Rejtvényjáték kávéház

Új hozzászólás

1628. Isabel2014. dec. 19. 22:05
Pepita, az én tudásom elég kevés halakhoz, de úgy tudom, halat tilos klopfolni. Illetve majd valaki megmondja. Őrült drága a harcsa, épp most néztem, bár tagadhatatlan, hogy a legfinomabb. Én finomnak tartom a pontyot is, csak nagyítóval kell enni egyes részeit. Én most nem csinálok halászlét, se káposztát, nagylányom csinál, hoz is. Én meg valami sültet, és baconba tekert aszalt szilva lesz hozzá.
(válasz Pepita 1625. hozzászólására)

1627. Isabel2014. dec. 19. 22:02

Tényleg ha az ember belegondol, érdekes adatok jönnek be: Anikó október 8-ai, én november 10-ei, Judit december 12-ei. Judit nagyapja is decemberi, 14-ei. Az apja nem érdekes, február 28-ai.

Persze akkora jelentőséget nem kell tulajdonítani ezeknek, csak jó játszadozni a dátumokkal.


1626. Zsu2014. dec. 19. 22:02
Gratulálok! Sok örömet,boldogságot,jó egészséget kívánok!
(válasz Isabel 1607. hozzászólására)

1625. Pepita2014. dec. 19. 22:02

Ez a téma is off, de muszáj feltennem. :)

Az idén először vettem gyönyörű, filézett magyar harcsát, aminek 2,5-3 cm vastag a húsa. Nem tudom, hogy ezt egy kissé ki lehet-e klopfolni, vagy szeljem ketté? Attól tartok, hogy akkor túl vékony lesz. Ha nem klopfolom ki, akkor esetleg nem sül jól át. Halat lehet klopfolni?

Kinek van harcsás tapasztalata?1624. Isabel2014. dec. 19. 21:59

Mindenkinek jó estét:

Igen, Dániel. Jól választottak nevet, nem rímel és nem nevetséges (vezetéknevet nem írok ki), viszont mind az első, mind a második név mindkettőnél hat betű. Majd ha kicsit ráérek, megcsinálom a képletüket. Bár, nem fontos.

A fontos, hogy ma újra bementem, mert a lányomnak még nincs teje, szerencsétlen gyerek cukrosvizet kap. Úgyhogy vettem neki egy ilyen szerkentyűt, talán azzal sikerül, és "meg is bűvöltem" messziről. Vittem szeszmentes söröket is. (Aki látni szeretné őket, a blogon megtalálja. Bár, a felirat szerint is, inkább csak az anyu látszik.)

Ma este kisütöttem még két tepsi mézeset, mert azt mondja a lányom: "nem eszem meg mindet, Jázminkának is szeretnék hagyni". Mondtam neki, hogy csak egye, mert még rengeteg lesz. Holnap délelőtt lesz látogatás, beszaladok, mert aztán már csak otthon találom őket, vasárnap hazaszállítják őket.


1623. Pepita2014. dec. 19. 21:49
Egy kolléganőmet juttattad eszembe az ikerséggel kapcsolatban. Sokszor fájt a feje és évekig nem találtak nála semmi problémát. Aztán a ct, mr fejlődésével megtaláltak valamit, amit tumornak gondoltak. Ekkor már 50 éves is elmúlt. Amikor megoperálták, akkor derült ki, hogy ikerterhes volt az anyukája, és az ikertestvére tokozódott be az agy egy részébe. Szerencsésen meggyógyult és a fejfájások sem jöttek vissza. :) Remélem nálatok nincs szó ilyesmiről, de érdemes róla tudni, hogy ilyen is van.
(válasz Isabel 1619. hozzászólására)

1622. Maria542014. dec. 19. 17:17
Látogatásról: Normális ember este 7 után nem megy, de reggel 8 előtt sem, ha csak nem kell a hozzátartozóról tevőleg gondoskodni.Édesanyám tavaly 2 és fél hónapig volt a nyári forróságban kórházban. Megkérdeztem, mettől meddig alkalmas. Sajnos, sokan csak a saját szempontjaikat veszik figyelembe. Nálunk a február zsúfolt férjem, kisebb unokám és én is születésnaposak, Matyó unokám névnapos. Januárban 2 névnap. Érdekes, férjem és Matyó Halak, Sebi és én Vízöntő jegyben született. Jó, hogy karácsonykor már otthol lehet a család. Ha tanácsolhatom Isabel, Jázminra próbálj meg több időt fordítani, mivel a lányodat leköti a kicsi. Kicsit nekünk nagymamáknak kell helyrebillenteni a mérleg nyelvét. Talán ezért szorosabb a kapcsolatom Matyóval. Remélem, Dániel nyugodt, békés kisbaba. Teljen benne sok örömöd!
(válasz Isabel 1620. hozzászólására)

1621. Julianna2014. dec. 19. 15:41

Nálunk jóformán az egész család októberi, kivéve a lányomat, akinek sikerült - jaj, milyen boldog is voltam! - január elsején megszületnie. Szófogadó gyerek, az orvosok december harmincegyedike és január másodika közöttre "jósolták". Szépen a kettő között jött.


Szóval, Isabel, jól értem, hogy a kicsit Dánielnek fogják hívni?

(válasz Isabel 1620. hozzászólására)

1620. Isabel2014. dec. 19. 12:15
Azért jó, hogy vége a szűk látogatónapoknak, viszont az nem jó, hogy ma már hajnaltól éjfélig akárki bemehet a kórházakba. Volt rá nem egy példa, hogy reggel félpucér, épp öltözik az ember, aztán egyszerre csak benyit egy látogató. Örülök, hogy legalább a szülészeten ezt korlátozzák.

1619. Isabel2014. dec. 19. 12:11

Most olvastam még egyszer, ki mit írt. Érdekesek a különböző történetek.

Nálunk a bővebb családban is volt még János, István, Viktória, de némelyektől elszakadtunk, másik meghalt.

Hát a karácsonyesti születés is gyönyörű dolog, persze a gyakorlati része kevésbé. Dániel is nagyjából év végére volt prognosztizálva, még mondtuk is, milyen jó lenne, ha szilveszter éjszakán lenne meg. Egyébként Judit is akkorára volt előírva 36 éve, de előbb jött, és jó, hogy elérte a koraszülött határt, nem kellett inkubátorba tenni. És feltehető, hogy a másik méhlepény túl sok helyet foglalt, szerintem azért is szültem korábban. Nem sok szó esett erről akkor, ott, az adjunktus is csak csodálkozva felkiáltott, hogy jé. Azért érdekelne, hogyan történik, mert azt még értem, hogy Judit "felfalta" ikertársát, de akkor annak a méhlepényét miért nem.


1618. Isabel2014. dec. 19. 12:00

Mindenkinek:

köszönöm a jókívánságokat. Saját mézes sütit vittem, csokit, banánt, 100-as narancslét, higiéniai dolgokat. Ma még bemegyek és elviszem a karácsonyi ajándékokat is, mert aztán már ki tudja, hogy tudom látogatni - no és a fényképezőgépet is elfelejtettem elvinni. Vasárnap ugyanis már hazaengedik őket.

A pici nagyon szép, még az én maximalista természetemnek is, nem vörös, nem puffadt.

Érdekes hasonlóság, hogy ezt a lányomat én is másfél napig szültem. Elment a víz, alig volt fájás, végül megindították. Két méhlepény jött ki, tehát ikreknek készültek. No és a lányomnak se voltak fájdalmai, csak a víz ment el, még az infúzióra is alig indultak meg a fájások. "Persze aztán bepótlódott minden", mondta. Kapott is Nospát. Szerencsére a mostani orvosok nem várnak másnapig, mint nálam akkor.

"Nemvejem", vagyis a büszke apa is ott volt épp Jázminnal, akinek a szája elé kötöttek egy gézt, szerintem semmit nem ér. A kislány nagyon meg volt illetődve, hiába tudta elejétől, hogy lesz egy másik baba, nehezen tudta elképzelni. De mindig szeretgette, puszilgatta az anyu hasát. Aztán kicsit közelebb jött, Jázmin odabújhatott, kapirgálta a pociját: anyu, te is vakartad? ezen jót vidultunk.

Egy kordonláncig lehet csak menni, az anyuka kijön a gyerekkel, mert ma már szerencsére az anyánál hagyják a gyereket. Akkora a tumultus azon a szűk folyosón, hogy alig férünk, meg aztán anyuka se állhat sokáig, fájt a popója. Úgyhogy alig tíz perc után küldtem, mert már szegény alig állt a lábán.

Most persze jönnek majd a drága decemberek, ez a lányom 12-ei, Dániel 17-ei, no és Judit-nap is. Remélem, nem ebben a hónapban van Dániel is. Ámbár utóbbit, vagyis névnapot már szűken szoktunk ünnepelni, no és Judit van júliusban is, Anikóétól egy héttel eltérően, ilyenkor csak megebédelünk valahol.


1617. Maria542014. dec. 19. 05:35
Három grácia!:)Egy labirintushoz hasonlít a győri kórház. Azt hittem, sosem érek a szobáig, ahol várt rám a lányom a picivel. Menyem Viktória, de szeptemberben született. Az unokád születésekor nagyon hideg volt. Nekünk az volt az első zirci szentesténk. Lányom nagyapjával elment az éjféli misére. Mi aludtunk, mikor megjöttek. Reggel a nappalink elég hidegnek tünt. Kiderült, hogy a bejárati ajtó nem csukódott rendesen. A lakás többi része viszont jó meleg volt, mert a termosztát a nappalival egy légtérben levő közlekedőben van.
(válasz Pepita 1616. hozzászólására)

1616. Pepita2014. dec. 18. 23:51

Az unokáim neve időrendben, Viktória, Zsófia a fiamtól, Gréta a lányomtól.

Viktóriám lassan szokja, hogy a szenteste együtt van a szülinapjával és a névnapjával. Nem túl lelkes érte. ;)


1615. Pepita2014. dec. 18. 23:44

Felejthetetlen élmény. Jó rá visszaemlékezni. Ilyenkor az ember szíve megmelegedik, még ha csak olvassa is. :)

Akkor izgultál te is, nehogy észrevegyenek. ;)

(válasz Maria54 1614. hozzászólására)


1614. Maria542014. dec. 18. 21:43
Mikor először találkoztam az első unokámmal, lányom megengedte a kórházban, hogy kibontsam. Azóta sem felejtem el, milyen jó érzés volt simogatni. Visszacsomagolva is bedugtam a kezem és a puha gyönyörű lábujjacskáit masszíroztam. (Titokban kellett belógni, influenzajárvány miatt.)
(válasz Pepita 1613. hozzászólására)

1613. Pepita2014. dec. 18. 21:18

1999-ben szenteste született az unokám. Pár nap múlva nagy hideg volt, sok hó esett, jegesek voltak az utak. Délután 4 órakor tudtak elindulni a kórházból és csak este 8-ra értek haza, autóval.

Ez rengeteg idő ahhoz képest, hogy normál időben 15-20 percre lakunk a kórháztól. Még jó, hogy akkor már volt mobiltelefon, mert hazaszóltak, hogy beállt a dugó a Bécsi úton. Állt a kocsisor és nem mozdult. Csupa ideg voltam. Akkor én itthonról felhívtam a rendőrséget, hogy mi történt. Közölték, hogy nagymama nyugodjon meg, csak több kamion keresztbefordult és nehezen tudnak menteni. Csak kicsit nyugodtam meg, tűkön ültem, amíg haza nem értek.

Közben a gyerek többször is megéhezett. Még jó, hogy "kéznél" volt az anyatej, jó volt a fűtés és még a benzin sem fogyott ki. Micsoda megkönnyebbülés volt, amikor hazaértek! :)


1612. Pepita2014. dec. 18. 11:36

Örülök, hogy minden rendben. Isten hozta a picit.

Akkor most levegő kifúj! :)


Nálunk a családi hagyományokat követve, gazdag tyúkhúsleves az első menü, a második a rántotthús. Lányom és menyem is igen jó étvággyal megette.

(válasz Isabel 1607. hozzászólására)

1611. Maria542014. dec. 18. 11:09
Neked nyílik a pici virág! Gratulálok az unokához. Sokat vigyél, biztos éhes. Legalábbis én mit nem adtam volna egy-két szendvicsért, kedves férjem gyümölccsel kedveskedett. A kórházi vacsorát lekéstem.
(válasz Isabel 1608. hozzászólására)

1610. Anoli462014. dec. 18. 11:02
Isabel, szívből gratulálok! A kisbabának és anyukájának jó egészséget kívánok.
(válasz Isabel 1607. hozzászólására)

1609. Julianna2014. dec. 18. 10:27

Gratulálok! :)

Épp pár perce írtam! Hogy fogják hívni az új unokát?

(válasz Isabel 1607. hozzászólására)

1607. Isabel2014. dec. 18. 10:23

sziasztok,

megszületett tegnap 8 órakor, nem sokkal azután, ahogy ide beírtam. Rendes súlya és hossza van a kicsikének, és egészségesek. Négy óra után lehet bemenni, addig még hívom a lányomat, hogy mit vigyek.


1606. Julianna2014. dec. 18. 10:17

Még semmi újság?

Az, hogy az első gyermekét három óra alatt szülte meg, nem jelent semmit. Minden szülés más, nem hasonlítanak egymásra, ezért ebből nem lehet következtetéseket levonni, de biztos minden rendben fog menni.

Nem laktok egy városban? Messze éltek egymástól?

Nem könnyű ilyenkor egy anyának...

(válasz Isabel 1601. hozzászólására)

1605. Pepita2014. dec. 18. 01:56
Délután óta nem volt időm. :( Remélem, hogy minden rendben lesz, vagy már rendben is van a lányoddal és a picivel. :)
(válasz Isabel 1601. hozzászólására)

1604. Julianna2014. dec. 18. 00:20

Nekem is!

Remélem, minden símán fog menni...

(válasz Maria54 1603. hozzászólására)

1603. Maria542014. dec. 17. 22:03
RÁK-nál tett bejegyzésedhez: most majd vájkálhatsz a jóban is! Reggel az első lesz, megnézzem, jártál-e itt.
(válasz Isabel 1601. hozzászólására)
Facebook ikonKövess minket a Facebookon is, hogy ne maradhass le az oldallal kapcsolatos legújabb hírekről, információkról: Rejtvenyjatek.hu a Facebookon

Minden jog fenntartva © 2023, www.rejtvenyjatek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Kapcsolat: info(kukac)rejtvenyjatek.hu | WebMinute Kft.