Agytorna itt és egyebütt

Új hozzászólás

62. Manzsu2016. nov. 2. 07:02
Köszönöm szépen, Pécsre nem igen fogok elmenni, az tőlünk nagyon messze van.
(válasz Kévike 61. hozzászólására)

61. Kévike2016. nov. 1. 20:09
Sok sikert kivánok a pécsi versenyhez!
(válasz Manzsu 60. hozzászólására)

60. Manzsu2016. okt. 27. 11:15
Szia Kévike! A ROE (Rejtvényfejtők Országos Egyesülete) minden évben országos keresztrejtvényfejtő versenyt rendez különböző helyszíneken. Ebben az évben 15 verseny volt meghirdetve, a kiskunhalasi lesz a 14-ik, még ezen kívül Pécs van hátra november végén. Bárki benevezhet, négy kategóriában lehet indulni.( kezdő, haladó, mesterjelölt és mester. Az éves értékelésbe a 8 legjobb eredmény számít, így valaki minél több versenyre tud elmenni annál nagyobb az esélye, hogy az éves pontszerző táblán feljebb kerül.
(válasz Kévike 59. hozzászólására)

59. Kévike2016. okt. 26. 20:44
Milyen versenyekre jártok?


58. Manzsu2016. okt. 26. 15:59
Szia Isabel! Közben, a verseny után olvastam a facebookon, hogy nem volt meg az a járat Pestre amivel számítottatok volna haza menni és valahol a közelben sikerült ott aludni.Gratulálok a a nővéredben, igen láttam a képet, hogy elsők lettek.Haladóban is nagyon szép eredmény egy első hely. Mi is számítunk menni Kiskunhalasra, a busz meg van rendelve, most már csak az kell, hogy meg legyen a létszám.Most az országos listán kategóriámban 3. helyen állok, ha javítani nem is tudok, de legalább tartani jó lenne ezt a helyet. A többi klubtársam közül is 5 benne van az első húszban, nekik is drukkolok.
(válasz Isabel 57. hozzászólására)

57. Isabel2016. okt. 26. 15:27

szia Manzsu, bocs, hogy sokáig nem jelentkeztem, igaz, közben találkoztunk a versenyen. Nemsokára Kiskunhalas, ha minden igaz. Helló!

Ja, kérdésedre: én még nem csapatozok. Ui. Mari is MJ, ketten nem csinálunk csapatot, mert a csapatrejtvények mindig sokkal nehezebbek, nem bírnánk négyet megcsinálni. Ő viszont csinált, egész véletlenül volt három haladó, akikhez beállt. Azt hiszem, láttad is a facen, elsők lettek. Mari nagyon boldog volt, meg is érdemelte, bár ugye az haladó csapat volt, haladó rejtvényekkel, az meg neki mint a karikacsapás.

(válasz Manzsu 56. hozzászólására)

56. Manzsu2016. okt. 6. 19:50
Szia! Igen,megyünk. Pista már megrendelte a kisbuszt. Ott maradsz vasárnapra is a csapatversenyre?
(válasz Isabel 55. hozzászólására)

55. Isabel2016. okt. 6. 19:35
Sikerül szombaton jönnötök? én már megvettem a buszjegyemet.
(válasz Manzsu 48. hozzászólására)

54. Isabel2016. okt. 6. 19:34
szia, kicsit olvasgattam, micsoda pánik tört ki. Nyugi, majd rendeződik. Olvasom, hogy bár már te is tudsz játszani, nem számolja el a gép. Hát várj, még biztos nem tökéletes, de az lesz. Puszi Lindának (is).
(válasz Zalanakobor 49. hozzászólására)

53. Manzsu2016. okt. 6. 19:04
Nagyon szívesen!További sikeres és örömteli játékot!
(válasz Oncogito 52. hozzászólására)

52. Oncogito2016. okt. 6. 14:27

Köszönöm szépen!

Egyelőre csak a második szinten vagyok, két hete bukkantam rá erre a remek kis oldalra.

Tehát ezért eddig nem találtam küldetést.

Átnézem a súgót, köszi mégegyszer!

(válasz Manzsu 51. hozzászólására)

51. Manzsu2016. okt. 6. 13:57
Szia! Küldetést csak egy bizonyos szint ( 8. ) elérése után kaphatsz.Zöld színű kártya és egy-egy feladatot tartalmaz, ha elvállalod. Vállalás után, ha nem tudod teljesíteni csak 7 nap után dobhatod el.Bővebben róla a "Súgó" menüt megnyitva, és ott a "küldetések"-ig legörgetve olvashatsz.
(válasz Oncogito 50. hozzászólására)

50. Oncogito2016. okt. 6. 13:47

Sziasztok!

Én még új vagyok itt és szeretnék kérdezni.

Mi az a "küldetés" és hol lehet elérni?


49. Zalanakobor2016. okt. 5. 13:18
szia Isabel! nem tudok (többen nem tudnak) fejteni, most itt írok neked. Most látom, hogy függő lettem. Még jó, hogy nincs épp egy küldetésem, az is függő lenne.
(válasz Isabel 47. hozzászólására)


48. Manzsu2016. okt. 1. 18:58
Értem, azt hittem a kreolbőrű hölgyről írtál.A haladó csapatban Adrienn van élen, negyedik Marika lett.A lányodnak boldog kerek szülinapot!
(válasz Isabel 47. hozzászólására)

47. Isabel2016. okt. 1. 16:42

Manzsu, két csónakban evezünk:-) nem a B.J.-né az, aki a 4. helyezett lett, a papírtasakkal. De nem vagytok egymásnak bejelölve. Most kerestem azt a képet, de már napok elmúltak, ezer más került föl, nem találom. Lényeg, hogy a H csapatban az összesített tabella legtetején található.

Nem tudom, én még a hét legjobbra emlékszem, de lehet, hogy tényleg nyolc legjobb eredmény kell az összesítéshez.

Sajnos, az ózdi pont a lányom kerek születésnapjára esik. De megértő volt, és előtte való napon ünnepelünk. Nálunk az ilyen dolgok nagyon rugalmasan mennek.

(válasz Manzsu 46. hozzászólására)

46. Manzsu2016. szept. 29. 17:26
Néztem a facebookon a hölgyet, de fényképpel nem találtam ilyen nevűt( B.J-né)Ha jól láttam Neked sem ismerősöd.Hét legjobb eredmény kell, nem nyolc? Jó lenne még nekünk is eljutni legalább egy-két helyre az idén.Ózdra számítunk menni, a többi még bizonytalan.Sajnos messze vannak. Én rejtvényújságot ritkán veszek,Fülest sem.A Borsot a férjem veszi, abban van heti két alkalommal rejtvény melléklet. Ezekben van egy-egy olasz és kevert is ezeket szoktam megfejteni, az itteni rejtvényeken kívül. Nekem is kell szemüveg, anélkül sem írni, sem olvasni nem tudnék.Én 96-tól használok számítógépet,( akkor még csak a munkahelyen) 2000-től van itthon is, azóta az én szemem is rohamosan romlott.
(válasz Isabel 45. hozzászólására)

45. Isabel2016. szept. 28. 14:43

Ha be vagytok ismerősnek jelölve, láthattad is, ma föltette a fotóját.

Egyébként az is édes volt, hogy a legöregebb, a legfiatalabb is kapott kis ajándékot. Múltkor meg aki legelsőnek regisztrált, no az sem én voltam. Kis örömök ezek is.

Összenéztem az eddigi versenyeimen elért eredményeket, és nyilván tudod, hogy a végén a legjobb 7 eredmény lesz összesítve. Már öt elég jó eredményem van, gyakorolok a még hátralévőkre. A mostani Fülesben van egy nagyon kemény 3-as kevert rejtvény. Ezt szombaton a vonaton ketten összedolgozva megfejtették, nővérem és a szentgyörgyi ember. Utóbbinak azért volt már meg, mert előfizet rá. Na ennek álltam neki tegnap, már összeírtam, amit tudok, de hogy mi hova kerül? mert azt ugye nem láttam, és ha láttam volna, se tudnám. Jó játék ez, csak nem amikor fáj a fejem. Most az új multifokális szemüvegemet kell szoknom, adtak erre egy hónapot. Néhány órát szoktam használni, hát nem könnyű, és tényleg belefájdul a szem. Jó, hogy neked még nem kell szemüveg, nekem mióta a számítógépet ismerem (1990-től), romlott a szemem. Akkor még csak úgy világítottak fekete háttéren a zöld és sárga betűk. Fél évig bírtam, már kellett a szemüveg, hiába volt rajtam a védő, nem ért semmit.

(válasz Manzsu 44. hozzászólására)

44. Manzsu2016. szept. 25. 18:13
Biztos igazad van, hogy a negyedik is kapott még fehér tasakot, hisz ha előtted ült láttad. Én annyira nem figyeltem, csak az asztalon elhelyezettekre tekintettel írtam.Köszönöm a Dona-s tanácsot, megnéztem a neten tényleg jókat írnak róla.Igen,ez a zselés anyag hiány van a térdemben, Condorsulf-ot szedtem rá, de nem igazán használt. Kifogom próbálni a Dona-t, sőt a zselatinos kenegetést is. Évekkel ezelőtt nekem sem volt ennyi bajom, mióta nyugdíjas vagyok ( 5 éve) azóta egyre csak jönnek. Nem tehetünk ellene, elkopik minden, öregszik az ember.
(válasz Isabel 43. hozzászólására)

43. Isabel2016. szept. 25. 17:15

már nem is foglalkoznék vele, annyira semmi értelme. De közben nézem a Face-n, a negyedik helyezett is kapott ilyen nagy tasakot. Pont előttem ült, láttam. Azért rákérdeztem magánban (mert elég sokat kommunikálunk egyébként) azt válaszolta, az 5.-6. kapott zöldséget, az első 4 tasakot is. Na de hagyjuk már, nem ér ennyit az egész. Pont olyan ez, mint amit egyszer a tanúkról hallottam: ahány tanú, annyiféleképpen lát dolgokat.

Kb. 30 éves korom óta fáj a hátam csigolyaelváltozások, kopások és mészlerakódások miatt, ettől a fejem is mindig. Két gyógyíthatatlan betegségem van, egyik szebb, mint a másik, de azért nagyon jól elvagyok ezekkel. Mi mást tehetnék.

Ha az a térded baja, hogy ki van kopva belőle az a fontos zselés anyag, bizonyítottan beépül a Donában lévő anyag. Nemcsak nekem, hanem nővéremnek is így gyógyult meg, különben már régen műtötték volna. Mindketten három havi Donát szedtünk be. De természetgyógyászok szerint az egyszerű zselatin feloldva és rákenve a térdre is gyógyít, föl- és beszívódik. Amikor néha visszajött nálam ez a régire hasonlító térdfájás, egy hétig kentem, elmúlt. Persze lehet más probléma is, ami neked van. De ha ez, próbáld meg, nagyon rossz a térdfájás.

(válasz Manzsu 42. hozzászólására)

42. Manzsu2016. szept. 25. 13:25
Szia! Én úgy emlékszem, hogy a fehér nagy tasak csak a kupák mellett volt, tehát csak az első három helyezett kapott tasakban ajándékot.Negyediktől hatodikig már csak valami kézben foghatót adták át az oklevéllel együtt, valószínű ez lehetett az általad is említett szárított zöldség.Mivel nálunk nem volt negyedik-hatodik helyezett( csak haladóba egy harmadik) így én is csak visszaemlékezésből írom, de szerintem nyugodj meg, mert 90 %, hogy így volt. Mi történt a hátaddal? Szokott fájni? Nekem meg a térdem fáj, így ha nem muszáj nem is szoktam menni sehová, ahol gyalogolni vagy állni kell.A mi rejtvényünket is I.GY. készítette, én nem örültem a szókeresőnek, soha nem szoktam ilyent fejteni, így valószínű a legoptimálisabb technikáját sem tudom.
(válasz Isabel 40. hozzászólására)

41. Isabel2016. szept. 25. 11:42
még az előzőhöz: majd ugyan fogod látni a táblázatot (nagyon sokat nem tudtam megfejteni belőle), a második rejtvény mester szintű lehetett. És ez már nem az első ilyen eset. Mert én mindig megkapom emailben a rejtvényeket és megnézem, kb. ugyanilyeneket szoktak ők is kapni. Most ugyan az eredményeket hallva bizonyára nekik is nehezebb volt.

40. Isabel2016. szept. 25. 11:33

szia Manzsu! az igen, az az a házaspár. Három hibával ugyan bosszantó a 18. hely, de én is jártam így, 6 hibával lettem Siófokon az utolsó előtti:-( hát ez így van.

A rejtvények közül az egyik haladó szintű volt, ezt alig fél óra alatt meg is fejtettem. A másik szerintem mesterszintű volt, ráadásul I.Gy. bejött és majd egy órán át állandóan nézegette, mit csinálunk. Kérdeztem tőle, végig itt akar-e maradni, azt mondta, azt próbálja kideríteni, mennyire váltak be a tippjei, mit hogyan csináljon máskor.

Te is úgy emlékszel, hogy az első 6 helyezett nemcsak oklevelet, de ajándékot is kapott, elég nagy tasakban? csak azért kérdem, mert balatonkeresztúri kollégánknak (haladó) és a siófokiaknak muszáj volt elmenni, mert valamikor 8 körül indult az utolsó balatoni vonatjuk. Ilyenkor az a szokás, hogy aki tud maradni (én el tudtam jönni a két órával későbbivel), az elhozza az esetleges nyereményeket és a feladatlapokat. Én tegnap elég ratyi állapotban voltam, iszonyúan fájt a hátam, és mikor megláttam ezeket a nagy tasakokat, nem mozdultam, mikor ez a haladó szintű kolléga 0 hibával az ötödik lett és kapott volna ajándékot. Gyakorlatilag ki is eshetett az emlékezetemből, mégis úgy emlékszem, hogy mikor többen bemondták, hogy "elment", visszakerült az asztalra az a nagy fehér papírtasak. Én nem rohantam átvenni, mert volt egy pont ugyanilyen eset Szfv-on is. Akkor egy üveg bort nyert ugyanez a kolléga. Na most persze hogy ott is el kellett neki mennie korán. Szerencsére volt egy fiatal srác, aki ugyan siófoki, de Bp-en tanul és jött vissza velem. Ő bevállalta, hogy elhozza, majd elviszi az illetőnek Siófokra, mert az néha bejár a siófoki klubba. Remélem, tudsz követni... tehát elhatároztam, hogy nem vállalom be, de ugyanakkor mikor a feladatlapokat már összeszedtem, eszembe jutott, talán mégis el kéne hozni, mivel ez amolyan szokássá alakult, ő meg nem tehet róla, ha hamarabb el kellett mennie a vonat miatt. Visszamentem tehát és kérdezem a rendező lánytól, nehéz-e az az ajándék, mert én elviszem az oklevéllel együtt az illetőnek. Azt mondja, dehogy nehéz, és átadott egy műanyag palackban szárított zöldséget. Hogy ez az ajándék. Jó mondom, ez nem fogja lehúzni a hátamat, elviszem. A bort lehet, hogy ott hagytam volna. Mégis, utólag többször is eszembe jutott, mi lett az ember ajándékával, ha az mégis azt kapta volna. Az utána következő, 4. helyezett előttem ült, ő is kapott ugyanolyat, és ahogy átvette, látszott, hogy nem könnyű nagyon.

Na most nem kéne ebből lelkiizét csinálnom, de azért fura, nem? mert hátha visszahallja később az az ember, és azt hiszi, talán lenyúltam az ajándékát. Mert ha semmit nem hozok el, nincs semmi, viszont ha elhoztam az oklevelet, akkor az ajándékot is el kellett volna.

(válasz Manzsu 39. hozzászólására)

39. Manzsu2016. szept. 25. 08:00
Szia Isabel! Bocsi a késői válaszért, csak miután tegnap találkoztunk, kerestem vissza.Szerintem ő lesz az, egy jó kreolbőrű hölgy, a férjével jön mindig versenyekre, a férj kezdőbe versenyez. Én tavaly Ózdon beszélgettem vele, illetve nem is annyira én, egy helyi klubtársam ismerőse.Mivel egy helyen ültünk, így én is tanúja voltam a beszélgetésnek.A tegnapi verseny részemről nem valami fényesen sikerült, az egyik rejtvény hibátlan lett, a szókeresőben lett 3 hiba.Az egyik az, hogy nem írtam ki a végén a megmaradt betűkből az olimpikon teljes nevét.Habár úgy emlékszem azt mondták, nem kell kiírni, a megmaradt betűk úgy is tükrözik.A három hibával csak a 18. helyet sikerült megszerezni, így nem igen tudtam javítani a tabellán. Nektek biztos nehéz volt, beszélgettem egy szolnoki fejtővel, aki mondta, hogy nem volt egyszerű.Nem baj, majd talán legközelebb.
(válasz Isabel 33. hozzászólására)

38. Zalanakobor2016. szept. 7. 14:38
Kedves Isabel, igazából nem tudok erre mit írni. A nihilizmus bűn, de nem főbenjáró, viszont következmény.
(válasz Isabel 28. hozzászólására)
Facebook ikonKövess minket a Facebookon is, hogy ne maradhass le az oldallal kapcsolatos legújabb hírekről, információkról: Rejtvenyjatek.hu a Facebookon

Minden jog fenntartva © 2024, www.rejtvenyjatek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Kapcsolat: info(kukac)rejtvenyjatek.hu | WebMinute Kft.