Tanács kezdőknek és araszolva haladóknak

Új hozzászólás

1 2
18. 8a95c8a15f2013. nov. 1. 15:59

Kedves Rita

Nem értelek, miért hagytad abba Rita néven. Magasan kiemelkedő eredményeid voltak. A legjobbnak tartottalak.

Mint ahogy magamat is, mivel sohanem vettem igénybe külső segítséget, és az extrákat sem, már csak azért sem, mert soha nem kaptam olyat amit használni tudtam volna.Az, hogy beirhatok néhány e vagy u. i betút az nem segitség. Annyi átkot, mint én kaptam senki nem kapott.Kb. minden ötödik exrám átok. Ennek ellenére ott vagyok az élmezőnyben

A kitolások ellenére sem fogok meghátrálni, megsértődni. Kiirom magamból az esetleges mérget itt a fórumon. Szigorú vagyok és igazságtalan, mint ez az igazságtalanul megszerkesztett verseny, amihez hasonlót még nem láttam életemben. De jót szórakozom a hülyeségeken is. Meg azon a néhány kreténen, akiket ostorozni szoktam. Végül is ezektől lesz színes ez a fórum.

(válasz Lati 17. hozzászólására)

17. Lati2013. nov. 1. 15:30

Hogy nem vetted észre eddig, hogy az első regisztrációmmal (Rita 72) abbahagytam a játékot? Pedig Te mindig mindenkire figyelsz....

És otthagytam 2db 80%-os extrát is.:P

Igen, a lati a második regim, és egy hete az egyetlen, már csak ezen játszom.

Azért a 40%-os is jó extra, sőt a 20-as is. És ha képes vagy a 100%-os fejtésre, nagyon jó extrákat lehet kihasználni. Kis odafigyeléssel sok pontot szerezhetsz.

Régebben már írtam a betűt adó extrákról is. Azok is nagyon jók, ha megfelelő időben állnak rendelkezésre. Én soha nem játszom ki őket a játék elején. Nem tudhatod, mikor lesz rá szükség.

De ha Neked úgy jó, ha eldobálod, akkor csak tedd azt!:)

(válasz 8a95c8a15f 16. hozzászólására)

16. 8a95c8a15f2013. nov. 1. 11:18

Lati- Rita

A Ritát értem, a Lati a második játékod ?

Reagálva a mondókádra, amivel vigasztalni ( ?) akartál, a válasz :

A 8o %-os extrán kivül nem láttam még használható extrát.Amiket eddig kaptam, sorban dobom el öket. Szerinted, melyik jó ?A 4o %-al nem sokra megy az ember. Pláne, ha az öt fejtési engedélyemből négy apró rejtvényt kapok, 4o %- al együtt sem adtak egyikért sem még 5oo pontot sem.

Továbbra is állítom, a 8o % óriási előny, meggyőződésem, nem a gép választja ki, hogyki kapja v. ki nem. Van benne némi manipuláció. Akinek nimncs ilyen a birtokában araszolgathat, mint a csiga, 8o %-al futhat, mint a nyúl.

(válasz Lati 14. hozzászólására)

15. Pepita2013. okt. 31. 21:45

Ha már tanács, akkor mindenki a saját örömére fejtsen. Én viszonylag hamar előrekerültem az éremtáblázatban és a tapasztalati pontokban, de ez is csak a mennyiségem érdeme. Minden a mennyiségen múlik és az extrák hóbortjain.

Magamat egy rutinos, de középszintű fejtőnek tartom, hiszen sok minden van, amit nem tudok. Pl.a jojó régi neve. ;)

Viszont vakon gépelek, ami nagy segítség a mennyiségben.

Aki ráér egész nap fejtegetni, mert ezt szereti csinálni szabadidejében, az előrekerül. Aki háztartást vezet, gyerekeket nevel, dolgozik, annak maradjon meg hobbinak és ne mérgelődjön, nem éri meg. Játszani jobb. :)


Holnap nem fejthetek. Aki mögém került most kapcsoljon rá, - ha akar, és van ideje. :)14. Lati2013. okt. 31. 19:51

Nálad Félix már többször volt terítéken, akkor is az volt a helyzet, hogy megelőzött Téged.

Múltkor Gassit emlegetted, mert eléd került.

Ilyen ez a játék, egyszer fent, máskor lent. Te is kaptál 80%os extrát (és 40%-ost is), így meg tudtad előzni őket. Most visszaelőznek....Legközelebb revansot vehetsz:))

A 80%-oson kívül is vannak nagy hasznot hozó extrák, csak jól kell használni őket.

Ne morgolódj!:)

Üdv. Rita

(válasz 8a95c8a15f 11. hozzászólására)

13. 8a95c8a15f2013. okt. 31. 19:49

Mégannyit a 8o %- ról :

Az első 15 helyezett közül 11-nek van 8o %-osa.

Ezek utólérhetetlenek.

Ami érdekes a z utánam következő 21-26- ig játékosok közül ötnek van 8o %-os extrája.

Ha üldözési mániám lenne még azt hinném, azért kapták, hogy engem leelőzzenek.

De ilyenre nem gondolok. Ez a " gép" véletlen osztása.

Mindezek ellenére elégedett vagyok, eljutottam a csúcsra, a 2o. helyre. Ha hasonló támogatást kaptam volna, mint néhány "isten" ...


11. 8a95c8a15f2013. okt. 31. 19:29

Meéltem nektek, hogy mit jelent a 8o százalékos extra. Nos, nézzétek meg a 21. helyen álló Félix nevűt, hogy a 8o % mellé még milyen extrákat kapott. 2o ezer ponttal volt lemaradvamögöttem, két nap alatt, elém fog kerülni, meret nem rendelkezem jó exrákkal. Ezért mondtam, aki rendelkezik a 8o %-os extrákkal, óriási elönyöket élveznek a pórnéppel szemben. Félix furcsa módon már többször élvezhette a 8o %-os jutalmat, mindig akkor, amikor elé kerültem...

Erre mondják nincs igazság as földön.

Tanács : Nem jelent elönyt, ha 9-1o extrátok van, ha egyébként nincs közte a 8o %. Mert a többi extrának alig van értéke.

Másik tanács : nem érdemes az aukció ponotkat gyüjteni, látahtjátok, cska nagy ritkán lehet felhasználni. Ha pedig túl sok van, egy átok egy pillanat alatt elveszi. Nekem eddig talán egyszer sikderült valamit vásárolnom 13oo forduló alatt. És nem azért mert pechesember vagyok...


10. Lati2013. okt. 29. 21:13
Ha jól emlékszem, 80%-os extra csak 32. szinttől vásárolható. Előtte csak úgy lehet hozzájutni, ha más színűt turbózol.
(válasz 8a95c8a15f 9. hozzászólására)

9. 8a95c8a15f2013. okt. 29. 19:49
Klemi ! Ezer aukció pont szép summa. Nkem is volt már ennyi, de soha nem tudtam vásárolni, mert nem volt meg hozzá az engedélyem. Ha netán kapsz engfedélyt, ennyi pontért tudsz 8o százalékos extrád vásárolni, és néhénynapig úgy érezheted, hogyí te vagy a király. Kivánom, hogy igy legyen !
(válasz Klemi 8. hozzászólására)

8. Klemi2013. okt. 29. 19:06

Nem volt még szerencsém a +80-hoz, szerintem nem is lesz. De látom, hogy van, akinek ehhez még +40 is jut egyazon időben.Azt megérteném, ha ez valami jutalomféle volna, pl. egy nehéznek vélt rejtvény után, de ha csak véletlenszerű, és nem is mindenki kapja, akkor nem átgondolt dolog. Vannak itt furcsaságok, de hát nem lehet mindent megsúgni a gépnek. Ma kijátszottam egy olyan extrát, hogy elég a fősorokat megfejtenem. Csak azért, hogy tűnjön el. Erre jön egy olyan rejtvény, hogy Fősorok nélkül. Az extra meg ugrott.

Nem értem ezeket az aukciós vásárlásokat. Most van valami 1000 fölötti pontom. Az egy dolog, hogy nincs engedélyem a vásárlásra, de ha volna, akkor miért nem vehetek akár 400 pontos extrát?Van rá keretem, nem? A 3/4 részére kiírja, csak ettől a szinttől, csak attól a szinttől vehető. Hát eszembe jutnak a történelem legvadabb példái a diszkriminációról. Ki az a ...., aki megvesz ilyenkor egy "beírja azt a betűt, amiből a legkevesebb van" extrát, vagy egy átkot. Biztos van ennek is egy logikája, ami hasznot hoz a konyhára, de még nem jöttem rá. Így csak mosolygok. Mint pék kutyája a forró kiflire.

(válasz 8a95c8a15f 7. hozzászólására)

7. 8a95c8a15f2013. okt. 29. 18:42

Kedves Klemi ! Úgy tűnik, te még ne mkaptál 8o százalékos extrát. Általában ezt az éllovasok kapják, ők viszont rendszeresen és sokáig. A láűtszat kedvééért olykor elveszik tőlük, majd újra visszakapják. Aki megkapja a 8o %- os extárt, behozhatatlan előnyt élvez. A tapasztalati pontok majdnem a dupláját kapja és mellett a legjobb extrákat. Úgyx gonmdoltam, legalább két hétig élvezhetem ennek elönyeit, akkor biztos, hogy már az első tízben lennék. Nagyon jó megkapni, viszont lelki terrorral felér, amikor olyan átok jön, hogy az össze extrát el kell dobnod. Végtelen dűh és csalódás. Ahogy a sláger mondja,: ehéz a boldogsától bucsút venni.

Alad, aki nem szereti a kritikát, de én nyersen fogalmazok, de igazságosan. Örülök, hogy a langyos vizet olykor felkavarom. Legalább olvasmányos lesz ez a fórum.

Azt az embeert, aki éjjal-nappal rejtvényt fejt,de ágyhoz, tolókocsihoz kötött, azt megértem, de, aki 5o évesnek valljamafgát és vidékre jár versenyezni, és még tanít is, azt nem tudom megérteni, hogy miért könyököl annyira. A stréberségnek is megvannak a határai. Egy biztos, az iskolában utáltam ezt a fajtát, miért ne tehetném itt is...

(válasz Klemi 5. hozzászólására)

6. Boszorka2013. okt. 29. 17:40
Sziasztok!Október 21.-én csatlakoztam az oldalhoz mint nyolcszázvalahanyadik kezdő.AZÉRT MERT SZERETEK REJTVÉNYTFEJTENI!!!!!!!!!!Tudom 3 rejtvény/nap után ugymond rosszul járok, de ha van kedvem és időm megfejtek akár 10-et/nap.Az elkövetkező időben ez biztos nem így lesz minden nap,de ha kikapcsol és szórakoztat miért ne?Persze motivál hogy előre jussak, hogy megmérettessek közöttetek, nagyon jó, hogy a velem együtt kezdők között jelenleg a második vagyok, de ha sosem leszek az "istenek istene",vagy nem jutok el az első 100.-ig akkor sem leszek depresszpós.Nyilvánvalóan nem minden lehet Mindenkinek tökéletes ezen az oldalon sem,de amíg fejtünk szórakozunk, nem mellesleg új információkkal gazdagodunk és szerintem ez a legfontosabb.Kívánom Mindenkinek találja meg az örömét, a sikerélményét és jó fejtést kívánok!

5. Klemi2013. okt. 29. 16:31
Egy kérdésem volna: ez a +80% extra egyszer kijátszható adomány, vagy tartósan jelen lévő? Ha kijátszom, és eltűnik, akkor igaza van Gyurinak, nagy adomány, örömérzés. De ha heteken át van érvényben, akkor úgy marhaság, ahogy van. Akár szégyellném is magam, hogy így jutok semmiért tartósan előnyökhöz. De hát ezt adják, s nem kéri az ember.

4. Svathor2013. okt. 29. 15:30

Kedves Ultimate !

Csak őszintén sajnálni tudom, hogy mindenben egyetértesz ennek az alaknak a gyűlölködő irományával, többek között ezek szerint az alábbi mondatokkal is :

1.) "Az első két helyezettről (aki egy fejtő) nyugodtan le merem írni, nem játszanak tisztességesen."

2.) "Így aztán az én szememben csak félistenek, pontosabban f é l e s z ű e k."

3.) "Nem is értem, mi az istennek könyökölnek annyira, főleg így n é v t e l e n ü l."


Az 1.-ről csak annyit, hogy úgy marhaság, ahogy van. Rita már hónapokkal ezelőtt bebizonyította, hogy a fejtési idők egybeesése miatt ez lehetetlen. Nem beszélve arról, hogy a másik játékos sokszor az én munkaidőm alatt fejt ...

A 2. megjegyzés egyszerűen undorító, az írója önmagát minősíti vele.

A 3. megjegyzésről annyit: Szinte az egyedüli vagyok, aki teljes névvel (sőt lakóhelyem megnevezésével is) van jelen a játékban - olyannyira valóságosan, hogy Ritával még közös ismerőst is felfedeztünk. Ez lenne a névtelenség ?

Természetesen a megjegyzéseim után is szíved joga, hogy továbbra is elfogadd az utolsó betűig a gyurika által írottakat, - én viszont a másik véglet vagyok, mert én egyetlen szavát sem hiszem el, mivel már egy csomószor hazugságon kaptam ...:)

Üdvözlet, és jó fejtést kívánok !


Horváth Sándor/svathor Géderlakról

(válasz Ultimate 2. hozzászólására)

3. Pepita2013. okt. 29. 13:46

Jól megtapasztaltad a játék menetét. Volt örömöd, busszúságod is elég, mint sokunknak. :)


Azzal azért nem értek egyet, hogy ne keresgéljük a megfejtéseket. Én kimondottan szeretek szörfözni, mert csuda oldalakra jutok el ezáltal. Igaz, én inkább az 1.csoporthoz érzem magam közelebb.

(válasz 8a95c8a15f 1. hozzászólására)

2. Ultimate2013. okt. 29. 12:47
Azon gondolkodám miben nem értek veled egyet, hát olyan nincs!
(válasz 8a95c8a15f 1. hozzászólására)

1. 8a95c8a15f2013. okt. 29. 08:33

Kétféle rejtvényfejtő személyiésg létezik :

1. Aki kifejezetten szórakozásból, hasznos időtöltésből játszik, nem törödve azzal, hogy hányadik helyen áll

2. Akik arra törekszenek, hogy minél előbbre kerüljenek a táblázaton.

Akik az első kategóriába tartoznak, boldog emberek, nem idegesítik magukat, hogy milen extrákat kapnak vagy nem kapnak.

Az utóbbiak viszont sokat idegeskednek, mérgelődnek, mert sokszor úgy érzik - jogosan - kiszúrnak vele, másokat pedig jogtalanul előnybe részesítik.

Tanács : soha ne nézd az élen lévők pontszámait, exráit. Az " istenek" külön kategória. Ők kapják a legjobb extrákat, márészt már komoly agykárosultakká váltak azzal, hogy naponta 2o-25 rejtvényt fejtenek. Az első két helyezettről ( aki egy fejtő ) nyugodtan le merem írni, nem játszanak tisztességesen. Az élen álló pedig egyenesen mocskos csaló. Aki négy -6 perc alatt fejti sorozatban a rejtvényeket, az nem zseni, hanem csaló.

Több, mint 12oo rejtvény megfejtése után jutottam hozzá négy napig a 8o % -os pluszt kapó extrákhoz. négy hónapig a 25. helyről képtelen volna előbbre haladni, a 8o százalékos extrákkal, négy nap alatt köezl nagyvenezer pontot szereztem. Nem sokáig tartott az örömöm, ötödik nap az összes exrámat elvették. Most is egy napra ki lettem zárva a fejtésből.

De örülök, hogy sikerült belelátnom abba a hatalmas elönybe, amit a 8o százalék és annak hozadékai jelentettek. Hálás vagyok a rejtvény szerkesztőinek, hogy legalább egyszer elhúzták előttem a mézesmadzagot. Volt, hogy egy rejtvényért 35oo pontot kaptam.

Ha megnézitek az élbolyt, oda lehetetlen feljutni.

Az " istenek" nem különbek a kezdőknél, Ugyanazokat a rejtvényeket kapják ők is, mint mindenki más. A különböző egyiptomi,görög és más isteneket is csak akkor tudják megfejteni, ha kikeresik a net-en. Igy aztán a szememben csak félistenek, pontosabban féleszűek.

Nem szólva arról, hogy ezek a rejtvények mesze nem " isteni" nehézségüek.

Nem is értem, mi az istennek könyökölnek ennyire, főleg igy névtelenül. Kinek akarnak bizonyítani ?

Ha igazán kiváncsiak vagytok arra, hol tartotok, nézzétek meg, hogy a veletek együtt kezdőkkel, hogyan álltok. Az az igzi mérce. Akik januárban kezdték el a versengést, nem tudtok konkurrálni.

Ha rám hallgattok, ne törekedjetek a száz százalékos megfejtésekre. Főleg úgy, hogy a net-ről nézitek ki, amit nem tudtok. Saját magatokat csapjátok be ezzel. Sokkal nagyobb öröm, ha saját kutfőből értek el száz százalékot, vagy annak a közelében.

Úgy tudom, ahogy olvastam a kiirást, 2o14- ben nem kezdődik újból a verseny.


1 2Facebook ikonKövess minket a Facebookon is, hogy ne maradhass le az oldallal kapcsolatos legújabb hírekről, információkról: Rejtvenyjatek.hu a Facebookon

Minden jog fenntartva © 2023, www.rejtvenyjatek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Kapcsolat: info(kukac)rejtvenyjatek.hu | WebMinute Kft.