Agytorna itt és egyebütt

Új hozzászólás

❮❮ ... 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 ... ❯❯
262. Isabel2017. ápr. 25. 16:19
Szia Manzsu, köszi a tippet. Kerestem ezt a helyet, de egy általános lista jött be a békéscsabai szálláshelyekről. Úgyhogy már ki is vettem egy 4 ágyas szobát 7200-ért. Csak a térképet hiába nézem, nem találom a verseny helyszínét a szálláshoz képest. Feltehetően nem a központban van, de majd telefonál nekik a nővérem (ő ingyen teszi ezt), hogy pontosítsa. Ráadásul ha lenne még két fő, aki szállást keres, a szobaár rendkívül olcsó, persze az üdülési adó nincs még benne, párszáz forint. Ha mégis nagyon kiesne a város peremére és mondjuk nincs helyi buszjárat sem, ezt még bőven lemondhatom és keresek mást. Kínálat bőven van. A legolcsóbb az lenne, ha aznap visszajönnénk ide hozzám, hajnalban meg vissza, de azért ennyit még ki tudunk fizetni, csak föl kell kelni vasárnap 4 órakor. Ez se gond, sokszor megtettük más kirándulásoknál.
(válasz Manzsu 261. hozzászólására)

261. Manzsu2017. ápr. 24. 11:21

Szia Isabel! Akkor tényleg tartalmas programba volt részetek Siófokon. Az sem mellékes, hogy a nővéreddel voltál.

Békéscsabán az Aliz Vendégház aránylag olcsó hely, szállás szempontjából.Központban található, 8 szobás panzió. 3500-4000 Ft/fő körül van a szállás költsége egy éjszakára. Nézd meg a neten!

(válasz Isabel 260. hozzászólására)

260. Isabel2017. ápr. 24. 10:11

Szia Manzsu! eltűntem egy időre, lenn voltam Siófokon, rengeteg program volt (nyugdíjas klub 25. évfordulójára hatalmas ünneplés, pénteken játékklub). Otthon is mindig játszottunk szókirakóst (scrabble), ezt Mari nagyon szereti, igaz, én is.

Sokat gondolkoztunk Békéscsabán, mivel iszonyú messze van, főleg Marinak. Másik, hogy most nem soroltak föl szálláslehetőségeket a honlapon. Úgyhogy keresnem kell az interneten valamit, de Mari csak az olcsó szállásokra hajlandó menni. (Jó, én se szeretek szállodában 7-8 ezer forintokat kiadni, de én jobban kiadom, mert ez az egyetlen luxus az életemben.) Ha nem sikerül, azt is megtehetjük, hogy aznap visszajövünk Budapestre, Mari nálam alszik, másnap meg hajnalban vissza, hogy a 10 órás csapatversenyt elérjük. Ugyanis a még Sárváron alakult csapatunk tagjait nem hagyhatjuk cserben, ha már olyan kedvesen kialakultunk.

Sokat fejtettem papíron mostanában, most fejtek egy kicsit itt is.

(válasz Manzsu 244. hozzászólására)

259. Maria542017. ápr. 24. 09:42
.....mert minden rosszban van valami jó is. Az ilyen "baklövéseimnél" azzal szoktam vigasztalni magam, hogy kicsit nosztalgiázom, kezdőnek érezhetem magam.
(válasz Manzsu 257. hozzászólására)


258. Izlandilinda2017. ápr. 24. 09:40

sok mindent nem értünk nemcsak itt nem, másutt sem. Persze most az "itt" a lényeges téma.

Én egyébként nem figyelem, csak teljesen véletlenül tudom meg, néha, egy bizonyos extra kérdésére. Nem tudom a pontos nevét az extrának, többféle is van, nyilván mindet ismeritek. Hogy éppen ki szerzett tegnapelőtt legtöbb pontot. Máskor eszembe sem jut, inkább fejtek, mert be akarom hozni a lemaradásomat.


257. Manzsu2017. ápr. 24. 06:50
Igazad van Sutyik, az előzmény hozzád kötődik. A szabály módosítása viszont a másik játékostárshoz.Nem csak Te, senki nem ismeri fel közülünk azt a "törvényszerűséget" amivel rendszeres időközönként lehet napi ötszázezer pontot szerezni.De nem is baj, én sem ezért játszom.Az elmúlt egy hónap alatt két alkalommal is igen csak hátrányos helyzetbe hoztam magam pontszerzés tekintetében.Először "véletlenül" eldobtam az összes extrámat, kb.5-6 nap kellett mire újra helyrerázódtam, addig napi 2-3000 pont volt a jutalom. A másik eset éppen hozzád kötődik. Volt egy 30 alatti extrát nem kaphatsz kártyád, nekem meg egy "fejts meg 8 titkos rejtvényt" küldetésem.Cseréltem veled, mielőtt kijátszottam volna a küldetést. Így a cserével az is eltűnt, persze előtte eldobtam a 40 alattit korlátozó kártyát is.Mégis jól éreztem magam, mert jó pár titkos rejtvényt kaptam és fejthettem, igaz küldetés nélkül. De nem maradt jutalom nélkül, az érmeim száma gyarapodott.
(válasz Sutyik 255. hozzászólására)

256. Maria542017. ápr. 23. 22:10

Remélem, nem leszünk letiltva arról, hogy egymás "lapjait" figyeljük és segítőszándékkal a fórumon megírjuk, ha jó lapjaink vannak a cseréhez. Vagy ne adjak tippeket?

Mindegy! Játsszunk tovább és élvezzük, amit szeretünk benne.


255. Sutyik2017. ápr. 23. 21:24

Bocsi, Manzsu! Ha emlékszel, a szabálymódosítás előzménye miattam indult. Az említett játékostárs hozzászólása miatt történt viszont a módosítás.

Egyébként én már az előző szintükön is felvetettem a kérdést: hogyan lehet minden 5. napon kb. 500 e pontot gyűjteni. Főként úgy, hogy akkor még rendszeresen ránéztem, milyen extrákat kaptak a rejtvények után. Fel is tettem a kérdést, olyan választ kaptam, ami - úgy tűnik - nem csak az én számomra - nem jelentett megfejtést.

Én elfogadtam, én vagyok a vak/analfabéta/hülye, aki nem látja a "törvényszerűséget". Főleg azok után, hogy én is kipróbáltam a napi 30-akárhány rejtvény megfejtését, beletörődtem. Mert engem - már - nem érdekel, inkább a saját, átlagos fejtésem és eredményem.

(válasz Manzsu 253. hozzászólására)

254. Raziel2017. ápr. 23. 20:50
Szerintem ugyanarra gondolunk.
(válasz Manzsu 253. hozzászólására)

253. Manzsu2017. ápr. 23. 20:35
Kedves vagy Raziel. Akkor engem nagyon bántott a dolog, mert nem hiszem, hogy azzal, hogy éltem a játék adta lehetőséggel olyan bűnt követtem el, amiért azonnal módosítani kellett a szabályokat. Nekem is furcsa, hogy sokszor egy-egy felvetett kérdésre napokig várjuk a választ vagy a közbenjárást,ami érthető hisz a szerkesztők sem ülhetnek mindig itt.Akkor viszont egy órán belül megszületett az új szabály. Talán nekem is hasonló gondolatom lehet mint Lindának,persze nem tudom ő mire gondol.
(válasz Raziel 252. hozzászólására)

252. Raziel2017. ápr. 23. 20:25

Elnézéseteket kérem, hogy ezen a topikon írok, de akkor is most is messzemenően Manzsu mellett álltam és állok. Ami bosszant az az, hogy egy játékos miatt közel 4000 játékos lett megbüntetve.

Azon úgy elgondolkodtam, hogy az én bajomra miért nem reagált azonnal a főnök, és persze azóta sem.

(válasz Izlandilinda 251. hozzászólására)

251. Izlandilinda2017. ápr. 23. 20:08

Nekem van egy saját teóriám erről, de nem publikus. Mert az is lehet, hogy nincs igazam, hiszen nem láthatunk a színfalak mögé.

Amennyit naponta fejt (csak 2-3 napot néztem vissza), abból elég nehéz összehozni, akárhogyan számolunk. Hacsak az ő szintjén nincsenek még olyan extrák, amiket még ti sem ismertek. Az érdekes a számomra az, hogy múltkor figyeltem, mennyire ágált Manzsura, pedig ő is csak kihasználta a lehetőségeit, ha egyszer megvoltak adva.

Egyébként számomra még az is érdekes, hogyan tudta meg, hogyan szerezte Manzsu a pontjait. Vagyis, honnan tudhatta, Manzsu hányszor cserélte le játékostársa lapjait aznap.

És miért szólt? miközben ő meg félmilliókat szed össze.

Na, nem szóltam semmit.

(válasz Maria54 249. hozzászólására)

250. Zsuzsimama2017. ápr. 23. 19:53
Pedig nagyon kíváncsi lennék a "titokra" :)
(válasz Maria54 249. hozzászólására)

249. Maria542017. ápr. 23. 18:28
Talán. De nem tartom valószínűnek. Sajnos, nem árulja el a titkot.
(válasz Izlandilinda 248. hozzászólására)


248. Izlandilinda2017. ápr. 23. 18:26
Nagyon diplomatikus vagy és jóindulatú, jóhiszemű. Ha egyszer én is odajutok, talán én is megtudom ezeket.
(válasz Manzsu 247. hozzászólására)

247. Manzsu2017. ápr. 23. 16:12
Igen, ő volt és a szerkesztők azonnal hoztak is egy új szabályt a más játékossal való cserére vonatkozóan.Az előző napi pontszámot adó extrába csak a fejtésért kapott ( kék csík) pontok számítanak bele. Még, ha van is állandóan egy duplázó akkor is számomra felfoghatatlan, hogy lehet minden ötödik-hatodik napon ennyi pontot gyűjteni.Persze az is lehet, hogy azon a szinten már minden elképzelhető. Az extrákat látva viszont azok között nincs olyan amilyent mi nem kaphatunk. Én csak gratulálni tudok neki, nagyon ügyes akárhogy is csinálja.
(válasz Izlandilinda 246. hozzászólására)

246. Izlandilinda2017. ápr. 23. 15:25
még az előzőhöz: megnéztem, ráadásul csupa 100 %-os rejtvénye van, igaz, csak két oldalt néztem meg. Magamhoz (mint szkeptikushoz) mérve már ez is elég érdekes, de persze lehetnek tökéletes teljesítményt nyújtó emberek, akik minden rejtvény után kapnak egy előző napi pontszámot adó extrát, meg mondjuk egy duplázót. Aztán van egy extrájuk is mindig, ami a legutolsó extrát is duplázza. Szerintem csakis így lehetséges, de azon a szinten, amin ő van, már minden elképzelhető. Én meg olyan lassú vagyok, mint egy nyugdíjas teve, ráadásul egyre többet is hibázok.
(válasz Izlandilinda 245. hozzászólására)

245. Izlandilinda2017. ápr. 23. 15:05
jól emlékszem, pont ő volt az, aki téged bizgatott amiatt, hogy mennyit kerestél?
(válasz Manzsu 243. hozzászólására)

244. Manzsu2017. ápr. 23. 13:36
Szia Isabel! Elmúltak az ünnepek, már nálunk kisvárosban sem sokan járnak locsolkodni.Vasárnap nem voltunk itthon, a férjemmel, a fiammal, lányommal és a kisebbik unokámmal Esztergomba voltunk.Előtte szombaton családi ebéd volt( a menyem Csilla) az ő névnapját tartottuk.Így gyorsan elszaladtak a napok.Láttam már beneveztél Békéscsabára a versenyre.Nekünk mindig csak az utolsó napokban dől el tudunk-e menni. Néztem a táblázatot most úgy tűnik teljesen más számolás van. Nem az összeadott pontok alapján van a helyezési sorrend.Nagyon nem mélyedtem bele, de feltűnt, hogy nem a megszokott.Vége a tavaszi szünetnek, gondolom több időd lesz most már fejteni.
(válasz Isabel 241. hozzászólására)

243. Manzsu2017. ápr. 23. 13:27
Szia Linda! Nem csak tegnap előtt kapott ennyit, hanem előtte pár nappal is ötszázezren felül kapott.Ha megnézed a piros grafikonját, akkor látod, hogy nagyon szabályosan öt-hat naponként kimagaslóan sok pontot kap.Ezek szinte mind kétszázezren felüli értékek, de nem ritka az ennél magasabb pontszám is. Én már régebben írtam a kávéházba, hogy ezt senki közülünk nem tudja ilyen szinten megcsinálni. Biztos van valami mottója, amire eddig csak ő jött rá.Viszont az is igaz, hogy sokat fejt.
(válasz Izlandilinda 242. hozzászólására)

242. Izlandilinda2017. ápr. 23. 10:12

Majd hanyatt estem tegnap este, lbaba több mint ötszázezer pontot kapott tegnapelőtt-előtt. Ezt hogy csinálják?

Egyébként szia Isabel és Manzsu meg aki még néha bejár. Egy-két nap szünetet kellett tartanom meló miatt, de azt látom, hogy Isabel sincs már régóta. Na majd írok emailt is vagy benézünk, itthon vagy-e.


241. Isabel2017. ápr. 16. 11:20

Azt hiszem, tavaly is volt egy, lehet, hogy pont a békéscsabain az is? mert csak egy alkalommal rejtvényelt.

Fura egyébként, hogy különböző időkben voltak az iskolai szünetek, mi is meglepődtünk.

Én is kellemes és szép húsvétot kívánok. Nálunk nem az egész család jön össze, most csak az idősebb lányom jön a párjával. A kisebb gondolom, a holnapra készülődik, mivel a párja családja még tartja a locsolási szokásokat, így a lányomnak sok a dolga. Apa elmegy Danival, a lányok meg várják a fiúkat. Nálunk már nagyon régen nem szokás, különben is eléggé szétszóródott a család.

(válasz Manzsu 240. hozzászólására)

240. Manzsu2017. ápr. 15. 08:15

Szia Isabel!Hallottam, hogy van egy új rejtvényszerkesztő,aki fog készíti rejtvényeket a versenyekre, de a nevére már nem emlékszem.

A héten akkor jól kiunokáztad magad, nálunk szünet csak csütörtöktől volt.Az én unokáim már nagyok és otthon is jól meg vannak egyedül, ha anyuka dolgozik.

Kellemes húsvéti ünnepeket kívánok,kevés házimunkával, legyen időd azért rejtvényfejtésre is.

(válasz Isabel 237. hozzászólására)

239. Izlandilinda2017. ápr. 14. 18:42
És milyen érzés a ráját simogatni? mert gondolom, azért te is megpróbáltad!
(válasz Isabel 237. hozzászólására)

238. Maria542017. ápr. 14. 18:01
Ráját mi is simogattunk az Állatkertben. Illetve csak az unokák, én nem.
(válasz Isabel 237. hozzászólására)

❮❮ ... 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 ... ❯❯Facebook ikonKövess minket a Facebookon is, hogy ne maradhass le az oldallal kapcsolatos legújabb hírekről, információkról: Rejtvenyjatek.hu a Facebookon

Minden jog fenntartva © 2024, www.rejtvenyjatek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Kapcsolat: info(kukac)rejtvenyjatek.hu | WebMinute Kft.