Megemlékezések alkalmak ürügyek

Új hozzászólás

❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11
18. Zalanakobor2022. ápr. 30. 12:51

Hali mindenki!

nem szívódtam fel, de tényleg úton vagyok, a vonat csurig emberekkel, mindenki orrán-száján köhög-fúj. Amúgy játszottam is Rafkós Helgával kétszer is, de nálam nem ment a számláló, pedig már teleraktam a táblát. Utálom ezeket a minijátékokat, szerintem csalás az egész, vagy nem jöttem rá a titkára, mert ritkán érek rá ki kell tapasztalni. Vagy lassú vagyok, mint a teve.


17. Izlandilinda2022. ápr. 30. 12:27

Sziasztok,

mi van ma? mindenki egészséges?

Mi úgy elaludtuk a piacolást, megyünk kajálni valahová ma is és holnap is, nincs főzés! sütni viszont kell, elő van készítve az anyag, de az már élvezet lesz. Ti csináltok valamit, ha jönnek a kölkek?

Amúgy Zalán is felszívódott.?? Talán lement a szüleihez, szép hétvégének ígérkezik.

Fejtek néhányat, de unom, régi rejtvények jönnek, semmi előrejuttató extrát nem kapok. Küldetés se jön, pont eldobtam egy extrát, hogy ha nem kell az a küldetés, ami van, átválthatom. Eldobom, aztán jön egy küldetés, de azt is eldobtam. Nem vállalok teljesíthetetlent.


16. Isabel2022. ápr. 30. 12:00

Szia, Ildi,

nem baj, ha lerövidítettelek még egyszerűbbre?

Az egészséggel kapcsolatban csak annyi, hogy ügyelhetsz, amennyire LEHET.

A svéd filmek között is van vígjáték, de ez csak egy a skandinávok között, tudod. Ott a norvég, a finn, meg ami oda tartozik, de néha én odasorolom a dánt, az izlandit is. Utóbbiból is van jó néhány nagyon jó vígjáték.

Valaki múltkor azt mondja, érdemes a koreaiakat is figyelni, egészen sajátos.

(válasz Ildiegyszerűen 15. hozzászólására)

15. Ildiegyszerűen2022. ápr. 29. 19:42

Hát ez jólesik,hogy hiányoltok,Ti svéd filmeket kedvelő táncoló talpak!

Megmondom őszintén különösebben nem vagyok válogatós a filmek műfaját illetően,ha jó a film jöhet a vígjáték és persze az igazán jó krimiket sem vetem meg.

Az egészségre pedig tessék ügyelni,lesz egészség világnapja is!!!

(válasz Izlandilinda 14. hozzászólására)


14. Izlandilinda2022. ápr. 29. 19:34

Láttam párat én is, jók, tényleg más a fílingjük. A táj pedig mesés tényleg.

Néztem a filmet, amit ajánlasz, mármint a történetét, és rémlik a törpe nőről, mintha egyszer láttam volna, talán a youtube-ról. Haláli az a nőci, tényleg fele akkora és duci, de a játékbabáknál veszélyesebb.

Legyetek jók, lejtünk egyet. Ti se ücsörögjetek a fotelban, lehet rángatózni:-)

De hol lehet Ildiegyszerűen, a mi kis angyalkánk?

(válasz Isabel 13. hozzászólására)

13. Isabel2022. ápr. 29. 18:01

Bocs, hogy belétek írok, de a skandináv filmek valóban nagyon jók. Teljesen más a légkörük, lélek van bennük, de nem az a nyálasfajta, mint mondjuk a Feltétlen szeretet című - ellenben az meg jó kemény téma, ami sokat lóg a levegőben ma is. Ajánlom.

Nemrég sok skandináv filmet láttam artmozikban (sőt ezt a Johant is, aztán ott a Bergman-sziget, ami Ingmar Bergman egyik lakóhelyén készült, filmesekről szólt), mostanában a youtube-ról is nézek ilyeneket. Több címet most nem tudnék írni, de majd ajánlok.

Azért csak óvatosan azzal a lázzal, Xena.

(válasz Xena 12. hozzászólására)

12. Xena2022. ápr. 29. 16:28

Persze, de én gyorsan regenerálódom. A láz csak egy tünet, kicsit köhögök is meg néha fújok. Nem akadályozott meg abban, hogy tegnap ne menjünk moziba. Nem voltunk sokan a kisteremben, és a másik pár egyik tagja is köhögött és fújt. Úgyhogy nem volt lelkifurdalásom.

A filmet ajánlom, az a címe, hogy Mindenki utálja Johant. Norvég, és én nagyon megszerettem utóbbi időben a skandináv filmeket. Egyrészt gyönyörű tájak vannak, másrészt meg csak mert már döguncsik az amerikai filmek, alig találni jót. Ez különösen érdekes volt, mert Johannak már a szülei is folyton robbantgattak, először a háborúban, később meg csak úgy. Addig, amíg egyszer valami hiba miatt ők maguk is felrobbantak. Később Johan is robbantgatott, csak úgy bele a semmibe, igen ám, de a barátnőjét is... de inkább nézzétek meg ti is.

(válasz Izlandilinda 7. hozzászólására)

11. Isabel2022. ápr. 29. 13:48
Énekelni isteni érzés, nemhiába van annyi énekes és persze kórus, ahol együtténekelni valami fantasztikus. Van aki a fürdőszobában énekel zuhanyozás vagy fürdés közben, de énekkarban voltam már, és a mai napig emlékszem a kórusdalokra.
(válasz Ildiegyszerűen 8. hozzászólására)

10. Izlandilinda2022. ápr. 29. 13:43
Engem bele lehet vinni egy kis táncba, bár nem Katinak hívnak (ismered a szólást, ugye?)
(válasz Zalanakobor 9. hozzászólására)

9. Zalanakobor2022. ápr. 29. 11:48

Most nem érek rá fejteni, de ide gyorsan bejövök. Már megint alig van mancskérő, szerencsére én rég föladtam azt a küldetésemet, mert száz kézfogást csak jövőre tudnék produkálni.

Viszont látom, élénkültök, lányzók! csak így tovább. Jelenleg semmi ötletem, hogy földobjalak, de este elmegyek én is táncolni. Egyikőtöket biztosan el is viszem. Addig meg hajrá, hajt a tatár.


8. Ildiegyszerűen2022. ápr. 29. 11:15

Nagyon jó a kérdésfelvetésed,hogy mióta vannak és mi célt szolgálnak a világnapok?

Ezeken a jeles napokon egyrészt örömünket fejezzük ki ünnepelünk,de másrészt a világnapok megemlékezésül is szolgálhatnak,amikor is szomorkodunk.

A tánc világnapja az előzőhöz tartozik.Jómagam is

szerettem mindig a táncot,az önkifejezés egyik formája,de legalább annyira szeretek énekelni is,örömömben,bánatomban.

(válasz Isabel 5. hozzászólására)

7. Izlandilinda2022. ápr. 29. 10:40
Nem azt írtad tegnap, hogy lázas vagy? remélem, mára jobb a helyzet. Vigyázz a táncolás ritmusával!
(válasz Xena 6. hozzászólására)

6. Xena2022. ápr. 29. 10:06

ne aggódj, eddig én sem tudtam, néha a rádiót hallgatom, ott szokták mondani és sorolják a programokat.

És az a jó, hogy mindennap megnézhetjük, mit "ünnepel" aznap a világ. Ma a táncot. Te szeretsz táncolni? mi rengeteget, és a tánc azért jobb a szimpla tornagyakorlatoknál, amit muszáj naponta, mert elhízunk, elkényelmesedünk, ezáltal betegek leszünk stb.

Én ma biztosan fogok táncolni, csak persze előbb dolgozni kell. Ami néha nem kellemes, de sajnos, sült galambok rég nem szállnak egyenesen a szánkba.

(válasz Ildiegyszerűen 4. hozzászólására)

5. Isabel2022. ápr. 29. 09:37

kedves Ildiegyszerűen!

nagyon örülök az aktivitásodnak és mindjárt reagálok is, egyelőre nem anyák napi verssel, ahogy láttam máshol, mert az még két nappal odébb van.

Ma a tánc világnapja van, és ez igen fontos, legalább annyira, mint a klasszikus és egyéb "jó" zenék, a festés és más, szépséget termelő tevékenységek, mert oxitocint termel.

El lehet gondolkodni arról is, mióta és miért kezdtek világnapokat "termelni". Hát azért, mert akkor az a nap ürügy arra, hogy az azzal kapcsolatos fontos dolgokat kiemeltebben műveljék, megismertessék vele az emberiséget.4. Ildiegyszerűen2022. ápr. 28. 17:58

Szégyen gyalázat de eddig nem ismertem ezt az emléknapot,pedig ez legalább olyan fontos emlékezés,mint a "hagyományos"halottak napja,sőt!

A megrokkant emberek testben is lélekben is még velünk,mellettünk élnek és az Ő lelki gyógyulásuk,istápolásuk a mi feladatunk!

(válasz Xena 3. hozzászólására)

3. Xena2022. ápr. 28. 17:06

A halott és megrokkant dolgozók nemzetközi emléknapja van ma.

Súlyos nap ez, akár a télelői halottak és mindenszentek napja - de azt régen megszoktuk. Abba a kategóriába minden halott belefért, de ebből az elnevezésből azt érzem ki, a munka közben elhunytakról és megrokkantakról van szó.

Vajon akik itt vannak, van-e, akinek van ilyen családtagja, ismerőse, barátja...

Ha igen, úgy érzem, felénk e súlyos történetet elénk nem tárja.

Nekem nincs, úgyhogy lázasan készülök anyák napjára - szó szoros értelmében, mivel lázam van, de vasárnapra nyilván elmúlik.


2. Xena2022. ápr. 28. 16:59

Szerintem jó a cím!

Mindjárt ide is másolom az anyáknapi versemet, igaz, előzményét máshol kell keresni. De ide is írom, az anyák napjáról van szó.


Mindjárt magamra is veszem,

van mindenem, túl korán kezdtem:-)

Készülsz te is a vasárnapra

számolsz garasokat a nagy napra!

(válasz Ildiegyszerűen 1. hozzászólására)

1. Ildiegyszerűen2022. ápr. 28. 16:52

Sziasztok!

Nem tudtam találóbb címet kitalálni,talán egyszerre sokat akartam markolni az új oldal megnyitásával.

Arra gondoltam,hogy nemcsak a jelesebb események előfordulásakor lehetne benne jelentkezni,hanem,ha valami olyan történik Veled,amit szeretnél elmondani,kikívánkozik belőled .Aztán "evés közben jön meg az étvágy"

Szép napot,estét Mindenkinek!


❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11Facebook ikonKövess minket a Facebookon is, hogy ne maradhass le az oldallal kapcsolatos legújabb hírekről, információkról: Rejtvenyjatek.hu a Facebookon

Minden jog fenntartva © 2024, www.rejtvenyjatek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Kapcsolat: info(kukac)rejtvenyjatek.hu | WebMinute Kft.