Agytorna itt és egyebütt

Új hozzászólás

137. Isabel2017. febr. 13. 14:48

Ha csinálnának még kb. öt új extrát, amit megismerhetek/tünk, még le tudnám tiltani az aukciótiltó átkot meg a 30 %-osat. Ezek a legutálatosabbak.

Viszont, nem tudom, voltál-e már olyan helyzetben, hogy volt egy két-átokfeloldó extrád, de csak egy átkod, mondjuk egy olyan, ami eltünteti minden extrádat, sőt megkapod azok értékének háromszorosát. Aztán bejön vagy az "ördögextra" én csak így hívom a 666-ast (másik nevén bombaextrát, ami három nap múlva csap le, ha addig nem tünteted el). Vagy nem ez jön be, hanem egy olyan átok, ami szerint választhatsz akármilyen átkot a kapott helyett. Én akkor mindig ezt az ördögöt választom. A feloldó extrával mindkettőt eltüntetem, megkapom azok értékének 3x-osát. Elég világosan írtam le ugye? már nem egy esetben sikerült így manővereznem.

(válasz Manzsu 131. hozzászólására)

136. Isabel2017. febr. 13. 14:29
Ismered a pénz (ez esetben a tapasztalati pontok) áramlásának a törvényét, ugye? akkor jó...:-)
(válasz Zalanakobor 135. hozzászólására)

135. Zalanakobor2017. febr. 13. 11:43
Most pont én is vánszorgóban vagyok. Én is szeretem a titkos rejtvényeket (már nagyon sokat csináltam, így mindig ezren felüli pontokat kapok értük). Tehát kidobtam a 40-en aluli pontokat hozó extrát, közben nem vettem észre, hogy épp nincs 30-on aluli pontokat hozó. Ilyenkor meg persze soroznak a miniextrák, én már csak így hívom ezeket. És ki tudja meddig, ráadásul megfigyeltem, hogy ilyen esetben egyáltalán nem kapok olyan jutalomextrákat, hogy annyi tappontot kapsz, amennyit tegnap kerestél satöbbi.
(válasz Isabel 130. hozzászólására)

134. Isabel2017. febr. 12. 11:19
most várom elsőszülöttemet, ezért kicsit izgatottan fejtek, nem tudom, mikor kopogtat. Emiatt megint elcsesztem valamit. Két átkom volt, az egyik a gyönyörűséges bomba. Bejön egy átokfeloldó, ezzel tizenegy extrám lett. Előre örülök, hogy kidobhatom ezt az átkot, erre mit csinálok? kitörlöm a megmentő extrát. Most jöhetne Matula bácsi, hogy leszúrjon: "mámeg - mámeg kapkod!"
(válasz Manzsu 131. hozzászólására)


133. Manzsu2017. febr. 12. 08:23
Azt hittem a ROE oldalára néztél be, és ott szerettél volna regisztrálni, de már egy nap után betelt a létszám. Most már értem, hogy a helyszínen voltál.Nem csodálom, hogy nem találtad meg meg Isabelt, tényleg nagy tömeg volt. Én is elvittem egy szegedi rejtvényfejtő társamnak a pécsi versenyen leadott és visszakapott borítékját, de őt sem találtam meg.Igaz nekem már a nagy terembe nem jutott hely. A verseny végén láttam a lépcsőn lefelé szaladni, de már nem tudtam elérni.Az eredményhirdetést meg én sem vártam meg.Ne sajnáld, hogy nem sikerült versenyezni,nekem sem jött be a versenynek ez a fajtája.
(válasz Zalanakobor 132. hozzászólására)

132. Zalanakobor2017. febr. 11. 20:39
De hiszen írtam, hogy benéztem! vagyis ott voltam. Iszonyú tömegek voltak, így Isabelt se találtam meg és mivel nem írtam meg neki előre, hogy benézek, meglepinek szántam, hát ezért nem is keresett. Folyton jöttek-mentek mindenhol, az előtereket meg te is ismered, fele asztal, alig volt hely a mászkálásra is. Mikor kiderült, hogy számomra ott nem nő fű, eljöttem. Nem is jöttem haza, inkább elmentem Lindának segíteni, mert olyan a munkája, hogy vasárnap is dolgozni kell. ebbe a sikertelenségbe sem haltam bele...
(válasz Manzsu 126. hozzászólására)

131. Manzsu2017. febr. 11. 10:50
Szia! Ez benne az izgalom, én is voltam hasonló helyzetben. Volt amikor figyelmetlen voltam és felhasználtam azt az extrámat ami minden extra eldobását vonta maga után.A gyűjtögetést elölről kellett kezdeni, 4-5 napig napi 1000-2000 pontot tudtam csak összeszedni.Aztán csak kikecmeregtem belőle. Látom Neked is alakul, a 80%-os már meg van.Soha ennél nagyobb szomorúság ne érjen!Kezdőként sokan nem tudtuk, hogy csak az átkokat érdemes letiltani.Én is legalább 8-10 olyan extrát tiltottam le,amik nem az átkok voltak. Így most még bőven vannak átkok amik meglátogatnak és úgy néz ki még sokáig meg is maradnak.Kellemes hétvégét,jó fejtést, sok pontot és jó extrákat kívánok!
(válasz Isabel 130. hozzászólására)

130. Isabel2017. febr. 10. 19:12

az előzőekhez: most végre jött egy vásárlásra jogosító extra, de nem volt aukciópontom (előző átok hatására). Végre összejött valami 200, és nem sokkal később egy ezüst vásárlását engedő extra. Egyetlenegy extra nem volt az aukción! na, csináltam még néhány rejtvényt, közben mindig megnéztem, hátha már jött egy. Nem jött, viszont jött egy átok, miszerint nem használhatom az aukciót.

Na és nincs se 80 %, se 40 %, se 20 % plusz pontot adó extrám, ezeket is úgy vesztettem el menet közben, hogy bejött két-három átok is, viszont azt feloldó nagyon ritkán. Tehát muszáj volt kidobálnom. Most tehát úgy vánszorgok, akár kezdő koromban, egy hosszú rejtvényért jó ha kapok 160 pontot. Na de hinta-palinta. Csak ilyen még nem volt, azért kissé szomi vagyok. Mert mire végre bejön az aukció használatát tiltó átokra egy feloldó, lehet, hogy kapok még egyet, ami még azt a 200 aukciópontomat is eltünteti. Most iszom a levét annak a tudatlanságnak, ami még kezdő koromban volt: hogy nem tudtam, milyen extrákat kell letiltani.

(válasz Isabel 129. hozzászólására)

129. Isabel2017. febr. 10. 17:01

Nem, inkább ha jött, igyekeztem gyorsan megválni tőle. Szeretem a titkos rejtvényeket, mert őszintén szólva a többi már kezd unalmas lenni. Ugyan nem számolom, de naponta legalább ugyanannyiszor bejön, amit már fejtettem. Azokban legalább van kihívás, és ahánnyal többet fejtek, mindig 5-tel több pontot kapok. Ráadásul ha van olyan extrám, ami a titkosok pontjait megduplázza, egyenesen örülök.

Én is küldetésben vagyok már több napja, csak öt extrát kell vennem, de nem vagyok rá képes. Mert vagy nem jön egy ilyen extra, vagy ha jön is, van egy átkom, ami azonnal elviszi. Most már csak egy kéne, de akkor is csak pár ezret kapok. Igyekszem duplázó extrákat megtartani, de hülye átkok ha bejönnek és maradnak, foglalják a helyet, muszáj másokat eldobni.

Olyan küldetések is jönnek, amilyeneket soha nem vállalnék, mint pl. Válaszolj minden nap helyesen egy kérdésre! mivel csak tippelni lehet, egy próba után soha nem vállalok.

Hát jó játékot!

(válasz Manzsu 128. hozzászólására)

128. Manzsu2017. febr. 10. 08:57

Eldobtad a "nem lehet 40-nél kisebb értékű" extrádat, nem emiatt kapsz most rosszabb lapokat?

Én is egész héten készültem papíron olaszokat fejteni, de végül mindig itt ragadtam a gépnél.

Most van egy küldetésem,( minden nap több pontot kell szereznem, mint az előző napi)így van ösztönzés a több fejtésre.

(válasz Isabel 127. hozzászólására)

127. Isabel2017. febr. 9. 16:20
Néhány napja alig csörgedezik nálam valami "bevétel". Tegnap is hány rejtvényt megcsináltam, de vesztemre kijátszottam olyan extrákat, melyek miatt a többet hozók elvesztek. Nem kapok újakat, illetve kapok, csak nem érnek sokat. Érdekes, hogy papíron is lenne mit fejtenem, a hétfői klubból is hazahoztam egy-két kevertet meg félig kevertet, és leülök, és mindjárt csukódik le a szemem. A képernyős fejtés valamennyire ébren tart.

126. Manzsu2017. febr. 9. 13:24
Szia Zalanakobor! Igen, sajnos egy nap alatt betelt a létszám, már másnap nem lehetett regisztrálni.Esetleg, ha a verseny napján oda jöttél volna a helyszínre és a meg nem érkezett regisztráltak helyére bekerülhettél volna. Biztos volt olyan, aki jelentkezett, de valami oknál fogva nem tudott még sem elmenni. Én is először voltam a Füles napi versenyen,egyszer majd sikerül Neked is bejutni.
(válasz Zalanakobor 125. hozzászólására)

125. Zalanakobor2017. febr. 9. 10:59
Szia Isabel és Manzsu! már rég voltam itt, mivel nem volt miért. Gratulálok nektek a tavaly és most elért eredményeitekhez akkor is, hanem volt dobogós, hiszen nem ez a fontos. Mellesleg én is benéztem, mivel bp-i vagyok, sőt regisztráltam is volna, ha nem lett volna már másnap lezárva a regisztráció. Így várólistára kerültem, csakhogy így se kerültem be. :-) majd egyszer

124. Isabel2017. febr. 7. 12:17

ÁHÁ! mivel pont középen, felül volt, elkerülte a figyelmemet! emlékszem, korrektor koromban mindig azon vihogott mindenki, hogy általában a legszembetűnőbb helyeken maradnak benn hibák(címben például), illetve azokat nem vesszük észre.

Hát mindenesetre hibámmal eléggé hátra kerültem, előttem kettővel a nővérem a szigetesben. Nem vitás, hogy neki mintha még élesedne is az agya, én viszont egyre inkább felejtek, illetőleg nem figyelek rendesen. Az is erre utal, hogy tegnap rosszul írtam ide, nem egy, hanem négy hibám volt az egyikben, míg a szigetesben hét. Pedig azt megelőzően néztem meg!!!

Na, előre a legelőre, hogy egy régi slampos szólást idézzek.

(válasz Manzsu 123. hozzászólására)


123. Manzsu2017. febr. 7. 08:12

Szia Isabel! Már fenn volt az eredmény amikor Neked írtam. Onnan gyűjtöttem ki azt a kis " "statisztikát."

Csapatban mi nem a minősítés miatt nem fogunk indulni,hiszen van egy amúgy is mindig haladóba induló versenyzőnk és otthon a klubba páran csak ilyen típusú rejtvényeket fejtünk. Az ok, hogy két napos versenyt nem vállalunk, és így marad csak az egyéni.Két napos versenyre nem tudnánk bérelt járművel menni, a tömegközlekedést és ott alvást a jelenleg versenyzők egyike sem vállal.Tavaly egy csapatversenyen voltunk, ami hozzánk közeli településen ( Hevesen) volt.

(válasz Isabel 122. hozzászólására)

122. Isabel2017. febr. 6. 20:34

szia Manzsu, hát pontosan nem tudom, de már eléggé untuk a várakozást. Köszi a gratulációt, de nem tudom, honnan tudod, hol végeztem, mert még nincs fönn az eredmény. A borítékra nem írták rá egyébként, és persze csak a 6. helyezettől visszafelé kaptak oklevelet, illetve az első kupát. És nem is mondták be, hány hibával stb., hiszen ha jól hallottam, 250 emberről volt szó, 17 kategóriában (vagy 15). Én csináltam egy félig kevert olaszt, nem volt könnyű, egy óra és 20 perc alatt lett kész, viszont nem volt benne hiba. A másik a rejtvénysziget volt, ami bár az erősségem, de most lett 7 hibám. Nővérem is hasonló hibaszámmal végzett, de hogy hányadikok lettünk, csak akkor tudjuk meg, ha meglesz a táblázat. Ennek nincs is a helyszínen jelentősége. Mindketten ezzel a 2 rejtvénnyel húztuk ki a 3 órát, bár én szerettem volna még a Nyelvi játékokat is. Hoztam egyet, mert rengeteget nyomtak és a végén osztogatták is szépen.

Nekem szerencsém volt eddig, mindig kaptam a nagyteremben helyet és egészen jól láttam. Viszont a háromórás agymunkától úgy kikészültem, hogy tántorogtam a fáradságtól. Úgy emlékszem, régebben nem voltak más kis termekben versenyek, viszont mivel egyre nő a jelentkezők száma, gondolom, jól jött a plusz bevétel. Ezekből tudják kicsit megajándékozni az ingyen dolgozókat, vagyis mindenkit, hiszen a szervezéssel foglalkozók amolyan szeretetszolgálatot végeznek. Senki nem kap pénzt, a rejtvénycsinálók sem, csak a költségeiket fedezik, ez érthető.

Van egy ... Richárd nevű fiatal gyerek, az tavaly öt kupát vitt el, más versenyen nem szerepel, csak ide jön el mindig. Így persze nincs minősítve, azt csinál, amit akar, s ha szabad idejében eleget fejt valaki skandinávot, hagyományosat és egyéb nagyon könnyűeket, ráadásul jó logikával rendelkezik, a könnyű rejtvényeknél viheti a pálmát. Most úgy emlékszem, nem volt öt kupája, talán egy sem, de azért kétszer legalább hallottam a nevét.

Én épp most regisztráltam föl (másodikként) Sárvárra, reggel még nem volt fönn a honlapon. Azért is megyek, mert a szfv-iak vezetője már megrendelte az állandó versenyzőknek a szállást, ami meglehetősen olcsó. És hát nekünk nincs olyan túl messze, na és a másnapi csapatversenyen is részt veszünk.

Egyébként egyre több siófokit érdekel a dolog, köszönhető ez Mari iszonyatosan jó szervezőképességének, no meg a jelentős helyi "nyugdíjasfelhozatalnak". Akik örülnek bármilyen programnak. Most is többen jöttek fel, néhányan csak körülnézni.

Igen, végül is az jár jól, aki minden versenyre el tud menni, sokkal több az esélye, még ha csak a nyolc legjobb eredményt is veszik majd a végén figyelembe. Én itt az ország közepéről ezt meg tudom tenni, ennek ellenére tavaly egy versenyt betegség miatt kihagytam. Remélem, az idén sikerül megcsinálnom. Hát, ha feljöttök egyszer majd a haladóba és csapatot is csináltok, már talán érdemesebb lesz ezekre a messzibb lévő versenyekre is elmenni.

(válasz Manzsu 121. hozzászólására)

121. Manzsu2017. febr. 6. 14:37

Szia Isabel! Hány órakor volt tegnap az eredményhirdetés? Én fél 3 után eljöttem. Fél 10-kor már Pesten voltunk, a gyerekeknek 11-12-ig volt egy programjuk.Így előtte is volt másfél óra szabad,meg utána is lett még két és fél óra. Nem akartam, hogy tovább várakozzanak, ráadásul volt velünk egy kislány,aki már eleve betegen jött el.Ezen a versenyen most voltam először, de azt hiszem többet nem szeretnék menni. A nagy terembe már nem jutott hely, oldalt a kis terembe ültünk, ahol jóval gyérebb fény volt, a jó látási viszonyok nekem ( mint másnak is) fő szempont. Elég kimerítő három órán át folyamatosan koncentrálni. Három rejtvényt adtam le, a skandinávot, az olaszt és a nyelvi játékokat.Azt tapasztaltam, amit mondtál is, hogy a dobogósak között sok volt az újonc, ez főleg a könnyebb rejtvényekre jellemző.( pl. a skandinál a 2 és 3. könnyű perceknél mind három helyezett újonc volt) ők nem járnak versenyekre,de gyorsak és ügyesek. Az olasznál és a félig kevert olasznál is az első két helyezett újonc lett.Én csak gratulálni tudok nekik, és ilyenkor látja az ember a versenyeken való részvétel az csak egy dolog,( idő, pénz és fizikai erőnlét kérdése). De vannak sokan jó és gyors fejtők, akik ugyan nem járnak országos versenyekre, mégis viszik a prímet.A kevert olasznál, a vonal vadászatnál,a logikai, a kvíz és nyelvi játékoknál viszont a dobogón minősített versenyzők végeztek.

Gratulálok Neked és nővérednek a Ti elért eredményetek is nagyon szép!

Sárvár lesz a legközelebbi verseny, nekünk az 340 km. Tavaly voltam, de nagyon messze van. Mivel nem alszunk ott közel 700 km-t egy nap kocsikázni egy nem túl kényelmes kisbuszban nem igazán vonzó. Viszont tudom, ha kimaradnak versenyek, akkor nagyon nehéz a többiekkel ringbe szállni a pontszerzésben.Majd eldöntjük a klubtársaimmal mi lesz ez évi tervünk, vállaljuk-e a versenyzést.

(válasz Isabel 120. hozzászólására)

120. Isabel2017. febr. 4. 09:26

kedves Manzsu, utódaink igénybevételével kapcsolatban kissé hasonlóak vagyunk. Nekem azt mondják viszont, hogy nyugodtan szóljak, legfeljebb azt mondják, hogy abszolút nem lehetséges a segítség. Viszont ezt ők döntik el. Például itt van a nagyobbik lányom, nemrég vett saját kocsit, mert villamosvezető és mivel a párja is az, néha nagyon nem tudják megoldani, ki viszi el a másikat, ha nagyon korán kelnek. Mondta ugyan, hogy majd engem is elvisz, ha úgy adódik, viszont még nem adódott úgy. A belvárosban még kevésbé tájékozott, ugyanis hiába vizsgázott le 1994 telén, azóta nem ült kocsiba (a villamosvezetés más). Mikor a kórházba illetve onnan haza kellett jönnöm, mindig megkérdezte, segítsen-e, de csak gyalog vállalta volna.

No de most szerencsére mégis össze tudja kötni más programmal, még ha az nem is lenne egész napos. És ha nem várod meg az eredményhirdetést, akkor pláne rövid időről van szó. A többiek szívesen elviszik neked a kupát!:-) csak akkor nem lesz rólad fénykép, és az is olyan jó tud lenni!

Hát sajnos, a csúszós idő nekem is teljesen hazavágta az elsejei programomat. Utólag mondtam is a háziorvosnak, hogy mégis el kellett volna mennem taxival. Ő viszont megdicsért, mert azt mondta, a taxiig menve is bőven elcsúszhattam volna, nem is beszélve, hogy ez a dolog két különböző kórházat érintett, akkor is át kellett volna mennem egyikből a másikba. A vicc ebben az, hogy aznap kora délután már teljesen tiszták voltak a járdák, tehát el tudtam menni a gyógyszertárba. Persze sok helyen jégpálya volt, de lakott terület lévén sok helyütt már szépen járható volt, csak vigyázni kellett.

Tehát holnap, ha más nem jön közbe, találkozunk!

(válasz Manzsu 119. hozzászólására)

119. Manzsu2017. febr. 2. 15:32
Szia Isabel! Nem szívesen veszem igénybe a fiamat, mert olyan munkakörben dolgozik, hogy szombaton sincs szabadnapja. A heti egy vasárnap meg a családé, a ház körüli munkáké és a pihenésé legyen.Tudom, hogy azt mondja, hogy szívesen elvisz, de azért csak egész napos elfoglaltság ez.Most egy-két órás közös programjuk van a gyerekekkel, emiatt is mennek Pestre.Nem tudom meg várom-e az eredményhirdetést, mert nem szeretném, ha sokáig kellene rám várakozniuk. Gondolom 3 óráig elhúzódik.Túl vészelted a csúszós napokat? Én ki sem mozdultam itthonról, holnap megyek gyógyszert íratni,gondolom reggel nem lesznek már síkosak az utak.Remélem vasárnap tudsz jönni a versenyre.
(válasz Isabel 118. hozzászólására)

118. Isabel2017. febr. 1. 13:01

Hát pont eltaláltad, Manzsu: részben volt sikeres és valamennyire meggyógyultam.

Azért jó, ha a fiad felhoz kocsival, én messze vagyok az ilyesmitől. Ti. csak tanúja vagyok hasonló családi segítőkészségeknek, nálunk ez nem divat. De ez nem panasz, hiszen sok nehézséggel is küszködnek utódaim.

Még mindig nem tudom, ott leszek-e vasárnap, a pénteki fejleményektől függ. Meg, lehetek őszinte? állítólag influenzajárvány van, és bár ezen a héten eddig még megúsztam, pedig többször voltam "társaságban".

(válasz Manzsu 117. hozzászólására)

117. Manzsu2017. jan. 29. 08:39

Szia Isabel! Örülök, hogy ismét itt látlak és írtál.Az meg még jobb, hogy részben sikeres volt a kórházi tartózkodásod és valamennyire meggyógyultál.Minden kis lépésnek kell örülni, hiszen nem várhatjuk el, hogy újra úgy érezzük magunkat, mit húsz éves korunkban. Pedig de jó is lenne!Szegény édesanyám volt hasonló véleményen, mint Te most.Neki a 90-es években minden évben be kellett feküdni egy tíz napos infúziós kezelésre. Mindig nagyon várta ezt az időszakot, úgy tekintett rá, mintha nyaralni menne.Nem kellett főzni, mosogatni és kiszolgálták, ellátták.Az igaz, hogy egy több ágyas kórteremben alkalmazkodni kell az ott levő szobatársakhoz. Akkor Te most jól kifogtad, ha ilyen "beszédes" embereket rendelt melléd a sors.Igen, vannak olyanok akik nem szeretnek olvasni, rejtvényt fejteni és hogy jobban teljen az idő elmondják minden bajukat, gondjukat, nem törődve azzal, hogy a másik embert ez mennyire érdekli vagy éppen nem-e pihenni szeretne.Én utoljára négy éve voltam kórházba pár napig egy kivizsgáláson.

Vasárnap a fiam felvisz kocsival Pestre, köszönöm a felajánlott segítséget, de most nem élek vele.

Ha mégis eltudnál jönni, akkor majd találkozunk. Kíváncsian várom, mint írtam is ezen az évente megrendezendő versenyen még sosem voltam.

(válasz Isabel 116. hozzászólására)

116. Isabel2017. jan. 28. 17:42

szia Manzsu, majd két hétig voltam bent, már itthon vagyok, de még vannak teendőim.

Tkp. ha leszámítjuk a ronda bajokat, egész "jó" egy ilyen befekvés. Nem kell a lakást fűtenem, nem kell bevásárolnom, főznöm és mosogatnom, mások felelősek azért, hogy meglegyen a napi gyógykezelés, ők tudják jobban, mit hogyan kell. Ráadásul kb. egyharmadáig meg is gyógyultam, és ez nem semmi. A lányaimat is gyakrabban láttam, mint egyébkor:-)

Hát nem igaz? mondjuk van egy hátulütője is, az ember kap egy vagy két szobatársat, akik közben változnak is. Aztán beszélnek, beszélnek, és neked muszáj odafigyelni. Elvittem egy 99 oldalas üres Kemény diót, és elhatároztam, hogy végigfejtem. Hát az első 36 oldal meg is lett, de ezek kezdő kemény diók, vagyis normál olasz. Úgy egymásra épülnek, bizonyára ismered ezt a kiadványt. De ezeket is csak úgy sikerült, hogy mikor hétvégére ketten maradtunk, pont ez a nő nem tudott beszélni, a torkával volt gond. Igaz, végig ott volt és csúnya dolgokat csinált. Aztán még kiolvastam két Hihetetlen magazint, ezekről eddig nem is tudtam, a ház ingyenkönyvtárából vettem kölcsön. Nagyon érdekes volt! igaz, ilyen irányú tevékenységet csak akkor tudtam csinálni, ha bőbeszédű szobatársaim épp kezelésre mentek, vagy: én nem voltam kezelésen-vizsgálatokon, illetve ha egész véletlenül azok nappal kissé elszundítottak. Illetve, a többesszám úgy néz ki, hogy volt ez a néma nő, és csak a harmadik beszélt, meg néha én is, ha szóhoz jutottam.

Aztán gondoltam, a rejtvénylap utolsó oldalain lévő nehezebb rejtvényeket is megfejtem, de nem tudtam rendesen odafigyelni, mindig volt valami.

Most még lesz egy esemény a jövő héten, ami miatt nem biztos, hogy részt tudok venni a vasárnapi versenyen. Ezért írd meg, végül hogy lesz a feljöveteled és hova, mert múltkor említetted, hogy esetleg valami családtagod hoz fel. Ha mégse és busszal jössz, megírom az útvonalat, hogy tudsz odamenni, ha én mégse mennék.

(válasz Manzsu 115. hozzászólására)

115. Manzsu2017. jan. 17. 11:48

Köszönöm szépen, én is nagyon örülök az elért eredménynek.Nekem is egy rejtvény hibátlan lett ( az olasz) a fordítottba egy hiba lett ( az is elírás, idenő helyett odanő-t írtam)és a harmadik rejtvénybe lett 3 hiba. Azokat viszont csak tippeltem, és nem jöttek be a tipp betűk.

Gondolkoztam a haladón,majd az első versenyig még meglátom.

Otthon vagy még vagy netán megjött az értesítés a kórházból? Én mindig csak azt kérem, hogy egészségünk legyen, mert akkor mindenünk meg van.Ezt akkor érzékeli legjobban az ember, ha beteg lesz, ilyen-olyan problémája adódik.

Kívánom, hogy mihamarább gyógyultan lehess itt ismét köztünk!

(válasz Isabel 114. hozzászólására)

114. Isabel2017. jan. 15. 21:26

Hát ez gyönyörű eredmény, gratulálok Manzsu! Országos első 10 közül a 3.! nagyon-nagyon okos vagy. Leírásod alapján el tudom képzelni, milyen nehéz volt, főleg a szokatlansága miatt. Mert ha végül is nem volt nehéz, meg kellett szokni, hogy másmilyenek. Szerencsére nyilván itt csináltál már jó néhány fordított meghatározású rejtvényt, így az segíthetett, még ha itt a megfejtés volt a fordított.

Igen, Mari 6. lett, egy rejtvénye hibátlan lett, E.I.é. A többiben jócskán volt hibája, de a többieknek is, így sikerült az első 10 közül a 6.-nak lennie.

Hát nagyon örülök nektek, egy klubbéli barátom is szép eredményt ért el. Nagy élmény ez, három hét múlva pedig jön a második.

Még egyszer nagy gratula neked, azt hiszem, érik/érne már a haladó kategória, nem?

(válasz Manzsu 113. hozzászólására)

113. Manzsu2017. jan. 15. 17:44
Szia Isabel!Hazaértünk szerencsésen. Minden kategóriában nehezen voltak a rejtvények.Nővéred szépen szerepelt,azt hiszem 6.lett.Ugyan annyi időre nem kettő,hanem három rejtvény volt mindenkinek.Nekünk is volt egy olasz, beleírva minden A betűt.Volt egy nehezített hagyományos, függőbe és vizsz-be is voltak meghatározások amiket fordítva kellett beírni.Harmadiknak egy hagyományos rejtvény volt, de sok nehéz, ismeretlen definíciókkal. Majd kellett keresni egy olyan értelmes hárombetűs szót ami nem szerepel a rejtvénybe, de a benne levő tíz szóhoz kapcsolva újabb értelmes kifejezésekké válnak. Ezt a rejtvényt S. Tamás készítette. Sikerült a 3. helyet megszereznem,a három rejtvényben négy hibám lett.( az elsőnek három).
(válasz Isabel 112. hozzászólására)
Facebook ikonKövess minket a Facebookon is, hogy ne maradhass le az oldallal kapcsolatos legújabb hírekről, információkról: Rejtvenyjatek.hu a Facebookon

Minden jog fenntartva © 2023, www.rejtvenyjatek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Kapcsolat: info(kukac)rejtvenyjatek.hu | WebMinute Kft.