Rejtvényjáték kávéház

Új hozzászólás

3204. Pepita2015. júl. 11. 10:46
Olyan szép időnk van! Túl vagyok az első kávén, már csak egy vadi új rejtvény hiányzik. :)

3203. Pepita2015. júl. 11. 10:27

Még jó, hogy nem valamilyen játékteremben játszottál pénzben. Téged komolyan veszélyeztetett volna a játékszenvedély. Szerintem nem vagyunk felkészültek az internet adta szórakozáshoz, - ha egyáltalán erre fel lehet készülni. A gyerek kezében is állandóan ott az okostelefon, a tablet, a számítógép, amíg el nem vesszük tőle.

Olyan ez, mint a kábítószer.

(válasz Klári 3201. hozzászólására)

3202. Pepita2015. júl. 11. 10:04

Még jó, hogy van cicád! Nem lehet könnyű dolgod egyedül ellátni a betegedet.

Én a férjemmel 3 évig láttuk el alzheimeres anyósomat, amíg anyukámat is ide kellett vennünk. A két időssel még ment egy évig, de amikor már pelenkázni kellett, elhelyeztük egy viszonylag jó öregotthonba. Nehéz az ilyen beteggel és a mi pszichénket is nagyon megviseli, amikor már meg sem ismer.

Ilyen élethelyzetekben aztán olyan mindegy, hogy játék közben mit oszt le a gép. :)

(válasz Sutyik 3195. hozzászólására)

3201. Klári2015. júl. 11. 06:53
Á, dehogy léptél be.:)Amíg az embernek forog az agya önmaga körül, addig nincs baj.Csak azt nehéz megtanulni, hogy nem kell 100%-ra törekedni. Nem olyan leértékelő az, ha az asztalodnál a 9 emberből egy a sótartó után nyúl:)Attól még lehet jó a kajád:)Én ezt a játékot azért üdvözöltem kitörő örömmel, mert ez megmutatta, hogy hol a hiba, konkrétan, objektívan, mi kellett volna a 100%-hoz. Rá kellett jönnöm, hogy figyelmetlen vagyok, túl magabiztos az emlékezetemben...és ezt már-már tragédiának éltem meg.Pár hétig/hónapig még az álmaimba is belopózott a fejtés kényszere. Mint mikor napokig, kora reggeltől szedtem a köszméténket, esküszöm, kövér, zöld körök gomolyogtak az álmomban:)Sose hittem, hogy eljutok itt oda, hogy kimarad 3-4 nap, és nem izgat. A zöld pipa után nem erre nyitom a szám, hogy ó, hogy az a .....S nem tölt el eufória,mikor a kicsi nézi meg az eredményt, hogy "egyessel kezdődik mamus"-mert még nem érti ugyan a jelentését, de a "100%" valami felemelő, fenomenális dolog lehet, ha a mamust így lázba hozza:)De valóban, már néha eljutok én is oda, hogy a sz. is le van sz.va, csak ehhez kell egy önfejlődés:))És ismét az élet teljes szeletét látni, nem ezt a kis behatárolt részletét.Na, szép napot mindenkinek!
(válasz Sutyik 3195. hozzászólására)


3200. Klári2015. júl. 11. 06:32
Mostanában egyre többször veszem be a lesza.om tablettát. Az ember rájön, hogy a dolgok akkor is megtörténnek, ha nem ő organizál,néha jobban is:), és nem lehet mindent a saját arculatunkra formálni. Amire nem lehetünk hatással, azt tudomásul vesszük.Kérdés, hogy ez bölcs belátás, vagy beletörődés? Polemizáltam én már korábban is itt a játék lényegéről, a gonosz extrákról.Meg kellett tanulni,hogy annyit vegyek el belőle, ami még jó nekem.Aztán a többivel nem törődni:)
(válasz Julianna 3197. hozzászólására)

3199. Pepita2015. júl. 11. 01:14

Most lett vége a napomnak, holnapra készítettem 3 kg paprikából lecsót, remélem elég lesz! :)


Emlékszem, hogy anyukám kb.80 évesen állandóan panaszkodott és zsörtölődött, pedig még aktív volt, egyedül élt tőlünk 15 percre, piacra járt, sütött-főzött. - Miért nem délelőtt jössz, miért nem délután jössz, nem jó kenyeret vettél, a szomszéd kopácsol, rossz a tv-műsor stb.

Egy ideig illedelmesen hallgattam, de aztán nem hagytam annyiban a dolgot.

Kissé emelkedett hangon mondtam, hogy Anyuka úgy él, mint Alizka meseországban és mégis elégedetlen! Felsoroltam az összes jó dolgot az életében. A gyönyörű összkomfortos lakást, ahol télen sem kell fűteni és fázni, nem beteg, a mindennapi együttlétet, amikor a gyerekeim kiviszik sétálni a Csöpi kutyáját, a hétvégi kirándulásokat a telekre stb.


Anyukám másnap délelőtt telefonált: Itt Alizka néni, - mondta, és nevetett. Azóta nincs elégedetlenség és zsörtölődés.


Csak úgy, eszembe jutott. :)


3198. Maria542015. júl. 10. 20:58
Annyi mindent kellett és kell komolyan vennem, hogy keresnem kellett valamit, ami csak játék és kikapcsolódás, öröm. Ez az a játék, ami még az átkok ellenére is mindig jutalmaz. Gyakran ülök le fejteni úgy, hogy most van az a pont, amikor szükségem van valami kellemes dologra. Ha kevesebb az időm, akkor csoki, ha több rejtvény.
(válasz Sutyik 3196. hozzászólására)

3197. Julianna2015. júl. 10. 20:03

Őszintén mondom, Klárikám, nem bántam meg, hogy érdeklődtem utánad!

Egy kis kibeszélés, egy kis önismereti "csevej" nem árt senkinek. Te is mintha itt és most foglaltad volna tömören szavakba, amit érzel, és ami történik Veled.

Ez néha többen ér, mint három pszichológus és tíz dilibogyó...

Köszönöm, hogy válaszoltál, gyere közénk gyakrabban! :)

(válasz Klári 3186. hozzászólására)

3196. Sutyik2015. júl. 10. 19:30

Nem tudom, Te hogy vagy vele. Legyen nálad is egy határ, amikor "még a szar is le van szarva".

Moderátorok elnézést!

(válasz Klári 3194. hozzászólására)

3195. Sutyik2015. júl. 10. 19:25

Ha képes voltál tarkón ragadni magad és kirántani a trutyiból, akkor Te is is mindenre képes vagy! Bogyók, kurkász legyen azoknak, akik egyedül nem képesek

Akaraterőd, belátóképességed van, ez a legfontosabb.

Én oroszlán vagyok, tehát "elrendeltetten" még inkább maximalista. Dühöngök, morgolódok, ha nincs 100 %, de folytatom.

Az agyilag teljesen zokni egyedüli hozzátartozómmal nem lehet kommunikálni. Marad a cica. De inkább ez a fórum, ahol magánéleti problémáink hibásak.

De ha így is lenne, egy kávéházas dumcsi, akkor is sokat segít. Szerintem.

Ha állatbarát vagy, akkor + még a RÁK fórum is.

Bocsi, hogy beleléptem a magánszférádba!

(válasz Klári 3194. hozzászólására)

3194. Klári2015. júl. 10. 18:52

Próbálnék őszinte lenni, Sutyik, legalább magamhoz:)

Én egy nagy, igazi, 100%-os RÁK jegy vagyok. "Elvagyok" magamnak a langyos vízben, ha valami zavar, akkor hátrálok tisztességesen, de ha már nincs hova, akkor elő az ollóimmal - de csak azért,hogy hagyjanak békén.A másik sz. vonásom, hogy nem vagyok egyáltalán sikerorientált, sőt, nagyon is kudarckerülő.Emiatt az élet sok dolgáról lemaradok, mert ha csak lehet, nem megyek bele versenyhelyzetbe, ismeretlen utakra.Maximalista lennék magammal szemben, de ez a játék nekem csak bosszúságomra van, hogy még itt sem vagyok képes hibátlan teljesítményre.De az is zavart 2014-ben, hogy mi a fenéért áldozok én ennyi időt a fejtésre, s főleg ha mást csináltam is, a gondolataim a körül forogtak, hogy menjek már fejteni. De doki nem kellett hozzá, magamat tudtam kirántani ebből a kényszerből:) Akkor valóban depi közeli állapotban voltam néha, de most már felszabadult vagyok,s csak nevetek akkori magamon.Nem, bogyókat sose szedtem, kurkásznál sem jártam, csak el kell jutni ahhoz a ponthoz, hogy azt mondjam magamnak, Klári, te nem vagy normális:)

(válasz Sutyik 3192. hozzászólására)

3193. Maria542015. júl. 10. 18:45
Ezek szerint időben elkezdted kibányászni magad. Jó módszer, amíg van esély rá, illetve akarat. Amikor már túl mély a mocsár, egy jó "kurkász" szaktudása segíthet elindítani.
(válasz Sutyik 3192. hozzászólására)

3192. Sutyik2015. júl. 10. 18:03

Klári! Becsszóra mondd meg, nem vagy depis?

Nehéz beismerni és főleg felfogni, ha soha az életben nem voltál az, de utána vmilyen munkahelyi, vagy családi dolog miatt előjött.

Bocsi, lehet tévedek.Ne sértődj meg a kérdésen.

Én nem voltam "születetten" az, de kféle problémák miatt azzá váltam. Bogyók, kurkászok nem az én stílusom = Nem hiszek benne, hogy kívülálló doki tud segíteni. Magam akartam kibányászni magamat a mocsárból. Ez a játék segített. És most is segít. Nem csak a játék, hanem a kávéházi és egyéb fórumos csevegés

Bocsi, ha úgy érzed, hülyeség, amit feltételeztem, írtam.

(válasz Klári 3191. hozzászólására)

3191. Klári2015. júl. 10. 17:38
Na, ezt az örömöt nem találtam én meg a játékban, maria.A 100% alatti teljesítmény nekem nem adott örömet, kifejezetten idegesített, az extrák meg még jobban idegesítettek, főleg, hogy nem lehetett lekapcsolni őket. Ha csak éremre játszottam, mindig kiírta, hogy ha pontra játszottál volna, ennyi meg ennyi pontot kaptál volna...Szóval macerának vettem, hogy csupán játszani szeretnék visszafogottan,s főleg hibátlanul, de úgy éreztem, belehajszol egy versenyszellembe. Így aztán kiiktattam én, saját magamat. Nem titokban vagyok itt, csak nincs miért szólni. Tapasztalatom lassan elenyésző, olyan outsider lettem, akkor minek beszéljek bele mások dolgába?:)
(válasz Maria54 3189. hozzászólására)


3190. Klári2015. júl. 10. 17:22
Könnyű ezt mondani, Pepita!Én is mondom másnak gyakran, de ha felhúzom magam valami miatt, akkor felemlegetem az összes szentet, meg a felszenteletleneket is. Igaz, általában ekkorra el is száll a mérgem, s megkönnyebbülök:)
(válasz Pepita 3188. hozzászólására)

3189. Maria542015. júl. 10. 17:11
Ezért nem ártott az elején korlátokat szabnom magamnak. Nem mondom, hogy nem esik jól egy-egy jó eredmény, de maradt a játék élvezete. Semmi keserűséget nem engedek meg magamnak. Hogy nem 100 %-os? Kapok jó extrát, sok pontot. Mindenben meg kell találni az örömöt! Én lepődtem meg a legjobban, hogy a toplistában ennyire előre kerültem. Az éremtáblázatban meg őrzöm a helyem. Örülök, hogy azért titokban velünk vagy.:)
(válasz Klári 3186. hozzászólására)

3188. Pepita2015. júl. 10. 16:19
Szinte minden sorod ismerős, de lazíts Klári! Érezd jól magad a nap minden percében. :)
(válasz Klári 3186. hozzászólására)

3187. Pepita2015. júl. 10. 16:12

Nekem bizonyára van egy kis társaság hiányom. :) Elég korán leszázalékoltak, nincsenek kolléganőim sem. Nincs napi tere-fere. Igaz, hogy nagy a családom, de nem pótolja a közösségi életet. Kell a kikapcsolódás. Ez egy virtuális kikapcsolódás, de mégis csak az. Érdekel mások élete és sorsának alakulása, míg magam is szívesen osztom meg örömeimet, bánataimat. Olyan jó, hogy ebben partnerek vagytok néhányan.

Itt ugyan nem, de a Hoxán tudunk egy-két gondolatot megosztani egymással is, ami nem feltétlen a játékkal kapcsolatos.

Egyszer élünk! :)))

(válasz Julianna 3185. hozzászólására)

3186. Klári2015. júl. 10. 13:23

Köszönöm, hogy érdeklődtél hogylétem felől, Julianna:)

Vagyok, időnként itt is, mivel a férjem a fürdőszoba csempéit is megfejti,nekem marad a R.j.hu.De legfeljebb egy, az sem minden nap.

Örülök, hogy abból a kényszerből, amiben voltam, ki tudtam szabadulni. T.i. a 100% kényszere.Vannak/voltak ilyen rossz ösztönzőim: régen a könyvgyűjtés/ vásárlás - aztán mára ezek nekem értékek csak, a gyerekeinknek csak teher lesz a gyűjtemény. Lecsengett a játékvásárlási kényszerem is. Rengeteget összevásároltam, képességfejlesztőket, de kiderül, hogy titokban magam miatt, mert a kicsiket csak a net érdekli. De minden rossz kényszeremet le tudom vetkőzni - de előtte meg kell magamtól csömörleni.

Azért olvasgatom a fórumot, szerintem mára már nem is a fejtés tartja össze a "kemény mag"-ot, hanem az ismeretség/ baráti kapcsolat.

Szép nyarat nektek, Kócosnak is, meg mindenkinek, aki megfordul itt:)

(válasz Julianna 3182. hozzászólására)

3185. Julianna2015. júl. 10. 08:59

Nem hiszem, hogy ez attól függ, hogy ki mennyire ér rá.

Vannak, akik zárkózottabbak, magukbafordulók, keserűbbek, vagy egyszerűen nem érdekli őket mások élete-véleménye stb.

Akik ide rendszeresen írnak, azok áltatában exrovertáltak, fejlett szociális érzékkel bírnak, és nyilván van is mondanivalójuk, nem? :)

És persze a segítőkészség sem Kóc... izé... kutya! :))

(válasz Pepita 3184. hozzászólására)

3184. Pepita2015. júl. 9. 22:19

Én sem tudom. Ha csak a gyakorlóban fejt, akkor be sem kell jelentkeznie.

Azért megfigyeltétek? Rengetegen fejtenek rejtvényt, de igen kevesen érnek rá dumcsizni. Alig vagyunk egy páran, akiknek be nem áll a szájuk. :D

(válasz Julianna 3182. hozzászólására)

3183. Pepita2015. júl. 9. 22:03

Jó olvasni. Legalább egy kis kárpótlás a sajátjaimra való emlékezéssel. Megmelengeti az ember lelkét. Még nincs cicánk, de most nem is tervezem, mert nagyon le vagyok foglalva és terhelve. Hacsak megint valaki nem tesz be egyet a kertünkbe. ;)

Az én cicáim megszokták, hogy egy üvegpohárban kiskanállal kolompoltam és akkor a héthatárból is hazajöttek, mert enni kaptak. Így csalogattam elő akkor is, amikor az állatorvos jött oltani. Mindig bevált, csak a dokinak kellett megnémulnia. Egy szót se mert szólni, amíg be nem adta a szurikat.

(válasz Sutyik 3181. hozzászólására)

3182. Julianna2015. júl. 9. 18:32

Gyerekek, mi van Klárival?

Tudom, hogy már régen nem fejt a karrierjátékban, de néha azért be szokott nézni a kávéházba.

Remélem, nincs semmi baja!


3181. Sutyik2015. júl. 9. 17:11

Ahogy a megboldogult kutyám is kidobott maréknyi vakarékként került hozzám, úgy a cicus is. Képzeld el a szitut: éjjel 4 lépcsőházas 10 emeletes panelházban csörög valaki, hogy a szomszéd lépcsőházban lezárt macskaszállítóban egy cicus utazik a liftben. Szóltam a gondnoknak, aki kiengedte a cicust a dobozából, aki persze vele együtt kiment a kapun is. Másnap déltájban a saját lépcsőházamban a 9-10. emeleti lépcsőfordulóból rámnyarvinkolt, amikor mentem a lifthez. Adtam neki vizet és mentem a kocsihoz akksit cseréltetni. (Téle elején).Mikor visszamentem a lakásba, már az ajtó előtt várva dörgölőzött. Szemmel láthatólag gazdivá akart fogadni. Másik gazdijelölt jóváhagyásával befogadtam és irány a bolt: táp, alom, felszerelés, stb. Ismerte a macska WC-t és házkosztot nem fogadott el. Láthatóan panelcica volt. De hogy került a liftbe, utána az utcáról hogyan jutott be egy másik lépcsőházba és jutott fel a 10. emeletre? Rejtély? Tavasszal kiköltözünk a telekre, persze jött velünk. Hamar felmérte a terepe, és alkalmazkodott. Házi koszt nem, de vadászzsákmány igen! Kezdett ivarérett lenni, jött a többi kandúr is, megküzdeni az új riválissal. Az egyik füle cakkos is lett. Ja és persze a csajok is jöttek szerenádozni.

Gondoltam: ("ha már ennyi pénzt belefeccöltem") nem hagyom ebek- és nehézsúlyú kandúrok martalékául - mollosítottam. A cicalányok gyorsan eltűntek, a vetélytárskereső kandúrokat közösen kergettük el. Így legalább általa nincs táplálékul szolgáló védtelen szaporulat.

Éjjel nappal szabadon jár kel. Kiéli vadászösztönét. Egyébként, mint egy kutya, ha hívom, heted-hét határból is hazajön. Vagy csak homlok- és fülvakarásra, vagy ölbe kéredzkedik dorombolni, dagasztani, pocimasszázst kérni. A hőguta miatt inkább éjszakai üzemmódban van, de azt nem hagyja ki, hogy legalább 10 percet ne feküdjön a hasamon. Honnan tudja mikor fekszek le? Mert az teljesen változó.

Na ez inkább a RÁK-ba tartozott volna.


Fehér cicusod után van új?

(válasz Pepita 3178. hozzászólására)

3180. Maria542015. júl. 9. 16:51
Ez az, amikor elfeledkezünk mindenről a gyerekek jelenlétében. Tegnap a nálam súlyosabb unokámat meglóbáltam a vízben. Olyan jó volt, hogy ott elbírom! Pár éve még hinta-palintáztattuk.
(válasz Pepita 3179. hozzászólására)
Facebook ikonKövess minket a Facebookon is, hogy ne maradhass le az oldallal kapcsolatos legújabb hírekről, információkról: Rejtvenyjatek.hu a Facebookon

Minden jog fenntartva © 2023, www.rejtvenyjatek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Kapcsolat: info(kukac)rejtvenyjatek.hu | WebMinute Kft.