Rejtvényimádók állatvédő klubja (RÁK)

Új hozzászólás

❮❮ ... 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 ... ❯❯
210. Sutyik2015. júl. 11. 20:13
Gondolom, "a kiskörmök nesze" Kócmókra vonatkozik. Mivel az ebből valók nem tudják behúzni a karmaikat. Neki van természetes koptatási lehetősége? Vagy Te vágod a farkaskörömmel együtt, vagy kutyapedikűrös?
(válasz Julianna 209. hozzászólására)

209. Julianna2015. júl. 11. 20:05

Ez a "kutya az emberhez, macska a házhoz" ugyanolyan "urban legend" - ahogy ma mondják -, mint a "kutya-macska barátság". Legalábbis manapság, mióta ezeket a teremtményeket nem a hasznosságuk miatt tartjuk.

Minden cicámmal költöztük eleget, soha egyik sem mutatott semmi szökési hajlandóságot a lakáscsere miatt.

Ugyanezek a cicusok remekül kijöttek a mindenkori kutyákkal, mert én azért szívem mélyén mindig is főleg kutyapárti voltam, és a macsekok csak úgy véletlenül kerültek hozzám, a férjem vagy a gyerekek jóvoltából, vagy mert bekéredzkedtek, és soha semmilyen állatot nem hagyunk éhenveszni vagy elpusztulni...

Volt már nálunk fehéregér, papagáj, aranyhal, és persze az örökös és elengedhetetlen kutyusok.

Azért is vagyok ilyen boldog ennek a kis vakaréknak, mert már nagyon hiányzott, hogy néhány évig nem hallottam a kiskörmök neszét a hátam mögött... :))

(válasz Sutyik 208. hozzászólására)

208. Sutyik2015. júl. 11. 19:07

Biztosan mindenkinek más a tapasztalata. Az én volt "fajtiszta német juhász és doberman keverék" kutyám nem "szolgált", hanem segített. (Még 1 éves sem volt, de már életet mentett. Kívülállók szerint is olyan szép és intelligens volt, hogy valahogy meg kellett volna próbálni új fajként törzskönyveztetni.)

Halála után emiatt is és koromnál fogva sem akartam más kutyát. Macskát sem akartam, de így adódott. Azon kívül, hogy nem hozza vissza a labdát, mint youtube-os videókon látható, majdnem úgy viselkedik, mint egy kutya.

Idomítani nem akarom, nem is próbálom a labdázást. Az biztos, hogy nem is uralkodik rajtam.

Lehet, "a macskaszokások" szerint megpróbálta, nem emlékszem rá, de most ilyen törekvésnek nyoma sincs. Szokták mondani a kutya emberhez, a macska házhoz ragaszkodik. Túl azon, hogy az én cicóm kétlaki, már többször meggyőződtem arról, hogy ez nem igaz.

(válasz Klári 205. hozzászólására)

207. Maria542015. júl. 11. 14:41
Gondolom, a tejszínhab már megtanította Neked, miért légy mértékletes. Csak ne akarj olyan lenni, mint a legyek, mert azok nagyon szemtelenek.
(válasz Julianna 203. hozzászólására)


206. Sutyik2015. júl. 11. 14:05

Kócoska! Te már most is nagyon okos vagy. Nem kell külön semmit sem tenned. Az új tapasztalatok mindig új tudást hoznak, azaz folyamatosan okosodsz. Azért vannak olyan dolgok, amit jobb, ha nem tapasztalsz meg, ezért fogadj szót Zanyának.

Igaza van Klári néninek, az Áldotton kívül kergesd a legyeket, a méhecskéket inkább ne ismerd meg a saját nyelvecskéddel. A kullancsoktól, bolháktól és remélhetőleg a szúnyogoktól is (!!!) megvéd a bőrizé, pontosabban Zanya. Bár lehet, nálatok nincsenek olyan szúnyogok, amik szívférgességet okozhatnának neked.

(válasz Julianna 203. hozzászólására)

205. Klári2015. júl. 11. 11:03

Kócoska, nyugodtan megzavarhatod a legyeket, csak az áldott legyet hagyd békén!Tudod, amit mami emleget néha, hogy áldott légy.Na, azt hagyd békén! Kell egyfajta bölcsesség, hogy felismerd majd, melyik a áldott légy, de te olyan kis fifikásként indultál, hogy fel fogod ismerni. Mancsos ölelésem neked!Egyébként 15 évig nekünk is volt egy kutyusunk, aztán mivel olyan jó, olyan szép, olyan okos nem lenne még egy,mint ő volt,

átváltottunk macskákra. Megsúgom neked, a kutyák szolgálják a gazdit, a macskák uralkodnak rajta, ezért a kutya sokkal, sokkal kedvesebb a szívnek, de el ne bízd magad, és maradjon ez a kettőnk titka!

(válasz Julianna 203. hozzászólására)

204. Pepita2015. júl. 11. 10:39

Most én is csak vakarom a fejem és semmi okos nem jut az eszembe. :)))

Nagyanyám sosem mondta ki a nevét, pusztujkának hívta.

(válasz Julianna 203. hozzászólására)

203. Julianna2015. júl. 11. 10:21

A Zanya monta, hogy Sutyiknéni ajállta a RÁK-ot Klárinéninek, azér ide jövök mekkérdezni valamit.

It olyan okosok vanak, akik mindenttudnak a sokk felytés miat, bisztos assem titok, hogy mér kel nekem ojanak leni, minta LÉGY!?

Az egy naon értékes álat lehet.

Álandójan aszongyák: mértékletes légy! Lyó légy! Okos légy!

Mijez?

Én eccer bekafantotam egy ijen légyt, de nemisvót egyátalán lyó! :-(

És akor is aszonták, hogy butavagyok. Micsinájjak, hoty okos LEGYEK?

Maguk tuggyák?


202. Sutyik2015. júl. 7. 16:43

Kedves Kócoska!

Köszönöm a tanácsodat. Sajnos már nagyon sokszor elmúltam 4 hónapos. Nincs annyi praclim, amennyin ki tudnám számolni, hányszor.

A vízibolhák ellen sajnos a bőrizé nem használ. Mária nénivel értek egyet a tapasztalatom alapján. A bőrizé helyett én is a Frontline Combot ajánlanám. Lehet nem csak Spot változatban kapni, hanem spricnis formában is. egyszerre drágább, de gyakorlatilag több évig kitart, havi egyszeri spricnizés mellett is. és nincs is, ami beleakadjon pl. egy drótkerítésbe, amikor éppen át akarnál kúszni alatta.


Kócoska! Beszéld rá Kétláb Zanyát, hogy segítsen neked könyvet írni az élményeidről. Szerintem nagy sikere lenne.

(válasz Julianna 200. hozzászólására)

201. Maria542015. júl. 7. 14:00
Sutyiknéninek szerintem melege van bőrizé nélkül is. Mi még nem szoktunk hozzá a forrósághoz. Inkább használjon cseppeket. Tarkón szétdörzsölve 1 egész hónapig hatásos. Mindenesetre kedves Tőled, hogy így szíveden viseled a gondjainkat.
(válasz Julianna 200. hozzászólására)

200. Julianna2015. júl. 7. 13:29

Ketves Sutyiknéni,


Aszongya a Zanya nevű parancsoló (akinek mos másztam le a zöliből, mer aszongya, hogy melegvagyok, penig ő az), hogy fekete ugrókák szaladoznak a hátadon.

Nemtom, el-e múttál már 4 hó napos, deha igen, tegyél a nyakadra ojan vékon bőrizét, ami a zenyimen is van. Először utátam meg prüszkőtem tülle, és leakartam tépnyi, de azótta télleg nem szalatgál a hasamon a csípősnépség!

Mekfogadod a tanácst? Jószível attam! :))


199. Pepita2015. júl. 4. 17:43

Gondolom, hogy a szíved hova vezérelne, de néha kell, hogy egy kicsit önzőek legyünk. Nekünk is fel kell töltődni, vagy pihenni, hogy aztán adni tudjunk.

Mindenesetre nagyon jó tervezgetni és válogatni a lehetséges programok közül. Egyik jobb, mint a másik. :)

(válasz Julianna 197. hozzászólására)

198. Julianna2015. júl. 4. 11:56

Nahát, Pepita, tied a napi humorplecsni! :)

Olyan hangosan nevettem a történeteden, hogy a kutyus rémülten rohant be megnézni, hogy nem bolondultam-e meg az álmosságtól!

És milyen ízesen adomázol, köszi! :))))

(válasz Pepita 196. hozzászólására)

197. Julianna2015. júl. 4. 11:52

Kócos "csókultassa" a többi kutyákat, és üzeni, hogy ő is átlagon felül sokat iszik, és ezután a kaland után enni sem fog sokat - legalábbis ma!

A füredi utazás, ha nem is esik kútba, valószínűleg csak szeptemberben lesz esedékes, mert most egy barcelonai és egy Bretagne-i nyaralási lehetőség merült fel, még nincs konkrét döntés.

A lányomék elköltöznek egy nagyobb házba július végén, ezt is számításba kell venni. És a mostohalányom, aki Londonbam él, második babáját várja augusztus végére, szintén szeretné, ha odamennék. Már csak én vagyok neki, mint szülő.

Majd meglátjuk, nem szeretek tólságosan előre tervezni.

(válasz Maria54 195. hozzászólására)


196. Pepita2015. júl. 4. 10:44

Eszembe juttattál egy régi történetet.

Volt egy idősebb nagybácsim, aki megelégelte a magányosságot és megismerkedett egy hozzáillő hölggyel. Addig-addig udvarolgatott, amíg a hölgy egyszer csak nála aludt.

A kutyája éjjel az ágy elé heveredett. Mivel az öreg nem szokott hozzá, hogy nem egyedül alszik, többször felébredt és kellemetlenül tapasztalt fura szagokat. Azt hitte, hogy a hölgy a ludas. A hölgy szintén érezte a szagokat, de azt hitte, hogy a bácsim a ludas. Végül mindketten meghallották, hogy a kutya vót. Jót nevettek és megmaradt a kapcsolat. :)

(válasz Julianna 194. hozzászólására)

195. Maria542015. júl. 4. 10:24
Többi kutyák sokat isznak és hol itt, hol ott hűsölnek. Nálunk nincs medence, de friss vízről gondoskodunk nekik. Étvágyuk csökkent. Nem lesz hasfájásuk, de azért kapnak pocisimit. Ejnye-bejnye, milyen dolog mind megenni. Legalább egy kicsit hagyhattál volna másnak is te kis telhetetlen! Nálunk a Negro és Zizi, akik mindent elfogyasztanak, ami eléjük kerül, még az üres tányért is kivixolják. Dolli bezzeg mindig hagy az ételéből. Nem azért, mert sokat kap, hanem beosztja. Máskor vigyázz, mert még kipukkadsz a sok levegőtől és akkor nagyon bánatosak lennénk. Örülök, hogy jobban vagytok az asszonykáddal együtt.
(válasz Julianna 192. hozzászólására)

194. Julianna2015. júl. 4. 10:10

Pepitám, ne adj neki tippeket, egész éjjel pocicsiki és masszírozás volt, hogy kimenjenek a "levegők, amik nem is láccanak" a kis hasából. Akkora tál tejszínhabot lefetyelt be, hogy az én hasam is megfájdult volna tőle! :)

Többet ez nem fog előfordulni, nagyon tanulékony vakarék az én Kócos kutyám...

De ma, grrrrrrrrrrrrr, ma "szigorú" diéta!

(válasz Pepita 193. hozzászólására)

193. Pepita2015. júl. 4. 09:50
Szegénykém! Te kis torkosborz! Jobb, ha elfelejted azt a fehér micsodát és akkor még a füled sem fog fájni. Dobd hanyatt magad és várd a pocid simogatását, az a legjobb gyógyszer. :))
(válasz Julianna 192. hozzászólására)

192. Julianna2015. júl. 4. 09:21

Fájott a pocim és a fülem is, de nem ugyanatol.

Penig nemis a zén hibám, hanem a nyelvemé!

Otvót egy tál fehér izé ami lyószagos vót, és adig nyalogata a nyelvem, amig már nemis maratt bene semise... És még a tált is kinyaltam, mosogálni senem kelet vóna. Szóval megetem a telyszinhabt vagy mit, és asztán rítam, mint a fába szorongot féreg, penig én kutya vaok, ésasztán mekcibálták a fülemet, hát ezér!

Meg gyötek ki valamik a kispocibol, amik bene vótak, de mikor kigyötek, már nem láccotak, mer levegők vótak, demán joban vaok, köszönöm!

Maregel mán vótunk füredőzni a meden C-be, ami eben a melegben megyógyítot, és télleg naon jóvót aza fehér micsoda!

Köszönö ma zegyüt érzést, maguk naon lyó népek! :)

Hogyvanak a töbi kutymékok ebe a Káni Kulába?


191. Pepita2015. júl. 3. 21:56
Aj-aj, mi történt?!
(válasz Julianna 189. hozzászólására)

190. Maria542015. júl. 3. 21:34
Mi a baj? Hogy segítsek Kócoska?
(válasz Julianna 189. hozzászólására)

189. Julianna2015. júl. 3. 19:52
Nyííííí! Jaaajaaaj! Segícség! Nyihihhííííí! :-(

188. Sutyik2015. jún. 13. 15:15

Kócoska! Jól megkavartál. Én úgy tudom, hogy Álmos anyját hívták Emesének, feleségét pedig Enéhnek (Enesének). Lányos zavaromban írtam, férfiú létedre férjül vetted.

Ha Pesten, vagy közelében jársz, szívesen megismerkednék veled.

(válasz Julianna 186. hozzászólására)

187. Maria542015. jún. 13. 15:05
Örülnék, ha Zircen összetalálkoznál a kutyikkal. Tanuld meg, nincs lehetetlen. Ha nagyon akarsz valamit, el tudod érni. Szép estét! Legyél jó, viseld türelemmel a nagy nyüzsgést! Remélem, megszereted a balettet.
(válasz Julianna 186. hozzászólására)

186. Julianna2015. jún. 13. 14:43

Maríjja néni, köszönöma bisztatást, most maj pihenek.

Naon szeretném megismerni aszt a 3-rom kutyit, ami nállad van, és mer mék Fűr edre vagy A rácsra, lehet, hogy átrucanunk Zircre, nincsis mesze.

Sutyiknéni, émmég nemmentem senkihez férhez meg nem vetem ela mamámatse fele ségül, aszt az Ő-tipus görög bácsi csinyáta. De a Zárpád apálya meg a Zemesse férje a Zálmos vót, azér irtam példának ütet. Mer most mék aludni, bár valami ujjan van a levegőbe, hogy a maji este senem fog simán lejaz... leajz... le-zaj-la-ni!

Jóccakák maguknak is, naon szeretem magukat! :):):):):):):):):):) (Ezek a csóválást jelentik iten, amit a farkamal legyezek.)

(válasz Maria54 185. hozzászólására)

❮❮ ... 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 ... ❯❯Facebook ikonKövess minket a Facebookon is, hogy ne maradhass le az oldallal kapcsolatos legújabb hírekről, információkról: Rejtvenyjatek.hu a Facebookon

Minden jog fenntartva © 2023, www.rejtvenyjatek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Kapcsolat: info(kukac)rejtvenyjatek.hu | WebMinute Kft.