Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
 
       

Megemlékezések alkalmak ürügyek

Új hozzászólás

1 2 3 4 5 6 7 8
188. KokoZollerma 15:01

Ha én mindig jóllakom,

Nem marad jó alakom;

Pedig itthon jól lakom

Megemelem kalapom


Egész évben diétázom

Az esőben bőrig ázom

Elfogy a sok saláta

Sörbe kell a maláta


187. KokoZollerma 14:49
👍👍👍
(válasz Ildiegyszerűen 186. hozzászólására)

186. Ildiegyszerűenma 14:29

Ha én hízom

nem nyughatom

minden vágyam

jó alakom,

Amint fogyok búslakodom

Édességről álmodozom


Ne higgyetek nekem!!!

(válasz KokoZoller 185. hozzászólására)

185. KokoZollerma 14:23

Az én eszem

csupa izom

Alig eszem,

mégis hízom...184. Ildiegyszerűenma 11:48

A fogadkozásokban nem hiszek,az újévítől a fogyókúráig,de jómagam is kissé túlsúlyos vagyok.

A világ nagy,ezért van olyan földrész,pld Afrika és Ázsia egy "fertálya",ahol azért nem dúskálnak az ennivalóban.

(válasz Izlandilinda 183. hozzászólására)

183. Izlandilindama 11:11

Európa elhízás elleni világnap - hát, elgondolkodtató. Mit tudnak csinálni egyetlen nap alatt elhízás ellen, amikor folyamatosan hízik az emberiség - hiszen nap mint nap esznek:-) eszünk:-) nekem is van pár kiló fölöslegem. Aki elhatározza magát, hogy lefogy, lefogyhat, ha kb. a következő évi világnapig fele annyit zabál vagy mást eszik, mint amit addig evett.

Aztán: Európában? a világ többi részén soványan élnek? Amerikáról nyilván nem kell beszélni, ők megoldják. Gondoltam, a McDonalds és a többi multihizlaló társaság is a gyógyszergyárak kezében van. Ez utóbbit egy orvos mondta, amikor fölösleges gyógyszert akart rám sózni. Azért volt fölösleges, mert anélkül is vidáman meggyógyultam.


182. Xenategnap 16:33
Van rejtvényfejtők napja február 3-án. Óriási versenyt rendeznek ilyenkor Budapesten egy szállodában. Isabel járt oda meg év közben vidékekre is, mi nem tudtunk a munkánk miatt.
(válasz Ildiegyszerűen 180. hozzászólására)

181. Isabeltegnap 16:30

Természetesen nem rád gondoltam, hiszen tiszta csoda lenne, ha éppen te is szállásadó lennél és lenne pár nap üresedésed. De a szomszédságban akadhat valaki, rengetegen foglalkoznak ilyesmivel. Az ideális a feketeszállás lenne, amikor rugalmasan kezelik a dolgokat - tehát ha elromlik az idő, az utazást passzolni kell, aztán ha már ott vagyok, akkor romlik el és kilátás sincs jó időre napokon belül, akkor sajnálnám a kiadott pénzt, mert pönálé nélkül nem ússza meg az ember. Már írtunk róla, hogy volt Siófokon egy ismerős, akihez bármikor be lehetett cuccolni, de az megszűnt pár éve. Szerintem ez a "feketeszállás" ma már nemigen működik. Ismerősnek, barátnak, rokonnak kiadják, az nem számít üzletnek, de nálunk nem ez a helyzet.

A jövő hét még nagyon jó lett volna, de egy héttel előtte már egyáltalán nem lehet találni üres helyet üdülőterületen. A június kiesik bizonyos szempontból.

Júliusban vagy augusztusban lesz majd jó, amikor a legmelegebbek szoktak lenni az esték, ti. én napközben soha nem megyek hosszabb időre vízbe, mert iszonyúan le lehet égni a naptejek ellenére. Nappal tehát inkább kirándulok, elvonatozom valahová, ahol még nem voltam - mert van ilyen is! - este viszont nem valószínű, hogy a víz hőfoka 25 foknál magasabb, ami kedvező egy szabadtéri úszásra, amit az ember egybeköt egy naplemente élvezetével. A Balaton az a terület, ahol, ha rossz, hideg az idő, nemcsak nappal, de este sem lehet fürdeni. Nappal ide-oda utazgat az ember, én legalábbis mindig ezt csinálom. Tavaly Ábrahámhegyen voltam egy régebbi szállásadómnál, ismeretségünknél fogva viszonylag olcsón megszámította - onnan utazgattam illetve gyalogoltam napközben érdekes helyekre. A déli parton kevesebb a lehetőség ilyesmire, és gyalogolni melegben már nemigen szeretek, ha nincs érdekesség.

Átnézem majd az onnan való kirándulási lehetőségeket és lehet, nem lesz egyszerű, pedig ott a bivalyrezervátum a déli parton, Vörs meg Somogyvámosra is el lehet menni, csakhogy ezek jobbára autóval oldhatók meg. Tán buszjáratok is vannak ezekre a helyekre, utánanézek és ha minden klappol, megnézem a kínálatot - ami rengeteg van persze. De ha te közben hallasz egy megbízható infót, szólsz:-)

(válasz Ildiegyszerűen 179. hozzászólására)

180. Ildiegyszerűentegnapelőtt 11:15
Ma tényleg nincs világnap,de kinevezhetnénk egyet a "Rejtvényfejtők Világnapjá"-nak.Biztos sok ünneplő lenne!
(válasz Xena 175. hozzászólására)

179. Ildiegyszerűentegnapelőtt 11:12

Előszőr a sárgabarack eltevésről.A barackbefőttekből" múzeumunk" van amikor lehetett tettem én is el.Amikor nem,akkor örült a szomszéd,hogy a vegyes pálinkáját megszínesítheti egy kis barackkal.

Idén nem lesz sok mert a tavaszi hideg reggelek majdnem olyan kárt okozhatnak,mint a jégverés,főleg ha a barack már a bimbózás körüli állapotban van.

Szállásadással mi nem foglalkoztunk,de a szomszédban utána érdeklődhetek,csak írd meg körülbelül mikor aktuális a dolog.

(válasz Isabel 177. hozzászólására)

178. Xenategnapelőtt 11:10
á, vége azoknak a szép éveknek. De jó volt egy rohadt hosszú kánikulai gyaloglás után becsobbanni, épp Zamárdinál, a szabad strandon. Már nem bírtunk volna tovább menni Siófokig.
(válasz Izlandilinda 176. hozzászólására)

177. Isabeltegnapelőtt 10:06

Pont tegnap hallottam a rádióban, hogy az idén rengeteg gyümölcs lesz a piacokon. Az eddigi ilyen tapasztalatok alapján azonban nem lesz sokkal olcsóbb! hivatkoznak inflációra majd és elsütik az ürügyeket, elverte a jég, holott tudvalevő, hogy nem volt ilyen. Azért itt a kispiacon, amit kezdetben mdf-piacnak hívtak, mert ők találták ki, olcsó, termelői stb. Én egyedül sárgabarackot teszek el, de azt is a gyerekeknek. Ősszel pedig szilvát, cukor nélkül, azt eheti az ember desszertnek is.

Ildihez lenne egy kérdés: tudsz egy jó kis olcsó szállást? egyelőre csak egy személyre, mert rajtam kívül mindenki dolgozik, méghozzá olyan helyen, ami a nyári szezonban nem ad szabadságot. Én viszont már jó pár éve voltam a Balcsin, azelőtt gyakran. Kánikulában isteni becsobbanni a langyos vízbe, nappal persze ki se megy az ember kalap és hosszúujjú cucc nélkül. Én nagyon szeretem a falusi turizmust, szinte családi légkör, kert mindenképpen jó, ha van. (Nem is beszélve arról, hogy akár mi is összeismerkedhetünk:-) Ha tudsz, megadok egy köztes értesítő emailcímet, ahol megbeszélhetjük.


176. Izlandilindategnapelőtt 09:51
aztán ott áll évtizedekig a lekvár, mert cukorbeteg, ő nem eheti. Nekünk néha adott, de a mi szánk is összeragadt tőle, keveset ettünk. Nem állítom, hogy nem volt jó a dinnyedzsemje, de azt is telecukrozta. Bodzalekvárral mit szenvedett! Míg a férje élt, együtt mentek ki a Sió partjára, teleszedték magukat. Azt átpasszírozni nem kis meló. De még a virágot is leszedte, hatalmas üvegekben állt évekig, mert aztán lusta volt teának megcsinálni, és így volt ez a csipkebogyóval, na meg a rengeteg más szárított zöldséggel. Persze kaptunk tőle időnként egy kis zacskóval.
(válasz Xena 175. hozzászólására)

175. Xenategnapelőtt 09:27

Ma sincs világnap, viszont péntek van. Ebből következik, hogy holnap szombat, reggel piacra kell menni. Itt-ott még fellelhető némi igazi termelői ez-az.

Mikor Siófokon többször is előfordultunk, házigazdáknál tapasztaltuk,

jönnek-mennek a barátok, ismerősök,

hoznak ezt-azt a kertből, ő befőz,

mert annyi van. Aztán most nyílik dögivel az akác, a bodza, szedi össze nagy halmokba, szárítja. Elteszi üvegekbe

(válasz Ildiegyszerűen 174. hozzászólására)


174. Ildiegyszerűenmáj. 19. 13:01

Szürke csütörtök

Ma nincsen világnap

esemény ünnepe,

Mégis szomorkodik

a "kisember"szíve.

Hiába röpködnek

Hírek és dallamok,

Jó barátimról most

én semmit nem tudok.


173. Zalanakobormáj. 18. 17:57

most újra gyorsan elolvastam, és tudod, miből eredt a bakizás? az, hogy "mindenki a világot akarja megváltani, nem saját magát" - ez az egyik keresztrejtvény fősora.

Most el, izgi koncertre megyünk csapatostul:-) Színek és illatok - Zeneakadémia, Fülei Balázs Hallgasson füleire című koncert, amihez ő kiválóan zongorázik is.

(válasz Ildiegyszerűen 171. hozzászólására)

172. Zalanakobormáj. 18. 17:53
Jó tanítvány voltam:-)
(válasz Ildiegyszerűen 171. hozzászólására)

171. Ildiegyszerűenmáj. 18. 14:51
Oké,bakit én is követek el sokszor,de tiszták és érthetőek a gondolataid!
(válasz Zalanakobor 170. hozzászólására)

170. Zalanakobormáj. 18. 14:40

Egyszerű baki volt, változtatást akartam írni természetesen. Sajnos ilyen tévedések néha a másikat félrevezetik, ahogy most te is félreértettél.

És persze ez a másokat változtatni akarás azt jelenti, hogy senki nem veszi észre, hogy először saját magában kell keresni hibákat, tulajdonságokat. Akkor se veszi észre, ha figyelmeztetik, tükröt tartanak eléje. Nem látja magát, mert azt akarja látni, amilyen lenni szeretne, és ezt el is hiszi egészen addig, míg meg nem világosodik - nem ezoterikus műszó ez, RÁJÖN, hogy ő maga okozta azt, amiről azt hitte, hogy a másik hibája volt. És persze a szerelem az az igazi csapda, mindenki azt látja a másikban, amilyennek szeretné, ha az lenne - akkor aztán jön a csalódások özöne, és akkor még mindig nem jön rá, hogy az ő gondolatai voltak hibásak. Az a mondás, hogy "nem baj, ha iszik, ha csalfa természetű, de majd én megváltoztatom!" ismerős ugye? mindig ezt mondják, akik házasodni készülnek. Ha világosan látnák előre igazán a másik embert, nem lenne annyi rossz házasság.

Úgyhogy ha tudod, most már söpörd ki, amit a rossz fogalmazásom miatt joggal félreértettél. A megváltás - szerintem - amúgy sem a mi dolgunk.

(válasz Ildiegyszerűen 169. hozzászólására)

169. Ildiegyszerűenmáj. 18. 12:57

Zala a másikat megváltani,vagy megváltoztatni nem ugyanaz!

Úgy gondolom a megváltás helyett néha egy kis segítség,ha látod,úgy érzed hogy egy kis bíztatás is jólesne neki hétköznapi szituációkban.

Régen vagy a kisdobosok,vagy az úttörők 10 pontjában volt benne

"A kisdobos ahol tud segít"-kezdve a nehéz súlyok átvétele idősektől,az ülőhely átadásáig-

No ez nem is volt olyan butaság!?

(válasz Zalanakobor 167. hozzászólására)

168. Ildiegyszerűenmáj. 18. 11:45

Az a mondat azt jelenti,írásban jobban ki tudom a gondolataimat fejezni,mint szóban,de úgy látszik kicsit csődöt mondtam.

A nagyapámról annyit,hogy ő is és jómagam is protestáns,pontosabban reformátusok voltunk/vagyunk.Ő is szerette a természetet a fotózás volt a hobbija és mellette a Bibliafordítás amibe néha engem is bevont.

Zalának megfogott a kérdése,hogy mik a külső dolgok?

"Az én vezérem bensőmből vezérel"

"Isten itt állt a hátam mögött és én megkerültem érte a világot"

Nem tudom ezt most a saját szavaimmal leírni,de köszönöm Mindannyiatoknak hogy erről gondolkodhatok!

Sajnos nem ismerem a cinkén,rigón,verebeken kívül a többi madarat,bár a szomszédunk erdész és őt megkérdezhetném.Szégyellem is magamat érte!

(válasz Xena 165. hozzászólására)

167. Zalanakobormáj. 18. 10:59

Ma szerencsés vagyok, kicsit több az időm. Írásoddal kapcsolatban kérdéseket tennék föl.

A külső dolgok micsodák? mivel mi azt tanultuk, jobban figyeljünk a belsőre, lélek, intuíció, Felsőbb Én stb. Persze figyelünk kívülre is, figyelünk társainkra is - például nem lököm fel, aki előttem megy, ha bottal botorkál, esetleg még segítek is neki - persze csak ha igényli. De ez csak egy példa. De van rossz figyelés is, erre gondoltál? a fölösleges figyelése másoknak, főleg abban a témában, ami nem rád tartozik. Én leskelődésnek nevezem. És sajnos azt tapasztalom a világban, hogy mindenki a másikat akarja megváltani, nem saját magát.

(válasz Ildiegyszerűen 163. hozzászólására)

166. Xenamáj. 18. 10:40
Zalán, megismételjük, nagyon hamar! mivelhogy sajnos nem mindenkit tudtunk alaposabban megszemlélni. Ez a nevelőszülői nap túl sokat akart tenni, de csak embertömeget gyártott. Füzetben időpontokat adott meg, amit lehetetlen volt betartani, oda se fértünk a manulhoz például, egy másik előadásról lekéstünk. Ahogy ott is mondtam, olyan ez, mint egy társulat utazási programja, leszállnak a buszról, az idegenvezető közli, van egy félóra erre meg arra! az ember egy kávét sem ihat, muszáj megnézni, amiért sok pénzt perkált, aztán rohan tovább a busz. Hát ez a vasárnap olyan volt, nekem. Egy nyugodtabb hétfőn elmegyünk, hamarosan összehozzuk.
(válasz Zalanakobor 164. hozzászólására)

165. Xenamáj. 18. 10:33

Nem tudok németül, igaz, kibogarászhatnám, mert pl. az ich az én, besser nyilván jobb, az als pedig hasonlítószó. A schriftlich a többi nyelvekhez hasonlítva írást jelent. Úgy látszik tehát, hogy mégis tudok németül.

Nem írtad meg, milyen madarak vannak ott!

Olyanokat írtál, amiket régen tudtam, de ezt ne vedd revansnak. A csodák persze nem olyan csodák, mint a mesékben, hogy a béka átváltozik királyfivá. Csak egyszerűbb megfogalmazni.

Az érdekelne, mivel egyáltalán nmem értek hozzá, hogy nagyapád miket tett az ügyben, hogy a környezet formál embereket. Gondold át a mondatod, mert így nem értem. Találgatni persze tudok, próbálta nevelni a népet. Mindenesetre az én kiskorú tapasztalataim épphogy negatívak. Egyrészt anyánk többször megemlítette hogy a katolikus papot nem kedveli, nem magyarázta el, miért. De eltelt több évtized, és azt hallom, hogy itt-ott (sok helyen) pedofil katolikus papok vannak. Ez a cölibátus miatt alakulhat ki, mivel legmélyen tudják, isten akarata ellen élnek. Mert isten mire hozta létre az embert? ... sokasodjatok. Vagyis házasságra és nem természet elleni megtartóztatásra. Mert valljuk be, a cölibátus ezt jelenti, hogy birkózik meg egy katolikus pap a saját testében gomolygó hormonális gondokkal - és ezt is isten tette az emberbe! Az állatok könnyebb helyzetben vannak, nekik az évszakok adottságaihoz kell alkalmazkodni, a fajfenntartás ösztönösen a lehető legjobb kell legyen, különben semmit nem ér az ösztönös tervezés. De az embernek isten megadta azt a képességet, hogy bármikor élhet ezzel. Viszont ha egy papság megtagadja ezt és kötelezi a papokat a nőtlenségre (szigorúan, mert nemcsak házasságot tilt, hanem magát a szexualitást), mondhatni, vétkezik isten akarata ellen. Erről mit tudsz mondani?

(válasz Ildiegyszerűen 163. hozzászólására)

164. Zalanakobormáj. 18. 10:01

Múzeumok nemzetközi napja van, múzeumba kell menni! na nem nekem, mert szerintem már mindet végigjártam, van amit kétszer-háromszor, és a túrós csuszát is meg lehet unni.

(Tegnap megint három világnap volt, köztük a homofóbia, az információs társadalom, a távközlés.)

Gondolom, mindenki tudja, mi a homofóbia - ha a gyökerekre gondolunk: homo=ember, fóbia=beteges félelem - nem is értem az elnevezést. Megtévesztő!

Egyszóval a homofóbia a másság, szépen kifejezve. De ez is hülye elnevezés. Nevezzük nevén a gyereket szerintem és mondjuk ki, a homofóbia a leszbikus nők és meleg férfiak társadalmi elutasítottságát jelenti.

Engem nem zavar, ki mit csinál és kivel, ugyan a természet és isteni akarat ellen való dolog, de a történelem sok meglepetéssel szolgál ez ügyben is. Végül is rengeteg író volt leszbikus illetve meleg, mégis fenn maradt a nevük. Lehet, hogy nem is írtak volna egyszeri és megismételhetetlen csodás dolgokat, ha nem lettek volna azok, amik.

A hétvégét megismételném - átvitt értelemben ez is muzeális dolog, hiszen elmúlt, vége van, szép és jó volt, sőt.


1 2 3 4 5 6 7 8Facebook ikonKövess minket a Facebookon is, hogy ne maradhass le az oldallal kapcsolatos legújabb hírekről, információkról: Rejtvenyjatek.hu a Facebookon

Minden jog fenntartva © 2022, www.rejtvenyjatek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Kapcsolat: info(kukac)rejtvenyjatek.hu | WebMinute Kft.