Rejtvényjáték kávéház

Új hozzászólás

84. Pepita2013. okt. 22. 19:24

Én már az elején ott kezdem, hogy a kedvencekből behozom az ott tárolt rejtvényfejtő oldalt. Következő lépés, szintén a kedvencekből kijelölöm a fordítót és jobb egérgombbal választom, hogy új lapon jöjjön be.

Ez:

[link]


Majd újra a kedvencek (nálam minden ott van) és kijelölöm a google keresőt, szintén jobb egérrel az új lapot választom.

Ezt:

[link]


Így kedvemre válthatok a három lap közül. Az az előnye, hogy nem kell fejben tartani, hogy mit keresek, gyorsan lehet váltani. De ha új ablakban hozod be, akkor kicsinyítve rá tudod tenni a háttérben lévő rejtvényre.


A következő, utolsó lépésem: megnyitom a fejlécen a "szerkesztés"-t, az utolsót választom, a "keresés"-t, bal egérrel. Ez egy kis világos csík lesz a képernyő legalsó részén. Ez abban segít, hogy az ismert betűket beírva, a google aktuális oldalán ne kelljen annyit keresgélni, mert színessel kijelöli a keresett betűket. Csak nyomkodni kell a "következő", vagy az "összes kiemelés"t.


Remélem jobban érthető.

Én csak ezen segédeszközök után kezdem el a fejtést.

(válasz Klemi 82. hozzászólására)

83. Klemi2013. okt. 22. 18:22
Táplálni is kell a kecskét, nem csak fejni.
(válasz Pepita 81. hozzászólására)

82. Klemi2013. okt. 22. 18:21

Ezt magyarul írtad, Pepita? Mert egy kukkot sem értettem belőle.

Én megkapom a rejtvényt. A jobb alsó sarokban kezdem kitölteni, addig, amíg tudom a meghatározásokat. Így bejárom az egész tabellát. Maradnak azok, amelyeket tudok, de nem vagyok biztos magamban, de már találkoztam velük. Ezekből van egy gyűjteményem - papíralapon:)S végül vannak a folyók, városok, focisták, népi kifejezések, melyekkel még nem akadtam össze. Ekkor kérdezem meg a Google-t. És ekkor még szánok 4-5 percet, hogy soronként ellenőrzöm a megoldást, és szinte mindig találok 1-2 hibát.Ezek nem is tudom, hogy kerültek be, mert meggyőződésem, hogy mikor beírtam, akkor jó volt. Szerintem érzékeny, és ha erősebben megütöm a billentyűt, máshol is beírja. Nem is tudom elképzelni egyébként.Lehet ennél egyszerűbben? :))

(válasz Pepita 80. hozzászólására)

81. Pepita2013. okt. 22. 18:03

Japánban 705 óta, napjainkig egy család tulajdonában van egy szálloda, melyet eddig 50 generáción keresztül vezetnek.

Irígylem a japánokat.

Mi már a 3-4. generációnál bajban vagyunk.


Jók ezek a rejtvények.80. Pepita2013. okt. 15. 15:11

Kinek, mi a módszere?

Én első lapon behozom a rejtvényjátékot, másodikon a fordítót, harmadikon a Google keresőt és lent kiteszem a keresést. Ezzel mindig elboldogulok.

A könyvjelzőkben még tartalékolom a Vikitravelt és a színszótárt.

Lehet ennél egyszerűbb?


79. Pepita2013. okt. 14. 13:01

Ismerős érzés. :) Néha meg kell erőszakolnom magam, hogy kilépjek és mással foglalkozzak. Aztán rájövök, hogy a neten semmi más nem köt úgy le, mint a rejtvényfejtés.

Az már más kérdés, hogy hibás, vagy hibátlan lesz. Ha szigorúan a 100-ra akarok menni, akkor nagyobb türelemmel soronként, figyelmesen átolvasom, de az olyan macerás. Inkább csak átfutom és ha benne marad egy üres koc, vagy egy elírt betű, elnézem magamnak és megadom a százat. :)

(válasz Manzsu 78. hozzászólására)

78. Manzsu2013. okt. 14. 07:26

Kedves Rejtvényfejtő "kollégák"!

Hiába! Nem otthon a megszokott környezetben, a megszokott gépen fejtettem meg az utóbbi 4-5 rejtvényt.Egy hiba mindig becsúszott, ami a figyelmetlenségemnek tudható be.Egy szálloda halljában sem tudok elszakadni ettől a "szenvedélyemtől" és ha két program között van egy kis időm ( és éppen ez az egy gép is szabad) akkor fejtek. Lehet, hogy már megszállottság ez?


77. Pepita2013. okt. 10. 13:01

Én, mint hozzáértő! He-he :)

Pár éve a gyerekeim "vettek kezelésbe", mert kellett a segítség. A főiskolán sok volt az olvasnivaló és én olvastam, olvasónaplót vezettem és küldtem. Így kezdődött. Eleinte még tiltakoztam a számítógép ellen, de aztán rá kellett jönnöm, hogy hasznos jószág. Főleg nyugdíjasoknak. :)

(válasz Svathor 76. hozzászólására)

76. Svathor2013. okt. 10. 01:00

Ez csak azért van, mert ti sokkal jobban értetek a számítógéphez, mint én ... :) (Még egy egyszerűbb táblázattal is el szoktam nyűglődni hosszú ideig, gondolhatod, hogy milyen hatalmas felhasználói tudás van a birtokomban ...)

Persze így is elmegy vele az idő, de azért elfogadható módszer. Hátha lesz olyan játékostárs, aki éppen ezzel tudja lefaragni a fejtési időt.

Sok sikert hozzá, és jó fejtést !

Üdvözlet:

S.

(válasz Pepita 75. hozzászólására)

75. Pepita2013. okt. 9. 23:29
Köszi! :) Heuréka! Eddig ez az egyszerű megoldás nem jutott az eszembe. A jegyzettömböt fogom használni, az kisebb.
(válasz Svathor 74. hozzászólására)

74. Svathor2013. okt. 9. 22:20

Hasonló dolgokkal jómagam is találkoztam már ezeknél a rejtvényeknél... Csak mivel nem törekszem feltétlenül a 100 %-ra, így tippelni szoktam - és kész ! (Egyszer sem jött be még !) :)) Én meg azt szoktam csinálni, hogy nyitok egy üres World-munkalapot, és kimásolom rá egy kattintással a szókészletet. Aztán ahogy haladok előre, a beírt szavakat egyszerűen kitörlöm... Ha valaki úgy gondolja, próbálja ki.

Üdvözlet, és jó fejtést mindenkinek !

S.


73. Pepita2013. okt. 9. 16:52

Ha csak kettő lett volna, még elfogadható lenne, de ebben 5 db volt! ÁM, CM, MM, és az első betűk zártak, ÖL, PL szintén.

Ezen már csak nevetni lehet és nem bosszankodni.


Én is kiírom ennél a típusnál a kétbetűseket, így nem lehet belezavarodni. :)

(válasz Klemi 72. hozzászólására)

72. Klemi2013. okt. 9. 12:42
Okulva az előző, ilyen típusú rejtvényekből, már kiírom egy cetlire a kétbetűseket./Nekem mindig ezek okozzák a gondot./Szorgalmasan huzigálom kifele, amik helyükre kerültek. Maradt kettő, mondjuk PS és KS. Persze, mint mindig, az első betűk zárt helyre kerülnének, no de melyik hova? Ebben az esetben nem jobb volna mondjuk PS - PS a készletbe? Lehet, hogy azonos rejtvényről beszélünk? Mert ezen sem volt, vagy csak egy 100%. De vaktyúk is oda csap véletlenül, ahol a szemet sejti:))
(válasz Pepita 71. hozzászólására)

71. Pepita2013. okt. 9. 12:14

Egy titkos rejtvényen vagyok túl. Előre megadott szavakat kellett beírni.

Öt darab olyan kétbetűs volt, mely az öt hely bármelyikére passzolt. Még egyikünk sem találta el, nincs 100 %os fejtő.

Van humorérzéke a készítőnek. :D70. Pepita2013. okt. 8. 01:47

Üres óráimban ma rátaláltam a gépemben, a kellékek között a "táblaszámítógép beviteli paneljére".

Kitettem a sarokba és így csak az egeret használtam. A melléütés kizárva és az egyik kezem is szabad lett. :)


69. Pepita2013. okt. 6. 22:54

Ami azt illeti, én is szívesen hagynám, hogy a tenger nálam is kimosson. :D


Jó pár éve már, hogy nem voltam egyiknek sem a közelében. De mindjárt nosztalgiázom is. Minden kép fenn van már a gépemen. :)

(válasz Vilma 68. hozzászólására)

68. Vilma2013. okt. 6. 22:24

:)

Elmentem nyaralni és a tenger kimosta az agyamból a jelszavamat-de ami a nagyobb baj, hogy az e-mail címemet is. Kellett egy kis idő, mire eszembe jutott. :)

(válasz Pepita 66. hozzászólására)

67. Pepita2013. okt. 6. 18:55

Végre volt egy rejtvény, melybe a Huba vezért kellett beírni. :D

Ritkaság, mint a fehér holló.

Sokszor szerepel a megfejtésekben Igó Éva színművészünk. Róla eszembe jut, hogy nagyon kedves nő és nagyon jó ember. Anyukám mesélt róla, mert találkoztak egy kiskutya megmentése kapcsán. :)


66. Pepita2013. okt. 5. 23:43
Szia Vilma! Látom, sok napot kihagytál. Remélhetőleg újra lesz időd és kedved is. :)
(válasz Vilma 65. hozzászólására)

65. Vilma2013. okt. 5. 18:50
Beköszönök, újra itt! :)

64. Pepita2013. okt. 4. 12:18

Kezdem érezni az extrák jótékony hatását. Teljesítettem egy 14 napos küldetést és máris megugrottam. Ez benne a szerencsejáték, a tapasztalati pontok terén.

Az éremtáblázatot viszont semmiféle szerencse nem befolyásolja.

Ott hamar kiderül, hogy mennyire vagyok alapos, vagy figyelmetlen. :)

(válasz Klemi 63. hozzászólására)

63. Klemi2013. okt. 4. 06:48
Ő nem veszi észre, mert csak a tiéd cserélődik le:)Én lecseréltem, mert volt egy olyenja az illetőnek, ami segítségével mindjárt 800 fölötti rejtvényt csináltam, meg így eldobtam az egy nap 10 rejtvényt kihívást, mert rájöttem, ezt nem tudnám bevállalni,viszont elköszöntem 3 átokűzőtől. Helyettük kaptam még pár olyat, amik keveset ugyan, de hoznak a konyhára:)
(válasz Pepita 62. hozzászólására)

62. Pepita2013. okt. 3. 22:11

Ilyennel még nem találkoztam, de azt hiszem nem is fogok cserélgetni. Megelégszem az enyéimmel.


Ha elcseréljük, akkor a másik fél nem fog anyázni? :)))

(válasz Klemi 61. hozzászólására)

61. Klemi2013. okt. 3. 08:43
Azért cseles ez a küldetés teljesítése utáni extra-csere egy másik játékoséval.Mert ha lecseréled valakiével a tiédet, ugyanakkor elveszíted természetesen azokat, amiket mondjuk figyelemmel őrízgettél eddig.Bár ha valakinél láttam volna hibajelzőt, mindent beáldoztam volna érte:)Szóval meg kell fontolni, hogy érdemes-e lecserélni a sajátunkat.

60. Pepita2013. okt. 2. 00:22

A címeket a mennyiségi tapasztalati pontokhoz rendelik, ami elég fura, mert pl.egy zseni, az éremtáblázatban sehol nincs. :)

Pont fordítva kellene.

Facebook ikonKövess minket a Facebookon is, hogy ne maradhass le az oldallal kapcsolatos legújabb hírekről, információkról: Rejtvenyjatek.hu a Facebookon

Minden jog fenntartva © 2024, www.rejtvenyjatek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Kapcsolat: info(kukac)rejtvenyjatek.hu | WebMinute Kft.