Agytorna itt és egyebütt

Új hozzászólás

❮❮ ... 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 ... ❯❯
338. Manzsu2017. máj. 30. 10:07

Ma láttam a képeket a facebookon,ami Pesten készült,a tieteket is.

Az eredmény táblázatot én sem értem, csak a saját kategóriámat néztem.Úgy látom, ha valaki dobogós lesz, akkor kibéreli az első helyeket.Nem számít az, hogy hány versenyen vett részt, ha már egyszer sikeresen szerepelt.

A régebbi sokkal átláthatóbb és szerintem igazságosabb is volt.

Én két 11. és egy 9. hellyel 18. vagyok a listán azt hiszem 108 versenyzőből.

A három versenyem pont átlaga 80. Az első egy versenyen volt, első lett és 200 pontja van.

Ki érti ezt? Én nem.

(válasz Isabel 337. hozzászólására)

337. Isabel2017. máj. 30. 08:39

köszi a gratulát, de ez az eredmény nem különösebben érdekes. Gábor egyébként fotózott és remélem, föl is pakolja a képeit, bár igazából nem láttam a Face-n. Ha nem rakja föl, írok neki emailt, hogy küldje el legalább azt az egyet, amin mi vagyunk.

Láttad, tegnap végre megjelent az eredményhirdetés a békéscsabairól. Én nem értem a táblázatnak ezt az új formáját, te igen? a régebbi egyértelműbbnek tűnt.

(válasz Manzsu 336. hozzászólására)

336. Manzsu2017. máj. 29. 15:01

Gratulálok mind kettőtöknek, ez nagyon jó dobogós helyezés. Az erő egysége tényleg ERG szokott lenni, a DYN-t régi mértékegységként szokták feltüntetni.

Az én extráim is lassan-lassan kezdenek visszatérni, a lényeg a "40 pont alattit nem kaphatsz" tegnap visszajött. Ma tudtam választani egy bronzot és egy aranyat, így a + 20 és 80 %-ot adók is meg vannak.

(válasz Isabel 335. hozzászólására)

335. Isabel2017. máj. 28. 21:38

szia Manzsu, jó volt a mai nap, én a 3. lettem (8 hibával), nővérem a 2 (5 hibával).

Ez egy érdekes verseny, külön vannak a kerületiek, mivel ez a kerület programja elsősorban, és külön a más kerületekből valók na és a vidékiek. Nincs mesterjelölt kategória, haladóbb kategóriának hívják, de a rejtvények hasonlóan nehezek (vagy könnyűek). Összesen 11-en voltunk ilyen kategóriában, a helyiek 4-en, mi "külföldiek" 7-en, így mondhatni nem szégyenkeztünk. Mert pl. a 4 helyi versenyzőnél Gy. G. a rejtvénycsináló bemondta, hogy az első helyezettnek 2 hibája volt, a másodiknak több mint száz, a többit már nem közölte. Vicces, nem? itt nem olvassák a hibákat, pedig nem állna semmiből hozzátenni, így ez rögtön kiderülne. Na és van középhaladó is, no itt is négyen voltak "vidékről".

Volt egy érdekes dolog, itt is szerepel többször a rejtvényben, az erő egysége a CGR rendszerben, erre itt erg a megoldás. Tehát gyanútlanul beírtam a margóra ezt is, ahogy a 2 és 3 betűseket szoktam, miközben a szövegben kihúzom. Így sokkal egyszerűbb, mert nem kell minduntalan átolvasni a meghatározásokat. Na és nem jött ki az istennek se. Mikor később Pí-vel átnéztük egymáséit, mondta, hogy az a dyn, amit pedig úgy emlékszem, ezekben a rejtvényekben az erő régebbi egységének határoznak meg. Tehát valamelyikük nem tudja rendesen... Na és persze hogy nekem ez nem volt meg, mivel azt se tudtam, mi a búbánat az az az ikkony (tényleg rá is keresek mindjárt). Itt máris lett egy lyuk. Azért nem tudtam kizárni, hogy ez mi lehet, mivel nem tudtam még Ritoók Zsigmond akadémikust, ráadásul a salakolásnak tanult szót itt salakozásnak írta az úr, miközben persze a keresztszó sem jött ki. No hát ezért jött össze nekem 8 hiba egy rejtvényben, a másik hibátlan volt.

Siófokról Mari hatodmagával jött fel, elmentünk együtt az eredményhirdetésig a kertészeti egyetem botanikus kertjébe sétálni.

Azért estére eléggé elfáradtam, és érdekes módon a karjaim fájnak, pedig a lábammal mentem:-) No hát, ennyi volt. Örülök, hogy ti is jól szórakoztatok, és sajnálom, hogy néhány napig pocsékul állsz extrák terén, de majd visszajönnek. Nekem is van most két átkom, de lehet, hogy már nem is játszom ma. Pedig tán kéne, mert tegnap kerestem valami 3 ezer pontot, hátha jön egy extra, amivel megkaphatnám.

(válasz Manzsu 328. hozzászólására)


334. Maria542017. máj. 28. 18:32
Egy kalappal!
(válasz Manzsu 333. hozzászólására)

333. Manzsu2017. máj. 28. 16:45
Korán kelő vagyok, reggel 8 előtt már megfejtek egy pár rejtvényt. Napközben többször leülök, ha időm és kedvem van. Nem akarom korlátozni magam ezzel a küldetéssel.Holnap már a negyedik napja lesz, hogy a semmiből építkezem és bízom benne, hogy hamarább helyrerázódok, mint ha kivárnám még az 5 napot.
(válasz Maria54 332. hozzászólására)

332. Maria542017. máj. 28. 12:58
Nem tudod bevállalni, hogy csak délelőtt fejts 5 napon keresztül? Akár egyet megfejthetsz délután vagy este is, csak ne küldd el.
(válasz Manzsu 328. hozzászólására)

331. Maria542017. máj. 28. 12:52

Dehogy haragszom! Ritkán szoktam cserélni. Most megtehetném, de Zsuzsimama 2 napja nem fejt, az ő extrái sem vonzóak annyira.

Nem adom fel a reményt, ügyeskedj!

(válasz Manzsu 330. hozzászólására)

330. Manzsu2017. máj. 28. 09:29

Elhiszem, hogy vágyaid netovábbja nem az én extráim. De kitartás, majd lesz ez még jobb is!

Ne haragudj, nem akartam veled is kiszúrni, elég ha magammal tettem.

Igen,soha nem szokott beteg lenni,és pont most lett az. Már jól van, azt mondja a hazai levegő jót tett neki!

(válasz Maria54 329. hozzászólására)

329. Maria542017. máj. 28. 06:20

Hiába választanék cserélős extrát, nem vágyom a tieidre. Jól kiszúrtál nemcsak magaddal, velem is. De az ajánlatom továbbra is áll, őrzöm az extráimat neked.

Sajnálatos, hogy a férjed éppen az üdülés alatt lett beteg. Zalakaros csodaszép város a sok virággal. Tavaly voltunk, az unokák a fürdőben nagyon jól érezték magukat.

(válasz Manzsu 328. hozzászólására)

328. Manzsu2017. máj. 28. 00:07

Szia Isabel! Az átkok egy részén sikerült túladnom, amik megmaradtak azok nem vészesek. Ami bosszantó, az azok a pár pontot érő extrák.Tapasztalatom, hogy ez még 2-3 napig így megy, pedig többet is fejtek a megszokott napi 8-10 rejtvénynél. Küldetést meg véletlenül sem kapok.

Zalakaroson jó volt, az Erzsébet programon keresztül jutottunk el oda.Leszámítva azt, hogy a férjem az 5 napból 3-t 39 fokos lázzal feküdt.

Pedig soha nem szokott beteg vagy lázas lenni. Összeszedett valami vírust.

Holnap szorítok Neked, majd beszámolsz az eredményről. Tőlünk nem megy senki, talán a következő heti versenyre.

(válasz Isabel 327. hozzászólására)

327. Isabel2017. máj. 27. 09:10

Ne ez tényleg nagyon-nagyon bosszantó! érdekes, én azt gondoltam, azon a szinten már jobban jönnek azok az extrák, amik úgymond "illenek" az adott szinthez.

Hat átok! igazán adhatott volna a rendszer egy olyan küldetést, hogy szedj össze 5-öt! és egy napig fejtesz, másnap kijátszod.

Legalább jó volt Zalakaroson? én még sose voltam ott. Tegnap unokáztam, nagyon jó volt, kimentünk egy, lakásuk közeli térre, ahol már készültek a hétvégi gyermeknapi banzájra. Jó látni ezeket a kicsiket az ugrálóvárban, a nagy csúszdán. Jázmin nem kért most arcfestést, lehet, hogy emlékezett a tavalyi esetre. Akkor ugyanis egy ilyen alkalommal sokat kellett várni, és ha ő sokat vár, se nem eszik, se nem iszik. Elájult, a mentő vitte be, hátha komolyabb baja is van, mondjuk epilepszia, egy napig figyelték, anyja ott alhatott vele. Képzeld! na, én is elég sokszor izgultam velük, most a lányomon a sor.

Ma pihi, lazítok, piac, még csinálok papíron néhány rejtvényt, aztán holnap Szenior verseny. Nem várok sokat tőle, erről már írtam, hogy van egy szuperpasi (90 éves), és egy nő, aki profi lehet, mindig fele annyi idő után már beadja, ők szoktak elsők ill. másodikok lenni. (A nő más versenyre nem jön.) Úgyhogy ha nem is lesz olyan nehéz a két feladat (Gy. G. csinálja), Marinak és nekem maximum - vagy minimum - a harmadik hely marad, illetve tavaly 2 hibával a 7. lettem, merthogy csak annyian voltunk. Itt nincs mesterjelölt, hanem a haladó szint után beállítottak egy haladóbb szintet, ezen veszünk mi részt, és mester nincs is. A kerületi önkormányzat csinálja, csak a balhé kedvéért, no persze a 60 éven felüliek kedvéért, hogy minél több legyen a műsor.

(válasz Manzsu 322. hozzászólására)

326. Manzsu2017. máj. 26. 17:19
Neked is köszönöm.Többször kaptam már meg ezt az átkot, de még mindig sikerült időn belül túladnom rajta. Most egy másik korlátozó átok, illetve a leírt "véletlenek" miatt jártam így.
(válasz Maria54 325. hozzászólására)

325. Maria542017. máj. 26. 15:02
Én is szívesen felajánlom az enyémeket. Kérlek, tedd már túl magad azon az eseten. Nem voltál bűnös, rosszat sem tettél, miért kellene bűnhődnöd?
(válasz Manzsu 324. hozzászólására)

Kvizlabirintus - Még nem járt le a kalandorok kora

324. Manzsu2017. máj. 26. 14:44

Igazán kedves vagy, azt hiszem fogok is élni vele.

Ilyenkor viszont nem akarnak jönni a küldetések.

Nem is olyan régen hasonlóan lenulláztam magam, akkor figyelmetlenségből.

(válasz Zsuzsimama 323. hozzászólására)

323. Zsuzsimama2017. máj. 26. 14:15
Kívánok Neked egy gyorsan teljesíthető küldetést és akkor minden lelkiismeret furdalás nélkül lecserélheted az extráidat az enyéimre! Hidd el szívből adnám őket :) HAJRÁ!!!!
(válasz Manzsu 322. hozzászólására)

322. Manzsu2017. máj. 26. 11:36
Szia Isabel! Az én jelenlegi extráim tényleg figyelmet érdemelnek, de leírom az előzményeit. Múlt hét csütörtök délutánján megkaptam a "ha 72 órán belül nem adsz túl rajta......" című átkot.Akkor még cserére lett volna lehetőségem,de pont amiről írtál is,valahogy azóta nem szívesen cserélek. Másnap kaptam egy " két rejtvény között nem használhatod az extráidat" ( vagy valami hasonló nevű átkot)így már, ha cserélni akartam volna sem tudtam. Átokűző persze nem jött. Szombaton Békéscsaba, vasárnap hajnalba Zalakarosra indultunk,fejteni ebben a két napban alig tudtam. Letelt a 72 óra, ami után elvesztettem minden extrámat, helyettük tegnap amikor hazajöttem 6 db átok várt.Most kezdhetek mindent újra elölről,biztos 8-10 nap kell intenzív fejtéssel mire újra helyrerázódok.Addig be kell érnem napi 1500-2000 ponttal.Ahogy Te írtad ez is hinta-palinta.Most lent vagyok, de nagyon mélyen. De lesz ez még jobb is!
(válasz Isabel 321. hozzászólására)

321. Isabel2017. máj. 26. 11:08

igen, az nagyon rossz. Az átkok kiiktatásában én is sokára vettem észre a tendenciát, de szerencsémre a nagyon károsakat sikerült eltüntetnem. Azért csak csináld, kivárunk.

Láttam, nagy felhajtást csinálnak abból, hogy te milyen gyorsan fejtesz. Vicces. Egyáltalán kinek jut eszébe, hogy egy másik ember rejtvényezését úgy soron kövesse, hogy még ki is számítja, mennyi a fejtési átlagod egy bizonyos időben. Talán ha nem ezzel, hanem a saját rejtvényével foglalkozna, ő is többet produkálna. Emlékszem, mikor például Manzsuval szórakoztak egy időben. Én például csak akkor nézem meg, ki mennyit teljesített, ha egy olyan extra jön, ami ezt kérdezi, jutalmul pedig ad két extrát.

(válasz Izlandilinda 320. hozzászólására)

320. Izlandilinda2017. máj. 23. 10:12
köszi. jó sok millió! de többször érzem, nem kéne ezt csinálni. Rám maradt több átok is, de a leggonoszabb, hogy nem fejtik ki hatásukat. Így a tíz extrából négyet el kellett dobnom, nem játszhatom ki a jutalmamat a tegnapi pontokért, és nem játszhatom ki a titkos rejtvényt se.
(válasz Isabel 319. hozzászólására)

319. Isabel2017. máj. 22. 19:21
Én meg gratulálok a szintlépésedhez! már alig pár milliócska pont hiányzik ahhoz, hogy utolérj bennünket:-) puszi
(válasz Izlandilinda 315. hozzászólására)

318. Isabel2017. máj. 22. 17:42
Köszi, Zalán. Biztos megélitek, hinta-palinta az élet, egyszer lent, másszor fent. Nekem is így van, egyszer nyerek sorsjeggyel, másszor nem. Egyszer 3. vagyok versenyen, másszor 20., aztán 2. Így megy ez. A mostani hétvégén föl kell kötni a csipkést, B. Viktor rejtvényei lesznek. Most utánanézek az eddigieknek, de persze úgyse ugyanazok a feladványok lesznek. Újságokba nemigen fejt, úgyhogy nemigen lehet kitalálni a stílusát se. Most fejtek kicsit itt, aztán megyek újra a papírhoz.
(válasz Zalanakobor 317. hozzászólására)

317. Zalanakobor2017. máj. 21. 19:54

Isabel, gratulálok én is az eredményedhez. Mi most a hétvégét kemény melóval töltöttük Lindával, na de kell is a lóvé nagyon, üres a hűtő és lerohad rólunk a ruha meg a cipő. Talán megéljük, hogy egyszer hasonló élményekben lehet részünk. Most Linda ideengedett kicsit a géphez, mert jött két olyan extrája, amivel holnap a mai összeget nyerheti. Mivel tegnap nem játszott, nem tudja most kijátszani.

Meg aztán látom, meg is előztél!

(válasz Isabel 316. hozzászólására)

316. Isabel2017. máj. 21. 19:22

Kedveskéim, már itthon vagyok pár órája, föl is blogoltam négy képet a hozzá való szövegekkel. Óriási nem volt a meglepetésem, hogy nulla hibával második lettem, hiszen tudtam, a rejtvény jól sikerült. Mari nővérem ugyan kicsit szenvedett a nyolc hibájával, ezért este 10-kor már kijelentette, hogy ő álmos (éjfél utánig szoktunk még játszani, ha együtt vagyunk), és másnap nem kellett korán kelni.

Egyébként nézzetek rá a blogra, le van írva.

(válasz Izlandilinda 315. hozzászólására)

315. Izlandilinda2017. máj. 21. 17:46
Kémeim jelentették, hogy második lettél egyéniben! remélem, hamarosan hazaérsz és visszajelzel! pusziözön Zalánnal

314. Izlandilinda2017. máj. 17. 10:07
te csak ne hőzöngj, barátocskám! én tanítottalak ki, mikor saját tudatlanságom eredményeit megosztottam veled kezdő korodban. Neked már biztosan nem jönnek be ezek a fránya átkok, amiket én nemtudás alapon nem irtottam ki.
(válasz Zalanakobor 313. hozzászólására)

❮❮ ... 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 ... ❯❯Facebook ikonKövess minket a Facebookon is, hogy ne maradhass le az oldallal kapcsolatos legújabb hírekről, információkról: Rejtvenyjatek.hu a Facebookon

Minden jog fenntartva © 2024, www.rejtvenyjatek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Kapcsolat: info(kukac)rejtvenyjatek.hu | WebMinute Kft.