Rájöttem a trükkre

Új hozzászólás

19. Pepita2014. ápr. 16. 17:56
Én igazat adok neked Diomama. :) Mi a géppel játszunk és nem egymással, vagy egymás ellen.
(válasz Diomama 18. hozzászólására)

18. Diomama2014. ápr. 16. 08:48

Bocsi, hogy" belefolyok"a csevelybe de engem nemigen erdekel,hogy hanyadik vagyok a listan vagy hany pontom van.En csak siman imadok rejtvenyt fejteni es ezert jatszom (ha erdekel valakit) Mindenkinek joooo "fejtest"kivanok.:)

udv Diomama


17. Vásottfog2014. febr. 7. 10:28
Üdv.-lek, s igazad van: "Abban termékeny az okosság, kiben szaporátlan a tréfa." /kmszk/
(válasz Pepita 16. hozzászólására)

16. Pepita2014. febr. 6. 13:04

Okos dolgok. :)

Én még unatkozni is szeretek, mert ilyenkor vagyok a legjobb társaságban. ;)

Ha jól belegondolok, nem ismerem az unatkozást.

(válasz Vásottfog 15. hozzászólására)


15. Vásottfog2014. febr. 6. 11:38

A keresztrejtvény az időközi szabadidő egyik elfoglaltsága, unalom űző, gondolkodásra késztető.A rejtvény újságot is kezünkbe vettük és elkezdtük a megfejtését, de közben mást is csináltunk, tehát az időre nem figyeltünk oda, legtöbbször be sem küldtük a megfejtést, tehát nyereményt sem kaptunk.

Szerintem az idő csak viszonylagos, mert közben egyes érdekes meghatározások sok-sok kérdést vetnek fel és el méláz az ember.

Jut eszembe, hogy az unatkozás sem hasztalan dolog, mert az ember esze mindig jár és akkor találjuk ki, hogy még mit is tudunk meg csinálni.

A trükkök meg sózzák és paprikázzák dolgainkat.

Jó ez így, ahogy van.


14. Pepita2014. jan. 24. 12:17

Tulajdonképpen még az sem számít, hogy az első 200-ban legyünk. Sokan az elsők közül abbahagyták már a pontgyűjtést és új regisztrációval indultak, hiszen a játék érdekes, de egy idő után elunják a versenyfutást. Meg tudom érteni. :)


Ahhoz hasonlítanám a pontgyűjtést, mintha egy gyorsasági versenyen indulnánk. Egyikünk gyalog, a másik biciglivel, a harmadik autóval, majd sorshúzással csere. Így a gyalogos akár végiggyalogolhatja a távot. :D


Tegnap igen sok pontot kaptam, remélem nem bosszantja az előttem-mögöttem állókat és a saját életritmusuk szerint továbbra is kedvüket lelik a játékban. :)

(válasz Boszorka 13. hozzászólására)

13. Boszorka2014. jan. 21. 20:37
Én Te és még sokan nem ismerjük a teniszezőket,focistákat, hágókat stb...Nyilvánvaló rákeresünk.Egy idő után azonban sokminden rögződik az agyunkban, nem kell rákeresni. Tehát újat tanul az agyunk. Szeretünk fejteni, bővíteni az ismereteinket. Akik másolnak, csak az élre akarnak kerülni tudás, tapasztalat nélkül SZEGÉNYEBBEK MINT MI!!Nem sajnálom Tőlük az első X helyet, legyen az övéké! Én viszont, tanultam, küzdöttem és így jutottam oda ahol tartok és ha csak az első 200-ban leszek akkor is jól érzem magam.

12. Pepita2014. jan. 21. 17:12

Régebben én már fejtettem egy oldalon és ott már tapasztaltam a kétperces fejtőket. Itt ez nem ért váratlanul.


Jól gondoltad, nem bennünk van a hiba. Nem mi vagyunk lassúak. :)

(válasz 8cd6881c9e 11. hozzászólására)

11. 8cd6881c9e2014. jan. 21. 11:32
Kedves Pepita én 100%-ban igazat adok neked. Ezért is nem írtam meg még a rejtvény nevét sem, hogy ne lehessen tudni a játékos nevét. Engem csak az érdekelt, hogy hogyan lehetek én ilyen lassú, mikor egész életemben sikeresen fejtettem a rejtvényeket. Ez tehát csak egy kiváncsiság volt.
(válasz Pepita 10. hozzászólására)

10. Pepita2014. jan. 20. 17:19

Én meg arra jöttem rá, - szerencsére már az elején, - hogy ez mennyire lényegtelen. Kár ezen bosszankodni. A netes felület már csak ilyen. Nem válogathatjuk meg a játékpartnereinket és a bliccelők mindenhol ott vannak.


Ebben a játékban különben sincs semmi jelentősége, hogy ki, mennyi idő alatt fejt meg egy rejtvényt.


Néha-néha bejön egy-egy extra, mely beír minden magánhangzót. Ilyenkor természetes az 5-10 perces megoldás a rutinosaknál.

Én könnyen meg tudnék oldani 20-30-at, vagy még többet is tisztességes játékkal, de ha ezt tenném rendszeresen, akkor belehülyülnék. :D


Az a legjobb, ha nem foglalkozunk mások eredményeivel. Szimpla időtöltés és nem is olyan rossz. :)

(válasz 8cd6881c9e 9. hozzászólására)

9. 8cd6881c9e2014. jan. 20. 12:22
Kedves játékos társaim, már én is elgondolkoztam, hogyan lehetséges az, hogy egyesek azt a rejtvényt, aminek a megfejtéséhez nekem mondjuk 1 óra kell ők 15 perc alatt fejtik meg. A dolog lehetetlen még akkor is, ha mindenre tudják a választ. Egyik rejtvény pl. 471 betűből áll. Nem írom meg a rejtvény nevét, mert akkor tudni lehetne kire is gondolok. A rejtvényt kevesebb mint 15 perc alatt fejtette meg. Nos egy kis matematika. A kérdés elolvasásához és megértéséhez majd a keresett szó felidézéséhez minimum 3 másodperc kell abban az esetben, ha ismerjük. A rejtvény 234 meghatározást tartalmaz. Ez azt jelenti, hogy csak az előbb leírtakhoz több mint 11 percre van szükség. Marad még a 471 betű beírásához 3 és fél perc. Ez azt jelenti, hogy egy betű beírásához kb. 2,2 másodperc marad. Ez viszont azt is feltételezi, hogy un. „10 ujjas” gépíró kell legyen, különben a „két ujjas kereső szisztémával” íróknál ez az idő sokkal hosszabb lesz. Tehát valóban Gyurkának van igaza, esetleg van egy másik lehetőség is. Én sem egyedül fejtem a rejtvényeket. A feleségem is fejti őket, bár én később jelentkeztem be. Ma megpróbáltam, hogy lelehet e a megfejtett rejtvényt tölteni. Igen, sajnos lehet. Innentől kezdve már nincs is mit foglalkozni a 15 perces rejtvényfejtőkkel. Itt már csak a szerkesztőség aki segíthet,hogy ne lehessen a rejtvényt lemásolni és letölteni. Tudom, hogy ez lehetséges, a sudoku rejtvények fejtésénél találkoztam már ilyennel.

8. 8a95c8a15f2013. szept. 14. 12:15
Mit érek vele ?

7. 8a95c8a15f2013. szept. 1. 17:57
Nem rád gondoltam, nálad nincs semmi amibe bele lehet kötni. Ám amibe belekötök annak van alapja. Tudod, nem zörög a haraszt...
(válasz Tibi 6. hozzászólására)

6. Tibi2013. szept. 1. 17:26
Hát gyurka mellélőttél ! én is egy-két-vagy három (találd ki) néven fejtek, de nem spájzolok rejtvényt, nem a győzelemért hajtok, csak szeretem ezt a játékot, és hidd el a kb. 800 -ik rejtvény után igazán nem emlékszem az elsőre, de lehet hogy olyat kapok amit még nem is fejtettem az elején sem. Biztos vagyok benne h a játék készítői is meg tudnak újulni, ellentétben veled aki mindig belekötsz vmibe vagy vkibe (bocsi). Inkább játszanál mint kötözködsz...

Kvízjáték online és ingyenes

5. Pepita2013. aug. 31. 10:53
Az ultiról jutott eszembe, hogy én még egy nőt sem láttam ultizni. Csak férfi ismerőseim vannak, akik ezt űzik. Mi lehet ennek az oka? Talán a konyhapénz? :)

4. 8a95c8a15f2013. aug. 31. 10:26

Ultimate kolléga !

Ne add fel a csüggedésedet. Ilyen az élet. Nincs igazság a földön. Próbálj meg lazítani- ahogy Hofi mondta. A rejtvényfejtésen kívül anyi szép dolgo van a földön. Többek között benne van a nevedben is : pl az ulti.

(válasz Ultimate 2. hozzászólására)

3. Pepita2013. aug. 30. 23:42

El nem tudom képzelni, hogy valaki annyit trükközne, hogy háromszor is belép és töltögeti az üres kockákat az előre lejátszott rejtvényekkel. Ez annyira nevetségesen hangzik. Azzal együtt szeretem olvasgatni ezeket a teóriákat, mert tényleg érdekes. :)


Ma elég sok időm volt, hogy kedvemet töltsem a fejtéssel. Most vettem észre, hogy éppen előttem jársz Ultimate. :) Ha egy kicsit több időm lesz holnap is, - ugye nincs hari, ha megelőzlek? :)


De ha nagyon szeretnél sietni, akkor kihagyhatok egy napot a kedvedért. ;)


2. Ultimate2013. aug. 30. 21:18
Csupán egy dologra jöttél rá: Ebből a "nemes" versengésből ki kell lépni és fejteni a különböző nehézségi fokú rejtvényújságokat. Ha végignézed egy bizonyos Szoffanty névre hallgató versenyző karrierlapját megfejtheted hogy tudott engem megelőzni az együtt indultak kategóriájában kb 2 napja. Segítségül annyit, hogy éjjel-nappal fejtett és hatékony extrák tömkelegét kapta.
(válasz 8a95c8a15f 1. hozzászólására)

1. 8a95c8a15f2013. aug. 30. 20:30

Adva van egy háromfejű játékos, aki januárban elkezdte a rejténnyfejtést. Többszáz rejtvényt megfejtett és a megefejtett rejtvényeket " bespejzolta"

Négy hónap múlva elindította a másik és harmadik önmagáét, ám ezek a jóval később belépő hamiskártyások már kész rejtvények birtokában szálltak be a versenyre. Ezért megy minden csudagyyorsan és eredményesen.

A " háromfejűnek " határozott célja, hogy az első három helyet megszerezze. Ez a cél csak akkor nem jön be, ha az előtte állók is hasonlóan beállnak non-stop rejtvényfejtőnek. Úgy tűnik, ez nem sikerült eddig senkinek, mindenkit leelőz a háromfejű. Ember legyen a talpán, aki felveszi vele a küzdelmet és nem engedi maga elé. Örömmel látom, hogy most akadt egy ilyen. Hát ez a trükk. Lehet, de nem érdemes utánozni. Direkt nem irtam konkrét neveket, akire vonatkozik ugyis tudja, de biztos vagyok benne, hogy nem fog tiltakozni.

Igy aztán maradjon meg anonym a kis igaz mese.Jóéjszakát gyerekek, ágyban vagytok már ? Ja, a háromfejű sosem alszik, most is fejt.

Facebook ikonKövess minket a Facebookon is, hogy ne maradhass le az oldallal kapcsolatos legújabb hírekről, információkról: Rejtvenyjatek.hu a Facebookon

Minden jog fenntartva © 2024, www.rejtvenyjatek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Kapcsolat: info(kukac)rejtvenyjatek.hu | WebMinute Kft.