Házi bajnokság

Új hozzászólás

1 2
30. Pepita2014. jún. 29. 22:56

Ebből a szempontból jobb, ha bele sem kezdünk a netezésbe, mert bizony időigényes és haszontalan. :) Amíg nem volt gépem és netem, sokkal hasznosabb dolgokkal foglalkoztam. Igaz, fiatalabb is voltam 10 évvel.


A különféle játékok vonzzák az embert, de akik családban élnek, azok számára káros is lehet, - ahogy írod is. Ez a játék nem nekik való, de a házi bajnokságban nyugodtan részt vehetnek ők is.


Én inkább azokra gondolok, - magamból kiindulva, - akik betegek és inkább ágyhozkötöttek, vagy magányosak, illetve sok a szabadidejük.

Nekem kezdettől tetszett ez a játék és már akkor sem értettem a sok felzúdulást hol ezért, hol azért. Persze hibák előfordulnak, de hol nem? Az én játékkedvemet nem veszi el és igyekszem a másét sem elvenni.


Megnéztem a névsort. Az első-második oldalról 5-5 fő hagyta abba. Természetes az ilyen fogyatkozás, hiszen meg lehet unni mindent. Miért pont ezt ne lehetne? Sokan periodikusan fejtenek.

(válasz Klári 29. hozzászólására)

29. Klári2014. jún. 29. 20:35

Lehet, csak akkor nem értem új csapat szervezésének indokoltságát. Hisz az első 15 ember így is csapatot alkot, és az első 7 próbálja őrizni a pozícióját.Ezek csak saccolt számok.

Ide kívülről, alulról be/felcsatlakozni képtelenség.

Előlről indulva,új regisztrációval, az extrákat is meghagyva jön a sok "beír egy A betűt", "beírja azt a betűt, amiből a legkevesebb van a rejtvényben" jutalom. Számottevő jutalom kb a 600. rejtvény után jön, a 24.-25. szint után.Ezt a második elindulás utáni tapasztalatok alapján mondhatom.Profi szintre jutott, gyakorlott fejtőnek ez már unalmas újrakezdés. Ide rafinált rejtvények kellenének már. Egyszer, ha ráérek, végigbogarászom, hányan vannak, akik valóban játékban vannak, kitartottak az indulástól. Nem csodálkoznék, ha csak 20 fős lenne az aktív mag.Mert lehet, valaki benne van a 30-ban a kezdeti hajrájának köszönhetően, de már hetek/hónapok óta nincs is jelen. De lehet, hogy tévedek.

Szóval nem tudom, mi lehet a ki nevet a végén? feltétele, alapállása.

Én annyit nyertem, hogy lefékeztem magam, hogy nem adta be az uram a válókeresetet. Mert ha volt egy-egy nap "fejts meg 10 rejtvényt vállalásom",akkor pirult a képem, hogy az uram hasznosan foglalja le magát, én meg buzulom a gépet. Innen látva akkori magamat, valóban érthetelen,hogy egyrészt vágytam egy új rejtvény megnyitására, s miközben meg fejtettem, állandóan az foglalkoztatott, hülye vagyok én, hát miért csinálom, kell ez nekem?

Ilyen lehet a szenvedély. De legalább ez nem ártalmas. Annyira, mint ha játékgépeznék. Meg nem visz a pénzt.

Jól van ez úgy, ahogy most van. Részemről. De figyelem, mit tudtok kiötölni-hatolni.

(válasz Pepita 22. hozzászólására)

28. Varnyuszabo2014. jún. 29. 20:10
Nem megbántani akartalak, de e témában többször "letettem a garast", ámde falrahányt borsó.
(válasz Anoli46 25. hozzászólására)

27. Varnyuszabo2014. jún. 29. 20:08
Kedves vagy. Kihagyott...
(válasz Pepita 26. hozzászólására)


26. Pepita2014. jún. 29. 20:01

Férfiúi hiúság. ;) Anoli nem hagyott ki, csak éppen nem válaszolt még a te felvetésedre.


A világért ki nem hagynánk semmiből! :)))

(válasz Varnyuszabo 23. hozzászólására)

25. Anoli462014. jún. 29. 19:59
Nem hagytalak ki,mikor elkezdtem írni a levelet még nem jelent meg a hozzászólásod. NŐ VAGYOK.
(válasz Varnyuszabo 23. hozzászólására)

24. Pepita2014. jún. 29. 19:54
:DDD Jó meglátás.
(válasz Varnyuszabo 20. hozzászólására)

23. Varnyuszabo2014. jún. 29. 19:54
Anoli! Örülök, hogy kihagytál a megszólításból (vagy nem)! Persze nő vagy, ugye? (Nem degradáló kérdés volt, csak a hozzáállást tükrözi nekem nemtetszően.) Legfeljebb nem tudlak Titeket legyőzni, ha kihagytok... Hmmm!
(válasz Anoli46 21. hozzászólására)

22. Pepita2014. jún. 29. 19:52

Túlbonyolítod. Már csak az hiányzik a gondolatmenetből, hogy még a googlét is száműzzük. :)

Jó ez a játék, hiszen másfél éve megy töretlenül így is. Én nem a készítők szerepét veszem át, - nem is tehetem - hanem a játékon belül játszani egy kis csapattal. Szerencsével, vagy anélkül, teljesen mindegy. "Ki nevet a végén" :)

(válasz Klári 19. hozzászólására)

21. Anoli462014. jún. 29. 19:49

Kedves Klári és Pepita!

Összegezve az eddigi kivánságokat, a legfontosabb, hogy:

1.Ugyanazt a 90 rejtvényt fejtsük /sorrend nem számít/

2.Napi 3 rejtvény legyen

3.Ne legyenek extrák

4.Megfejtés időtartama nem számít

5.A fejtőtársaktól most nem kérhetünk segítséget


Mindezeket csak Speedz hozzájárulásával tehetjük meg. Neki kell kiválogatni a rejtvényeket, regisztrálni az eredményeket.Nélküle félkarú óriások vagyunk.Persze lehetnek még egyéb problémák is amibe mi, kívülről bele sem látunk.

De ne adjuk fel.

Üdv:Anoli


20. Varnyuszabo2014. jún. 29. 19:35

Túlvariáljátok...

Nem kell szerki, senki nem kell, csak benevezni itt, a fórumban, napi 3-at, vagy megegyezés szerint akármennyit fejteni azokból a gyakorlókból, amit egyenként minden résztvevő javasol. Nincs extra, nincs semmi, csak türelem, odafigyelés, e.t.c!

Aztán közben csinálhatja mindenki a régit is tetszése szerint. Nők...

(válasz Anoli46 17. hozzászólására)

19. Klári2014. jún. 29. 19:07

Egy ilyen "bajnokságnak" akkor volna értelme, ha teljesen igazságos, azonos feltételeket biztosítana, a szerencsét teljesen kizárná.

1. Ha az időtartamát nézzük, mondjuk három hétig tartana, napi négy játékkal. Cc. 90 játékot készítenének a játék alkotói erre a célra.Ezeket osztanák ki a jelentkezők között, tehát ugyanazt a rejtvényt mindenki megkapná,de valaki a 3. napon, valaki a 10. napon.

Talán így még az is megoldható, ha valaki kénytelen kihagyni egy napot, akkor a következőn fejthet akár nyolcat. Ezzel nem előzi meg a másikat, nem körözi le, csak behozza a hátrányát.

Lehetne adni Fősorok nélkülit, meg rövid tabellát, de ki az első héten esik túl rajta, ki az utolsón. Ma nekem, holnap neked.

2.Ezekben a rejtvényekben tobzódhatnának a szerkesztők, mert betehetnék a meghatározásokba a perui indián törzs első embere unokája melyik népi hangszeren játszik mesterien , és mi a legkedvesebb használati tárgya, aztán ez már egy mérce, hogy van, aki rászán 3 órát a megtalálására, s ha online, akkor egyszer csak van kapás, vagy bedobja a törölközőt, mert többet ér az idegzete, szeme védelme, mint hogy megkapja a 100 %-ot egyetlen betű helyretétele jutalmául. Ez már lehetne a szemfülesség, kitartás,türelem szűrője.

3.A 90 rejtvénynek megbízhatóan hibátlannak kell lennie, vagy talán annyit lehetne a jó megérzésre bízni, hogy "E város", vagy "A város", beólmoz, vagy leólmoz illene a meghatározásba. Ebben az esetben nem kellene megadni a kiértékeléskor, hol volt a hiba. De feltételezem, hogy itt nem történne magánlevelezés, mindenki fair játékra törekedne.Ez lehetne egy másik szűrő, kinek jó a logikája, mennyire tud ráhangolódni a készítők észjárására. Ez már viszont nem egzakt, nem objektív, inkább "jó" a megérzése cím birtokosa lenne, bár a másik betű is igaz, reális, valós eredményt hoz, de nem ér pontot.

4.Az, hogy 3 napig mindenkinek ad egyszer +80% extrát, ez sem biztos, hogy igazságos, mert nagy pontszámú rejtvényeknél nagy a hozam, rövideknél kevés. Függ tehát, hogy milyen szériában csípi el a jutalom extrát. Így én ezeket a jutalmakat egy "bajnokságban" nem tartom indokoltnak.

5. Végül is az is lehet, hogy a 90 rejtvényt mindenki azonos sorrendben kapja meg, több lehetne a titkos rejtvény közöttük.

Ezekre a vágyakra majd Speedz beint:), még mit nem, házi bajnokságot!

És ki tudja, minden szem még más javaslattal járulhatna hozzá, hogy a szerencse legkevésbé legyen mérvadó. Mert akkor inkább a bajnokság legszerencsésebb játékosa címért folyhatna a fejtés.Itt viszont a hibátlan fejtést keressük, ami, valljuk be, nem is olyan könnyen teljesíthető.

A kombinációs készeség sem elvetendő, de már írtam, mindenki a kapott extrákkal tud kombinálni. S ha valakinek 5 átokűzője van egyszerre, az dobálhatja az átkait, ha valaki meg 5 hétig nem kap átokűzőt, akkor hiába kombinál: ha lenne egy varázslóm...százalékot.Tehát ez egy nagy szűrő.

3.

(válasz Anoli46 17. hozzászólására)

18. Pepita2014. jún. 29. 18:29

Meglátjuk, hogy a szerkesztők tudnak-e erre reagálni. Hm... Szerintem nem, mert van éppen elég dolguk és a karrierjáték fut, mint a karikacsapás.


Megjegyzem, hogy ha mindannyian, minden nap, ugyan azt a 3 rejtvényt fejtenénk extrák nélkül, igen unalmas lenne. Mindannyian meg tudjuk fejteni 100 %-ra.

(válasz Anoli46 17. hozzászólására)

17. Anoli462014. jún. 29. 16:42
Egy izgalmas verseny kialakításában nagy szerepe lenne az egy időben indulásnak, és a napi egyforma rejtvényszámnak.Napi 3, és kész.Feltétlenül be kellene vonni a szerkesztőket, hogy mi nem kérnénk az extrákat, míg az egy hónapos verseny tart.Uj nevünk annyiban változna, hogy elé tennénk a mostaninak azt, hogy HB /házibajnokság/.Lehet két néven bejelentkezni egy e-mail címről? Ha véget érne a bajnokság, gondolom mindenki folytathatná a régi játékát. Ha élveznénk később megint játszhatnánk új HB-t.A rejtvények közötti külünbséget kellene még kiküszöbölni, amit szintén csak a szervezők segítségével tudnánk megoldani. Lehet, hogy nekik is tetszik az ötlet, és segíteni fognak.
(válasz Pepita 16. hozzászólására)

Mannavita Virágpor rendelés

16. Pepita2014. jún. 29. 15:38

Tkp.az egyenlő esélyt csak az adná, hogy egy időben indulunk és csak annyit fejtenénk naponta, amennyit az alap és az extra enged. 3-5-6.

A napi 10-db-os extrát nem használhatnánk fel.


Ez a játék így azoknak kedvezne, akik nem akarnak beleesni a mókuskerékbe a napi sok-sok rejtvényt megfejtők közé. (Legtöbben ezt reklamálták.)


Így is a karrierjátékot játszanánk, - ami természetesen szerencsejáték is egyben, de legalább nem az dönt, hogy egyikünk hármat fejt, míg a másikunk tízenhármat.


Valódi tudásról úgy sem beszélhetünk, mert itt valódi tudása csak a Googlenak van, - finn és egyéb városnevek stb. :)

(válasz Julianna 15. hozzászólására)

15. Julianna2014. jún. 29. 08:34

Szia, Pepita!


Az ötelt nem lenne rossz, de az eredmények nem csak az extráktól és a valódi tudástól függenének, hanem a fejtvények betűszámától és a fősorok hosszúságától is.

Nem lenne mindegy ugyanis, hogy a napi 3-6 megfejtendő rejtvények között pl. kisméretű nyelvtörők, apró szösszenetek és fősorok nélküliek, vagy hosszú, történelmi vagy filmismertetési (ezek természetesen csak példák!) lennének, lepedőnagyságú tabellákkal.

Én szívesen benne lennék ilyesmiben, de a véletlen túl sok szerepet kapna így is az ilyen versenyzésban.

Hogy a "reginam occire... (A királynőt megölni...)" vesszőtlen mondatával éljek:

"Ha mindnyájan beleegyeztek én nem ellenzem!" :D

Ha a többség és a szerkesztők benne vannak, Isten neki! Hajrá! :)

(válasz Pepita 1. hozzászólására)

14. Pepita2014. jún. 28. 21:26
Ebből a szempontból szerencsésebb a karrierjátékot játszani, mert véletlenszerűen kapjuk az új játékokat. Akkor viszont be kell vállalni a mínuszos átkokat is. Engem ugyan nem zavar, de látom, hogy ezt a játékot nem neked találták ki Klári. :)))
(válasz Klári 10. hozzászólására)

13. Pepita2014. jún. 28. 21:20

Dehogynem. Előbb bejelentkezünk, aztán bármelyik rejtvény fejthető és a rendszer értékeli is.

Természetesen, ha nem jelentkezünk be, akkor névtelenek maradunk és eredményünk sincs.

(válasz Maria54 11. hozzászólására)

12. Klári2014. jún. 28. 20:03
bocs.! méri a tapasztalati pontokat. Át sem gondolom, mit írok le:)
(válasz Klári 10. hozzászólására)

11. Maria542014. jún. 28. 20:01
Gyakorló rejtvénynél nem lehet bejelentkezni.
(válasz Pepita 9. hozzászólására)

10. Klári2014. jún. 28. 20:01

Azt hiszem, Pepita, hogy ez a terv a létrehozók nélkül nem vihető keresztül. Hiszen új névvel kezded majd fejteni a már megfejtett rejtvényeket, mert a gép örül, hogy friss húst lát, és adja a már más neveden megfejtetteket egymás után. Tudod, én két néven is voltam, s az még csak a lehangoló, hogy fejtsem Klemiként ismét, amit Kláriként már megfejtettem.Unalmas, kötelességszerű robotmunka.A büdös életben sose lássam ismét a -20%-ot, meg ne éljem át, hogy eldobatja velem az összes aukciópontot, és a köv. körben sátáni kacajjal ad egy arany kosarat, hogy vásárolhatsz az aukcióról. Olyan Nagy Testvér filingje van ennek.

Szóval vagy átgondolják a szervezők, hogy indítanak tiszta, szűz, HIBÁTLAN, kb azonos betűszámú karrierjátékot, aminek nincs extrahozadéka, csak méri az aukciópontokat, és megállapíthatjuk 3 hónap után, hogy ki a legfigyelmesebb, leginkább összpontosítani tudó, türelmes, sziszifuszi játékos. És főleg ne fejthessen egy nap 50 rejtvényt, mert azzal nem lehet lépést tartani. Bár a ha az eredményt elosztjuk a rejtvényszámmal, az is ad egy átlagot, és nem biztos, hogy az a jobb, aki a legtöbbet fejtette. Más motivációja meg mi lenne a kezdeményezésnek? Az biztos,hogy ha extrákat oszt, ott én el nem indulok:)))

(válasz Pepita 9. hozzászólására)

9. Pepita2014. jún. 28. 17:07

Ez itt a fogós kérdés. A mínuszos extrákról elfeledkeztem. Úgy látszik már régen volt hozzá szerencsém. ;)

Igen, ha extrák nélkül játszanánk, akkor csak a gyakorló rejtvények jöhetnek szóba.

(Szerintem azért extrák nélkül laposabb a játék. Én kimondottan kedvelem őket. :D)


Ehhez az kell, hogy minden nap valaki kiválasztaná és beírná ide a következő napi 3 db megfejtendő rejtvény címét a gyakorlóból.

(válasz Varnyuszabo 7. hozzászólására)

8. Pepita2014. jún. 28. 16:46

Szia Klári! :) Én nem tartom versengésnek, inkább egy kis társasjátéknak, unalmas téli napokra.

Annyira másodlagos dolog, hogy ki lesz az első, vagy az utolsó, de ad egy kis célt, amig a játék tart. Ezért sem célszerű max. egy hónapnál tovább játszani. Ha letelt, lehet kezdeni előlről, nagyobb rutinnal, tapasztalattal és más játékosokkal is.


Sőt, a net adta lehetőséget kihasználva még csapatjátékot is össze lehetne hozni. Mondjuk ehhez olyan ráérő, sokat pihenő nyugdíjasra van szükség, mint én. ;)

(válasz Klári 5. hozzászólására)

7. Varnyuszabo2014. jún. 28. 16:33
Természetesen az extrák az "éles" versenyben nem iktathatók ki, hiszen, van -10 %, - 20 %, - 30 %, stb., és igen: nem egyforma rejtvényeket oszt a gép. Viszont ha "gyakorló-rejtvényekben" gondolkudunk, akkor kiválaszthatók mindenkire vonatkozó, ugyanazon enigmák, és ott nincs extra.
(válasz Pepita 6. hozzászólására)

6. Pepita2014. jún. 28. 16:26

Ha kitaláljuk a játékszabályokat, amit mindannyian elfogadunk, játszhatunk akár extra nélkül is. Megszavazhatjuk.

A szerencse akkor is beleszól, hiszen a rejtvénykiosztás sem egyforma. Van aki több kicsit kap. A hibás, vagy zártbetűsek is a szerencse kategóriába tartoznak, és az is, ha nem veszünk észre egy elírt, vagy lyukas helyet.


Természetsen az idő nem játszik szerepet, mert tényleg sokszor abbahagyjuk menet közben a fejtést.


Engem az is érdekelne, hogy egyazon időben és hasonló eredménnyel fejtők milyen szisztéma alapján kapjuk az extrákat. Ki jobbat, ki rosszabbat, és hogyan gazdálkodunk vele.


1 2Facebook ikonKövess minket a Facebookon is, hogy ne maradhass le az oldallal kapcsolatos legújabb hírekről, információkról: Rejtvenyjatek.hu a Facebookon

Minden jog fenntartva © 2024, www.rejtvenyjatek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Kapcsolat: info(kukac)rejtvenyjatek.hu | WebMinute Kft.