Agytorna itt és egyebütt

Új hozzászólás

112. Isabel2017. jan. 15. 14:57

Szia Manzsu, gyönyörűen sütött a Nap, fel is száradt az aszfalt. Ha megtalálom a nővérem szülinapi ajándékát, még el is mentem volna. De egyszerűen nyoma veszett.

Nagyon kíváncsi vagyok a beszámolódra! Mari azt mondta, iszonyú nehezek voltak a rejtvények, nem is nagyon sikerült neki.

Üdv

(válasz Manzsu 111. hozzászólására)

111. Manzsu2017. jan. 14. 13:54

Szia Isabel!Köszönöm a részletes tájékoztatót a Rejtvényfejtők napi versenyről. Logikai rejtvényt vagy sudoku-t biztos nem fogok fejteni, ezeket nem kedvelem.Olasz, félig kevert, illetve azok amik a haladóban is szoktak lenni ezeket szeretem és fejtem is rendszeresen. A klubba csak ilyent fejtek, a könnyebbeket ott soha.Írtad, hogy kórházba kell befeküdnöd,mielőbbi gyógyulást kívánok Neked! Vigyázz magadra, ne menj olyan helyre ahol fokozott az influenza veszély!

Remélem holnapra alakul az idő és nem lesznek csúszósak az utak, nálunk ma már olvad.Majd beszámolók a holnapi versenyről. Minden jót kívánok Neked!

(válasz Isabel 110. hozzászólására)

110. Isabel2017. jan. 13. 17:14

szia Manzsu,

a Rejtvényfejtők napja független a ROE-tagságtól (tehát nem fizet tagdíjat), tehát bárki részt vehet rajta. A Hungária hotelban van megrendezve egy hatalmas teremben, kisebb szobákban a regisztráció és a javítás folyik. (Büfé nincs, tehát kaját, vizet kell hoznod. Illetve bizonyára van a szálloda büféjében, képzelheted, milyen drága.)

Fönn van a honlapon, hányféle rejtvényt lehet csinálni. Te bármit fejthetsz kezdőként, de ki van függesztve, hogy haladó, mesterjelölt és mester miket fejthetnek csak. De ez csak a ROE-tagoknak kötelező. Így fordulhat elő, hogy vannak éber (füles) emberek, akik nem tagjuk a ROE-nak, ugyanakkor e versenyre eljönnek, és bármit fejthetnek. Tavaly egyetlen versenyző öt első helyet vitt el, mert úgy tűnik, elég profi volt. Ez sokaknak közülünk nem tetszik, de nem lehet ellene tenni, mert a Fülessel együtt van megrendezve.

Egy hosszú asztalon lesznek kirakosgatva a rejtvények. Egyébként mindent előre szépen a szádba rágnak, minden asztalon papírok vannak erről, sőt egy kivetítőn is megjelennek a szabályok. Te mint kezdő bármelyiket választhatod. A versenyeinken megszokotton kívül vannak kvíz és logikai, sőt sudoku rejtvények is. Mindegyik kategóriában az első hat helyezettet felsorolják, azt hiszem, az első kupát kap, a többi oklevelet, de az is lehet, hogy csak a 2. és 3. kap oklevelet, ezt most nem tudom, mert én még sose voltam sehol. Ugyanis, ami neked könnyű, az ugye másnak is az lehet. Amikor kezdő voltam, nulla hibával a 33. helyen végeztem egy skandinávval (ez volt a második versenyem, előtte való év karácsonya előtt volt a 100 éves a keresztrejtvény, én ott debütáltam).

Olaszt is vehetsz, ha már elég sokat fejtettél és tudod, hogyan kell. De én azt javaslom, hogy inkább olyanokat válassz, amikben otthon vagy.

Amikor a rejtvényeket elveszed, ott ül az asztalsor végén egy pasi, lepecsételi az időt, ha kész vagy, ugyanúgy lepecsételi. De ezeket mind elmondják úgyis. A legelső rejtvényt nem kell előre pecsételtetni, mivel a rejtvény kezdetét egy kifejezett felszólítással kezdik, mindenki egyidőben. Ha végeztél, utána persze már pecsételtetni kell.

A pontozás pontosan ugyanúgy megy, ahogy más versenyeinken. De ezt is elmondják. Általában fél 5 körül már vége is szokott lenni.

Ma itt is esett az eső, de mivel hivatalos voltam egy kórházi vizsgálatra, mégis el kellett mennem. Hát alig bírtam magamhoz térni reggel, már-már lemondtam, de szerencsémre mégse tettem. Ugyanis a megbeszélés nagyon jól alakult, már beutalóm is van, talán már a jövő héten be is fekszem. Tavaly ugyanígy tíz napig feküdtem ott, teljesen hiábavalóan. Hátha most szerencsém lesz és meggyógyulok. És ha lesz időben hely, talán a rejtvényfejtők napjára már itthon leszek.

Az időjárás (és emiatt) sem megyek mégsem a nővéremmel vasárnap Siófokra, hiszen tavaly is már másnap telefonáltak, hogy megüresedett a hely, mennem kellett. Annak semmi értelme, hogy ha hétfőn telefonálnak, kedden már mehetek, akkor loholjak vissza. Sőt, az ajándékát se most viszem el, mert mondják, kezdődik az influ-járvány és nagyon nem szeretném még azt is elkapni, tehát sehova nem megyek, ha nem muszáj. Reggel még csak vizes volt az aszfalt, délben viszont, mikor már jöttem hazafelé, erősen kellett vigyáznom, mert nagyon sok helyen oda volt fagyva. Ráadásul egy másik buszra szállva elvétettem egy megállót, onnan másfelé vitt az útja, gyalogolhattam vissza. És mit tesz Murphy? nem mertem nagyon sietni a másik megállóig, naná hogy pont előttem suhant el egy busz, mivel senki nem szállt le és fel, meg se állt, én pedig még a túloldalon voltam. Újabb egy megálló, minden lépésemre ügyelve. Sok helyen már nincs semmi füves terület, ami biztonságos ilyenkor. És én nem eshetek el, olyan erős a csontritkulásom.

(válasz Manzsu 109. hozzászólására)

109. Manzsu2017. jan. 13. 16:18

Szia Isabel!A leírtak után nem csodálkozom, ha többet nem jelentkezel javítónak vagy más segítőnek.Nem is értem miért ragaszkodtak annyira a javítandó rejtvényekhez , miért nem osztották szét és mindenkinek egyformán jutott volna amíg volt ki nem javított rejtvény.

Én még sosem voltam a Rejtvényfejtők napi versenyen,leírnád, hogy bonyolódik ez le? Hány rejtvényt kell( lehet) megfejteni? Egy típusból csak egyet vagy ha kiválasztok egy típust akkor abból amennyit az adott időn belül megtudok? Hogy történik a pontozás? Ha túl hosszadalmas leírni majd vasárnap találkozunk és elmondod.

Nálunk nagyon rossz idő van, reggel óta esik az ónos eső és a hó váltakozva.Remélem vasárnapra alakul valamit, mert ilyen útban és időben nem a legjobb lesz menni.

A füles napi versenyre, ha megyek természetesen megírom, hogy mikorra érkezem Pestre. A Jászságból a Népstadion megállóhoz érkeznek a buszok, a verseny a Keleti pályaudvar környékén lesz.Az is elképzelhető, hogy a fiam felvisz kocsival, de valamikor február elején sítáborba megy az unokámmal, a napot nem tudom mikor. Előre is megköszönöm a felajánlott segítségedet, ha szükséges lesz élek vele.Ha viszont más megoldás kínálkozik, előtte mindenképp jelzem.

(válasz Isabel 107. hozzászólására)


108. Zalanakobor2017. jan. 13. 14:26
Isabelem, ördögöd van! vagyis mörfi úr nálad is működik. Ugyanez van nálam is, ha 100 %-os a rejtvényem, holt biztos, hogy azt már megcsináltam, tehát nem kerül be a listára, javítva az eredményemet. Sajnos, egyre rosszabb vagy a szemem vagy a szemüvegem:-( egyszerűen hiába figyelek oda, mégis tévesztek. Az ellenőrzés meg már untat. Pussssz!
(válasz Isabel 105. hozzászólására)

107. Isabel2017. jan. 12. 17:16

szia Manzsu! ezzel kapcsolatban hadd meséljem el tavalyi esetemet. Ugyanígy felhívták a "közönséget", hogy jelentkezzünk ilyen-olyan segítőnek, netán javítónak. Én már javítottam házi versenyen, de ha nem tettem volna, akkor is könnyű, mert ott van előtted az etalon, soronként le kell ellenőrizni. Jelentkeztem is, el is fogadták. Kérték, hogy egy órával előbb legyenek ott a segítők. Én fel is keltem egy órával előbb, és egy és negyed órával előtt szépen meg is jelentem, szóltam, hogy tessék, itt vagyok.

Nos, a következő történt. Azt mondta a szervező, hogy jó, hát majd, most még rendezkednek. Én ott sertepertéltem, nehogy ne legyek kéznél. De mikor kijelölték a javítókat és az egyéb segítőket (mert regisztrációnál is kellett ember és egyéb helyekre is), a szervező felolvasta a nála lévő listát. Én nem szerepeltem rajta, szóltam is, hogy akkor én mit tudnék itt segíteni. Elhajtott, a szemembe nem nézve, és később láttam, mindenhol azok voltak, akik annak előtte is ott voltak minden segítő helyen.

Na most a másik. A helyi versenyen (nem ROE) is folyton kérik a segítést. Én itt is jelentkeztem, háromszor is. Mivel én akkor már "haladóbb" voltam, később végeztem a többieknél. Már ott ültek a régi bevált emberek, akik "nem tudnak adni rejtvényt", előttük viszont ott tornyosult. Végül két kezdő rejtvényt megkaptam, megcsináltam, de "nem volt több", csak a régiek előtt. A harmadik alkalommal már egyáltalán nem kaptam azzal a szöveggel, hogy "nincs". Ők meg máskor, más szituációban panaszkodnak, mennyi a munka ezzel.

Erről ez a megjegyzésem. Soha többé nem jelentkezem semmiféle segítőnek. Ja, aztán pont tavaly az első szfv-i versenyre utazva együtt utaztunk ezzel a szervezővel. Csak úgy szövegelés közben megemlítettem neki, hogy ha már van egy kész listája, visszajelezhette volna, ne menjek oda egy órával előtte, mert a régiek segítenek. Csak hümködött, azóta pedig mindig kerüli a tekintetemet.

Ennyit erről. Majd a verseny előttig még úgyis "beszélünk" itt, megírod, melyik buszpályaudvarra menjek elétek. Csak jó lenne, ha változás esetén idejében szólnál, hogy mégse. Ugyanis a keresztbeszervezésekkel már tele van a hócipőm, nem egy esetet tudnék mondani. Pl. szállásszervezések, aztán a mostani versenyre "regisztráljak négy embert, mert kettőnek nincs netje, egynek pedig pont elromlott a gépe". Hűségesen regisztrálok is, és írok levelet a szervezőnek, hogy előbbiek okán (nincs internetjük) az én emailcímemre kérem a visszajelzéseket. Ír az illető, hogy már mások is megtették ezeket a regisztrációkat. Már nem is tudom, nevessek-e ezeken vagy nem. Nem bíznak bennem?

(válasz Manzsu 106. hozzászólására)

106. Manzsu2017. jan. 12. 13:02

Szia Isabel! Olvastad, hogy vasárnapra javítókat keresnek? Ha ráérsz, akár hamarább is érkezhetsz és beszállhatsz javítani is.

Jelentkeztem a februári versenyre, már vissza is igazolták.Kedves vagy, hogy vállalnád az elkalauzolásom a helyszínre. Mindenképp busszal mennék, mert mi messze lakunk a vasúttól és sokkal kényelmesebb az autóbusz közlekedés. Nem is kell átszállni,közvetlen járat van tőlünk Pestre.De ez még odébb van, először legyünk túl a a TOP 10-en.

(válasz Isabel 104. hozzászólására)

105. Isabel2017. jan. 11. 18:36

igen, szeretek inkább játszani, és sokszor nem érdekel a végeredmény. Csak elnézem a nővéremet meg akikkel még Siófokon játszani szoktam, milyen őrülten fontos nekik, hány pontot szereznek. És azon ámulok el, engem ez mennyire nem érdekel.

Nem írom, hogy szép tőled a segítség Lindának, ahogy te is írtad, az a természetes. Te vagy otthon, ő meg máshol dolgozik, az végzi az otthoni teendőket, aki otthon van. Ezt próbáltam a gyerekeim fejébe is beleverni annak idején. Hát elég nehéz dolgom volt, de a végén sikerült, végül is a saját kárukon tanulták inkább meg.

Én most egy olyan küldetésben vagyok, hogy passzolj öt rejtvényt. Az benne a jó, hogy nem egymás után kell, mert akkor rámenne kb. másfél napom és utána ugye nem "kerestem semmit". Azt csináltam, hogy mielőtt lefeküdtem, passzoltam egyet, hajnaltájt mikor felébredtem, gondoltam egyet, kinyitottam a gépet, elpasszoltam. Játszottam egyet vagy kettőt, nem is tudom, utána megint passzoltam, és visszafeküdtem. Most csak délután kezdtem tudni dolgozni, és akár ma is passzolhatnék még kettőt, de akkor holnap hiába kapnék olyan extrát, ami jutalomként odaadja a ma játszott rejtvények pontszámait.

Na, egyébként nem tudom, te hogy állsz, én például ma majdnem minden rejtvényt egyszer már megfejtettem. Még jó, hogy azért számolja a gép! na és ugye Murphy úrnak is igaza van abban, mindig azt a rejtvényt nem csináltam meg, ami nem 100 %-os, a tökéletesek már megvoltak rég...

(válasz Zalanakobor 103. hozzászólására)

104. Isabel2017. jan. 11. 17:30

szia Manzsu, gondoltam, hogy tán te is beleestél, nagyon sokfelől hallottam ezt a köhögéses megbetegedést. Én már jól vagyok, jól kikezeltem magam, néha egy-egy köhincs azért előfordul.

Állati kíváncsi vagyok a vasárnapi versenyre, azért is megyek oda kb. a végére (majd besaccolom, mikor lesz az eredményhirdetés). Ilyenkor lenn a vonaton jót dumcsizunk majd, ki mit "követett el":-)

Ha jönnél mégis a februári versenyre, én szívesen kalauzollak a vonattól. Mert azért Pest nincs olyan túl messze, nem igaz? Mindenesetre az nem árt, ha jelentkezel, mert tavaly is ott álltak sorban azok, akik később vagy egyáltalán nem iratkoztak fel. És csak akkor maradhatott, ha kiderült, hogy valaki visszamondta vagy csak egyszerűen nem ment el. Azért ez elég ciki lenne, nem? és ha mégse mégy, még mindig nem lesz baj, ha visszamondod akár előző nap is. Sajnos, ez nem lesz túl olcsó, de az a szálloda elég drága, vagyis a helyiségek bérleti díja.

(válasz Manzsu 102. hozzászólására)

103. Zalanakobor2017. jan. 11. 17:10

Nem baj, hiszen te amúgy is szeretsz versenyezni, vagy csak a társaság kedvéért járogatsz vidékre? én úgy ismerlek, nem a végeredmény érdekel, egyszerűen a játék. Vettem észre, mikor nálatok játszottunk társasjátékokat.

Ma nagy meglepetésemre rögtön az első játék után megkaptam a jutalmat. Én ugyanis azt hittem, a küldetési program előbb megvárja, hogy ma is csak délelőtt fejtek-e, és csak holnap adja érte a díjat. Sajnos, tegnap keveset tudtam fejteni, mert későn tudtam csak hozzáfogni, már alig volt idő, így keveset "kaszáltam". Ma se lesz túl sok időm már, tán még egy-kettőt csinálok, de megígértem a drágámnak, hogy este segítek neki ebben-abban. Persze nappal is sok mindent csinálok a háztartásban, ha már itthonra köt az élet, hogyha Linda fáradtan jön haza, már várja egy forró kávé, és a vacsorát is én csinálom. Ez nagyon természetes. Kicsit sajnáltam, hogy te nem veszel részt a top tizes versenyben, na de hogy is lehetne egy év alatt olyan szintre jutni, ahova a nővéred két év alatt jutott? Meg aztán ismétlem, én azt hiszem, te nem az eredményért csinálod, van már öt kupád, szépen díszlenek és nem hinném, hogy sokkal többet szeretnél porosodni látni a polcodon.

Leszedted már a karácsonyi díszletet? mi még tartjuk egy kicsit, annyira szép. Mondjuk a műfenyő nem is fog lehullani, a szaloncukrok is rajta vannak, ha nincs is bennük már semmi... hihihi...

(válasz Isabel 100. hozzászólására)

102. Manzsu2017. jan. 11. 09:47

Szia Isabel!Köszönöm szépen, azt hogy már teljesen jól vagyok, nem tudom írni.Nem szoktam megfázni,eddig az ilyen-olyan vírusos betegségek is elkerültek.Kb.egy hete alaposan belekeveredtem, de ennek előzménye, hogy Karácsony előtti napokban részt vettem a volt munkahelyem által szervezett összejövetelen.Másnap már éreztem, hogy fáj a torkom, köhécselek.Mézes-citromos tea,szopogatós torokfertőtlenítő tabletta, ezekkel próbáltam helyrehozni magam, de úgy látszik nem sikerült.Múlt szerdán már orvosnál voltam, és gyógyszereket szedek, a doki szerint nem vírus, hanem baktérium.Ettől függetlenül vasárnap a versenyre szeretnék menni.Látom mától már lehet nevezni a rejtvényfejtők napi versenyre is.Jó lenne elmenni oda is, de egyedül nem hiszem, hogy vállalkozok rá.A fórumot szoktam olvasgatni, általában minden témára rákukkantok. Az extrákkal én is úgy vagyok, hogy eleinte nem az átkokat iktattam ki, hanem egyéb kevés pontos kártyákat.Így most még bőven vannak olyan átkok, amik akadályoznak a zavartalan fejtésbe.Olvastam, hogy te is beteg voltál az ünnepek alatt. Remélem most már teljesen helyrejöttél.Jó lesz Neked, hogy mész Siófokra, meglátod az igazi téli Balatont.Meddig leszel a nővérednél?

Rendes vagy, hogy kiálltál Zalán mellett a fórumba. Teljesen igazad volt!

(válasz Isabel 101. hozzászólására)

101. Isabel2017. jan. 10. 20:58

Manzsu, hol vagy? írtam neked, persze jó sokat, mert egyedül te vagy, akinek a versenyekről lehet írni.

De azóta nem láttalak sehol, igaz, nem minden helyre megyek be. Remélem, nem vagy beteg és ott leszel a versenyen vasárnap!

(válasz Manzsu 96. hozzászólására)

100. Isabel2017. jan. 10. 20:54
Miért lenne baj, ha versengünk kicsit? egy kis adrenalin egyikünknek sem árt. Most kicsit előrementem, de most jobban ráérek, máskor meg te fogsz jobban ráérni. És talán szerencsésebb is leszel, mert nekem már jó pár nap óta csak néhány extrám van. Ráadásul a kezdeti időszakomban nem tudtam, hogyan működik az átokletiltás, így persze még maradt egy jó csomó, amik időnként bejönnek.
(válasz Zalanakobor 99. hozzászólására)

99. Zalanakobor2017. jan. 10. 12:29
Igen, mert én ugye nem dolgozom, és sokkal többet fejtek, mint amennyit te. Egyébként meg te le is álltál egy jó időre, már azt hittem, sose folytatod. De úgy látszik, benned is feltámadt a versenyszellem, most egymás mellett evezünk, drága Isabel! ez baj vagy nem baj?
(válasz Isabel 98. hozzászólására)

Tiszta méhpempő tudnivalók + rendelés

98. Isabel2017. jan. 5. 17:59
Most tettem egy érdekes megfigyelést. Megnéztem, és pont egy évvel később kezdted a fejtést, mint én, és előbbre vagy, mint én. Akkor fájjon a hátsód csak nyugodtan! pusz-pusz
(válasz Zalanakobor 94. hozzászólására)

97. Isabel2017. jan. 5. 13:51

szia Manzsu,

ha beírod a keresőbe az utcanevet és számot, azonnal kiadja. Egy irodaház, mely bérletbe adja a helyiségeit, a neve nem publikus, nyilván ők is azért nem írták ki.

Sosem olvasok fórumot, méghozzá azért nem, mert pár éve én is kerültem fura helyzetekbe, egy bizonyos varnyuszabo tett nekem olyan megjegyzéseket, amire nem tudtam a "labdát visszadobni". Akkor még ő és egy Pepita nevű valaki uralkodott nagyon ott, az meg a barátnőmnek szólogatott be (Zalán barátnője). Most már ő nem játszik régóta, viszont ő sem ment be a fórumokba épp ezek miatt.

Na de most elolvastam azokat az oldalakat, és mivel nem vagyok még olyan magasan, nehéz elképzelnem, hogy valaki több száz pontot tud naponta szerezni. Meg mostanában már alig játszom, idegesítettek az állandóan visszaköszönő rejtvények, amik ugyan növelik a pontszámot, de nem kerülnek rá a listára, értelemszerűen persze. Ez ellen nem is lehet, nincs is kifogásom. A következő szinthez még nagyon sok pontot kell szereznem, ahogy barátomnak is, aki most jelentősen megelőzött, mert jobban ráért. Én sajnos sokat foglalkozom kellemetlenebb dolgokkal, mint például csúnya betegségem, amilyet senkinek nem kívánok.

Nagyon várom a napot a résztvevőkkel együtt, és a végére oda fogok menni. Ugyanis Marinak pont előző nap lesz a szülinapja, és együtt utazom le velük ismét Siófokra. Ha ugyan nem szól közbe megint egy külön betegség, ami a karácsonyomat is jelentősen tönkretette. Jöttek a gyerekek, én meg az ágyban 39 fokos lázzal. Persze a főzést elintézték, meg is ették, én addig nem is mentem a közelükbe, a kisebbiktől meg is kaptam a letolást, hogy "le is mondhattad volna, tudod, hogy a Dani minden fekvő emberre rámászik". De Dani nem mászott rám, mert a nagyobbik lányom azonnal magához vette őket a nagyszobában és egész idő alatt játszott vele meg a nagyobb gyerekkel is.

Addig még itt biztos beszélünk, de gondolom, gyakoroltok a versenyre, nagyon örülnék jó eredményeteknek. De ha nem, akkor is, egy plusz verseny, aminek örülni kell, mert a "Füles-nap" csak február elején lesz, amire meg lehet, hogy ti föl se jöttök, ahogy jelezted előbb.

(válasz Manzsu 93. hozzászólására)

96. Manzsu2017. jan. 5. 13:26
Szia Zalanakobor! A 8121. sz. bejegyzéssel indult az egész.Volt egy olyan extrám, ( most is van) hogy választhatok egy extrát az általam ismertek közül. Azt választottam, hogy lecserélhetem extráimat egy velem azonos szinten levő játékoséra.Rajtam kívül még két játékos van ezen a szinten,éltem a lehetőséggel és lecseréltem az egyikkel.Neki két darab ilyen extrája volt, és órákig nem játszott, így az egyiket többször ( sokszor) felcseréltem a "sárga mosógépre" ( annyi pontot kapsz, amennyit tegnap rejtvényfejtéssel szereztél. Ez 7700 körüli pont volt alkalmanként.Akivel lecseréled annak ugyan úgy megmaradnak az extrái, ilyen irányból hátrány nem éri. Ő kedvesen rá kérdezett a megjelölt számú hozzászólásba, hogy ennyire szeretem az extráit? A másik, szintén ezen a szinten levő játékos viszont,nem éppen " kulturált hangnemben" fejtette ki véleményét először nekem, majd másoknak akik egyetértettek azzal, hogy felhasználtam egy nagyon ritkán adódó lehetőséget.Röviden ennyi, de hál' istennek a vitára a szerkesztők tették fel a pontot, módosítva a játékszabályokat. Én eddig úgy éreztem, és most is azt vallom, hogy a Kávéházban segítőkész, együttérző emberek vannak.De nem vagyunk egyformák, van olyan is akit az irigység erősebben motivál és annak hangot is ad.Szerintem nem lettél te sem "kiutálva", csak lehet érzékenyebben reagáltál rá az átlagnál.Nekem is nagyon rosszul esett, de túlléptem rajta.
(válasz Zalanakobor 95. hozzászólására)

95. Zalanakobor2017. jan. 5. 11:54
Bocs, Manzsu, nem beleszólnék, csak mert ebben a rovatban csak mi hárman vagyunk gyakorlatilag, kíváncsi voltam és elolvastam azokat az oldalakat. Persze halványlilám sincs csomó dologról az én szintemen, de most már csak azért is nyomulok előre, hogy megismerjem én is azokat a lehetőségeket, extrákat, amiket ti ott fönn kaptok. Naná hogy ki fogom használni, már most is ügyesen zsonglőrködöm néha az extrákkal. Volt is már egyszer vagy 140 külön pontom, tehát ügyes zsonglőr vagyok, vagy csak szerencsés. Ami egyébként más téren meg egyáltalán nem mondható el rólam. Kíváncsi vagyok, Isabel mit fog neked válaszolni, mondom, itt én mindent elolvasok, a mi "hármas" háztájinknak érzem ezt a helyet. Olyan otthonos. Nem is mennék máshova trécselni. Egyébként is abból a kávéházból én ki lettem utálva, állítólag a modorom miatt, pedig csak föltettem egy ártatlan kérdést. És pont azoktól az emberektől, akik most elég furán válaszolgattak egymásnak meg másoknak is. EZ itt egy elég meleg barátságos hely.
(válasz Manzsu 93. hozzászólására)

94. Zalanakobor2017. jan. 5. 11:25
Isabel, és nemcsak a billentyűkre ragadok oda, hanem a székre is, már fáj... igen, érj utol, ha tudsz, most kaszáltam kicsit és a 20. lettem, de ez nem mindennap van így. Ha az előttem lévő belehúz, máris újra lejjebb vagyok. A baj nem is ez, inkább csak hogy kezdem unni a rejtvényeket.
(válasz Isabel 91. hozzászólására)

93. Manzsu2017. jan. 4. 11:46
Szia Isabel!Boldog új évet kívánok Neked és sikeres szereplést az ez évi versenyeken! Mint írtam is már Pesten én "elveszett" ember vagyok, annyira nem ismerem a várost.Tömegközlekedéssel el sem indulnék, de Pista most is leszervezte az utat és kocsival megyünk.Hárman vagyunk akiket érint.A január 02-ai klubfoglalkozásunk elmaradt, mindenki otthon egyedül gyakorol, ahogy ideje és kedve engedi.Nekem most itt a rejtvényjátékba volt egy kellemetlen "élményem",pedig csak a szerencse állt mellém és éltem a szabályoknak megfelelően az extrák nyújtotta lehetőséggel. Ebből a Kávéházban kialakult egy jókora vita, ami talán engem igazol, hogy a hozzászólok többsége velem értett egyet. Ha érdekel olvass vissza,kb. 2 oldallal előbbre kell lapoznod, hogy megértsd a lényeget. Kíváncsi leszek tényleg hol lesz ez a verseny, 40 embernek kell helyet biztosítani.Majd írok róla, de a nővéred is biztos tájékoztat.
(válasz Isabel 92. hozzászólására)

92. Isabel2017. jan. 4. 10:22
szia Manzsu, gondolom nagy a készülődés a Top 10-re. Mari beszélt a "főkolompossal" (neveket nem írok), azt mondta, szóljon egy bizonyos haladónak, aki a 11. helyen van ugyan, de szinte ugyanolyan pontszámmal. És nincs meg a létszám, nyilván van aki nem tud elmenni vagy nem akar. Az illető nagyon boldog szintén. Mondta Mari,nézzen meg, mi van azon a bizonyos házszámon, ugyanis a főkolompos se tudja. Még az is lehet, hogy egy magánházban béreltek egy szobát. Megpróbálom a térképet igénybe venni. Az biztos, hogy a Váci utcának két oldala van, középütt az Erzsébet-híd folytatásaként a Kossuth utca, attól északra van az "elit rész" a Vörösmarty térig. A déli oldal sem annyira lerohadt, puccos kirakatok és vendéglők sorakoznak. Ezek sétáló utcák, tehát körülötte kell parkolni valahol, de ezt nyilván jobban tudja a sofőrötök. Már nincs messze az idő, nyilván gyakoroltok, jó szerencsét hozzá!
(válasz Manzsu 85. hozzászólására)

91. Isabel2017. jan. 4. 10:17
szia, Zalán, hát éjszaka, éjszaka is néha ráérünk, nem? van úgy, hogy te is odaragadsz a billentyűkre. Már nem kívánok szép karácsonyt, azt külön is megtettük, szép új évet viszont igen, és jó játékot! elhagytál, ha lesz időm, megpróbállak utolérni.:-)
(válasz Zalanakobor 90. hozzászólására)

90. Zalanakobor2016. dec. 24. 20:38

Láttam, már kész is vagy! de éjszaka? először is remélem, nem hajtod magad agyon a karácsonyi előkészületekkel, mint régen:-)

Linda nagy tervet valósított meg, egyszerűen betegszabadságra ment. Most süt-főz-takarít, pontosabban most este már nem, mert már mindennel készen vagyunk. Isteni kaják lesznek, ma mákosguba meg kockahalászlé tésztával. Holnap reggel libazsíros kenyér lila hagymával, kell a sok vitamin! a déli és esti menü: vett két kiló csirkefarhátat, abból lesz pörkölt vagy kirántja. Valami süteményt is kavart, de nem engedett a konyha közelébe. Sült krumpli biztosan lesz vacsorára, holnaputánra meg erdélyi rakott káposzta, darált párizsival. A töltöttet nem nagyon szeretjük, túl sok a vacakolás a levelekkel. Aztán megyünk majd sétálni, meg minden, ami csak jó. Csináltam ugyan egy külön topikot karácsonyi üdvözlettel, de szerintem most mindenki karácsonyozik, talán holnap megnézi valaki. Tudom, hogy te mész ilyenkor a képernyő közelébe, de talán holnap benézel.

Én sálat kaptam meg sapkát, Linda kötötte persze, éntőlem meg kapott szép festményt, fölrakjuk az ágakhoz, amit délután összeszedtem a karácsonyfaárus elmenése után. Rengeteg nagyon szép ág jött össze, úgy illatozik, hogy jobb se kell.

(válasz Isabel 89. hozzászólására)

89. Isabel2016. dec. 23. 16:59
na most azt hiszed, azért fejtek, nehogy utolérj:-) mivel írtam Manzsunak, gondoltam, benézek, párat fejtek, aztán bejött egy küldetés, azt elvállaltam. Mivel általában sorozatban jönnek a Titkos rejtvények, 3-at kell egy nap megcsinálni. De ígérem, nem hajtok, nincs is időm annyira:-) mi van Lindával? mostanában nem nagyon kommunikálunk.
(válasz Zalanakobor 88. hozzászólására)

88. Zalanakobor2016. dec. 22. 14:23
Kedves Manzsu, évekkel ezelőtt voltunk egy-kétszer versenyen, de manapság anyagi okok miatt nem tudunk vidékre menni. Addig is itt "villogok", pontosabban próbálok előbbre jutni az uborkafán. Most Isabel van már előttem, ő mostanában nem fejtett, de amint látom, mégis kedvet kapott, mert pár napja ő is fejt, így persze nehéz utolérni:-) :-(
(válasz Manzsu 86. hozzászólására)
Facebook ikonKövess minket a Facebookon is, hogy ne maradhass le az oldallal kapcsolatos legújabb hírekről, információkról: Rejtvenyjatek.hu a Facebookon

Minden jog fenntartva © 2023, www.rejtvenyjatek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Kapcsolat: info(kukac)rejtvenyjatek.hu | WebMinute Kft.