyen vérengző? :D | |
(válasz Sutyik 995. hozzászólására) |
996. Maria54 | 2016. nov. 27. 20:32 |
Kevés volt a pörkölt, vagy neked is mindig a pocidon jár az eszed? Talán csak a desszert hiányzik? Emlékszel még arra, mikor aggódtál, hogy elmegy a hasad a sok tejszínhabtól? Nálunk is furcsa helyzet van az evésnél. 2 tál. Fekete Cukor odamegy, eszik. BabyDoll nézi. Odamegy Fekete Cukor tányérjához, Fekete Cukor eszik BabyDoll tányérjából. De olyan is van, hogy Fekete Cukor eszik, Dolli néz, nem eszik. Szórakozik. | |
(válasz Julianna 994. hozzászólására) |
995. Sutyik | 2016. nov. 27. 16:36 |
Ennyit még én is tudok franczul. Ne légy Te lelhetelen, a peciállost csak szülinapra küldöm. De ha kértek, kűdök a zünepekre ping vineket meg tejás kannákot. Mostan penig kűdök egy Charles Aznavour szomszéd recipe szerinti úthengeres lapított pipit. Vigyázz, a combija neked tilos, asztat haggyátok meg Cincóval Te ré Zanyának. | |
(válasz Julianna 994. hozzászólására) |
994. Julianna | 2016. nov. 27. 16:02 |
Ejjha, Sutyiknénnye, Te tucc franciázul? It mostan mástse hal a zember mega kutymék, csaka Noël igy mega Noël úgy! Meraz nem csak eggy féfi név, hanema karácson is, garatul állok! Nemtom, vanmég-e aból a virslis peciáll is tortábul, de ha kűdenél a zünepekre, delyó lene! És Te mitkérc? A Zanya penig nem a te réz, csak báncsa őtet, hogy aki szegén, anak nincs amilye nekilye van. | |
(válasz Sutyik 993. hozzászólására) |
993. Sutyik | 2016. nov. 27. 13:19 |
Ne bú súlya tok! Zanyátok ety igaszi Te réz (angyal). Gond ólja tokbele, hoty az év naty részélyét a csalággyának szent éli. Íjjenkor, No elelött naon sokkaknak jobban hiányszik a több oda figyel és, mek a Nek tek mind e napos szer etet. | |
(válasz Julianna 990. hozzászólására) |