Javaslatok a jobbításra

Új hozzászólás

11. Zalanakobor2018. jan. 10. 18:27

Nem tökmindegy? :-) nem bántani akarlak, de a történelemben (sőt, vegyük magát a Bibliát is elsőként!) iszonyú sok elírás van a különféle fordítások, értelmezések miatt. Én csak a nők szokásait figyeltem meg: kétoldalt puszi a levegőbe, nehogy a rúzs elkenődjön:-)

bocs, nem kekeckedés volt, csak rákattanok valamire, érdekelni kezd, aztán mondom a magamét anélkül, hogy be tudnám bizonyítani. Mert lehetetlen!

(válasz Pepita 8. hozzászólására)

10. Toncsika2018. jan. 10. 15:08
A rejtvényekbe sokaz ilyen kifejezés hogy képfájl stb.és ennek különböző fajtája nem lehetne ezeket kihagyni helyette valami mást megadni KÖSZÖNÖM előre is toncsika

9. 8a95c8a15f2013. szept. 14. 12:11
Mintha a falnak...

8. Pepita2013. szept. 5. 23:03

Az "Ókoriak" c. rejtvényben az a megfejtés, hogy az ókori egyiptomiak összedörzsölték az orrukat köszöntéskor. Én úgy tudtam eddig, hogy ez az eszkimók szokása volt. (Még a maoriknál fordul elő.)


Mit gondoltok? Ezt lehet hibának jelezni, vagy én nem tudok jól valamit?7. Klemi2013. szept. 5. 12:25

Én meg a jobb alsóból indulok.

A felelő-n én is kiakadtam, meg a diplomás rövidítésen, de az is művészet, hogy úgy fogalmazz meg egy meghatározást, hogy igaz is legyen, de ugyanakkor csavarni is kell egyet rajta.Idővel azonban bennünk is kialakul ez az észjárás:))

(válasz Pepita 5. hozzászólására)

6. Pepita2013. szept. 5. 11:11

Az is egy technikai feladat, hogy hogyan keressünk a Google-ban. Mekkora hatalmas tudástár! :o

Előny, de egyben hátrány is lehet. Amíg a világ okosodik, az egyén butul.


5. Pepita2013. szept. 5. 10:36

Szia Klemi! Kezdetben én is kétszer, sőt többször is elolvastam, hogy "felelő" és sehogyan sem akartam megérteni. :) Ennyire nem lehet lüke, - gondoltam, aztán csak rájöttem. :D

Sokkal jobban szeretek egy rejtvényen rágódni, módszeresen bal felső saroktól fejteni, mint össze-vissza rohangálni és sietni.

(válasz Klemi 4. hozzászólására)

4. Klemi2013. szept. 5. 07:45

Szia Pepita!

Nekem nagyon tetszenek az azonos alakú, de többjelentésű szavak.Első blikkre nem is tudom eldönteni, mire gondoltak a készítők.

Most is elméláztam egy meghatározáson: "lent fésül", míg leesett a tantusz:)))

(válasz Pepita 3. hozzászólására)

3. Pepita2013. szept. 4. 22:54

Én próbálok emberközeli maradni a neten, még anonim is, hiszen hús-vér emberek vagyunk, nemcsak arcnélküli nicknév.

Nem tudom már honnan származik: "ülj le velem játszani és megmondom ki vagy." Ez nagyon igaz mondás.


Kár, hogy nem alakulnak ki beszélgetések, pedig olyan érdekes rejtvények vannak. Mennyi mindent nem tudunk még! Engem pl.meglepett, hogy a malmok az óramutató járásával megegyező irányba forognak, - egy ország kivételével.


Jobbítani nem is annyira a játékot, hanem a játékosokat kellene. ;)

(válasz 8a95c8a15f 2. hozzászólására)

2. 8a95c8a15f2013. szept. 4. 17:45

Azt hittem, jönnek erre hozzászólások, de nem. Tanulság : nem kell javasolni.

Úgy tűnik, a fórum rovatot csak néhány ember veszi igénybe. Annak azért örülök, hogy a fórumban 15 kérdést én indítottam be, és igen sokan hozzászóltak.

Dicséret a legtöbb hozzászólónak : Klárinak, Pipinek, Pepitának, Varnyuszabónak, Ritának.

Néhányukról elmondható, jó tolluk van...


1. 8a95c8a15f2013. szept. 2. 17:21

Könnyű kritizálni, dumálni mondhatnák a rejtvényszerkesztői, megalkotói, jobat még senki nem javasolt. Magam sem javasolnék újat, csak egy kis finomítást, ha meg lehet oldani.

Első blikkre nem tetszett, hogy a rejtvényfejtők " intim szférájába" bárki beletekinthet. Bárkinek meg lehet nézni, hány százalékkal, naponta hányszor fejt, milyen exrákkal rendelkezik. Kinek mi köze hozzá ! De, ha meg lehet nézni, kiváncsiságból az ember belenéz a másik adatlapjába. Ebből adódnak a viták és piszkálódások. Sőt még hiúsági kérdések is. Sokan a miatt hajtanak a 1oo % -ra, hogy mások előtt villogjnanak vele. Helyesebb lenne a rejtvényfejtők oldalait diszkréten kezelni. Csak az léphessen be az oldalba, akire vonatkozik.

Facebook ikonKövess minket a Facebookon is, hogy ne maradhass le az oldallal kapcsolatos legújabb hírekről, információkról: Rejtvenyjatek.hu a Facebookon

Minden jog fenntartva © 2024, www.rejtvenyjatek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Kapcsolat: info(kukac)rejtvenyjatek.hu | WebMinute Kft.