Megemlékezések alkalmak ürügyek

Új hozzászólás

❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
193. KokoZoller2022. máj. 23. 20:46
👍
(válasz Ildiegyszerűen 192. hozzászólására)

192. Ildiegyszerűen2022. máj. 23. 14:41

7venkedő le7sz

csatát més sem nyer7sz

te7séges költő

inkább csöndben le7sz

(válasz KokoZoller 191. hozzászólására)

191. KokoZoller2022. máj. 23. 12:24

Ma Xenára hallgatok,

És Bartókot hallgatok,

Sok szép zenét hall6ok,

Aztán majd jól al6ok

Nem kell ehhez sem 6 ok!

(válasz Ildiegyszerűen 190. hozzászólására)

190. Ildiegyszerűen2022. máj. 23. 11:25

Sörbe kell a maláta

salátába hiába

Hallgass inkább Xenára,

A zene az Ő világa!

(válasz KokoZoller 188. hozzászólására)


189. Xena2022. máj. 23. 09:14

Ma csak a Bartók rádiónak van 25 éves születésnapja.

1987 május huszonharmadikától kezdték a 3. csatornát Bartók néven használni. A Kossuth és a Petőfi rádió létezett még csak - meg a Szabad Európa - amit egy bizonyos rossz időben tilos rádiónak is hívtak.

A Bartók rádió nem kizárólag klasszikus zenét, klasszikus dzsesszt sugároz, hanem az ezekkel kapcsolatos programokat ajánlja a hallgatók figyelmébe. Ezenkívül rengeteg beszélgetést lehet hallani zenészektől, énekesektől.

A zenei játékokat nagyon szeretjük. A Muzsikáló reggel 6 órakor kezdődik, fél 8-kor van az első játék, amire bárki beírhatja kérdésre a megfeleloő jó választ. Sorsolás után a jó választ beküldők között koncerteket illetve cd-t vagy uenei kiadványt lehet nyerni.

Fél 10-ig tart a Muzsikáló Reggel, egy félórás beszélgetés után kezdődik a Muzsikáló Délelőtt. Ebben csak egy műsorvezetőnő csinál még egy játékot, fél 11-kor. És 12-kor befejeződik a Délelőtt.

5 perces hírek vannak időnként.

12 óra után Sebő Ferenc tart félórás népzenei műsort.

Ezt követően egészen 15 óráig különböző koncerteket hallhatunk a klasszikus zene jegyében.

15 órakor kezdődik a Muzsikáló Délután, ami este 7-ig tart. Klasszikus zene, filmzene, dzsessz hallható ilyenkor, melyekről egy-két mondat hangzik el. Fél 5-kor van játék, melyben zeneszerzőt, zenét vagy azzal kapcsolatos akármit lehet kitalálni és beküldeni. Aki nyer, elmehet ingyen koncertre vagy cd-t, könyvet nyerhet.

Fél 6-kor csak szerdán van biztosan új játék, néha más napokon csak akkor, ha sok a felajánlott tiszteletjegy (ezeket a koncerthelyszínek tulajdonosai ajánlják fel).

Hét óra után is izgalmas műsorok vannak, este tízig koncert vagy operaközvetítés, 10-től kortárs zene (Ars nova), 11-kor pedig dzsessz.

Aki nem akar lefeküdni, éjféltől Notturno néven hat órán át mindenféle klasszikus zene hallható, néhány soros ismertetővel. És mikor hajnali 6 óra van, a hírek után új Reggel következik.

Érdemes hallgatni, nagyon színvonalas és színes műsor, zenetörténészek, egyetemi tanárok a műsorvezetők.


188. KokoZoller2022. máj. 22. 15:01

Ha én mindig jóllakom,

Nem marad jó alakom;

Pedig itthon jól lakom

Megemelem kalapom


Egész évben diétázom

Az esőben bőrig ázom

Elfogy a sok saláta

Sörbe kell a maláta


187. KokoZoller2022. máj. 22. 14:49
👍👍👍
(válasz Ildiegyszerűen 186. hozzászólására)

186. Ildiegyszerűen2022. máj. 22. 14:29

Ha én hízom

nem nyughatom

minden vágyam

jó alakom,

Amint fogyok búslakodom

Édességről álmodozom


Ne higgyetek nekem!!!

(válasz KokoZoller 185. hozzászólására)

185. KokoZoller2022. máj. 22. 14:23

Az én eszem

csupa izom

Alig eszem,

mégis hízom...


184. Ildiegyszerűen2022. máj. 22. 11:48

A fogadkozásokban nem hiszek,az újévítől a fogyókúráig,de jómagam is kissé túlsúlyos vagyok.

A világ nagy,ezért van olyan földrész,pld Afrika és Ázsia egy "fertálya",ahol azért nem dúskálnak az ennivalóban.

(válasz Izlandilinda 183. hozzászólására)

183. Izlandilinda2022. máj. 22. 11:11

Európa elhízás elleni világnap - hát, elgondolkodtató. Mit tudnak csinálni egyetlen nap alatt elhízás ellen, amikor folyamatosan hízik az emberiség - hiszen nap mint nap esznek:-) eszünk:-) nekem is van pár kiló fölöslegem. Aki elhatározza magát, hogy lefogy, lefogyhat, ha kb. a következő évi világnapig fele annyit zabál vagy mást eszik, mint amit addig evett.

Aztán: Európában? a világ többi részén soványan élnek? Amerikáról nyilván nem kell beszélni, ők megoldják. Gondoltam, a McDonalds és a többi multihizlaló társaság is a gyógyszergyárak kezében van. Ez utóbbit egy orvos mondta, amikor fölösleges gyógyszert akart rám sózni. Azért volt fölösleges, mert anélkül is vidáman meggyógyultam.


182. Xena2022. máj. 21. 16:33
Van rejtvényfejtők napja február 3-án. Óriási versenyt rendeznek ilyenkor Budapesten egy szállodában. Isabel járt oda meg év közben vidékekre is, mi nem tudtunk a munkánk miatt.
(válasz Ildiegyszerűen 180. hozzászólására)

181. Isabel2022. máj. 21. 16:30

Természetesen nem rád gondoltam, hiszen tiszta csoda lenne, ha éppen te is szállásadó lennél és lenne pár nap üresedésed. De a szomszédságban akadhat valaki, rengetegen foglalkoznak ilyesmivel. Az ideális a feketeszállás lenne, amikor rugalmasan kezelik a dolgokat - tehát ha elromlik az idő, az utazást passzolni kell, aztán ha már ott vagyok, akkor romlik el és kilátás sincs jó időre napokon belül, akkor sajnálnám a kiadott pénzt, mert pönálé nélkül nem ússza meg az ember. Már írtunk róla, hogy volt Siófokon egy ismerős, akihez bármikor be lehetett cuccolni, de az megszűnt pár éve. Szerintem ez a "feketeszállás" ma már nemigen működik. Ismerősnek, barátnak, rokonnak kiadják, az nem számít üzletnek, de nálunk nem ez a helyzet.

A jövő hét még nagyon jó lett volna, de egy héttel előtte már egyáltalán nem lehet találni üres helyet üdülőterületen. A június kiesik bizonyos szempontból.

Júliusban vagy augusztusban lesz majd jó, amikor a legmelegebbek szoktak lenni az esték, ti. én napközben soha nem megyek hosszabb időre vízbe, mert iszonyúan le lehet égni a naptejek ellenére. Nappal tehát inkább kirándulok, elvonatozom valahová, ahol még nem voltam - mert van ilyen is! - este viszont nem valószínű, hogy a víz hőfoka 25 foknál magasabb, ami kedvező egy szabadtéri úszásra, amit az ember egybeköt egy naplemente élvezetével. A Balaton az a terület, ahol, ha rossz, hideg az idő, nemcsak nappal, de este sem lehet fürdeni. Nappal ide-oda utazgat az ember, én legalábbis mindig ezt csinálom. Tavaly Ábrahámhegyen voltam egy régebbi szállásadómnál, ismeretségünknél fogva viszonylag olcsón megszámította - onnan utazgattam illetve gyalogoltam napközben érdekes helyekre. A déli parton kevesebb a lehetőség ilyesmire, és gyalogolni melegben már nemigen szeretek, ha nincs érdekesség.

Átnézem majd az onnan való kirándulási lehetőségeket és lehet, nem lesz egyszerű, pedig ott a bivalyrezervátum a déli parton, Vörs meg Somogyvámosra is el lehet menni, csakhogy ezek jobbára autóval oldhatók meg. Tán buszjáratok is vannak ezekre a helyekre, utánanézek és ha minden klappol, megnézem a kínálatot - ami rengeteg van persze. De ha te közben hallasz egy megbízható infót, szólsz:-)

(válasz Ildiegyszerűen 179. hozzászólására)

180. Ildiegyszerűen2022. máj. 20. 11:15
Ma tényleg nincs világnap,de kinevezhetnénk egyet a "Rejtvényfejtők Világnapjá"-nak.Biztos sok ünneplő lenne!
(válasz Xena 175. hozzászólására)


179. Ildiegyszerűen2022. máj. 20. 11:12

Előszőr a sárgabarack eltevésről.A barackbefőttekből" múzeumunk" van amikor lehetett tettem én is el.Amikor nem,akkor örült a szomszéd,hogy a vegyes pálinkáját megszínesítheti egy kis barackkal.

Idén nem lesz sok mert a tavaszi hideg reggelek majdnem olyan kárt okozhatnak,mint a jégverés,főleg ha a barack már a bimbózás körüli állapotban van.

Szállásadással mi nem foglalkoztunk,de a szomszédban utána érdeklődhetek,csak írd meg körülbelül mikor aktuális a dolog.

(válasz Isabel 177. hozzászólására)

178. Xena2022. máj. 20. 11:10
á, vége azoknak a szép éveknek. De jó volt egy rohadt hosszú kánikulai gyaloglás után becsobbanni, épp Zamárdinál, a szabad strandon. Már nem bírtunk volna tovább menni Siófokig.
(válasz Izlandilinda 176. hozzászólására)

177. Isabel2022. máj. 20. 10:06

Pont tegnap hallottam a rádióban, hogy az idén rengeteg gyümölcs lesz a piacokon. Az eddigi ilyen tapasztalatok alapján azonban nem lesz sokkal olcsóbb! hivatkoznak inflációra majd és elsütik az ürügyeket, elverte a jég, holott tudvalevő, hogy nem volt ilyen. Azért itt a kispiacon, amit kezdetben mdf-piacnak hívtak, mert ők találták ki, olcsó, termelői stb. Én egyedül sárgabarackot teszek el, de azt is a gyerekeknek. Ősszel pedig szilvát, cukor nélkül, azt eheti az ember desszertnek is.

Ildihez lenne egy kérdés: tudsz egy jó kis olcsó szállást? egyelőre csak egy személyre, mert rajtam kívül mindenki dolgozik, méghozzá olyan helyen, ami a nyári szezonban nem ad szabadságot. Én viszont már jó pár éve voltam a Balcsin, azelőtt gyakran. Kánikulában isteni becsobbanni a langyos vízbe, nappal persze ki se megy az ember kalap és hosszúujjú cucc nélkül. Én nagyon szeretem a falusi turizmust, szinte családi légkör, kert mindenképpen jó, ha van. (Nem is beszélve arról, hogy akár mi is összeismerkedhetünk:-) Ha tudsz, megadok egy köztes értesítő emailcímet, ahol megbeszélhetjük.


176. Izlandilinda2022. máj. 20. 09:51
aztán ott áll évtizedekig a lekvár, mert cukorbeteg, ő nem eheti. Nekünk néha adott, de a mi szánk is összeragadt tőle, keveset ettünk. Nem állítom, hogy nem volt jó a dinnyedzsemje, de azt is telecukrozta. Bodzalekvárral mit szenvedett! Míg a férje élt, együtt mentek ki a Sió partjára, teleszedték magukat. Azt átpasszírozni nem kis meló. De még a virágot is leszedte, hatalmas üvegekben állt évekig, mert aztán lusta volt teának megcsinálni, és így volt ez a csipkebogyóval, na meg a rengeteg más szárított zöldséggel. Persze kaptunk tőle időnként egy kis zacskóval.
(válasz Xena 175. hozzászólására)

175. Xena2022. máj. 20. 09:27

Ma sincs világnap, viszont péntek van. Ebből következik, hogy holnap szombat, reggel piacra kell menni. Itt-ott még fellelhető némi igazi termelői ez-az.

Mikor Siófokon többször is előfordultunk, házigazdáknál tapasztaltuk,

jönnek-mennek a barátok, ismerősök,

hoznak ezt-azt a kertből, ő befőz,

mert annyi van. Aztán most nyílik dögivel az akác, a bodza, szedi össze nagy halmokba, szárítja. Elteszi üvegekbe

(válasz Ildiegyszerűen 174. hozzászólására)

174. Ildiegyszerűen2022. máj. 19. 13:01

Szürke csütörtök

Ma nincsen világnap

esemény ünnepe,

Mégis szomorkodik

a "kisember"szíve.

Hiába röpködnek

Hírek és dallamok,

Jó barátimról most

én semmit nem tudok.


173. Zalanakobor2022. máj. 18. 17:57

most újra gyorsan elolvastam, és tudod, miből eredt a bakizás? az, hogy "mindenki a világot akarja megváltani, nem saját magát" - ez az egyik keresztrejtvény fősora.

Most el, izgi koncertre megyünk csapatostul:-) Színek és illatok - Zeneakadémia, Fülei Balázs Hallgasson füleire című koncert, amihez ő kiválóan zongorázik is.

(válasz Ildiegyszerűen 171. hozzászólására)

172. Zalanakobor2022. máj. 18. 17:53
Jó tanítvány voltam:-)
(válasz Ildiegyszerűen 171. hozzászólására)

171. Ildiegyszerűen2022. máj. 18. 14:51
Oké,bakit én is követek el sokszor,de tiszták és érthetőek a gondolataid!
(válasz Zalanakobor 170. hozzászólására)

170. Zalanakobor2022. máj. 18. 14:40

Egyszerű baki volt, változtatást akartam írni természetesen. Sajnos ilyen tévedések néha a másikat félrevezetik, ahogy most te is félreértettél.

És persze ez a másokat változtatni akarás azt jelenti, hogy senki nem veszi észre, hogy először saját magában kell keresni hibákat, tulajdonságokat. Akkor se veszi észre, ha figyelmeztetik, tükröt tartanak eléje. Nem látja magát, mert azt akarja látni, amilyen lenni szeretne, és ezt el is hiszi egészen addig, míg meg nem világosodik - nem ezoterikus műszó ez, RÁJÖN, hogy ő maga okozta azt, amiről azt hitte, hogy a másik hibája volt. És persze a szerelem az az igazi csapda, mindenki azt látja a másikban, amilyennek szeretné, ha az lenne - akkor aztán jön a csalódások özöne, és akkor még mindig nem jön rá, hogy az ő gondolatai voltak hibásak. Az a mondás, hogy "nem baj, ha iszik, ha csalfa természetű, de majd én megváltoztatom!" ismerős ugye? mindig ezt mondják, akik házasodni készülnek. Ha világosan látnák előre igazán a másik embert, nem lenne annyi rossz házasság.

Úgyhogy ha tudod, most már söpörd ki, amit a rossz fogalmazásom miatt joggal félreértettél. A megváltás - szerintem - amúgy sem a mi dolgunk.

(válasz Ildiegyszerűen 169. hozzászólására)

169. Ildiegyszerűen2022. máj. 18. 12:57

Zala a másikat megváltani,vagy megváltoztatni nem ugyanaz!

Úgy gondolom a megváltás helyett néha egy kis segítség,ha látod,úgy érzed hogy egy kis bíztatás is jólesne neki hétköznapi szituációkban.

Régen vagy a kisdobosok,vagy az úttörők 10 pontjában volt benne

"A kisdobos ahol tud segít"-kezdve a nehéz súlyok átvétele idősektől,az ülőhely átadásáig-

No ez nem is volt olyan butaság!?

(válasz Zalanakobor 167. hozzászólására)

❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯Facebook ikonKövess minket a Facebookon is, hogy ne maradhass le az oldallal kapcsolatos legújabb hírekről, információkról: Rejtvenyjatek.hu a Facebookon

Minden jog fenntartva © 2024, www.rejtvenyjatek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Kapcsolat: info(kukac)rejtvenyjatek.hu | WebMinute Kft.