Speedznek

Új hozzászólás

1 2
42. Pepita2015. jún. 20. 23:13

Egészen önjáró lett az oldal. Annyi mindent megválaszolgattunk egymásnak, hogy Speedzre szinte nem is volt szükség. :)


Nem tudok mást elképzelni, minthogy beteg, vagy egyéb komoly problémái vannak. :(

Remélem, hogy nincs nagy baj!

(válasz Manzsu 41. hozzászólására)

41. Manzsu2015. jún. 20. 15:51
Speedz hűtlen lett hozzánk, én sem kaptam választ több napja elküldött e-mailemre.
(válasz Pumariska 40. hozzászólására)

40. Pumariska2015. jún. 20. 12:18

Az alábbi bejegyzést korábban írtam a szerkesztőknek, e-mailben is, de semmi változás és semmi válasz. Kérem, hogy adjatok valamilyen információt, mert már túl sok energiát fektettem ebbe az egy küldetésbe, és nem szeretném veszni hagyni. Minden reményem Speedz!

"Kedves Szerkesztők, hosszú és fáradságos munkával elértem, hogy küldetés szerint maximális számú extráim összértéke 400, s azt gondoltam, ezzel a küldetés teljesült, mivel az egyik extrám 80%-os teljesítettséget engedélyez! Hálás lennék, ha megnéznék, miben tévedek, mert sajnos nem látom a küldetést teljesítettnek... Mielőbbi válaszukat előre is köszönöm!!!!!!"


39. Julianna2015. jan. 22. 12:08
Egyetértek.
(válasz Pepita 38. hozzászólására)

Kvízjáték online és ingyenes

38. Pepita2015. jan. 22. 10:46

Ezen az oldalon soha nem volt szempont, hogy ki válaszol és remélem, hogy nem is lesz. Én mindig örültem, ha kérdéseimre a legközelebb belépő válaszol és azt hiszem mindannyian így vagyunk vele.

Ez nem "tolmácskodás", hanem reagálás és az mindannyiunknak nyitva áll. Itt minden beszélgetés a rejtvényfejtés körül forog és mindannyian érintettek vagyunk, bárki hozzászólhat bármihez. Személyes sértésnek vetted, hogy Varnyuszabo válaszolt egy kérdésre, holott inkább meg kellett volna köszönni.

(válasz Isabel 35. hozzászólására)

37. Varnyuszabo2015. jan. 22. 10:35

Azért "sajnáltalak", mert a segítő szándékot (amely akkor nyilvánult meg, amikor "az illető" éppen nem volt "a szobában") személyes sértésként fogod föl, az itteni fórum oldalak pedig korántsem a személyes üzenetváltás céljául szolgálnak. Javaslom, hogy kezdj el egy "Face to face" oldalt, netán egy "Csak Pepitának!" címűt.

Az ingerültségeddel szemben értetlenül állok: ezért tettem ki a korábbi hozzászólásomban a kérdőjelet.

Komoly szocializálódási problémáid lehetnek. Mindazonáltal a magam részéről lezártam ezt a parttalan vitát.

(válasz Isabel 33. hozzászólására)

36. Pepita2015. jan. 22. 10:32

Kedves Isabel! Valamit nagyon félreértesz. Másrészt megtiszteljük egymást azzal, hogy a választott nevén szólítjuk meg egymást.

Azt írtad Varnyuszabonak, hogy "előzz nyugodtan" és ne válaszoljon más helyett. Ő rákérdezett, mire te szintén kérdőjelet tettél, ahelyett, hogy válaszoltál volna. Egy teljesen jószándékú hozzászólásra támadólag reagáltál és én sem értem, hogy miért?

(válasz Isabel 33. hozzászólására)

35. Isabel2015. jan. 22. 10:28

Szóval te is tolmácskodsz... a személyeskedést nem én kezdtem. Vagy talán a rejtvény témához tartozik varjú benyögése: "Sajnállak?" Nincs szükségem se az ő, se más sajnálatára.

És még mindig ellene vagyok a tolmácskodásnak. Ha valakit megszólítok, szeretném, ha az illető válaszolna, nem pedig olyasvalaki, aki mást érez ki és mást lát az egészben. Mert ez esetben nem a rejtvénnyel kapcsolatos volt, még ha azzal is kezdődött.

(válasz Julianna 34. hozzászólására)

34. Julianna2015. jan. 22. 09:37

Pepita nem "conciliator", eddig ilyesmire nem is volt szükség.

Ha jól emlékszem, eddig semmi ilyen személyeskedő hangú nézeteltérés nem merült fel ezen az oldalon, amit külön is értékel egy békés rejtvényfejtő, nem?

Jó lenne, ha ezután sem lenne szükség békéltetőkre vagy lecsendesítőkre.

Az érdekeink azonosak, ha az életünk és a véleményünk más is.

Szeressük egymást, gyerekek! :)

(válasz Isabel 33. hozzászólására)

33. Isabel2015. jan. 22. 09:21

Drága Pepita, te itt valami conciliátor vagy, ugye?

nem szeretem a tolmácsokat, a face to face híve vagyok. Főleg mikor az illető is a szobában van. De ha már itt ez a szokás, mondd meg varjúnak, ha nem ért valamit, azért ne a másikat sajnálja, ő maga jobban rá lehet szorulva.

(válasz Pepita 32. hozzászólására)

32. Pepita2015. jan. 20. 13:09

Teljesen mindegy, hogy egy feltett kérdésre ki reagál, hiszen nem személyes dolgokról beszélgetünk. Aki előbb itt van, előbb tud reagálni és ez nagyon hasznos. Főleg, ha rutinosabb a válaszoló.

Mire belejössz a játékba, már egy csónakban fogunk evezni. :)

(válasz Isabel 27. hozzászólására)

31. Varnyuszabo2015. jan. 19. 20:19
Sajnállak!
(válasz Isabel 30. hozzászólására)

30. Isabel2015. jan. 19. 19:29
? és :-)
(válasz Varnyuszabo 29. hozzászólására)

29. Varnyuszabo2015. jan. 14. 08:21
?
(válasz Isabel 27. hozzászólására)


28. Isabel2015. jan. 13. 21:36

Veled is két csónakban evezek, kedves Sutyik. Néhány napja olvastam máshol, de hadd ne kutassam már ki: hogy miért oda ír valaki, miért nem a kávéházba. Az ott apelláta volt, nem beszélgetés.

Én egyetértek veled, mikor idejöttem, úgy láttam, a kávéházban valóban szórakoztatóan beszélgettünk. Aztán bejöttek többen a rejtvénnyel kapcsolatban kérdezni, de a "régiek", te is, válaszoltatok, ahogy illik a kérdésekre válaszolni.

Ahol két ember van, már nem biztos, hogy egyeznek bárminek a megértésében. Ahol pedig ennyien, érthető, hogy mindenki mást értelmez máshogyan.

Így aztán néha elbeszélünk egymás mellett. És nem értettelek félre!

Amit Speedz válaszáról írsz: lehet úgy is értelmezni, hogy (az ő válasza megegyezik a kávéházban adott válaszokkal) ő is csak azt mondaná, de nem biztos, hogy a kávéházban ő adta meg a választ. Érted már? A baj az, hogy mindegyikünk csak a saját fejében megfogalmazódó gondolatokat tudja továbbítani:-)

(válasz Sutyik 23. hozzászólására)

27. Isabel2015. jan. 13. 21:30

Pepita is tud válaszolni, meg is teszi.

A dolog értelmezésében két csónakban evezünk. Én már belefáradtam, előzz nyugodtan:-)!

(válasz Varnyuszabo 19. hozzászólására)

26. Izlandilinda2015. jan. 13. 17:53

Nekem is volt delfinesem, de Mia eszembe se jutott volna, az Amália beceneve általában Lia. A Mia a Namiamia Bajma kérdés-felelet játék becézése lehet (ez vicc!:-)

Mindenesetre gratulálok az egész játékban a hozzáállásodhoz, ami csakis pozitív, 100 %! a játékosokhoz képest azon kevesek közé tartozol, aki így szívén viseli a problémákat és a segíteni akarást. (Nem írom ide, ki még ilyen, mert szerény vagyok:-)

(válasz Sutyik 24. hozzászólására)

25. Maria542015. jan. 12. 15:33
Igen! A főoldalon ott van feketén-fehéren leírva, hogy a fórum a játékosok közötti kapcsolatot szolgálja. Akárhogy is ragozzuk, ez a fórum arra való, hogy egymásnak segítsünk, egymás véleményét bármiről megismerjük. Ugyanakkor, tényleg könnyebben tudnánk visszanézni, ha témakörönként szelektálnánk a hozzászólásainkat.Speedz! Gondolom, amikor létrehoztad ezt a játékot a fórummal együtt, el sem tudtad képzelni, mennyi minden rejlik benne. Szép tőled, hogy kiváncsi vagy ránk is és a fórumot is olvasod.
(válasz Pepita 21. hozzászólására)

24. Sutyik2015. jan. 12. 15:16

Kedves Speedz! A delfinekről c. rejtvényben meghatározás: Amália becézve, az első betű zárt. Lehet Mia, Lia is. Kérlek az első betűt pontosítsd!

Fejtőtársaknak: a Mia megfejtés nem jó.


23. Sutyik2015. jan. 12. 15:11

Kedves Isabel! Félreértettél. Pont azt szeretném, ha az ilyen beszélgetések a kávéházban zajlanának és nem a szerkesztőknek szóló rovatokban. Ha a rejtvényhibák nevű fórum nem ment volna át kávéházi trécselésbe, akkor nem hoztam volna lére ezt a rovatot. Sajnos ez is értelmetlenné vált a célhoz képest. Szerintem igenis lenne értelme egy olyan rovatnak, ahol a rejtvényhibákat és CSAK AZOKAT jelezzük a szerkesztőknek. Nekik is egyszerűbb és gyorsabb lenne egy ilyen trécselésmentes fórumot olvasni és intézkedni. Ha a hibákat csak e-mailban jelezzük, akkor az adott rejtvényt utánunk fejtőknek sincs lehetősége elkerülni pl. a zártbetű miatti hibákat.

Tapasztalatom szerint pedig Speedz igenis belenéz a fórumon írtakba: volt kérdésem, amit feltettem a kávéházban és elküldtem neki e-mailban is. Kaptam választ is tőle 2-3 nap múlva, amiben azt írta, hogy az ő válasza megegyezik a kávéházban adott válaszokkal.

Akkor nem lenne értelme neki is magunknak is megkönnyíteni a dolgot?

(válasz Isabel 15. hozzászólására)

22. Klári2015. jan. 12. 15:01

Igazad van, mert most csak a rejtvény készítésekor elkövetett hibákra gondoltam. Ha ez egy tárgyilagos, tételszerű jelzés volna, azt könnyebb volna a készítőnek átfutnia, aztán dönt, hogy érdemes-e javítani, vagy még benne lehet a pakliban, hogy marad a rövid magánhangzó ott, ahol hosszú kellene.Ezért nem érdemes megbolygatni egy rejtvényt.

Ha az embernek kétségei vannak, hogy a kapott értékelése megfelelő-e, akkor valóban, az egyéni problémával érdemesebb a személyes kapcsolatfelvétel, hisz bizonyára visszakereshetők a kitöltött rejtvények.De ez más játékost nem nagyon érint. És segíteni sem tudunk, mert néha azt sem tudjuk melyik játékban keressük a hibát, s lehet, hogy a hiba nem is ott van, ahol hiszi a fejtő, hanem teljesen más szóban. Ezeken a buktatókon mindannyian átestünk már.

(válasz Isabel 18. hozzászólására)

21. Pepita2015. jan. 12. 14:07

A szerkesztőnek egész nap a gép előtt kellene ülni ahhoz, hogy válaszolgasson az indokolt, vagy sokszor indokolatlanul feltett kérdéseinkre. Ezt nem várhatjuk el tőle és nem is tudja megtenni.


Az sem megoldható, hogy az indokolatlan kérdéseket kizárjuk, hiszen a kérdést feltevőnek nem indokolatlan a saját kérdése. ;)


Ha végigolvassuk csak ezen oldal bejegyzéseit, - és a többi szerkesztőnek szóló témákat -látjuk, hogy töredéke sem tartozik a megválaszolandók közé. Nem is beszélve arról, hogy nem ő hozta létre a témát és nem is bátorított, hogy oda írjunk.


Ezért kérte a szerkesztő, hogy e-mailben forduljunk hozzá az oldal alján található kapcsolati címre.


Sok indokolatlan kérdés abból ered, hogy az új játékosok, - de még a régebbiek is – nem olvassák el a főoldalt, a súgót és az extra enciklopédiát. De még ha el is olvassuk, akkor is marad megválaszolni való kérdésünk, amit viszont már egy régi rutinos játékos is meg tud válaszolni és meg is teszi.

Általában a kezdő, új játékosok panaszkodnak a hibás kiértékelésre, pedig ez nem fordul elő, hiszen teljesen automatikusan működik. Ebben a játékban a rutin nagy előny, mert már ismerjük a buktatókat.

Néha hibás egy-egy rejtvény, de ez elenyésző az összes rejtvényt figyelembe véve és legtöbb esetben nem befolyásolja a százalékos eredményt.

Többször találkoztam olyan hibával, hogy a függőlegesen meghatározásra adott megoldás pl.BP, de vízszintesen a fő sor egyik betűjéhez nem passzol. Ilyenkor mindenképpen a meghatározás szerinti BP-t fogadja el a gép akkor is, ha ez nem illik a vízszintes fősorhoz.


Szerintem, ha nem akarunk bosszankodni, - válasz hiányában - akkor ne hozzunk létre több „üzenet a szerkesztőnek” című témát, hanem írjunk közvetlenül e-mailt, a minden oldal alján megtalálható kapcsolati címre. (Már ismétlem önmagamat is.) :)


Ez nem befolyásolja, hogy ne beszélhetnénk meg akármelyik témánál a problémánkat, kérdéseinket. Csak ne várjuk el, hogy a szerkesztő is olvassa. A téma címe időről-időre idecsalogatja az új játékosokat, ezért célszerű újra és újra jelezni, hogy itt a szerkesztő nem fog válaszolni.


Ha a szerkesztő helyében lennék, minden ilyen témának a címét átírnám, technikai beszélgetésre.


20. Pepita2015. jan. 12. 13:58
Így igaz, ahogy Varnyuszabo írja. Minden új játékos beleesik abba a hibába, hogy ő jól töltötte ki, mégis hibát jelez a gép. Ez illúzió. :)
(válasz Isabel 18. hozzászólására)

19. Varnyuszabo2015. jan. 12. 13:23

Bocs, hogy Pepita helyett válaszolok, de pontosan értem, miről beszél.

Tehát a feladványokban előfordulnak olykor hibák, amelyeket jelzünk a szerkesztőknek, ám a kiértékelés (pontszámok, teljesdítési százalékok, érmek, etc.) abszolúte korrekt, még nem tapasztaltunk ilyen jellegű tévedést.

(válasz Isabel 18. hozzászólására)

18. Isabel2015. jan. 12. 13:01
Hogy érted azt, hogy vannak ugyan hibák, de a kiértékelésnél nem fordulhatnak elő hibák? nem akarom félreértelmezni, azért kérdelek.
(válasz Pepita 12. hozzászólására)

1 2Facebook ikonKövess minket a Facebookon is, hogy ne maradhass le az oldallal kapcsolatos legújabb hírekről, információkról: Rejtvenyjatek.hu a Facebookon

Minden jog fenntartva © 2024, www.rejtvenyjatek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Kapcsolat: info(kukac)rejtvenyjatek.hu | WebMinute Kft.