Rejtvényjáték kávéház

Új hozzászólás

97. Pepita2013. okt. 24. 19:25
Ha bejön a rejtvény on-line tudod fejteni, letölteni nem lehet. Tudtommal.
(válasz Perthi 96. hozzászólására)

96. Perthi2013. okt. 24. 17:12
Tudna nekem valaki segiteni abban, hogy mikent tudom letolteni a teljes rejtvenyt a MacBook Air-en? A Command + R nem segit. Elore is koszonom a segitseget. A Windows -on az F5 billentyut hasznaltam.

95. Pepita2013. okt. 23. 19:10
Szia Natalinka! Ne bánd, hogy nem kerültél bele a taposómalomba. :) Az viszont nem jó, ha néha-néha sincs időd egy kis szellemi kikapcsolódásra.
(válasz Natalinka 94. hozzászólására)

94. Natalinka2013. okt. 23. 17:31
Sziasztok:) Nagy elánnal fejtettem a rejtvényeket,aztán családi egyéb gondjaim miatt nincs időm rá. Gratula a szenvedélyes játékosoknak!!!
(válasz Pepita 91. hozzászólására)

Feújítás olcsón - csempematrica a megoldás

93. Pepita2013. okt. 23. 12:50

Igen, most néztem a bővebb statiztikában a piros részeket. Nem elhanyagolható.

De minél többet fejtünk, annál több extrát kapunk. Várjuk a tuti extrákat, de néha hiába. Ez a motor.

Én most nem panaszkodom. Tele vagyok átoküzővel, még el is kell dobnom. :)

(válasz Manzsu 92. hozzászólására)

92. Manzsu2013. okt. 23. 11:58
Én a tabella állásának alakulásában nem az "irdatlan " munkát látom, hanem inkább a kapott extrák szerepét, persze nem mellékes a fejtésre fordítható szabadidő sem. Nem panaszkodom, de mai 10 rejtvény megfejtéséért kapott 2717 ponttal igen csak nehéz előbbre jutni. És ez már egy hete így megy. Úgy látszik a 30 napos " légy türelmes" extra ilyen hatást is produkál.
(válasz Pepita 91. hozzászólására)

91. Pepita2013. okt. 23. 11:08

Én csak a Mozillát használom, ez vált be. Nem írok ki megfejtéseket, mert az "Előzményekben" vissza tudok menni arra az oldalra, ahol már egyszer jártam. A nehezen megtalált oldalakat beteszem a könyvjelzőbe, ahol csináltam egy külön borítékot "rejtvény" címmel.

Egy-egy keresésnél nagyon el tudok kalandozni az eddig általam nem ismert dolgokon és igen tetszik ez az agytorna. Így teljesen másodlagos, hogy ebben a játékban éppen hány pontot gyűjtök. Nem is szabad ezzel foglalkozni.


Néztem a tabella állását. Most senki nem panaszkodik, mert meglódult. :) Svathor irdatlan munkával feljött a 2.helyre, Gyurka szintén, már a 20. :) Nincs ebben semmi gond, ha van ideje az embernek. Gond akkor van, ha valamit elhanyagolunk csak azért, hogy növeljük a pontszámainkat. Szenvedély ez a javából. :)

Nekem szerencsére nem kell főznöm. Bár, ha meggondolom ez nem is szerencse.

Szép napot! :)

(válasz Klemi 90. hozzászólására)

90. Klemi2013. okt. 23. 09:03

Kedvenc-gyüjtésem, ill. könyvtáram nekem is van, attól függően, hogy a Mozzilát vagy az IE-t használom, de én úgy keresek, hogy a google kis csíkba beírom a keresett szót, kifejezést a legpraktikusabb formában, és legtöbbször már van is kapás. Főleg a rejtvénylexikon hoz ki megoldást, de ezzel már megjártam, mert nem mindig igaz, ami ott van. Egy orosz folyóra is ráfáztam. Így még leellenőrzöm más formában is a szót. Ezzel el is megy az idő. De az ilyen nehezen fellelhető színárnyalatokat, meg rómaiak harci sisakját már kiírom magamnak, mert biztos előjönnek még legalább egyszer, és akkor már nem is kell a google.Ilyen módon is ezernyi szógyűjtemény van az én saját "adatbázisomban", szépen kartotékozva: folyók, hegyek, idegen szavak,orvosi fogalmak. Ha a negyede bekerült az aktív szókincsembe, már akkor megérte itt tölteni az időt. Nem szólva azokról a szavakról, melyeket a szüleim használtak még, de mostanában már sehol nem hallhatóak.Ezeknek külön örülök, és elmélázok rajtuk.

Szép napot kívánok Neked és minden játékostársnak!

Azért elszökdösök a tűzhely elől, ha tehetem:)

(válasz Pepita 89. hozzászólására)

89. Pepita2013. okt. 22. 20:58

Sajnálom. Ha jönnek a rokonok, majd segítenek betenni a könyvjelzők közé a fontos linkeket (oldalakat) és alulra kitenni a keresést. Utána már nem lesz nehéz a három oldalt egyszerre behozni és váltogatni.

Az oldalon való keresést különösen szeretem, mert nem kell az egész oldalt átkutatnom egy szóért.


Én is így kezdtem, de szerencsére közel voltak a gyerekek. Napról-napra többet tudunk. :)

(válasz Klemi 88. hozzászólására)

88. Klemi2013. okt. 22. 20:15

Köszi, hogy leírtad, Pepita - de ez nekem még mindig magas. :((

Ritkán fordult elő, hogy valamit az Istennek sem találtam meg. Amelyekre emlékszem: signora, ránga, Colman, árdé. Képtelen voltam ezekre ráakadni,akkor mutattak a családtagok trükköket a keresésre, milyen szempontok szerint tud keresni a gép.

Akkor értem már, hogy hány percet le lehet faragni ilyen trükkökkel.De tény, hogy január óta a keresésben is profizmusra tettem szert.Még mindig szeretem csinálni:)

(válasz Pepita 87. hozzászólására)

87. Pepita2013. okt. 22. 19:34
Nem a kedvencekből, hanem a könyvjelzőkből hozom be az oldalaimat. Nem is értem, miért kedvenceket írtam. ;)
(válasz Pepita 84. hozzászólására)

86. Pepita2013. okt. 22. 19:29
Velem is előfordult, hogy egy-egy betű helyén nem az van, amit én írtam oda. Úgy próbálom kiküszöbölni, hogy egy beírás után az oldal szélére kiviszem a kurzort és kattintok egyet. Ilyenkor már nem fog ugyanoda ütni egy betűt.
(válasz Klemi 82. hozzászólására)

85. Pepita2013. okt. 22. 19:25
Milyen igazad van! :)
(válasz Klemi 83. hozzászólására)

84. Pepita2013. okt. 22. 19:24

Én már az elején ott kezdem, hogy a kedvencekből behozom az ott tárolt rejtvényfejtő oldalt. Következő lépés, szintén a kedvencekből kijelölöm a fordítót és jobb egérgombbal választom, hogy új lapon jöjjön be.

Ez:

[link]


Majd újra a kedvencek (nálam minden ott van) és kijelölöm a google keresőt, szintén jobb egérrel az új lapot választom.

Ezt:

[link]


Így kedvemre válthatok a három lap közül. Az az előnye, hogy nem kell fejben tartani, hogy mit keresek, gyorsan lehet váltani. De ha új ablakban hozod be, akkor kicsinyítve rá tudod tenni a háttérben lévő rejtvényre.


A következő, utolsó lépésem: megnyitom a fejlécen a "szerkesztés"-t, az utolsót választom, a "keresés"-t, bal egérrel. Ez egy kis világos csík lesz a képernyő legalsó részén. Ez abban segít, hogy az ismert betűket beírva, a google aktuális oldalán ne kelljen annyit keresgélni, mert színessel kijelöli a keresett betűket. Csak nyomkodni kell a "következő", vagy az "összes kiemelés"t.


Remélem jobban érthető.

Én csak ezen segédeszközök után kezdem el a fejtést.

(válasz Klemi 82. hozzászólására)


83. Klemi2013. okt. 22. 18:22
Táplálni is kell a kecskét, nem csak fejni.
(válasz Pepita 81. hozzászólására)

82. Klemi2013. okt. 22. 18:21

Ezt magyarul írtad, Pepita? Mert egy kukkot sem értettem belőle.

Én megkapom a rejtvényt. A jobb alsó sarokban kezdem kitölteni, addig, amíg tudom a meghatározásokat. Így bejárom az egész tabellát. Maradnak azok, amelyeket tudok, de nem vagyok biztos magamban, de már találkoztam velük. Ezekből van egy gyűjteményem - papíralapon:)S végül vannak a folyók, városok, focisták, népi kifejezések, melyekkel még nem akadtam össze. Ekkor kérdezem meg a Google-t. És ekkor még szánok 4-5 percet, hogy soronként ellenőrzöm a megoldást, és szinte mindig találok 1-2 hibát.Ezek nem is tudom, hogy kerültek be, mert meggyőződésem, hogy mikor beírtam, akkor jó volt. Szerintem érzékeny, és ha erősebben megütöm a billentyűt, máshol is beírja. Nem is tudom elképzelni egyébként.Lehet ennél egyszerűbben? :))

(válasz Pepita 80. hozzászólására)

81. Pepita2013. okt. 22. 18:03

Japánban 705 óta, napjainkig egy család tulajdonában van egy szálloda, melyet eddig 50 generáción keresztül vezetnek.

Irígylem a japánokat.

Mi már a 3-4. generációnál bajban vagyunk.


Jók ezek a rejtvények.


80. Pepita2013. okt. 15. 15:11

Kinek, mi a módszere?

Én első lapon behozom a rejtvényjátékot, másodikon a fordítót, harmadikon a Google keresőt és lent kiteszem a keresést. Ezzel mindig elboldogulok.

A könyvjelzőkben még tartalékolom a Vikitravelt és a színszótárt.

Lehet ennél egyszerűbb?


79. Pepita2013. okt. 14. 13:01

Ismerős érzés. :) Néha meg kell erőszakolnom magam, hogy kilépjek és mással foglalkozzak. Aztán rájövök, hogy a neten semmi más nem köt úgy le, mint a rejtvényfejtés.

Az már más kérdés, hogy hibás, vagy hibátlan lesz. Ha szigorúan a 100-ra akarok menni, akkor nagyobb türelemmel soronként, figyelmesen átolvasom, de az olyan macerás. Inkább csak átfutom és ha benne marad egy üres koc, vagy egy elírt betű, elnézem magamnak és megadom a százat. :)

(válasz Manzsu 78. hozzászólására)

78. Manzsu2013. okt. 14. 07:26

Kedves Rejtvényfejtő "kollégák"!

Hiába! Nem otthon a megszokott környezetben, a megszokott gépen fejtettem meg az utóbbi 4-5 rejtvényt.Egy hiba mindig becsúszott, ami a figyelmetlenségemnek tudható be.Egy szálloda halljában sem tudok elszakadni ettől a "szenvedélyemtől" és ha két program között van egy kis időm ( és éppen ez az egy gép is szabad) akkor fejtek. Lehet, hogy már megszállottság ez?


77. Pepita2013. okt. 10. 13:01

Én, mint hozzáértő! He-he :)

Pár éve a gyerekeim "vettek kezelésbe", mert kellett a segítség. A főiskolán sok volt az olvasnivaló és én olvastam, olvasónaplót vezettem és küldtem. Így kezdődött. Eleinte még tiltakoztam a számítógép ellen, de aztán rá kellett jönnöm, hogy hasznos jószág. Főleg nyugdíjasoknak. :)

(válasz Svathor 76. hozzászólására)

76. Svathor2013. okt. 10. 01:00

Ez csak azért van, mert ti sokkal jobban értetek a számítógéphez, mint én ... :) (Még egy egyszerűbb táblázattal is el szoktam nyűglődni hosszú ideig, gondolhatod, hogy milyen hatalmas felhasználói tudás van a birtokomban ...)

Persze így is elmegy vele az idő, de azért elfogadható módszer. Hátha lesz olyan játékostárs, aki éppen ezzel tudja lefaragni a fejtési időt.

Sok sikert hozzá, és jó fejtést !

Üdvözlet:

S.

(válasz Pepita 75. hozzászólására)

75. Pepita2013. okt. 9. 23:29
Köszi! :) Heuréka! Eddig ez az egyszerű megoldás nem jutott az eszembe. A jegyzettömböt fogom használni, az kisebb.
(válasz Svathor 74. hozzászólására)

74. Svathor2013. okt. 9. 22:20

Hasonló dolgokkal jómagam is találkoztam már ezeknél a rejtvényeknél... Csak mivel nem törekszem feltétlenül a 100 %-ra, így tippelni szoktam - és kész ! (Egyszer sem jött be még !) :)) Én meg azt szoktam csinálni, hogy nyitok egy üres World-munkalapot, és kimásolom rá egy kattintással a szókészletet. Aztán ahogy haladok előre, a beírt szavakat egyszerűen kitörlöm... Ha valaki úgy gondolja, próbálja ki.

Üdvözlet, és jó fejtést mindenkinek !

S.


73. Pepita2013. okt. 9. 16:52

Ha csak kettő lett volna, még elfogadható lenne, de ebben 5 db volt! ÁM, CM, MM, és az első betűk zártak, ÖL, PL szintén.

Ezen már csak nevetni lehet és nem bosszankodni.


Én is kiírom ennél a típusnál a kétbetűseket, így nem lehet belezavarodni. :)

(válasz Klemi 72. hozzászólására)
Facebook ikonKövess minket a Facebookon is, hogy ne maradhass le az oldallal kapcsolatos legújabb hírekről, információkról: Rejtvenyjatek.hu a Facebookon

Minden jog fenntartva © 2023, www.rejtvenyjatek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Kapcsolat: info(kukac)rejtvenyjatek.hu | WebMinute Kft.