Rejtvényjáték kávéház

Új hozzászólás

78. Manzsu2013. okt. 14. 07:26

Kedves Rejtvényfejtő "kollégák"!

Hiába! Nem otthon a megszokott környezetben, a megszokott gépen fejtettem meg az utóbbi 4-5 rejtvényt.Egy hiba mindig becsúszott, ami a figyelmetlenségemnek tudható be.Egy szálloda halljában sem tudok elszakadni ettől a "szenvedélyemtől" és ha két program között van egy kis időm ( és éppen ez az egy gép is szabad) akkor fejtek. Lehet, hogy már megszállottság ez?


77. Pepita2013. okt. 10. 13:01

Én, mint hozzáértő! He-he :)

Pár éve a gyerekeim "vettek kezelésbe", mert kellett a segítség. A főiskolán sok volt az olvasnivaló és én olvastam, olvasónaplót vezettem és küldtem. Így kezdődött. Eleinte még tiltakoztam a számítógép ellen, de aztán rá kellett jönnöm, hogy hasznos jószág. Főleg nyugdíjasoknak. :)

(válasz Svathor 76. hozzászólására)

76. Svathor2013. okt. 10. 01:00

Ez csak azért van, mert ti sokkal jobban értetek a számítógéphez, mint én ... :) (Még egy egyszerűbb táblázattal is el szoktam nyűglődni hosszú ideig, gondolhatod, hogy milyen hatalmas felhasználói tudás van a birtokomban ...)

Persze így is elmegy vele az idő, de azért elfogadható módszer. Hátha lesz olyan játékostárs, aki éppen ezzel tudja lefaragni a fejtési időt.

Sok sikert hozzá, és jó fejtést !

Üdvözlet:

S.

(válasz Pepita 75. hozzászólására)

75. Pepita2013. okt. 9. 23:29
Köszi! :) Heuréka! Eddig ez az egyszerű megoldás nem jutott az eszembe. A jegyzettömböt fogom használni, az kisebb.
(válasz Svathor 74. hozzászólására)

Kvízjáték online és ingyenes

74. Svathor2013. okt. 9. 22:20

Hasonló dolgokkal jómagam is találkoztam már ezeknél a rejtvényeknél... Csak mivel nem törekszem feltétlenül a 100 %-ra, így tippelni szoktam - és kész ! (Egyszer sem jött be még !) :)) Én meg azt szoktam csinálni, hogy nyitok egy üres World-munkalapot, és kimásolom rá egy kattintással a szókészletet. Aztán ahogy haladok előre, a beírt szavakat egyszerűen kitörlöm... Ha valaki úgy gondolja, próbálja ki.

Üdvözlet, és jó fejtést mindenkinek !

S.


73. Pepita2013. okt. 9. 16:52

Ha csak kettő lett volna, még elfogadható lenne, de ebben 5 db volt! ÁM, CM, MM, és az első betűk zártak, ÖL, PL szintén.

Ezen már csak nevetni lehet és nem bosszankodni.


Én is kiírom ennél a típusnál a kétbetűseket, így nem lehet belezavarodni. :)

(válasz Klemi 72. hozzászólására)

72. Klemi2013. okt. 9. 12:42
Okulva az előző, ilyen típusú rejtvényekből, már kiírom egy cetlire a kétbetűseket./Nekem mindig ezek okozzák a gondot./Szorgalmasan huzigálom kifele, amik helyükre kerültek. Maradt kettő, mondjuk PS és KS. Persze, mint mindig, az első betűk zárt helyre kerülnének, no de melyik hova? Ebben az esetben nem jobb volna mondjuk PS - PS a készletbe? Lehet, hogy azonos rejtvényről beszélünk? Mert ezen sem volt, vagy csak egy 100%. De vaktyúk is oda csap véletlenül, ahol a szemet sejti:))
(válasz Pepita 71. hozzászólására)

71. Pepita2013. okt. 9. 12:14

Egy titkos rejtvényen vagyok túl. Előre megadott szavakat kellett beírni.

Öt darab olyan kétbetűs volt, mely az öt hely bármelyikére passzolt. Még egyikünk sem találta el, nincs 100 %os fejtő.

Van humorérzéke a készítőnek. :D


70. Pepita2013. okt. 8. 01:47

Üres óráimban ma rátaláltam a gépemben, a kellékek között a "táblaszámítógép beviteli paneljére".

Kitettem a sarokba és így csak az egeret használtam. A melléütés kizárva és az egyik kezem is szabad lett. :)


69. Pepita2013. okt. 6. 22:54

Ami azt illeti, én is szívesen hagynám, hogy a tenger nálam is kimosson. :D


Jó pár éve már, hogy nem voltam egyiknek sem a közelében. De mindjárt nosztalgiázom is. Minden kép fenn van már a gépemen. :)

(válasz Vilma 68. hozzászólására)

68. Vilma2013. okt. 6. 22:24

:)

Elmentem nyaralni és a tenger kimosta az agyamból a jelszavamat-de ami a nagyobb baj, hogy az e-mail címemet is. Kellett egy kis idő, mire eszembe jutott. :)

(válasz Pepita 66. hozzászólására)

67. Pepita2013. okt. 6. 18:55

Végre volt egy rejtvény, melybe a Huba vezért kellett beírni. :D

Ritkaság, mint a fehér holló.

Sokszor szerepel a megfejtésekben Igó Éva színművészünk. Róla eszembe jut, hogy nagyon kedves nő és nagyon jó ember. Anyukám mesélt róla, mert találkoztak egy kiskutya megmentése kapcsán. :)


66. Pepita2013. okt. 5. 23:43
Szia Vilma! Látom, sok napot kihagytál. Remélhetőleg újra lesz időd és kedved is. :)
(válasz Vilma 65. hozzászólására)

65. Vilma2013. okt. 5. 18:50
Beköszönök, újra itt! :)


64. Pepita2013. okt. 4. 12:18

Kezdem érezni az extrák jótékony hatását. Teljesítettem egy 14 napos küldetést és máris megugrottam. Ez benne a szerencsejáték, a tapasztalati pontok terén.

Az éremtáblázatot viszont semmiféle szerencse nem befolyásolja.

Ott hamar kiderül, hogy mennyire vagyok alapos, vagy figyelmetlen. :)

(válasz Klemi 63. hozzászólására)

63. Klemi2013. okt. 4. 06:48
Ő nem veszi észre, mert csak a tiéd cserélődik le:)Én lecseréltem, mert volt egy olyenja az illetőnek, ami segítségével mindjárt 800 fölötti rejtvényt csináltam, meg így eldobtam az egy nap 10 rejtvényt kihívást, mert rájöttem, ezt nem tudnám bevállalni,viszont elköszöntem 3 átokűzőtől. Helyettük kaptam még pár olyat, amik keveset ugyan, de hoznak a konyhára:)
(válasz Pepita 62. hozzászólására)

62. Pepita2013. okt. 3. 22:11

Ilyennel még nem találkoztam, de azt hiszem nem is fogok cserélgetni. Megelégszem az enyéimmel.


Ha elcseréljük, akkor a másik fél nem fog anyázni? :)))

(válasz Klemi 61. hozzászólására)

61. Klemi2013. okt. 3. 08:43
Azért cseles ez a küldetés teljesítése utáni extra-csere egy másik játékoséval.Mert ha lecseréled valakiével a tiédet, ugyanakkor elveszíted természetesen azokat, amiket mondjuk figyelemmel őrízgettél eddig.Bár ha valakinél láttam volna hibajelzőt, mindent beáldoztam volna érte:)Szóval meg kell fontolni, hogy érdemes-e lecserélni a sajátunkat.

60. Pepita2013. okt. 2. 00:22

A címeket a mennyiségi tapasztalati pontokhoz rendelik, ami elég fura, mert pl.egy zseni, az éremtáblázatban sehol nincs. :)

Pont fordítva kellene.


59. Pepita2013. szept. 29. 22:07

A világ egyik legjobb dolga rejtvényt megfejteni. Ma egy csodás idézetet sikerült találnom, és a címből francia szerzőre gondoltam, de nagyot tévedtem.

"Louis de Saint-Marché a honvágyról".

Egy kis kutakodás után kiderült, hogy Vásárhelyi Lajos írói álneve.

A megfejtést nem írom le, de érdemes utána nézni. :)


58. Pepita2013. szept. 29. 20:56

Tkp.sokakat megzavarnak a pontszámok, pedig azok csak a játékban való részvétel idejétől, a mennyiségtől és az extráktól függenek. Tehát maga a játék lényege, s a címek elnyerése ezen alapul.


Ami a játék legnagyobb érdeme, hogy éremtáblázatot vezet és nem időre kell fejteni. Ez a leghasznosabb.

Mivel ez egy internetes játék, itt fel kell használni a különféle segédeszközöket, mert anélkül nem megyünk semmire. Túl sok a zárt és a megfejthetetlen betű. Ez előny, hiszen újabb ismereteket is szerzünk.


Szóval, játszani jó, de verseny nélkül még jobb. :)


57. Klemi2013. szept. 29. 06:57
Valóban jó lenne megtudni a valóságot a játék működését illetően. Így találgatunk, kombinálunk, s lehet, a fele sem igaz, mint amit godolunk:)
(válasz Pepita 56. hozzászólására)

56. Pepita2013. szept. 29. 00:23

Egyedül nem fogsz tudni rájönni, azért gondoltam ki - ha volna rá jelentkező - pár emberrel. Minimum 4 nyugdíjas kíváncsi :) ember kellene hozzá és a fórum, ahol kibeszélnénk a napi tapasztalatainkat.

Persze ez is csak egy játék lenne, de kielégítené a kíváncsiságunkat. :)

(válasz Klemi 54. hozzászólására)

55. Klemi2013. szept. 28. 19:19
Nem tudom, a játék indítása előtt végeztek-e beválási vizsgálatokat, vagy a problémákra menet közben már nem lehetett érdemben reagálni, s a mechanizmus önállósította magát.
(válasz Pepita 53. hozzászólására)

54. Klemi2013. szept. 28. 19:16
Többek között ezért is indultam el másodjára, hogy meddig jutok el napi 3+1 visszafogott játékkal. Hol lesz az a pont, ahol "besül" az egész, ahonnan előre már egyáltalán nem tudok jutni, sőt, kezdek visszacsúszni, mert előznek ezerrel. A mostani élmezőnybe konszolidált játékkal senki nem tud már bekerülni, de piszkosul hagyták széthúzni a mezőnyt. Valahol hallottam már, hogy csak az ér valamit, akinek van valamije. A nagy többség a futottak még kategóriában araszol, és vannak, akiket minden eszközzel reptetnek. Biztos van ennek is valamilyen kidolgozott stratégiája, de hogy milyen céllal, arra még nem jöttem rá. Lehet, hogy így tervezték eleve, de lehet, hogy csak így alakult:))
(válasz Pepita 53. hozzászólására)
Facebook ikonKövess minket a Facebookon is, hogy ne maradhass le az oldallal kapcsolatos legújabb hírekről, információkról: Rejtvenyjatek.hu a Facebookon

Minden jog fenntartva © 2023, www.rejtvenyjatek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Kapcsolat: info(kukac)rejtvenyjatek.hu | WebMinute Kft.