A Tetrisjáték részletes szabályai

A Tetrisjáték szabályainak részletes ismeretését olvashatod ezen az oldalon.

A játékkal a rejtvényfejtő karrierjátékban találkozhatsz, ha ellenfél típusú kártyát játszol ki. A tetrisjáték során úgy kell lehelyezned az alakzataidat, hogy minél több teljes sort vagy oszlopot ki tudj rakni (lehetőleg többet is egyszerre).

A bal oldali táblán te rakhatod le a soron következő alakzatot, a jobb oldalin pedig ellenfeled játékát követheted nyomon.

Tetris játék

Mozgasd az egérmutatót a táblád fölé és megjelenik az alakzat, amelyet le kell raknod. Afölött a mező felett kattints, ahova elhelyeznéd az elemet. Ha mobilon játszol, kattints a játéktábla valamelyik mezőjébe. Ha megfelelőnek találod, kattints újra ugyanoda.

A játék 50 lépésig tart. Két cél lebegjen eközben előtted: 1. Nehogy úgy járj, hogy már nem tudod a következő formát lerakni, mert akkor azonnal vesztettél. 2. Ha kiraksz egy sort vagy oszlopot, az eltűnik a mezőről és pontot kapsz érte. Ha azonban úgy raksz le egy alakzatot, hogy több sort és oszlopot is kiraksz vele egyszerre, az sokkal több pontot ér!

Ha elfogytak a lépések, a játék véget ér. Akkor nyersz, ha több pontot szereztél, mint az ellenfeled. Ez esetben azonnal megkapod az ellenfél kártyára írt jutalmat. Döntetlen vagy vesztes játszma esetén ez nem jár.Facebook ikonKövess minket a Facebookon is, hogy ne maradhass le az oldallal kapcsolatos legújabb hírekről, információkról: Rejtvenyjatek.hu a Facebookon

Minden jog fenntartva © 2023, www.rejtvenyjatek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Kapcsolat: info(kukac)rejtvenyjatek.hu | WebMinute Kft.