Megemlékezések alkalmak ürügyek

Új hozzászólás

68. Izlandilinda2022. máj. 5. 09:54
Azt teszem. Nálam empatikusabb talán csak Isabel, legjobb barátnőm. Főleg azokkal empatikus, akik meg se szólalnak.
(válasz Ildiegyszerűen 67. hozzászólására)

67. Ildiegyszerűen2022. máj. 4. 16:36

Nem a saját gondolatom,de eszembe jutott,mikor olvastam válaszod."A korlátok kapaszkodók is lehetnek" és ezt most nagyon is ideillőnek érzem.

A gyerekekkel való kapcsolatban,de másban is,fontos az empátia éld bele magad a kis lelkivilágába és szuszogj vele együtt,akkor mindketten jól érzitek magatokat.Persze a villanykapcsolóba ne engedd belenyúlni!

(válasz Izlandilinda 65. hozzászólására)

66. Isabel2022. máj. 4. 16:31

Talán nem a tévedés a legjobb szó erre, de nem akarok közibétek dumálni. Még én sem igazán tudom, izlandilinda (akit én csak Lindának hívok), pedig személyesen is ismerem, de sosem volt téma a kor. Nem az iskolából ismerjük egymást, mert akkor nagyjából tudnánk egymás korát.

Viszont egyetértek mindkettőtökkel, ami a környezeti hatásokat illeti. Muszáj alkalmazkodjunk, de ha kimegyek a természetbe, ahol senki nem jár rajtam kívül, mindjárt más a helyzet. Sokan ki is mennek, családostul vagy akár csapatostul is - de ott is hamar kell alkalmazkodni. Ha jelen van egy másik ember, már alkalmazkodni kell.

(válasz Ildiegyszerűen 64. hozzászólására)

65. Izlandilinda2022. máj. 4. 16:25

Lehet, de vajon ez hogyan derül ki?

Azt mondják - igen, sok mindent mondanak, az biztos, hogy a környezeti hatások szinte a legfontosabbak, mert társadalomban meg kell felelnie már az egészen kicsi gyereknek.

És itt van a legnagyobb probléma. Mert a gyerek ösztönösen tiltakozik a korlátok ellen, és innentől már rákerül a jelző: hiperaktív, pedig ha az ő szempontjából nézzük, csak a saját akaratát szeretné érvényesíteni. Ami nem lehetetlen, hogy jobb és egészségesebb a társadalom szempontjából, csak persze mindenki már a megszokott szemszögből lát.

(válasz Ildiegyszerűen 64. hozzászólására)


64. Ildiegyszerűen2022. máj. 4. 16:17
Azt mondják egy ember olyanná válik,amilyenre a genetika predesztinálta és amilyen környezeti hatások érték.Na ebbe a környezeti hatásba sok minden belefér,a családi környezettől kezdve az életében olvasott könyvek sokaságán és az utazásai során tapasztaltakon át a barátaiig stb.Ezért lehet,hogy tévedsz,amikor fiatalabbnak hiszel.
(válasz Izlandilinda 63. hozzászólására)

63. Izlandilinda2022. máj. 4. 15:49

Hívhatsz, ha unsz leírni még néhány betűt.

Kis idő és tapasztalat után nagyjából lehet tudni valakiről, hogy körülbelül mennyi idős.

Szerintem nem fontos a kor, hiszen ha fellengzősen akarnék írni, azt írnám, a lélek a fontos, de még annak a korát is meg lehet állapítani. Abból, kiből mi jön ki. Azt mondják, egy gyerek sokszor öregebb, mivel mindenféle hozzáadott társadalmi kötöttség nélkül bölcsebb. Egy kb. fél évszázados embernek már annyi, de annyi skrupulusa van, ami az életből, a kényszeres megfelelésből, társadalmi elvárásokból adódik.

Én téged sokkal fiatalabbnak érezlek magamnál

(válasz Ildiegyszerűen 62. hozzászólására)

62. Ildiegyszerűen2022. máj. 4. 15:10

Nem tudom hogy hívhatlak rövidebben,Lindi?Izlindi?,de eszembe jutott egy gondolat,hozzászólásod elolvasása után.

Ebben a játékban az anonimitást is szeretem:nem tudjuk egymásról milyen korúak,külső alkatúak.....

vagyunk és mégis találunk közös témákat a játékon kívül is.Bár én még nem vagyok olyan régi játékos,mint Ti és azért sem unom a rejtvényeket,de legalább annyira élvezem a Fórumot is.

(válasz Izlandilinda 61. hozzászólására)

61. Izlandilinda2022. máj. 4. 14:28
Nem, Ildi, ez nem korfüggő, sőt, az évek múlásával én egyre fiatalabb leszek, mivel egyre jobban nyílnak meg új csatornák a virtuális világban. Mindig van valami valahol, ahol újat találhat az ember, ha már unja a meglévőket:-) és a meglévőhöz én úgy ragaszkodom, mint anya gyermekéhez, akitől sosem válhat el, ez a természet nagy törvénye.
(válasz Ildiegyszerűen 59. hozzászólására)

60. Zalanakobor2022. máj. 4. 14:23

Nincs jobb érzés, mint mikor az embert a nők hiányolják:-) ráadásul pont kis angyal is épp írt.

Isabel, megértelek, én kétszer csináltam meg ezt a fránya küldetést, nem számoltam, hány hétig tartott, de mindkét alkalommal volt 80 %-osom, így tartottam ki.

Az angol humor - Csengetett, mylord? ugye mekkora sorozat volt? néha van belőle egy-egy szikra a youtube-on, de sokszor ismételték is. Én se láttam a sorozatot a Downton-ról, kevés sorozat ékesítette az életemet, mert az fogta az embert, hozzászokott. Ha nem tud ott ülni az ember minden alkalommal, már kihagyta. Én ezt nem vállaltam soha, ki tudja, végig tudom-e nézni. Kivétel volt a Mylord, de ugye azokat ismételték sokszor, tehát végül egy se maradt ki. Egy időben adtak belőle néhányat a youtube-on, akkor megnéztem vagy újra vagy elsőre. Azt mondják a Downton hasonló legalábbis környezetben.

A "küldetésnek", amivel távollétemet aposztrofálta kedvesem, még nincs vége, de látom, úgyis vezetek előttetek, nem rohanok. Őszintén szólva már unom kicsit ezt a játékot is, de azért még miattatok itt vagyok, legyünk itt is együtt, ahogy máshol. Úgy megszoktalak benneteket, már hiányoztok! a látásig puszi és kézcsók mindenkinek.


59. Ildiegyszerűen2022. máj. 4. 14:03

Egyetértek,a szellemi frisseség és a kommunikációra való nyitottság nem kor kérdése és ha ez párosul olyan szellemi tőkével,ami a rejtvényfejtők eme "hozzászóló" csapatában benne rejlik,akkor az ember jól érzi magát közöttük!

Az angol humor fanyarságát,öniróniáját stb..én is nagyra tartom,néha kimondottan jólesik egy-egy ilyenfilmet megnéznem.És bevallom a romantikus filmeket gyakran megkönnyezem....

(válasz Isabel 58. hozzászólására)

58. Isabel2022. máj. 4. 13:03

Ki nem öregszik? de akik itt játszanak, szellemileg mind fiatalok.

Hétfőn láttam a Downton Abbey új részét, moziban. A tévében nem néztem annak idején a sorozatot, holott szóltak, hogy nagyon jó. Most megnéztem ezt a filmet, nagyon örültem neki, mert az angol humor valami fantasztikus.

Azt már csak halkan súgom meg, hogy egy koncertet mulasztottam miatta, igaz, nem direkt - rossz helyre írtam a naptárban, azt hittem tegnap lesz. Nem sajnáltam, ma is lesz egy...

(válasz Izlandilinda 57. hozzászólására)

57. Izlandilinda2022. máj. 4. 11:47
Kiküldetésben van:-) és öregszik, már nem szeret annyira kommunikálni, mint régen.
(válasz Isabel 56. hozzászólására)

56. Isabel2022. máj. 4. 11:33

Fel is adtam, csak 28 volt, inkább elvállalok olyat, amit meg is lehet csinálni.

Nem láttam napok óta Zalánt, nem tudod, mi van vele?

(válasz Isabel 55. hozzászólására)

55. Isabel2022. máj. 4. 11:04
hát elég gyenge, 30-at fogtam eddig. Múltkor is nekiveselkedtem egy ilyennek, de föladtam, mert pont utána alig csörgedezett egy-egy találat. Nagyon sovány dolog.
(válasz Izlandilinda 54. hozzászólására)


54. Izlandilinda2022. máj. 4. 10:53

Emlékszem, hiszen együtt volt ott is a "nagy csapat", és ha nem is karikáztuk körbe a Balatont, azért nagyon jó kis túrácskák voltak azok. Kár, hogy főhadiszállásunk megszűnt a szállásadó szemétsége miatt. De arrafelé nyáron a panziók és szállodák árai már a csillagos eget verdesik, legfeljebb sátorozni lehetne. De én már annyira kényelmes vagyok, hogy nem sátorozok, bár vannak hiperszuper sátrak, de mi nem vagyunk hiperszuper keresetűek.

Láttam, elvállaltad a 100 kézfogásos küldetést. Hol tartasz? igen kevéssé látok mostanában kezeket.

(válasz Isabel 53. hozzászólására)

53. Isabel2022. máj. 3. 08:57
Voltunk mi is a Szamárkőn, jó kis hely. Volt ismerősünk Zamárdiban a cukrászdás, isteni fagylaltot árult. A Sound az a nagy happening lehet, ugye, ami minden évben van, amolyan mini-Woodstock, nem? csak elviharzottunk mellettük, már délután mozdulni sem lehetett az utcákon.
(válasz Ildiegyszerűen 51. hozzászólására)

52. Xena2022. máj. 3. 08:45
Siófokon rokonoknál sok időt töltöttem, Zamárdiig is sokszor elbicajoztunk, de még a nagy bulik délutánonjain, már akkor tömegesen gyűltek a külföldiek. Aztán Töreki, Szántód, jó kis tanösvények. Siófokon is nagy élet van nyáron, rengeteg szabadtéri koncert, amit kívülről a parkból is lehet hallani, meg a plázson ingyenes koncertek.
(válasz Ildiegyszerűen 51. hozzászólására)

51. Ildiegyszerűen2022. máj. 3. 08:14
Zamárdiban lakom.Errefelé tényleg nem a hegyi túrák a jellemzőek,de főleg nyáron sok érdekes programm van még a" Sound "után is.
(válasz Xena 50. hozzászólására)

50. Xena2022. máj. 3. 07:52
Jó neked, melyik oldalon? elég sok helyen jártam a Balaton mellett, de az északi partot szeretem jobban, több a hegy, ahová föl lehet mászni. De bringázni például a déli parton jobban lehet. Épp mostanában (6-8-án) indul a Giro d'Italia, Magyarországon három szakasszal, érdekelt városaink Budapest, Kaposvár, Esztergom és még jó néhány város.
(válasz Ildiegyszerűen 49. hozzászólására)

49. Ildiegyszerűen2022. máj. 2. 19:22

Ne felejtsük ki a "tavaszi orgiából" a madárseregletet sem,akik,szinte egész nap csodálatos trillázással örvendeztetnek bennünket.

Én nem Pesten,hanem a Balaton mellett élek,itt élvezem-mikor tehetem-a kikelet élményeit(vagy jégveréseit)


48. Izlandilinda2022. máj. 2. 16:52
Láttam a Facen, szép fotókat csináltál! - ma is frankó az idő, nem is töltöm bent, kell a tabáni séta meg a Duna-part. Virágözön és minden, ami ilyenkor van.
(válasz Isabel 46. hozzászólására)

47. Xena2022. máj. 2. 12:10

szia Isabel, óriási, én még sose nyertem, pedig elég sokszor kapok.

Tele vagyunk náthával, itthon a legjobb.

(válasz Isabel 46. hozzászólására)

46. Isabel2022. máj. 2. 11:43

Jó reggelt - vagy inkább napot!

Nyertem egy barna szelvénnyel! nem túl sokat, de legalább.

Tegnap kinn a szigeten volt nagy anyáknapi ünneplés, végigmentem elölről a végéig, utána le az Árpád-híd alá, kavicsokat keresni (festésre). Hát itt nemigen érdemes, túl kicsik vannak, az ember elsüllyed a vastag kavicsrétegben, de legalább vízhő-mintát vehet a bokájáig. Jéghideg volt, de jólesett. Remélem, mindenki jól szórakozott, kapott vagy adott virágot.


45. Xena2022. máj. 2. 11:24
Hát Zali, ha ennek az értelmét is néznénk, kíváncsi lennék arra a dalra:-)
(válasz Zalanakobor 44. hozzászólására)

44. Zalanakobor2022. máj. 2. 11:04
Tagbaszakadt magyar marha nagy falatja fanyar dalt fakaszt ma, maradj rajta, klassz!
(válasz Ildiegyszerűen 43. hozzászólására)
Facebook ikonKövess minket a Facebookon is, hogy ne maradhass le az oldallal kapcsolatos legújabb hírekről, információkról: Rejtvenyjatek.hu a Facebookon

Minden jog fenntartva © 2024, www.rejtvenyjatek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Kapcsolat: info(kukac)rejtvenyjatek.hu | WebMinute Kft.