Házi bajnokság

Új hozzászólás

1 2
5. Klári2014. jún. 28. 15:56

Szi, Pepita!

Nem is tudom, hogy lenne-e értelme ilyen versengésnek.

1. Az extrákat teljesen ki kellene zárni. Megtapasztaltuk, hogy az extrákat eszetlenül, szeszélyesen, átgondolatlanul, ördögien adja a gép. Ha még bele is lehet nyúlni, akkor meg végképp semmi értelme.Lehet kombinálni ugyan az extrákkal - de csak azzal tudsz, amit ad a gép. És ha nem egyformán, és nem igazságosan méri, akkor megette a fene.

2.Az időtényezőt is ki kellene zárni, mert ritka, hogy egy rejtvényt végig lehet úgy vinni, hogy ne csörögne a telefon,ne szólna a párod valamiért,ne kellene megkavarni az ételt, ne akadna el a gyerek a leckéjével.

3. Új regisztráció ide-oda, a hátad mögött lévő tapasztalatot nem lehet negligálni. Aki megfejtett már itt 3000 rejtvényt, annak több az ismeretanyaga, készsége, mint annak, aki most jár a 200.-nál.

4. Ha valakitől egy sokesélyes zárt betű rabolja el a 100%-ot, az lenne a legigazságtalanabb versengés.

5. A számítógép profi használata mondjuk az időt befolyásolja ugyan,de azt figyelmen kívül hagyva már csak a türelem, igényesség, önmagunk ellenőrzése,jó emlékezet,koncentrálás a 100% elérésének feltételei.Így könnyen lehet mindenki 100%-os.Illetve a szétszórtsága miatt lehet valaki 99%-os, persze ez is egy nyomós tényező.Ritát is a precízsége miatt irigyeltem, és ez egy nagy ajándék, tulajdonság.

Nem hiszem, hogy vágynék már arra, hogy tudjam, hány százalékot tudok összehozni, mert NEM CSAK rajtam áll, azzal meg már nem bosszantom magam, hogy más hibájáért magamnak tegyek szemrehányást.

Szóval át kellene gondolni, de amit az elején elbaltáztak, hogy a kezdeti lendület miatt 5-8 ember van versenyben, a többiek meg elunják,ki előbb, ki utóbb, mert semmi izgalom nincs a játékban, és semmi távlatot, célt nem ígér,ami kitartásra sarkall, így egyetlen dolog marad: fejtesz, ha van időd, és megsaccolod, hogy hibátlan lehet-e a fejtésed.

És ezért hála jár a kitalálóknak, mert ingyenes, könnyen kezelhető, érdekes ismereteket közvetít.

(válasz Pepita 3. hozzászólására)

4. Varnyuszabo2014. jún. 28. 12:45
Szerintem az az igazán reális eredményt hozó verseny, ha extrák felhasználása nélkül, csakis a szimpla, napi 3 rejtvény megfejtésével folyik (ha valaki egy napos eltiltó extrát kap, engedélyezett jelzése alapján + 3 fejtés), így semmi egyéb nem befolyásolja az elért pontszámot, csak a rátermettség. Természetesen ezáltal "szoros" verseny lesz. És hát igen, új regisztrációval kell történjék!
(válasz Pepita 3. hozzászólására)

3. Pepita2014. jún. 28. 11:26

Igen, én is így gondolom. Napi 3 db, illetve ha van többet engedélyező extra, azaz max.6 db. Kivétel lehet még, a "fejts meg ugyanazon a napon 10 db-ot". Ilyen alkalmakkor a fórumon jelezzük, hogy küldetésben vagyunk, vagy megbeszélhetjük azt is, hogy ezt az extrát nem használhatjuk fel.


Majd az új regisztráció okozhat némi problémát, mert saját címünkkel már nem tudunk regisztrálni, de én meg tudom oldani az egyik unokám e-mail címével. Fantázianevem Pepita2 lehetne, - ha így elfogadja a gép.


Eddig már hárman vagyunk. Talán Klárinak is jobb kedve lesz egy ilyen játékhoz. :)

(válasz Manzsu 2. hozzászólására)

2. Manzsu2014. jún. 28. 09:21
Nagyon jó ötletnek tartom kezdeményezésedet.Én is úgy gondolom, hogy inkább ősszel ( mondjuk október, november ) hónapban kellene elindítani. Maximálni kellene a megfejthető rejtvények számát, mert aki napi 20-25 rejtvényt fejt, azzal nem lehet fel venni a versenyt sem tapasztalati pont, sem érem gyűjtés terén.Az extrák meg mindenkinél úgy is befolyásolnák a szerencséjét.
(válasz Pepita 1. hozzászólására)

1. Pepita2014. jún. 28. 00:00

Bemásolom kezdő ötletemet, aztán ha több időnk lesz, belekezdhetünk egyszer. Az se baj, ha csak ősszel. :)


Régebben felvetettem, hogy néhányan játszhatnák egy társasjátékot a karrierjátékon belül. Nyitnánk egy témát: házi bajnokság néven, ahol megbeszélnénk a részleteket, jelentkezőket stb. Egy napon regisztrálnánk mindannyian és csak annyi rejtvényt fejtenénk naponta, amennyit az extrák engednek, 3-5-6. Egy hónapig tartana a verseny.

Persze ebben az esetben sem a tudás a főszereplő, hanem az extrák kénye-kedve. ;)


Akinek van jó ötlete, ne tartsa magában. :)


1 2Facebook ikonKövess minket a Facebookon is, hogy ne maradhass le az oldallal kapcsolatos legújabb hírekről, információkról: Rejtvenyjatek.hu a Facebookon

Minden jog fenntartva © 2023, www.rejtvenyjatek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Kapcsolat: info(kukac)rejtvenyjatek.hu | WebMinute Kft.