Nem tudok visszatérni a Rafkós Helga után, akitől kikaptam!

Új hozzászólás

1 2 3 4 5 6 7 8 9
223. Teca54nov. 25. 14:01
Mi az hogy..!!!Megtiszteltetésnek veszem...nem csinálunk jobb helyeken...bolhából elefántot.! Ok nélkül provokálni senki nem tesz ilyet.Nyugalom és béke jellemzi a Fórumot...és az egymás segítése a cél...kivételek vannak sajnos..!
(válasz Papci 221. hozzászólására)

222. Papcinov. 25. 13:54
Ezt most Porki nevében írtam.
(válasz Papci 221. hozzászólására)

221. Papcinov. 25. 13:52

Neked is nagyon köszönöm Teca!

Közkívánatra tettem közzé azt, ahogy én szoktam azt az ominózus, 2. játékot játszani. Nem is gondoltam, hogy ekkora ellenszenvet okozok vele egyeseknek. Remelem, sőt tudom, hogy te nem sértődsz meg azért, mert rövidítettem a nevedet!😋

(válasz Teca54 219. hozzászólására)

220. Amigonov. 25. 13:49
Egyetértek a véleményeddel. Én is az ilyen segítő hozzászólásokból tanultam a játékot. Köszönet Porkinak, neked és sok-sok tapasztalt játékosnak.
(válasz Teca54 219. hozzászólására)


219. Teca54nov. 25. 13:22
Nem okoztál zavart..a kötekedőktől tartózkodj...de rajtuk kívül más játékosoknak nagyon sokat segítettél..és tartsd meg jó szokásodat...igazán sok időt szántál rá...máskor is számítok a segítségedre...köszönöm Porki.!!!
(válasz Porki 217. hozzászólására)

218. EZolinov. 25. 11:35
Mindig vannak akik csak nyafognak, de többnek képzelik magukat másoknál...🙃
(válasz Porki 217. hozzászólására)

217. Porkinov. 25. 11:20

Nagyon szívesen.👌

A jövőben kihagyom az ebbe a topikba való beírásokat, miután zavart és sértődést okoztam több játékosnak az általuk nem igényelt túlzott okoskodásommal.

(válasz EZoli 216. hozzászólására)

216. EZolinov. 25. 11:10
És köszönöm.😀
(válasz Porki 215. hozzászólására)

215. Porkinov. 25. 09:43
Nagyon örülök, hogy értelmezni és a gyakorlatban is alkalmazni tudtad a tanácsaimat.😊
(válasz EZoli 214. hozzászólására)

214. EZolinov. 25. 09:40
Jó tanácsokat adtál. 🙂Azóta többx nyertem.🙂😃
(válasz Porki 213. hozzászólására)

213. Porkinov. 25. 09:15

Elnézést, ha segíteni próbáltam. Xéna kérdése volt, hogy mit értek az alatt, hogy hová ne ixeljen. Elsősorban neki szólt a válaszom, persze még mindig az elnevezés okoz gondot egyeseknek.

A lényegi részt viszont örülök, hogy te értelmezni is megpróbálod.

(válasz Zalanakobor 211. hozzászólására)

212. Xenanov. 25. 09:09

Igen, tényleg nem kértük, azt hiszem, csak rinyáltunk egymás közt. A végén kiderül, hogy kéretlen, s ami ennél rosszabb, vészjósló prognosztikákat osztogat. Én a magam részéről kihagynám, hiszen láthatóan zavaróan hat ennek a topiknak általunk való működtetése - ha már jobb nincs. Majd megdumáljuk külön, azt javaslom, legalábbis megint jó nagy szünet után.

És mégis, valahogy még szórakoztat is a dolog. Ha már ilyen unalmas ennyi idő után csak fejteni, fejteni.

(válasz Zalanakobor 211. hozzászólására)

211. Zalanakobornov. 25. 08:47
Jaj, hát Pork szeretett volna nekem kedveskedni - igazán megható volt azonban legutóbbi - egyébként igen szarkasztikus - hozzánk szólása, holott már régebben kimerítette tanácsainak öntését, amit meg is köszöntünk neki. Azt hiszem, már nem raboljuk az idejét - igaz, most se kértük előrejelzését a jövőre nézvést. Én mégis valamiért hasznosnak találtam a 169-est, úgyhogy szépen ide is másoltam tegnap, aztán megfigyelem, bejön-e.
(válasz Izlandilinda 210. hozzászólására)

210. Izlandilindanov. 24. 22:20
Ki az a Zala? én ilyen nevű játékost nem ismerek.
(válasz Porki 205. hozzászólására)


209. Zalanakobornov. 24. 21:30

Remélem, Porki megengedi, hogy kimásoljam az ajánlott 169. bejegyzését. Mivel akkor nem kell keresgélni.

Ahogy én játszom a 2. sz. Játékot.


Alapszabályok:


A négyzetbe írt szám meghatározza, hogy a közvetlen szomszédjában hány találat van, amelyek egymással csak lapjukkal érintkezhetnek. Számolnotok is kell, ha megvan egy csoport, azaz egy darab 5-s 2 darab 1-s, 2-s, 3-s, 4-s valamelyike, utána velük nem kell törődni. Előfordul, hogy megvan már négy darab 2 fekete kockából álló csoport. Ilyenkor a gép sem, te sem tudod, hogy melyikkel folytasd, ehhez kell átnézned, melyik csoportod van már készen.


Egy biztos! A gép olyan helyre nem lő, amelyen a körülötte lévő számok megmutatják neki, neked is (!), hogy ott nem lehet találat.


1./ Én mindig a B2-es mezőre lövök először. Ha az talált, akkor felette próbálom, ha az is talál, akkor megyek körbe, míg számot nem kapok. A szám meghatározza a továbbiakat. Ha a B2-n “0”van akkor egyszerre kilenc rublikát ki tudok iktatni azzal, nem szabad a körülötte lévő 8 db négyzettel foglalkozni.


Ilyen esetben a B5-tel folytatom és ugyanazt végigcsinálom, mint a B2 vel.


Na a B2 “1”-es akkor azt békén hagyom mivel nagyon sok lövésbe kerülne míg megtalálom azt az egy pontot. Ilyenkor is a B5-tel folytatom.


2,/ ha a B2-esen 2-s szám van, ugyanúgy mint a gép is tenné, kipróbálom valamelyik irányba a lövést. Ha talál akkor körbe járok mindaddig amíg számot nem találok. A szám determinálja melyik irányba mehetek tovább.


Abból kell kiindulni, hogy a számokhoz tartozó értékek meglegyenek.


3./ ha a B 2-n 3-as szám áll, akkor körbe lövöm, itt mindig a lövés találatától függ, hogy melyik irányba megyek, hiszen ha nem talál, akkor szám jön, az megmutatja, mi a teendő.


4./ ha a B2 “4”-et mutat azt nagy valószínűséggel az első lövéssel eltalálod és kevés hibával megtaláljuk a négy teli kockát, ami nem azt jelenti, hogy egy összefüggő négyes, vagy ötös csoportot találtam meg.


5-/ ha a B2-n 5-ös szám áll ott a legnagyobb a találati valószínűség.A betűk az oszlopokat, a számok a sorokat jelentik nálam. Ezek nem azok a számok, amelyek a lövéskor a kockában láthatóak!


Mindig úgy haladj, hogy 3x3-as négyzetcsoportok közepénél nyiss találatot, azaz a B2, B5 stb. Így mindig egyszerre csak 9 kockára kell odafigyelned. Arra nagyon vigyázz, hogy melyik helyekre nem lőhetsz, a gép sosem tesz ilyet, ez bent van az alap programjában. A többi lövése ugyanolyan véletlenszerű, mint a mieinké.


Tehát, ha a B2-n “0” érték van, a fennmaradt 8 négyzetet véletlenül se lődözzétek, menjetek át a következő 3x3-as csoport közepébe, azaz a B5-re. Utána a számok eligazítanak.


Remélem érthető volt.


208. Isabelnov. 24. 19:24

Kedves Papci, illetve ahogy olvasom, valójában Porki is te vagy. Döntsd el, Pap akarsz lenni, vagy Pork:-) és még egyszer:-)

Angolul az utcán vagy az uszodában szoktam beszélni, leszámítva ha épp Angliában vagyok. Ezért itt Magyarországon inkább maradnék az itt megjelenő nicknévnél. De ha Malac néven is vagy, hát istenem:-) szerintem nem te vagy az egyedüli, aki sok néven van fenn.

Lényeg a lényeg, a mostanit is elolvastam, magamra vettem a tanácsaidat. Egyelőre az 50 játéktól még olyan messze vagyok, mint az Északi-sarktól. Próbálkozom, próbálkozom az adott instrukciók alapján. Nekem a harmadik néha szokott sikerülni, na és az első is. A középsőt majd elolvasom, hátha kis agyammal fel tudom fogni - ugyanis írásod informatikus-szerű emberre/agyra utal - én ugyan 90-ben kezdtem a számítógépet tanulni, de csak felhasználói szinten - mélymatematikába képtelen vagyok, mivel sok más érdekes dolog is van még a világon e játékon kívül. De azért szívesen játszom, látható a helyzetemből is, hogy 14 óta még mindig. Jövőre jubilálok!

Egyébként a (fürdetett, rózsaszín) kismalacok nagyon tündériek tudnak lenni, nyugaton sokan háziállatként is tartják őket, okosok, mint minden állat a maga szintjén (mert ez ősigazság). Csodálatosan ki tudják szagolni a szarvasgombát is, ámbár némelyik kutyafajta is képes erre.

Most már az újra akkor nem válaszolnék, úgyis ez lesz a tetején.

(válasz Papci 199. hozzászólására)

207. Porkinov. 24. 18:41

Olvasd el a 169-es beírásomat.

Első olvasatra bonyolultnak tűnik, a lényeg, hogy ahová biztosan nem szabad lőni, azt kerüld el. Az utolsó, hátulról a 3.mondatban, a “0-ról” írt példával egyértelműsítem a dolgot, milyen helyeket kerüld el.

(válasz Xena 206. hozzászólására)

206. Xenanov. 24. 18:08

szia Porki,

oké, egyre nagyobb kedvvel játszom, de épp most nyertem egy küldetést, az utolsót az 1-es játékkal. Nyilván sokkal többet játszottál már, ezért "nem akarsz elkeseríteni" - majd figyelünk. Azt már én is észrevettem, viszonylag kezdő nyertesként, hogy tényleg okosodik a gép, viszont én meg jobban figyelek!

Logikából sose voltam ötös, a humán tárgyak jobban fekszenek. De mivel a másodikra is jobban odafigyelek, sőt a harmadikban se kapkodom el.

Gondolom, mivel barátaim is jobban odafigyelnek, egyre jobb eredményeket fognak elérni. Megsúgom, egyikük sem matematikus, velem együtt.

Ja, még a 2. játék. A helyzet az, hogy még mindig nem tudom, mit kell látnom. Talán az x-eket? hogy oda ne tegyek? valaki egyszer rebesgetett valamit, de nincs időm és fejem hozzá, hogy végigolvassam.

(válasz Porki 205. hozzászólására)

205. Porkinov. 24. 02:08

Kedves Isabel, Xéna és Zala!

Nem akarlak elkeseríteni benneteket,

de az 1-es játékkal a gép a betáplált mesterséges intelligenciájával fokozatosan okosodik. Egyre nehezebb versenyző lesz, végül “szinte” legyőzhetetlen. Játsszatok még vele, s csak vele, min. 50 versenyt, meglátjátok nem is olyan egyszerű!

A 2. játék az egyetlen, ahol gép semmiben nem befolyásolhatja a játékodat, ott csak a saját logikádra hagyatkozhatsz. Ezt én általában 80%-ban megoldom a korábban leírt szisztémámmal. Ne féljetek a 2. feladattól, higgyétek el, ez a legkiszámíthatóbb játék. Az ellenfél is győzhet, de mindig te vagy lépéselőnyben. Látod mit, hova tehetsz és hova nem. Nekem ma már a legsikeresebb játékom.

A 3. játék igazi kombinatorika, ahol a gép az összes többszereplős tényező összegét is megvizsgálja, az azok helyére kerülőkét is és ezek mindegyikéből választja a legoptimálisabbat. Fel a fejjel ellene. Nekem 20%-ban sikerül. Ha, vesztek is, csak néhány ponttal. De ez is kudarc.

(válasz Zalanakobor 204. hozzászólására)

204. Zalanakobornov. 23. 21:25
Na engem meg se nézzetek, mindig a középsőt kapom, aminél szerintem annyi a nyerési lehetőség, mint az ötöslottónál.
(válasz Isabel 202. hozzászólására)

203. Isabelnov. 23. 18:20

Akkor kíváncsian halsz meg, Ildiegyszerűen:-) A többi ellenfél is ugyanúgy jó vagy nem jó, mert nem győzted le.

Örülök egyetértésednek a nevet illetően. Bár, ha a kimondását vagy leírását írom, az enyém még mindig rövidebb:-)

(válasz Ildiegyszerűen 200. hozzászólására)

202. Isabelnov. 23. 18:14

gratulálok, le vagyok maradva tőled kissé, de már valamivel jobban megy nekem is, közös tanácskozásaink jóvoltából:-)

De a középső az idegeimet cincálja.

(válasz Xena 201. hozzászólására)

201. Xenanov. 23. 08:36

Hogy némi pozitív is megjelenjen a platformon, Rafkós Helga és társai két oldalsó játéka mind jobban kezd megvilágosodni előttem. Néha még nyerek is:-)

a középső szerintem illogikus. Pl. azt írja, hogy 3 - hogy melyik irányba, nekem kell eltalálnom, ezt is értem - mármint az illogikát. Eddig még nem sikerült kitalálnom sem az irányt, sem a számokat.

Ha ezt megértem és sikerül, szólok. Addig is jó próbálkozást illetve sikereket a többieknek!


200. Ildiegyszerűennov. 3. 18:28

Kedves Isabel!

Nagyra értékelem,amit a másik nevének megbecsüléséről írtál,amit jómagam is igyekszem betartani,mert pl.az Ildi kereszetnévből is van legalább kettő és tartsuk tiszteletben a játék anonimitását.

Ha már szóbahoztad egyetértek a bónuszfeladatról írott véleményeddel a követeléseket jómagam is néha elfogadhatatlannak érzem.

Most egy humorosnak szánt megjegyzést engedj(engedjetek) meg:kíváncsi vagyok Rafkós Helga mikor szól majd hozzá az oldalához!

(válasz Isabel 198. hozzászólására)

199. Papcinov. 3. 17:19

Nem tévedtem, olvasd el a válaszomat és azt is, hogy miért Izlandilindának írtam. Elnézést kértem tőle azért, mert beleavatkoztam az ő játékstílusába, majd említést tettem arról is neki, hogy azt a levelet t.képpen neked szántam.

Nem kell ennyire rövidítened a nevem, elég, ha pork-nak szólítasz, ez is érthető angolul, de ha maradunk az eredeti Porki-nál az nagyon kedveskedő magyar jelzős szerkezettel Malacnak is fordítható lenne.

(válasz Isabel 198. hozzászólására)

1 2 3 4 5 6 7 8 9Facebook ikonKövess minket a Facebookon is, hogy ne maradhass le az oldallal kapcsolatos legújabb hírekről, információkról: Rejtvenyjatek.hu a Facebookon

Minden jog fenntartva © 2023, www.rejtvenyjatek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Kapcsolat: info(kukac)rejtvenyjatek.hu | WebMinute Kft.