Agytorna itt és egyebütt

Új hozzászólás

❮❮ ... 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 ... ❯❯
212. Manzsu2017. márc. 30. 20:18

Biztos finom lehet úgy is, ha csak rápakolod a megkent kenyérre.

Én évekkel ezelőtt a neten vettem az általam leírt módon elkészítve. Egy Pomáz környéki vállalkozó forgalmazta.

Elég drága volt,azóta inkább én készítem. Egy kis vesződséget megér, mert nagyon finom és egészséges.

(válasz Zalanakobor 211. hozzászólására)

211. Zalanakobor2017. márc. 29. 18:55

Heló Manzsu, most épp élvezem a friss medvehagyma ízét, méghozzá zsíros kenyéren. És ahogy Lindám is írta, egyszerűen csak rá kell tenni, akár kettőt-hármat is egyszerre. Méghozzá ezennel itthon, a párocskámmal:-)

Ma hallottam, hogy valamelyik állat gyöngyvirágleveleket szedett. Szerencse, hogy többen látták, jól megruházták, majdnem meg is etették vele, hogy többé ne tehessen ilyet. Aztán megkegyelmeztek neki és beavatták, mire kell odafigyelni.

(válasz Manzsu 209. hozzászólására)

210. Izlandilinda2017. márc. 29. 15:08
szia, köszönö ma tippet, de én már csak maradok az egyszerűségnél, keveset szeretek bütykölni a konyhában. Például amíg friss, én egyszerűen rárakom a leveleket a kenyérre (vagy belevagdosom az ételbe, amit épp csinálok és illik bele). És a szárakat is megeszem, finom ropogós. Zalán is dettó. A fagyasztás is egyszerű, kis adagokban, és jól megőrzi az aromáját.
(válasz Manzsu 209. hozzászólására)

209. Manzsu2017. márc. 29. 07:07

Szia! Egy jó tipp, hogy sokáig élvezzétek a medvehagyma fenséges ízét. Én így tartósítom, több hétig is fogyasztható.

A megmosott, szárától megszabadított medvehagymát apróra összevágom, picit sózom és olívaolajjal meglocsolom. Kis üvegekben lezárva a hűtőben sokáig eláll. Pirítós kenyéren nagyon finom.( alatta akár vajazva!) Éppen tegnap csináltam egy adagot.Sajnos mifelénk nem terem meg,a piacról szerzem be.Hamar lemegy a szezonja.

(válasz Zalanakobor 208. hozzászólására)


208. Zalanakobor2017. márc. 28. 16:23

Inkább itt írok neked, mert nemcsak extráról lesz szó. De elsőként erről: nem tudom, kaptál-e már arany kártyát zöld emberekkel, akik 4 extrát ígérnek (vagy elvesznek egyet). Nos, nehogy kijátszd! én már jó párszor beugrottam, illetve kipróbáltam, de egyetlenegyszer sem kaptam négy extrát, mindig csak elvett, ráadásul a legjobbak közül. Van viszont egy másik hasonló, most nem emlékszem a színére, biztos hogy nem arany, az csak 2-t ígér, de azt általában meg is adja.

Hát biztosan jött egy jutalomextrád, miszerint bezsebelheted a tegnapi eredményedet, így túlszárnyalhattad a tegnapit. Legalább van egy kis pihid és nem utálod most annyira a játékot. Pusz, nemsokára megint előkerülök.

Ma medvehagymázni voltunk, el is adtunk a szerzeményt egy kereskedőnek, persze szemetek, alig fizetnek valamit. Majd viszek haza is, de mivel csak egy napig friss, a többit le lehet fagyasztani, és amikor nincs már szezonja (az majdnem egy év, ugye), rá lehet járni. Persze akkor már kenyérhez nem jó, de bármi ételt felfrissít. Úgyhogy ma nem látsz, mert állati fokhagymaszagom van (vagy izzadság ki tudja), és holnap is hagymázunk még, aztán meglátjuk, a többi napokon is lehet-e. Ha igen, addig megyünk. Sajnos mások is megtalálták ezt a jó lelőhelyet. Puszi mindenfelé "drágaszág" (tudod, ki mondja ezt, ugye?)

(válasz Izlandilinda 204. hozzászólására)

207. Zalanakobor2017. márc. 27. 18:31

Isabelem, az előbb merényletet akartam elkövetni ellened, de nemjött össze. Persze nem merénylet, el akartam rabolni az extráidat. De úgy látszik, nem arany színe van ennek a lecserélősnek, úgyhogy kénytelen voltam a tegnapi pontjaimat kérni.

Keveset vagy fenn, papírozol? egy kalappal a hétvégi versenyekre! alázatos tisztelettel, alantasod:-)

(válasz Isabel 202. hozzászólására)

206. Manzsu2017. márc. 26. 06:47
Szia Isabel! Holnap lesz klub, akkor beszéljük meg ki tud jönni.Nálunk mindig az utolsó napon dől el, összejön-e a létszám a kis buszhoz.A klubtagok közül 3-4 ember akikre számítani lehet. A többieket Fodor Pista szokta toborozni.Jó lenne ott lenni és bízok benne, hogy sikerül.Én papíron nagyon keveset fejtek, szinte csak két hetente a klubban olaszt és félig meddig kevertet.Egy régen volt barátnőm Dunaújvárosban lakik,ha megyünk akkor vele is szeretnék találkozni.Megbeszéltük, hogy neki nem messze van és eljönne.Tavaly volt osztálytalálkozónk és akkor találkoztunk.Jó gyakorlást,de azért itt is "tevékenykedj!"
(válasz Isabel 205. hozzászólására)

205. Isabel2017. márc. 25. 21:49

Szia Manzsu! Egy hét és újra verseny, Székesfehérvár. Úgyhogy most kevesebbet ülök a gép mellett, inkább a keverteket nyűvöm papíron.

Végülis jöttök?


204. Izlandilinda2017. márc. 24. 19:35

Megállj, csak kerülj a szemem elé, lesz egy-két szavam hozzád meg vanekúrhoz is. Amúgy nem is hiányzol nagyon, elfoglalom magam. Reggel megcsináltam az előző küldetést, és elvállaltam egy újat. Jött is reggel két titkos, de aztán el kellett mennem több órára, most mióta újra fejtek, nem jön egy sem. Hirtelen felindulásból az összes extrámat megvettem 9 ezer pontért, hogy menjek már előrébb egy kicsit.

A nefelejcs mellé kérek majd csokikat is, rendi? de ráérsz jönni, nem sürgős...:-)

(válasz Zalanakobor 203. hozzászólására)

203. Zalanakobor2017. márc. 22. 20:04

Babám, Izlandról! Nagyon magadon kívül lehetsz, hogy nem válaszoltál erre. Vagy haragszol? azt néztem, hogy elég kevés az eredményed, de két nap múlva el is felejted, és láttam, van egy jobb küldetésed, inkább azt vállald majd el, minden mást dobjál el. Persze én dumálok neked, aki előbb kezdted és mindent jobban tudsz nálam.

Engem azonban nefelejcs, nemsokára kapsz tőlem egy csokorral úgyis:-) sok-sok csók

(válasz Zalanakobor 196. hozzászólására)

202. Isabel2017. márc. 22. 14:11

Barátom, köszönöm neked is, bár Manzsu előbb írt a tévedésemről, és rögtön tudtam intézkedni a Facebookon. Jól kinevettek volna, már azok, akik tudják ezeket a napokat.

Ma a víz világnapja van. Hát én nem szólok semmit, saját házam táján igyekszem a lehető legkevesebbet pazarolni, meg is látszik a vízszámlámon.

Mizujs veled? majd tájékoztass, újabban az emilezést is ignoráljuk:-(

(válasz Zalanakobor 200. hozzászólására)

201. Isabel2017. márc. 22. 14:08

hát Manzsu, kezdhetem lehúzni a rolót, egy hónapot tévedni, ráadásul József Attila születésnapján. Ekkora baki! Őt nagyon szerettem, kívülről fújtam sok versét, ahogy Petőfiét is. Tán tíz éve a helyi kerületi lapban leközölték egy írásomat, azt hiszem, akkor volt évfordulója. Grafológiai szempontból is külön elemeztem, szembeállítva saját elemzésemet a tanároméval, aki akkor már elég elismert grafológus volt. Nemigen tetszett neki:-) na de ő csak íráselemző volt, én meg más szempontból is (numerológia, asztrológia, melyeket akkor tanultam) összevetettem az elemzést.

Na és milyen jó, hogy időben elolvastam, amit írtál tegnap, csak akkor nem váLaszoltam hirtelen. Hanem rohantam a Facebookra, ahol ugyancsak beírtam a Költészet napját, bár nem ezzel a verssel, hanem egy Petőfi-verssel. Még csak ketten látták akkor és nem vették észre a tévedésemet! saját lányom az egyik, másik egy betegtársam. No, elég kevesen vannak, megy a sok hülye politizálós megosztás. Azóta meg se néztem, reagált-e valaki valamit, bár a verset másként vezettem elő, kihúztam a költészet napját.

Még egyszer köszönöm a figyelmeztetésedet! lám, mennyi mindent tudunk - bizonyos időpontokban -, aztán kézenfekvő, "tudni illik" dolgokat meg nem.

(válasz Manzsu 199. hozzászólására)

200. Zalanakobor2017. márc. 21. 16:36
Isabel, a Költészet napja egy hónap múlva lesz csak, József Attila szülinapján, a többi stimmel. De mit számít ez, ha egy ilyen gyönyörű verset idetettél. Ki írta? találgathatok? :-) remélem, Linda is elolvassa.
(válasz Isabel 197. hozzászólására)

199. Manzsu2017. márc. 21. 13:40

A Költészet napját én április 11-én, József Attila

születésének napján tudtam.

Találó a vers, hiszen mindannyian egyszer idevetődtünk.

Sokan elmentek,a legkitartóbbak maradtak.

A mi döntésünk a maradás volt.

Hiányozna, ha nem lenne ez az oldal.

(válasz Isabel 197. hozzászólására)


198. Manzsu2017. márc. 21. 13:35
Szia Isabel! Most már értem,miért kérdezted a véleményem a visszaminősítésről.Az biztos, ha valaki alacsonyabb szintű csoportba kerül, ott sikeresebb tud lenni. Egy részt azért mert azt az utat már egyszer végigjárta, másrészt nagyobb tudással is rendelkezik, mint az éppen oda feljutottak, vagy még azon a szinten levők. Végül is az egész egy játék,egy szórakozás, egy hobbi.A kategóriák nevei is inspirálnak,mennyivel szebben hangzik egy mesterjelölt, mint egy haladó helyezés.Persze ezt a létrát végig kell járni, fokokat kihagyva nem jut fel senki a padlásra.
(válasz Isabel 195. hozzászólására)

197. Isabel2017. márc. 21. 12:06

Ma, a meteorológiai, a csillagászati tavasz és a tavaszi napéjegyenlőség napján egyúttal a Költészet Napját is ünnepeljük. Én e verset bocsátom ide, szíves olvasásotokra:

Sem ítélni, sem megbocsátani nem tisztem,

hogy idevetődtem.

Elmenni vagy maradni?

szabad az akarat, de a döntés sem kérdés,

csak tán rossz végzés.


196. Zalanakobor2017. márc. 20. 18:08
hello Bébi, így nagy B-vel! már alakulnak a dolgaim, ne add fel a kétségbeesést:-) nagyon hiányzol, de ha minden jól megy, nemsokára nemcsak itt kell majd leveleznünk. millió csók mindenhová, apuci.
(válasz Izlandilinda 193. hozzászólására)

195. Isabel2017. márc. 20. 12:10

szia Manzsu, részvétem klubtársatok halála miatt:-(

tegnap eset még nem, de ma reggel már láttam az eredménylistát. Fene egye meg, új exceles rendszerben csinálták, nem tudtam letölteni, de azért meg tudtam nézni. Na és pont előttem, a 2. helyen áll az a lány is, aki mesterként volt pár évig, de nem ért el eredményt. Hát most nagyon boldog volt! egy klubtagunk, mesterjelölt, szintén így járt, mindig az utolsó volt a szintünkön, most pedig a 6. vagy 7. helyen áll a haladóban.

Röviden még egyszer a visszaminősítésről. Fenti két példa mutatja, hogy a visszaminősítettek elveszik a helyet azoktól, akik éppen akkor azon a szinten vannak. Mivel az alsóbb szintet (ahonnan fölkerültek) több évig gyakorolhatták, tudják kívülről, így könnyű aztán aratni. Na ezt akartam veled megvitatni, illetve a véleményedet megtudni.

(válasz Manzsu 194. hozzászólására)

194. Manzsu2017. márc. 20. 08:10

Szia Isabel! Fenn van a sárvári verseny eredménylistája a honlapon.Láttad már?

A visszajutásról, visszaminősítésről Te biztos érhetően írtál, én nem tudtam úgy értelmezni, ahogy Te gondoltad.Talán amiatt, mint ahogy írtam is én nem ismerem a hasonló helyzeteket.

Ma reggel egy megdöbbentő hírt kaptam, egyik klubtársunk 69 éves korában meghalt.A helyi gimnáziumnak volt az igazgatónője,pár éve nyugdíjas.Jó erőben, egészségben, aktív, tevékeny életet élt. Kb. egy hónapja lett rosszul, kórházba került és tegnap meghalt.Hatása alatt vagyok, szinte hihetetlen.

(válasz Isabel 188. hozzászólására)

193. Izlandilinda2017. márc. 19. 19:00
ne aggódj, nyugodtan fogok fejteni! úgyis szörnyű sokat kellett ma fejtenem, mert alig kaptam valamit a rejtvényekért. Most végre szintet léptem, emellé járt egy kis jutalomextra. De előbb meg kell néznem, mennyit használhatok fel belőlük. üdvözlöm vanekurat, így kis betűvel. (Ugyanis a nagyságot nem a nagybetű határozza meg, gondolj csak a pál utcai fiúkra) pusz, nem kell sietned haza, kaja úgyis csak olyan van, amit én szeretek:-)
(válasz Zalanakobor 192. hozzászólására)

192. Zalanakobor2017. márc. 19. 16:39
Kiscicám, van egy jó meg egy rossz hírem, hogy ezzel a csontig rágott közhellyel éljek. A jó az, hogy összejött egy s más, a rossz meg az, hogy még nem megyek haza. Úgyhogy fejtsél csak nyugodtan, én most itt Vanekúrnál használhatom a gépet. Millió csók, Zalánod
(válasz Izlandilinda 191. hozzászólására)

191. Izlandilinda2017. márc. 18. 22:04
Isabel, tényleg a javamra válik, most legalább fejthetek, mikor van egy kis időm, nincs más a gépnél:-) most elvállaltam egy küldetést (végre hosszú idő után kegyeskedett jönni egy, nem a legjobb, de ez van). Elég keveset hoztam össze tegnap, de a mai még kevesebb, ezért még erőltetem kicsit, de marhára fájnak már az ujjaim. Hogy holnap ennél is kevesebbet tudjak teljesíteni.
(válasz Isabel 190. hozzászólására)

190. Isabel2017. márc. 18. 17:20
Szerintem ez az intermezzo nálatok most még a javadra is válhat, kicsit szabadabb vagy, és láthatod, hogy a párod jót akar. Még az se lesz baj, ha végül nem sikerülnek a tervei, a célja az, ami fontos. Olvasd el, amit neki írtam előbb, és mivel te is okos nő vagy, megérted, hogy minden munka, amivel előbbre lehet jutni. Mondanám, ha filozófiaórát tartanék, hogy még a szélhámosság is munka, hiszen akik ezt a szakmát űzik, feltehetően okosabbak másoknál, csak ugye az eszüket dolgoztatják. Szemben azokkal, akik csak úsznak az árral és nem tesznek semmit. Mindazonáltal az ő eszközeiket már nem tartom ízlésesnek és szépnek a céljuk érdekében, főleg ha az mások érdekeit sérti, netán kisemmizi őket. Ha még előbbre nézünk, és mondjuk átmennék "apostolba", emlékeztetnélek egy bibliai jelenetre. Pontosan nem tudom, arról szólt, hogy két embernek adott az úr egy-egy pénzdarabot, hogy gazdálkodjon vele, de vigyázzon rá. Az egyik úgy vigyázott, hogy elásta. A másik viszont befektette más tevékenységekbe, dolgozott vele, a pénz tehát sokszorosan megtérült. Ugye, hogy te is az utóbbit tartod eszesebbnek?
(válasz Izlandilinda 186. hozzászólására)

189. Isabel2017. márc. 18. 17:14

Miért nem nomádnak regisztráltad magad? de ez most vicc, az igazság nálad. Valóban, miért is nem tettél meg eddig is mindent a munkáért, ami egyesek szerint nem is munka. Pedig szerintem az. Egyszer egy barátnőm tanúja volt, mikor látogatása során mászkálva a városban minden szórólapot osztogatótól elvettem, amit osztott. Kértem őt, hogy vegyen el ő is egyet, hiszen ennek az embernek ez a munkája. Dühösen válaszolt! nem az a munkája! mikor elmagyaráztam neki, hogy minden munka, amivel pénzt keres az ember, nemcsak az aktív, kreatív tevékenység. Úgyhogy utána meg is értette, én csak azt nem értettem, miért kell ezt neki elmagyarázni. Okos nő volt.

Tehát jól teszitek, bármit is tesztek, ha azért teszitek, mert jobb valamit akartok, mint ami van. Remélem, be tudsz segíteni ezután jobban a háztartásotokba, és azt is remélem, hogy ez Lindád még nálam is jobban megérti. Sok sikert!

(válasz Zalanakobor 187. hozzászólására)

188. Isabel2017. márc. 18. 17:10

Kedves Manzsu, már kétszer is a visszajutásról (visszaminősítés utáni dolgokról) írtam, kérdeztem. Most már hagyjuk! mert úgy látom, nem jól írtam, illetve nem jól értelmezted. Nincs is jelentősége.

Talán nem lettek könnyebbek a rejtvények, lehet, hogy az agyam forog jobban, ami teljesen természetes, a fordítottja lenne kellemetlen:-)

(válasz Manzsu 185. hozzászólására)

❮❮ ... 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 ... ❯❯Facebook ikonKövess minket a Facebookon is, hogy ne maradhass le az oldallal kapcsolatos legújabb hírekről, információkról: Rejtvenyjatek.hu a Facebookon

Minden jog fenntartva © 2023, www.rejtvenyjatek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Kapcsolat: info(kukac)rejtvenyjatek.hu | WebMinute Kft.