Agytorna itt és egyebütt

Új hozzászólás

❮❮ ... 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 ... ❯❯
613. Manzsu2017. nov. 3. 17:50
Én azt tapasztalom, hogy ha nagy sokára kapok is két extrát adó kártyát, akkor utána nem sokkal jön egy átok, hogy "nem lehet nálad két egyforma értékű extra". Ma is ez történt.Mivel a tíz extrát engedélyező kártya is 450 pontos és a rejtvényenként két extrát adó is, így az utóbbit el kellett dobnom.Nem sokáig élvezhettem jótékony hatását.Ez nem az első, hanem sokadik eset.
(válasz Isabel 610. hozzászólására)

612. Teca542017. nov. 3. 16:23
Az extrákat nem kívánságaink szerint kapjuk...hanem a játék programja szerint...hol lent hol fent..de ha tévedek....ami persze benne van a pakliban...írja meg a véleményét...ezekből tanulhatunk mindnyájan.
(válasz 1baba 611. hozzászólására)

611. 1baba2017. nov. 3. 16:06
Én is kiváncsi lennék a válaszra, ugyanis van néhány értékes állandó extra, amiket nem kapok. Viszont több értéktelen, felhasználhatatlan jön kérés nélkül is.
(válasz Isabel 610. hozzászólására)

610. Isabel2017. nov. 3. 10:51

Most írtam Speedznek, hogy miért nem kapok már több hete, talán több hónapja se két extrát rejtvényenként (Állandó extra). Ugyanis előző szinteimen is megfigyeltem, hogy csak ennek birtokában jönnek a többi, több pontot adóak, de most már tényleg sok ideje nem kaptam.

Amúgy a héten háromszor is gyerekre kellett vigyáznom, nemigen tudtam fejteni. Látom, jól elém jöttél:-)

(válasz Zalanakobor 609. hozzászólására)


609. Zalanakobor2017. nov. 1. 17:32

Úgy látom, azért egy átok rajtad maradt, holnapra, amit nem is lehet eltüntetni.

Igen, mi is emlékezünk, több gyertya és mécses ég, de úgy érzem, nem kegyeletsértő, ha néhányat játszom is.

(válasz Isabel 608. hozzászólására)

608. Isabel2017. nov. 1. 12:12

Na most ráadásul még van egy bombám is meg egy holnap nem fejthetek rejtvényt átkom. Utóbbi taktika, mert ma ráérek fejteni és hátha kapok olyan feloldó extrát, ami eltünteti az összes átkomat és megháromszorozza az értük kapott pontokat. Ilyen elég sokszor volt régebben is, kérdés, hogy ma hozzájutok-e. Közben meg pihenek is persze, na meg emlékezek.

Nektek is békés emlékezést kívánok, sajnos van mire!

(válasz Zalanakobor 607. hozzászólására)

607. Zalanakobor2017. okt. 31. 21:46
Ez tényleg furcsa, mert én is mióta ezen a szinten vagyok, sőt már az előző szinten is, ha el is veszítettem jó extrákat, azokat az állandókat, amik mindenkinek itt megvannak, elég hamar vissza is jöttek. Azért ne keseredj el, és azért pihenj, mert a végén megint baj lesz. Ölellek
(válasz Isabel 606. hozzászólására)

606. Isabel2017. okt. 30. 23:09
mit akarsz, én hónapok óta nem kaptam olyan Állandót, hogy kettőt kapok egy rejtvényért. Addig pedig nincs semmilyen kedvező extra, ezt már kitapasztaltam. Ráadásul régóta csak 6 extrám lehet. Már-már direkt kiszúrásnak venném, ha azt hinném, figyel valaki és ki akar szúrni. No ennyire nem vagyok hiú és öntelt, ki a fenét érdekelne. Csak fura, mert azelőtt ha nem is fejtettem túl sokat, azért csak jöttek a jobb lapok. Úgy látszik, ez a véletlen is arra jó, hogy jobban tudjak foglalkozni - most például az unokámmal, mert iskolaszünet van. Ma nagyon jó napunk volt, és csütörtök-péntekre is jó ígérkezik. Ha holnap nem lenne más dolgom, itt is alhatott volna, de sajnos, a kötelesség elszólít, ahogy téged is. Pedig istibizi már megpihennék.
(válasz Zalanakobor 605. hozzászólására)

605. Zalanakobor2017. okt. 30. 21:46
Hát a triumvirátusnak tényleg vége, de az asszony valami másban mesterkedik, nem tudok rájönni, mivel egész nap úton vagyok, sokat kell könyörögni. Még nincs olyan jól, hogy velem tartson, mert neki több sikere volt. Ma tudtam fejteni vagy tíz rejtvényt, de ha ránézek, még mennyi van hátra a következőig, rálegyintek, nem fontos, kinemkakáljalehogyholtartokalistán.
(válasz Isabel 604. hozzászólására)

604. Isabel2017. okt. 29. 14:45

Ráhibáztál, barátom! mármint arra, hogy talán ha hallgattam volna előérzeteimre és itthon maradok, előbbre lennék a teendőimben. A nővérem elsőre mindig beijed, úgy tesz, mintha elanyátlanodna nélkülem. De nagyon is jól boldogul, csak nem szereti megosztani a szobáját mással.

Örülök, hogy már tudsz fejteni, sőt már meg is előztél. Én most jó sokat kihagytam, de régi megállapodásunk is eszembe jutott, mármint hogy szép csöndesen együtt maradunk, ha egyikünk lemarad, megvárja, míg a másik behozza. Ugyan Lindáddal is elhatároztuk, ő azonban más utakon jár már:-)

(válasz Zalanakobor 603. hozzászólására)

603. Zalanakobor2017. okt. 27. 11:49

sziasztok, agytornászok! megint itt, de csak rövid időre, ahogy utóbb lehetett.

Isabel, lehet, hogy erre a versenyre nem kellett volna elmenned? mindig a nővéred miatt, aki egyébként nagyon jól feltalálja magát nélküled is. Úgy tudom, vannak egyéb fontos dolgaid is, amikkel el tudtad volna magad foglalni. Igaz, kell a sokaság is néha, én sokszor megőrülök tőlük.

Na puszi, most is már mennem kell, alig fejtettem, de talán este még ideenged az asszony.


602. Isabel2017. okt. 26. 20:49

Hát, úgy láttam, S.T. valahogy nem rajongott a posztért, talán magánügy miatt, talán túl sokat kellett csinálnia. Sokszor szóltak neki, hogy rosszul beszél, ez igaz is volt, ha nem volt mikrofon, ha volt, nemigen lehetett érteni. Többször összecserélte a rejtvényeket, kihagyott a felsorolásnál. Ezek csak tippek. Én személy szerint fura, ingadozó hozzáállásúnak éreztem.

K. Éváék persze hogy mesterben.

Most egyébként két napra lementem, Mari másik szemét is megműtötték kedden, másnap reggel kontrollra kellett mennie. Igazából csak lelki segítség kellett, és az meg is volt, mára kissé homályosan, de szemüveg nélkül lát, és játszottunk is sokszor scrabble-t. Rutinműtét ma már a szürkehályog eltávolítása.

Egyébként köszi a gratulát, kap a Nőklubban és mivel egész Siófok ismeri, lépten-nyomon, megilleti és örül is neki. Nem sajnálom tőle ezt a késői sikerélményt, mert sajnos az élete elég nehéz volt, ahogy persze nekem is, de úgy tűnik, idős korunkra megoldódnak a dolgok és minden jó lesz.

(válasz Manzsu 601. hozzászólására)

601. Manzsu2017. okt. 24. 14:45

Szia Isabel! Láttam a képeket, a nővéredék II. helyéhez gratulálok!

K.Éváék is II.-ak lettek csak ők mesterben?

Igen, egy kicsit furcsa, hogy nem egy csapatban indultok. Ahogy írod, ha együtt lennétek, akkor már csak jelölt csapatként nevezhetnétek.Nehéz lenne még két hasonló adottságú ( tudású) partnert szerezni. Ketten meg 4 rejtvényhez időben lemaradás lenne.

Reggel kaptam egy email-t egyik klubtársamtól, hogy S. T. tegnap lemondott a ROE-ban betöltött tisztségéről. Ha igaz és részéről átgondolt döntés volt nagyon sajnálom.Szimpatikus, segítőkész, barátságos ember.Nem tudom mi lehetett az oka.

(válasz Isabel 599. hozzászólására)

600. Xena2017. okt. 24. 14:05
Tudod, csak a kapcsolattartás végett... valami kell az asszonyembernek, ha a párja folyton valahol máshol koslat. Hol munka, hol a haverok stb. Na de a munka kell. Ha lenne állásom, úgy nézne ki, hogy még betegállományban vagyok, de még nem vagyok olyan állapotban, hogy dolgozzam.
(válasz Isabel 598. hozzászólására)


599. Isabel2017. okt. 23. 15:52

Legutóbbi beírásom óta hívott a nővérem, és mondta, hogy K. Éva kérdezte, hol vagyok, mert embert keresnek csapatba. Hát én nem vettem észre, pedig kérdezgettem ezt-azt. Amúgy meg unom a szamár szerepet, legjobb lenne egy állandó csapatot összehozni. De ahogy például a kalocsai Marika elmesélte, nekik is nagyon nehezen állt össze, hol ez nem jött, hol az, tehát ez sok idő. Az az illető, aki minket év elején ott hagyott a csávában, ott ült félre, nem is keresett csapatot, pedig neki sem volt, a végén mégis lett, de nem értek el nagy eredményeket.

Na majd Ózdon. Nővéremnek előre kijelentettem, hogy nem fogok ott aludni, ne számítson rá, nem maradok másnapra a világért sem. Ők egyébként másodikok lettek a haladó csapatukkal, két kezdővel és egy jelöltből visszalépett haladóval csinálja. Hát viszonylag könnyű így, mert ez a visszalépett hölgy azért volt néhány évig jelölt, ahol fölszedett némi tudást. Amellett a rejtvények se lehettek nehezek. Az első hely adott volt, jól jósoltam, mert azokkal nyertem én is a múltkor. Az egyik gyerek már jelölt szinten van.

Én csak Mari őrületes versenyzési késztetését nem értem, mintha nem lenne máshol sikerélménye. Ugye csinálja Siófokon is a klubját, és folyton csörög a telefonja, mennek át hozzá külön is játszani. Ha egyszer megbeszélte velem nyár elején, hogy nem csapatozunk, minek áll be mégis, engem otthagyva a kakában. Az is igaz, hogy két jelölt csak jelölt csapatot vállalhat, és ha nincs több ember, ketten két rejtvényt kell csináljunk. Na de ő mindig is ilyen volt, csak a saját érdekét nézte.

(válasz Manzsu 597. hozzászólására)

598. Isabel2017. okt. 23. 15:45

Hát kérem, most elkezdhetnék mindenféle pikírtségeket írni, ami felesleges. Például hogy ki kell várni az idődet, én is vártam 65 évet az ingyen utazásra, tatatam... Lényeg, hogy minden kornak megvan a szépsége, de Jézus, ez is egy közhely...

Örülök viszont, hogy látlak, hogy van kedved és főleg időd fejteni, szép az eredményed, már a 41. szinten vagy.

(válasz Xena 596. hozzászólására)

597. Manzsu2017. okt. 23. 10:03

Szia Isabel! Harmadik helyem nincs az idén, csak első és második.Többféle lehetőség van a szintlépésre,nem mélyedtem még bele a szabályzat olvasgatásába, de szerintem jövőre már csak haladóként versenyezhetek.

Láttam mennyit küszködtek a mesterjelöltek I.Gy. rejtvényével.Mellettem is egy MRJ. hölgy ült,pár perccel a vége előtt össze is tépte a rejtvényeket, le sem adta. A hibák száma is jelezte milyen nehéz lehetett.

Sajnálom, hogy nem lett csapatod,pedig mindig szokott lenni olyan csapat aki még társat keres.

Ebből az a tanulság, hogy legérdemesebb csak biztosra ott maradni.

(válasz Isabel 595. hozzászólására)

596. Xena2017. okt. 23. 09:25

Isabel, olvasgatom, miket írsz a versenyekről, hát én majd egy boldogabb időszakomban (talán ha elég öreg leszek, hogy ingyen utazhassak) fogok járni, elég izgalmas, ugyanakkor dühítő is kell legyen.

Nekem most annak kéne dühítőnek lenni, hogy szinte alig kapok átokeltávolító extrát. Most megcsináltam végre a küldetésemet, 5x sikerült vásárolnom, de egyetlen extrám nincs.

(válasz Isabel 595. hozzászólására)

595. Isabel2017. okt. 23. 08:15

No hát Manzsu, gratulálok! talán már meg is van a harmadik dobogós helyed a jövő évi haladó kategóriához? Őszintén szólva nem nézegetem sokszor a táblát.

Mindenesetre a mi és a mesterek rejtvényeiről csak annyit, hogy I.Gy.-ről azt csiripelik, nem teljesen oké. Mármint belül. Hallhattad, hány száz hibákkal végeztek a versenyzők. Utána kicsit elbeszélgettünk vele, nekem azt mondja, miért kellene a feladatoknak az általános műveltség szintjeit mutatniuk.

És most megint az volt, hogy nem hallgattam az intuíciómra. Ugyanis amikor megláttam, hogy ő csinálja, kérdés volt, regisztráljak-e, menjek-e el egyáltalán, mert eszembe jutott a két évvel ezelőtti, akkor szintén ez volt. Ő ritkán csinál rejtvényt, de ez mindenekfölötti volt. Na és ezért volt, hogy halogattam a regisztrációt, a végén utolsó nap mégis - megint csak Mari kedvéért - regisztráltam és elmentem. Meg igazából kíváncsiságból is, hogy na milyen lesz. Nem kellett volna, ráadásul vasárnap délelőtt nem volt csapatom. A rendezők ugyanis múltkor csak ígérgették, hogy ha nem lesz csapatom, ők vállalják. Most viszont azt mondja S.J. (a szervező) nekem, mikor erre emlékeztettem: "jaj, hát ugyan nem néztem bele, amikor sokszorosítottam őket, de nagyon nehezek voltak." Pont ezzel árulta el magát, ugyanakkor ő nem is ért hozzá, hiszen a múlt versenyen is az ő feladatát javítgattuk hárman. A felesége meg csinált helyben valami csapatot, és azokkal van. Na ott álltam csapat nélkül, gondoltam egyet, eljöttem még a 10.40-es vonattal. Van nekem itthon is épp elég dolgom. Na ez az év a csapatolással nekem be is fejeződött, hiszen az utolsóra, a pécsire sem lesz igen csapatom, nem fogom még egyszer ezt eljátszani. Mármint azt, hogy hátha valakinek hiányzik egy tag és én beugrom. Nem mintha megalázó lenne.


594. Xena2017. okt. 20. 16:19
Én meg végre kaptam egy átokfeloldót, most 15 extráig nem kapok újabb átkot. Bele is húzok, mert a párommal elmegyünk egy hosszú hétvégére, hiába mondják, hogy elromlik ez a gyönyörű napsütéses idő. Legyen nektek is jó hétvégétek!
(válasz Isabel 593. hozzászólására)

593. Isabel2017. okt. 19. 21:44

hát nagyon örülök, hogy kezdetek összegyűlni a mi kis klubunkba. Én ma nagyon el voltam foglalva, most se tudok sokat fejteni, de azért most már nap mint nap benézek.

Mindenkinek ölelés, és puszi is!

(válasz Zalanakobor 592. hozzászólására)

592. Zalanakobor2017. okt. 18. 23:02

na végre, végre, itt vagyok nektek, már azt hittem, soha nem történik meg, hogy gép elé ülhetek. Ne is kérdezzétek, hol voltam, hosszú-hosszú, szomorú, és én nem tudok olyan gördülékenyen írni, mint Isabel.

Most tudtam kicsit játszani, de az asszony morog, meg aztán le is ragad már a szemem, szédülök a fáradságtól.

Remélem, holnap is találkozunk, vagy ha éjjel fölébredek és nem tudok visszaaludni, lehet, hogy kisunnyogok játszani. Ismeritek azt a történetet, mikor olyan fáradtak vagytok, hogy már pihenni se tudtok. Hát velem ez van. Csók és jó éjt mindenkinek!


591. Isabel2017. okt. 18. 21:05

Hát igazad van, már ott tartok, ha újra megyek, mert még mindig van valami elhozni való, lomtalanításra váró, aztán meg kell nézni a postaládát stb.

Ügynökök zrikálnak állandóan, de nem adom be a derekamat, lányom és vejem is ezt tanácsolja. Túl sok rosszat hallottunk ezekről.

Itt most viszonylag magas árakkal lehet eladni a panelt is, mégis lejjebb visszük az árat, mert annyiból még mindig lehet máshol venni, megnéztem a siófoki árakat is, és még marad is.

De, képzeld el, itt is jól érzem magam! sőt egyre jobban, egyetlen dolog, ami nem ugyanaz, hogy sokszor nappal is lámpát kell gyújtani, mert egy panelház földszinti lakása, és bár a szobában-konyhában is nagyok az ablakok, én hozzászoktam, hogy két oldalról jön a fény és a panoráma.

Ma is kimentem, elsütni az utolsó lisztet, hogy ne kelljen idecipelni, kidobni meg élelmiszert nem akarok. Közben még mindig dobáltam ki dolgokat, pedig tegnap a gyerekek rengeteg mindent elvittek, de azért az apró fűszeres üvegcsék, ilyen-olyan apróságok még mindig gondot okoznak, meg még mosok is közben, ami itt maradt, egyik nap beáztatom, másnap öblítek, harmadnapra megszárad. Meg aztán hozzászoktam a napi városjáráshoz, főleg ebben a gyönyörű őszben. Itt sem tudnék ülni egész nap a lakásban, ráadásul most a tévé sem működik, nem is beszélve arról, hogy a kábeles telefon elejétől süket és nem jönnek csinálni.

Na jó nem panaszkodom, ma sokat fejtettem, mégse kaptam olyan extrát, amivel a tegnapi pontokat megkapnám. Hát így van ez, ráadásul egy rossz döntés elvitte a 10 extrás lehetőségemet, meg a dupla extra ajándékot, és nem jön újabb.

Akkor szombaton találkozunk, aztán meglátjuk, mi lesz. Azt gondolom, láttad, ki csinálta a rejtvényeket, hát nem sok jóra számítok, volt már ilyen három éve Szabadszálláson. IGY ráadásul állandóan járkált, nézte, ki hogyan fejti meg az ő agytekervényeinek a művét. Annyira zavart, persze hogy nem sikerült, de másnak se nagyon.

(válasz Manzsu 590. hozzászólására)

590. Manzsu2017. okt. 18. 18:13

Szia Isabel!

Minden elismerésem a tied, hogy bele mertél vágni ebbe a lakáscserébe. Egyrészt a pakolás, a költözködés, az új helyen a berendelkezés sem semmi feladat már ebben a korban. Nem beszélve a régi lakás eladásáról.Nem tudom Pesten milyen a kereslet-kínálat, nálunk kisvárosban rengeteg az eladó lakás, a vevő viszont kevés. Jobbára nem helybeliek vesznek házat, hanem nagyobb városokból települnek ide olyanok, akik nem ismerik a helyi körülményeket.Ott drágábban eltudja adni lakását és, ha itt vesz olcsóbban még marad neki némi pénze, amit akár hitel törlesztésre, akár további élete könnyebbé tételéhez használ fel.

Többen pár év itt élés után aztán újabb lehetőségeket keresve elköltöznek.

Ha a rossz emlékek miatt nem jól érezted magad régi otthonodba, akkor nagyon jó döntés volt ez a lakáscsere.

Majd idővel elkel a régi is, tudom addig nem egyszerű mind kettőt fenntartani.

Megértettem a csapatverseny körül kialakult helyzetet.Majd megoldódik szombaton, ha ott leszünk.

Megyünk mi is, még egy üres helyünk van a kisbuszba, de úgy, hogy jön két vendég utas, aki nem fejt, csak "kirándul."

(válasz Isabel 587. hozzászólására)

589. Isabel2017. okt. 18. 17:24
hát ez a kezdők sorsa, ahogy már többször is írtam. Ez legyen a legkisebb gondod! jönnek majd megint a jók, ne félj! csak szorgalmasan dolgozz rajta.
(válasz Xena 588. hozzászólására)

❮❮ ... 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 ... ❯❯Facebook ikonKövess minket a Facebookon is, hogy ne maradhass le az oldallal kapcsolatos legújabb hírekről, információkról: Rejtvenyjatek.hu a Facebookon

Minden jog fenntartva © 2024, www.rejtvenyjatek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Kapcsolat: info(kukac)rejtvenyjatek.hu | WebMinute Kft.