Agytorna itt és egyebütt

Új hozzászólás

❮❮ ... 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 ... ❯❯
688. Isabel2017. nov. 20. 16:04

Nagyon kedvesek vagytok, persze a szokás az szokás, még ha néha CSAK szokásnak érzi is az ember, azért jólesik, persze főleg az, hogy egyáltalán szól valaki hozzá.

Ma volt egy futásom reggel az sztk-ban, ötvenen voltak előttem, míg regisztráltak, utána megint ötvenen, amíg belém nem szúrtak. De hát ez van, és viszonylag gyorsan is megy, alig másfél órába telt:-)

Jó fagyos szelek fújnak errefelé.


687. Xena2017. nov. 19. 21:13
Isabel, én is kívánok neked boldog névnapot, még van három óra a napból. Pihizz, élvezd az órákat.

686. Zalanakobor2017. nov. 19. 14:34
Drága Izabelem, boldog névnapot, bár tudom, hogy nem szereted ezeket a sablonszövegeket. Én már elég régen voltam itt, ma aztán eszembe jutott, hogy áll a 30 napos türelmi küldetésem. Pont félúton vagyok. Egyébként meg mostanában nem is jön már normális küldetés, amit igen fájlalok.

685. Teca542017. nov. 19. 14:25
Isabel...Isten éltessen ...kívánok nagyon jó egészséget...békességet...boldogságot ....örömöt az Unokáidban.


684. Teca542017. nov. 19. 14:16
Jajj de béna vagyok...hát persze...Te írtál és nem fordítva...de legalább megtudtam,hogy Andrea a neved.
(válasz Manzsu 683. hozzászólására)

683. Manzsu2017. nov. 19. 13:55

Én tavaszi névnapos vagyok ( Andrea).

Isabelnek kívántam minden jót,ő ünnepli ma a névnapját.

(válasz Teca54 682. hozzászólására)

682. Teca542017. nov. 19. 13:48
Azt a paszta cipő paszta...ez tényleg kemény...ha 100 km-re kell menni ...belebetegszem...egy kivétel van a Luca "csöppségem" kézilabda versenyeire boldogan megyek és végig szurkolom a meccseiket. Közben összeraktam azt is ,hogy a névnapodat ünnepeled...Nagyon sokat...boldogat...békéset és minden földi jót amit kivánni lehet.
(válasz Manzsu 680. hozzászólására)

681. Manzsu2017. nov. 19. 13:40

Igazad van, minden relatív dolog. A fejtésben is, meg sok-sok minden másban.Sokan nagyon jó fejtenek, (itt is) mégsem járnak el a versenyekre. Rajtad kívül még két személyt ismerek, aki jár versenyekre és itt is fejt. Persze lehet többen is vannak, hiszen itt sokan nem saját nevükön játszanak.

Nem láttam a Face-n amit feltettél, majd megnézem.

Nagyon ügyes és kitartó vagy!

Ma kevesebbet fejts és inkább ünnepelj!

Nagyon boldog névnapot kívánok,és főleg jó egészséget!

(válasz Isabel 677. hozzászólására)

680. Manzsu2017. nov. 19. 13:32

Köszönöm szépen,kedves vagy. Ebben az évben úgy alakult, hogy minden országos versenyre eljutottam Sárvártól Szerencsig, Szegedtől Ózdig.

13 helyszín volt az idén, az ország különböző városaiban. Kategóriámban 150 körül indultak, most éppen a harmadik helyen állok.De nem is ez a lényeg, mert egy-egy verseny után hol feljebb, hol lejjebb kerül az ember a kapott pontoknak megfelelően.

Ehhez kell egy megszállottság is, hiszen fejteni otthon is tudunk. Nem kell több száz kilométert utazni,( tegnap 650 km volt az út oda-vissza nekem). Nem beszélve az anyagi vonzatáról, mert az is van.

(válasz Teca54 679. hozzászólására)

679. Teca542017. nov. 19. 12:42
Gratulálok a sok szép eredményedhez Neked is és Manzsunak is...érdekes volt olvasgatni a beszámolóitokat.
(válasz Isabel 678. hozzászólására)

678. Isabel2017. nov. 19. 12:07

na még az előbbihez, mert nem volt logikus, hogy aki el tud menni, lehet dobogós is, én pedig itthonról lettem az. És ezt a versenyt épp azért rendezték számítógépen, mert talán tudták ezt az igazságot ők is, sokan nem tudtak volna a helyszínre utazni.

Lipcsébe ugyan elmentem 2008-ban a gyorsíró Európa-bajnokságra (saját erőből, mert világot akartam látni és kíváncsi volta, gondoltam rászánom a kb. százezer forintot. Mert ugye senki nem támogatott - akkor már nem is az volt a szakmám régen. Nem értem el jó eredményt, mert tévedésből kétszeres áttételt csináltam és az egyik nem volt érvényes, míg ha csak a kezdőt nem, csak a második szintet csinálom meg, talán jobban ki tudom dolgozni és jobb eredményre jutok, így a 22. voltam, de voltak még utánam...:-). Viszont volt egy jó élményem. De gépíró világbajnokságra már sosem jutottam el, pedig az elsők között gépírtam itthon mindig. Bezzeg eljutottak önkormányzatok, a fővárosi önkormányzat, rendőrség, egyéb intézmények szponzoráltjai, még Kínába is! gondolhatod, mennyibe került.

(válasz Isabel 677. hozzászólására)

677. Isabel2017. nov. 19. 11:59
na! azon csodálkoztam, hogy a csapatverseny rejtvényét is hibátlanra megcsinálta, mondta is, hogy szokott gyakorolni. Az idén egyébként bizonyára észrevetted, elég sok új ember tűnt fel, aki mintha azelőtt nem lett volna ott, viszont nagyon jó eredményekkel végzett. Ez ugye azt jelenti, hogy valaki nagyon okos, logikus gondolkodású, otthon fejt is, de talán soha nem megy versenyre - és akkor nem lehet kijelenteni senkiről, hogy az ország vagy a világ legjobbja. Így volt például annak idején a gép-gyorsíróversenyeknél is. Akit szponzoráltak, eljutott világversenyekre és mondjuk dobogós is lett. De sok olyan itthon maradt, aki jobb volt. Talán láttad, mert épp ma tettem föl a Face a profilom hátoldalára a diplomát, 2011-ben a francia Intersteno rendezésében 14 nyelven (vagy 16?) írtam meg időre egy program segítségével a dolgozatot, otthonról a karosszékből. Magyarországon én voltam az egyedüli, tehát első - de megtehette volna bárki, mert nálam gyorsabb gépírók is voltak. Csak nem indultak, mert ahhoz azért idő kell, hogy például törökre, lengyelre vagy suomira átírja az ember a klaviatúrát, megtanulja, hol a szokatlan betűk helye stb. Mindenesetre én a világ 14. legjobbika lettem így. De lehetett volna ez másként is.
(válasz Manzsu 676. hozzászólására)

676. Manzsu2017. nov. 19. 11:32
Az eredményhirdetésnél egy asztalnál ültem velük,a hölgy az első tízben végzett ( hibátlan) a férfi huszon-valahanyadik lett. Éva meg is jegyezte, hogy az "asszony jobban teljesít".
(válasz Isabel 675. hozzászólására)

675. Isabel2017. nov. 19. 10:37
Mindenesetre a szerencsiek is csalódhattak, mert már az állomáson utánam rohant a nő, a férje meg rögtön kérdezte, hol szálltunk meg. Nyilván úgy gondolták, hogy majd megint csinálunk egy közös csapatot, de hamar kiábrándítottam őket, hogy nem maradok. Kíváncsian várom az eredménylistát, vajon találtak-e maguknak valami haladó csapatot, mert a nő elég jól tud, a pasi semmit.
(válasz Manzsu 674. hozzászólására)


674. Manzsu2017. nov. 19. 09:58

Szia Isabel!

Igen, megvártuk az eredményhirdetést.Nekünk ( nekem)nagyon könnyű volt a rejtvény, és ez sem mindig jó. A skandi annyira apró betűs volt, hogy szinte alig lehetett kiolvasni.14 hibátlan megfejtés lett, a gyorsaság, az éles látás most sokat segített.Én elkapkodtam,figyelmetlen voltam, 3 hibám lett. Gondolhatod ez mire volt elég. Annyira nem bántott a dolog, mert az éves listán az első 10-ben benne vagyok. Aztán a jövőt meglátjuk. Neked nagyon szép hely az a középmezőny, gratulálok. A haladóknak is nehéz volt az olasz, aki velem egy asztalnál ült fehérvári hölgy üresen adta le. Persze olyan is volt aki hibátlanul megfejtette.

Dávid ő már csak ilyen, örült volna, ha mesterjelöltként erősítetted volna a csapatot.

10 órára értünk haza, hosszú út volt. Menetben még hosszabb, mert akkor nem autópályán mentünk, hanem Baja felé kisebb utakon.

(válasz Isabel 673. hozzászólására)

673. Isabel2017. nov. 19. 09:24

szia Manzsu,

neked hogy sikerült a verseny? nyilván ott voltatok az eredményhirdetésen, én elrohantam az ötórás IC-vel, mert nem volt csapatom, bár Dávidka fel volt háborodva, hogy nem maradok, mert hiszen én jeleztem a Facebookon. Szegény fiú, amolyan félig ütődött, hiába magyaráztam neki, hogy az ismerős-visszajelölés nem azt jelenti. Hát ő azt hitte.

(válasz Manzsu 664. hozzászólására)

672. Isabel2017. nov. 19. 09:22

Hát akkor tényleg szép napotok volt, egyszer én is elvittem az unokámat oda, tényleg szuper.

Közepesen sikerült a verseny, vagyis nagyon nehéz volt a feladat, már "kicsengettek", és még mindig majdnem minden ember benn volt, akkor adtuk be. Középtájon végeztem, a nővérem előttem egy hibaponttal. Ők maradtak, én eljöttem az IC-vel.

(válasz Xena 671. hozzászólására)

671. Xena2017. nov. 19. 05:20

nem hiszed el, a Minipoliszban voltunk egy rokon gyerekkel. Egész napos program a belvárosban. Óriási élmény volt mindenkinek, persze főleg a csajszinak! és tényleg késő este jöttünk haza, mert mikor leadtuk az anyjának a kölköt, utánam még beültünk egy olcsó kajáldába vacsizni, kis söröcske, aztán haza. Korán feküdtünk, úgyhogy ki is vert az ágy hajnalban, mivel csak forgolódtam, inkább fölkeltem, végre fejthetek.

Na aztán jöttek is a jó kis extrák, közben átléptem egy szintet. Majd kaptam egy öt ezüst extrát adó extrát, amiben benne volt kettő is, hogy választhatok meg hogy megkapom a felét annak, amit tegnap kerestem. Gondolom, sejted, mi lett a vége. Jött egy átok, hogy nem lehet 50-en felüli extrám, mind elvitte! amúgy ki se tudtam volna játszani, hiszen tegnap semmit nem kerestem.

Hogy telt a tegnapi nap?

(válasz Isabel 670. hozzászólására)

670. Isabel2017. nov. 18. 09:12
vajon hova mentek ilyen esős időben? igaz, én is meneteltem harminc kilométert esernyővel, esőkabátban annak idején. Én most indulok, egy ugrás a pályaudvar:-) pusz, vigyázzatok magatokra!
(válasz Xena 669. hozzászólására)

669. Xena2017. nov. 17. 21:17

Mára búcsú, mert nem enged semmit játszani, pedig jók az extráim. Sőt holnapra is búcsú, férjuram kitalálta, hogy korán reggel elvisz valami érdekes helyre, és jó késő estig maradunk, tehát nem fog hiányozni ez az átkozott átok.

Neked meg egy kalappal vagy vödörrel a holnapi napra! aztán majd referálj légyszi!

(válasz Isabel 667. hozzászólására)

668. Isabel2017. nov. 17. 16:55

Hát, engem csak azért háborít fel az a TITOK (itt is szó esett róla, aztán beleolvastam a kávéházba is, egyébként nem járok oda), merthogy téged annak idején hogy kicikiztek, mert kihasználtad a lehetőségeidet és egy nap elég sok pontot szereztél. Utána persze mindenki visszakozott, viszont! a szerkesztők megvonták azt a lehetőséget, hogy egy nap többször is cserélhessen az ember másokkal. Nem mintha nekem bármikor lett volna akár ilyenre, akár másmilyenre lehetőségem, mert akkor én is kihasználom. Az utóbbi időkben pláne nincs itt szerencsém, de akkor sem, ha naponta többet fejtek néhánynál. Most is már jó régen nem jött vissza a dupla extrát adó állandó. De úgyis ritkán érek rá és teljesen mindegy, hogy hányadik helyen vagyok.

Azok, akik a kávéházban hadakoznak és kígyó-békáznak egymásra, hadd tegyék. ÉN azt vettem észre - régről, hiszen azért nyitottam ezt a topikot -, hogy egy nagyon régi, erős személyiség uralja a terepet, aki néha nagyon radikálisan és csúnyán be is szól, mégis ő van legjobban felháborodva, ha az ember nem a spanyol etikett alapján szól be. A nevét nem írom le, csak hogy J betűvel kezdődik és nyolc betűből áll. Nesze semmi, fogd meg jól, igaz?

Nem foglalkozunk vele. A legutóbbi verseny óta megfejtettem több mint száz rejtvényt papíron, és úgy érzem, agyam egyre logikusabban működik. Persze nem tét, de örülnék, ha holnap jobban teljesítenék, kb. úgy, ahogyan év elején Sárváron és Békéscsabán. De csapatolni nem fogunk, jövök haza már délután, azt hiszem, meg se várom az eredményhirdetést.

És egy hét múlva még egy, ROE-n kívüli verseny is lesz, ugyan kevés kedvvel, de oda is elmegyek annál is inkább, mert a közelbe költöztem. Bár nem jelentkeztem még át hivatalosan, úgyhogy nem mint kerületi fogok szerepelni.

(válasz Manzsu 664. hozzászólására)

667. Isabel2017. nov. 17. 16:44
akkor pihensz holnap vagy ha szereted, fejts papíron. Legközelebb kiiktatod ezt az átkot is. Én is máshol fejtek holnap:-)
(válasz Xena 666. hozzászólására)

666. Xena2017. nov. 17. 10:17
Isabel, ha most itt lennél és ránéznél a lapomra, egyetlen extrám van, hogy holnap nem fejthetek rejtvényt. Jó, mi? mikor rá is érnék. Szerencse, hogy nincs olyan küldetésem, ami elveszne, ha holnap kihagyok.
(válasz Isabel 663. hozzászólására)

665. Xena2017. nov. 17. 09:50
Jézus, milyen szaguk lehettek a rómaiaknak! ahogy itt olvasom, a vizeletüket használták mosószernek és fogkrémnek is. Igaz, a magyar parasztok sebeket gyógyítottak vele, és az gyógyított is, ahogyan a nyál is, nem véletlenül nyálazzuk meg kisebb sebeinket, ahogy a kutyák, macskák, egyéb állatok.

664. Manzsu2017. nov. 17. 09:20

Szia Isabel! Nem tűntem el,beszoktam lépni a fórumra is. Látom nem igazán jó lapjaid vannak.Én sem dicsekedhetek.Sajnos sok átkom maradt még, amit nem tudtam kiiktatni és hol egyik, hol másik megkeseríti az itteni életemet.De ennél nagyobb bajom soha ne legyen! Szép lassan araszolgatok előre.

Tegnap olvastam, hogy a "titkot" most már nem csak egy embernek sikerült megfejteni, egy másik játékostársunk is birtokába jutott.Nincs is ezzel semmi gond, ügyes és leleményes volt.

Egy-két hozzászólás viszont megdöbbentett. Arra gondoltam, ha mi a "veteránok" akik az oldal indulása óta játszunk is "titokként" kezeltük volna azt, amit saját magunk bőrén megtapasztaltunk és átadtunk, akkor biztos nehezebben jutott volna egy-két ember a csúcsra.Ezzel persze nem vitatom képességüket, jó érzéküket a játékhoz.

Az más dolog, hogy egy-két alapvető emberi tulajdonságot, ami számomra fontos, azt hiányolom.

Holnap megyünk a versenyre,remélem találkozunk.

(válasz Isabel 663. hozzászólására)

❮❮ ... 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 ... ❯❯Facebook ikonKövess minket a Facebookon is, hogy ne maradhass le az oldallal kapcsolatos legújabb hírekről, információkról: Rejtvenyjatek.hu a Facebookon

Minden jog fenntartva © 2023, www.rejtvenyjatek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Kapcsolat: info(kukac)rejtvenyjatek.hu | WebMinute Kft.